Як бути здоровим, як стати щасливим?

 

Як бути здоровим, як стати щасливим? Фото: omgimage/photos.com

 

Здоров’я і щастя — ось двері, в які у кожен з нас намагається увійти в протягом всього життя. Однак чи багато хто з нас може підібрати правильний ключик? Правильна дієта, фізичні вправи, відсутність шкідливих звичок — ось відмичка до цих дверей, принаймні, так нам порадить більшість. Однак чи станемо ми таким чином щасливими?

 

Та й чи протримаємося ми довгий час, правильно харчуючись, займаючись вправами, чи відмовимося від усіх шкідливих звичок?

 

Як же бути здоровим і щасливим? Слід пам’ятати, що здоров’я — це, перш за все, іскристий оптимізм, сильний дух, а не тільки здорове тіло. Іншими словами, здоров’я — це відчуття щастя, а щастя дає сильний імунітет і відчуття здоров’я. Наше мислення дуже сильно впливає на самопочуття. Згідно з деякими дослідженнями, хворобу викликає або посилює наша психіка в більшій мірі, ніж сама хвороба.
Методом проб і помилок ваш покірний слуга прийшов до одного висновку — якщо ви не скорите свій неприборканий розум, не впустите у свою свідомість добрі думки і турботу про інших, виніколи не станете здоровими і щасливими! Щастя — значить, співучасть і співчуття до інших людей. Зарядіться душевною добротою, доброзичливістю і хорошим настроєм, лише тоді ви відчуєте, що таке щастя.

 

Однак, далеко не кожному властиві співчуття і доброзичливість. Де ж їх узяти? Деякі «вчені» і «філософи» ще кажуть: людина від природи егоїстична. Чи справді це так? Останні наукові дослідження говорять про зворотне. Коли проводили експеримент, щоб з’ясувати, як впливає та чи інша музика на структуру води, вчені помітили дивний факт. Агресивна музика робить її потворною і хаотичною, а добра і спокійна класична музика — дуже красивою і гармонійною. Значить, вода любить добрі речі. А людина складається на 80% з води…

Хоча людина за своєю природою і добра, але часто, немов губка, вона вбирає в себе нехороші речі все своє життя. Вона слухає музику з негативною енергетикою, вимовляє погані слова, дивиться жорстокі фільми, рекламу і передачі, що наповнюють її розум всім, чим попало, тільки не добротою. Поступово вона втрачає свої справжні природні якості. Природжена невинність, щирість і разом з ними відчуття щастя залишаються в минулому. Нас вчать бути практичними, нам говорять «хочеш жити — вмій крутитися». В результаті, людина прагне більше взяти, домогтися в житті висот, заробити більше грошей, задовольнити всі свої бажання.

 

Тим не менше, чим більше вона отримує, тим більше їй хочеться. А-де ж щастя? Якщо людина женеться за маленькими придбаннями і таким шляхом хоче стати щасливою, їйцього не добитися. Адже щастя — це щось довгострокове та постійне, а теперішня вигода пройде і нічого не залишиться. Як говорили непальські мудреці: «Найщасливіший той, кому не потрібно щастя». Розгадка вже близька.

 

За статистикою, у людини з’являється в середньому 60 000 думок в день. Якщо протягом дня людина не спить в середньому 16 годин, або 57 600 секунд, значить, людина породжує 1 думку за секунду. І близько 95% таких думок — ті ж самі, які з’явилися вчора і позавчора. Але сумніше за все те, що велика їх частина — це нав’язливі думки негативного характеру.

 

Якщо ви відчуваєте себе нещасним і пригніченим, перевірте, про що ви думаєте. Цілком імовірно, що ви виявите занадто багато думок, часом дивних і не дуже позитивних.

 

 Відомий психолог ЛуїзаХей у свій час без допомоги лікарів шляхом «прощення, правильного харчування, розслаблення і очищення» вилікувалася від раку. Вона говорила: «Коли вивірите у щось, це втілюється в життя… якщо ви вірите, що любов заповнює світ, люблю я і люблять мене, і ви від заходу до світанку повторюєте цю фразу, тоді ваше життя саме так і складеться, і ви будете дійсно це відчувати. І навпаки...»

 

 

Почніть працювати над собою і відсіється все, що не є добрим, все, що егоїстично і спрямоване на одержання особистої вигоди. Це також допоможе вам стати більш сконцентрованим і ретельним. Застосовуючи такий метод, ваш покірний слуга навчився легко запам’ятовувати велику кількість інформації і здавати важкі предмети в університеті, розвинув в собі творче мислення і здатність вирішувати дуже складні завдання, не тільки в навчанні, але й в житті, а потім і в роботі. А що ще дивовижніше, відсіявши більшість зайвих і не дуже позитивних і добрих думок, дійсно виникло досі ніколи не випробовуване почуття — насолода життям, відчуття, що життя і справді прекрасне і чудове!

 

Медитація в цьому плані — дуже ефективний метод, який дозволить заспокоїтися і поглянути в себе. Засновник школи самовдосконалення Фалунь Дафа Лі Хунчжі, говорить в одній зі своїх робіт, що, якщо у вас з’являються нав’язливі думки під час медитації, тоді можна не приймати їх за самого себе і поспостерігати за ними як би з боку. У книзі «Суть старанного вдосконалення» він пише: «Насправді у людини, крім вродженої щиросердності, всі уявлення утворені після народження, але ці уявлення — не вона сама».

 

Коли ми очистимо нашу свідомість від усього зайвого, чого ми набралися за все життя, коли навчимося протистояти численним викликам, які кидає нам сучасне суспільство, коли самоконтроль увійде в звичку, і ми залишимо у себе лише хороші та добрі думки, лише тоді ми і відчуємо незвичайне почуття — щастя! Лише тоді і прийде до нас здоров’я!

 

 

Євген Довбуш | Велика Епоха |


19.02.2013 1930 0
Коментарі (0)

26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

685
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1968 7
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1141 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

563
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6910 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11409 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

345

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1098

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1122

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1116
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

84
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

294
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1096
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

659
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

764
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2960
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4455
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18449
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

91
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

330
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

361
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

670