Як це було: TEDx IvanoFrankivskWomen під гаслом "Бути собою" (фото+відео)

 

 

У суботу, 29 жовтня, в Івано-Франківську відбулася головна подія осені TEDx IvanoFrankivsk Women. Тема цьогорічної конференції TEDx IvanoFrankivskWomen «Бути собою».

 

TEDx – це унікальні щорічні конференції, що проходять у різних куточках світу і присвячені «ідеям, які варті поширення». В Україні перша конференція пройшла у 2009 році. Івано-Франківськ перейняв цю естафету у 2013 році, пише Фіртка.

 

Понад 400 учасників із різних областей України приїхали, щоб послухати 11 жінок-спікерів, які розповіли про розвиток сучасної жінки. Серед них: Юлія Саченко, Брія Блессінг, Анна Петрова, Ілона Мурзова, Олександра Говоруха, Євгенія Малих, Вікторія Єсауленко, Олена Тараріна, Мар’яна Савка, Христина Косик, та Любцюя Чернікова.  

 

Ведучим заходу став чоловік, український тележурналіст Роман Вінтонів, відомий глядачам під ім'ям свого гумористичного образу Майкл Щур.

 

 

 Перший спікер заходу Христина Косик - керівник адміністрації генерального директора компанії SoftServe та співзасновник NailFactory розповіла про свій шлях до успішної жінки та дала поради, які допоможуть стати успішнішою.

 

"За 100 років людство розробив більше винаходів ніж людство за весь час існування. Електрична пральна машинка - саме цей винахід дозволив жінкам піти працювати, а не сидіти дома та стірати. І за якихось 86 років тепер ми тут і можемо займатися усім чим бажаємо", - говорить спікер.

 

За її словами, є три основні правила, які дозволяють працювати в будь-якій сфері успішно.

 

1. "Ні" - ніколи не відповідь, а лише початок розмови та вирішення проблеми, яку бачите. Тому, що інформація перестала бути цінністю, важливо не те, що знаєш, а те, як вмієш використовувати на практиці.

 

2. Просити допомогти - не є ознакою слабкості. Кожен раз, коли стикаєтесь з проблемою, подумайте, хто може допомогти й просіть допомоги.

 

3. Ідеальних жінок не буває.

 

Насамкінець виступу спікер Христина Косик закликала жінок завжди прислухатися до себе та не боятися змінювати своє життя.

 

Ще одним спікером заходу стала співачка та громадська діячка родом з Техасу Брія Блессінг.

 

 

Брія Блессніг розповіла, що вважає своє життя зовсім «ненормальним» з того часу, як переїхала до України.

 

"Спочатку я була нормальною американською дитиною з мріями, планами. В мене було все чітко розплановано, я ходила до школи, мала друзів, але одного разу батьки прийшли та сказали, що ми їдемо жити в Україну. Ми сказали: куди? І коли ми сиділи в літаку моє нормальне життя перетворилося на «ненормальне». В Україні ми спали на підлозі, бо в нас не було меблів, ходили в шапках і куртках, бо не було опалення", - розповідає Брія.

 

Також спікер розповіла про любов до української їжі.

 

"Я полюбила українську їжу, вареники - це щось небесне, я коли їх попробувала я зрозуміла, що зможу тут жити, але є така страва холодець - ми ніколи не подружимося", - жартує співачка.

 

Розповідає, думала, коли повернеться в Америку стане «знову нормальною», але коли згодом повернулася в США, то відчувала себе все одно «ненормальною».

 

"В Україні я американка, а в Америці - українка. Чи є таке місце на землі, де я буду нормальною?", - сміється дівчина.

 

Так, Брія Блессінг звернулася до всіх учасників конференції: "Можливо ваше життя не схоже на всіх, але ця ваша ненормальність – це нормально. Ваше життя ваша пісня і воно тільки ваше. Не соромтеся, як би ваша історія не виглядала - ви прекрасні".

 

 

 

Під час конференції виступила й мама 5-ти дітей, співзасновниця БФ "Платформа соціальних інновацій "Трансформація", ігротехнік, організаторів івентів, Ілона Мурзова.

 

Спікер розповіла про благодійність та багатодітність. Ілона Мурзова, каже, в суспільстві існує стереотип щодо багатодітності: "на себе забила - реалізація накрилась - плодять бідноту".

 

Але жінка відкриває секрети щасливої мами. Каже, жінці потрібно найперше піклуватися про себе, виділяти собі хоча б годину часу. Мати пріоритети: Я-Ми-Діти.

 

"Коли попіклуємося про себе, матимемо силу піклуватися про когось", - наголошує Ілона Мурзова.

 

 

Ще одним спікером заходу стала Директор розвитку Представництва Міжнародної організації А21 в Україні Юлія Саченко, яка розповіла про проблему торгівлі людьми.

 

У 21 столітті торгівля людьми є дуже поширена – сексуальна, торгівля органами та трудова торгівля. Україна є чималим постачальником людей для торгівлі, у світі середній вік потерпілих від торгівлі - 12 років.

 

На сьогодні в світі 27 мільйонів людей знаходяться в рабстві, і лише 1% людей вдається рятувати. Торгівля людьми - це швидкозростаючий і прибутковий бізнес, який приносить 150 мільярдів доларів в рік. В Україні за роки незалежності в рабство потрапили 160 тисяч осіб, половина з них чоловіки, і 16% люди з вищою освітою.

 

"Я розповім вам історії людей, які потрапили в трудову торгівлю. Це не просто цифри, це історії. Вони всі знають, що суспільство ставиться до них з відразою, але в них є надія, що хтось поспівчуває і допоможе", - наголошує Юлія Саченко.

 

Конференція TEDx IvanoFrankivskWomen завершилася чуттєвим та ліричним виступом гурту «YOKO». Солістка гурту побажала усім жінкам залишатися собою, адже кожна є унікальною особистістю.

 

 

 

 

Проведення конференції стало можливим завдяки партнерам: Інвестиційно-будівельній компанії "Вертикаль", програмі «Міські гранти», еспресо-бару "Sunday coffee", відкритому виробничому простору "Bukvica", компанії "23 ресторани", ресторану "Amigos", готелю "Надія" та друкарні "Паперівка", театру кіно «Люм’єр», клубу «Варта», компанії «Лігос», відеографу Artem Rusko, Івано-Франківському ІТ кластеру, компанії «Реклама-центр», компанії «СІНТ-Майстер».


31.10.2016 1741 0
Коментарі (0)

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1052
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2441
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2067
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2106
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6408 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2398 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

268

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1090

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1129

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1335
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

213
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

548
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2006
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26449
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

509
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10412 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7950
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

492
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

353
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

507
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

579
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1525