84 округ:боротьба кандидатів різних «вагових категорій»

 

Днями Центральна виборча комісія завершила прийом документів кандидатів у народні депутати висунутих партіями та в порядку самовисунення в окремих мажоритарних округах. Тож вже зараз можемо визначити приблизну розстановку електоральних позицій основних претендентів на звитягу в округах Прикарпаття.


Судячи з кадрових ротацій, здійснених Порошенком, Президент прагне покладатися на людей, які були його бізнес-партнерами або топ-менеджерами виборчої кампанії. Один з них кандидат в нардепи по 84 виборчому округу (Тисменицький, Тлумацький, частина Галицького району та частина Івано-Франківська(приміські села), керівник обласного виборчого штабу Порошенка на останніх президентських виборах Михайло Довбенко. Довбенко зміг забезпечити в нашій області третій по Україні електоральний результат для чинного Президента. Більше за Порошенка проголосували лише на його рідній Вінничині та в сусідній Львівщині. Як звично буває у випадку балотування провладних кандидатів, Довбенко автоматично переймає на себе наслідки дій чинної влади. При цьому досить важко визначити індикатор сприйняття кандидата у системі координат «позитив/негатив». Можна припустити, що через відношення до провладного політичного бренду, незручних запитань до Михайла Довбенка від виборців, журналістів і активної громадськості буде куди більше, ніж до інших претендентів на депутатство по цьому округу.


Вірогідно, боротьба за депутатський мандат в окрузі розгорнеться між Михайлом Довбенком та Василем Кіндієм – керівником Івано-Франківського регіонального відділення «ПП «ОККОНАФТОПРОДУКТ», дочірньої компанії «Концерну Галнафтогаз». За Кіндія грає бренд «Самопомочі» та досвід управлінської та громадсько-політичної діяльності. Під керівництвом Василя Кіндія введено в дію 30 автозаправок в області, він тричі обирався депутатом Галицької районної ради.


В складному положенні опинився претендент від «Батьківщини» Микола Зелінський. Зелінський, який є головою Тисменицької РДА, знаходиться в своєрідному «підвішеному стані» в зв’язку з очевидним бажанням нового голови Івано-Франківської ОДА привести до влади власну команду керівників в районах, сформувавши довірену вертикаль в області. Формування такої команди керівників – це тільки питання часу. А те, що голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук пообіцяв не змінювати голів районних адміністрацій на час виборів є лише короткотерміновою відстрочкою для представника «Батьківщини» Миколи Зелінського. Важке питання про те, що зможе в майбутньому запропонувати «Батьківщина», яка, вірогідно, займе опозиційну нішу в новій Верховній Раді для Зелінського. Тому для нього ці вибори фактично все або нічого, що є мотиваційним чинником, проте водночас й серйозним фактором психологічного тиску на кандидата у виборчій кампанії.


Подейкують про можливу участь у виборах по цьому округу й директора ОТБ « Галичина» Ольги Бабій, яка, начебто, вже подала документи в ЦВК.


Спробують поборотися за мандат й інші претенденти. Зокрема, вирішив спробувати свої сили на цьому окрузі й Роман Вірастюк, брат стронгмена Василя Вірастюка (суб’єкт висування «Народний Фронт»), шиномонтажник Сергій Сергенюк (самовисуванець) та контролер ТВО «Фра-М» Петро Білан (може бути технічним кандидатом Михайла Довбенка, оскільки будучи членом партії «УДАР», яка сформувала спільний виборчий список з президентською політсилою, бере участь у волевиявленні в якості самовисуванця). Схоже, для переліченої трійці ці вибори швидше проба сил або технічна роль, ніж реальна нагода поборотися за такий ласий депутатський мандат. Побачимо рівень виборчої активності цих кандидатів.


28.09.2014 Василь Кедик 2533 2
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1921
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1838
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1838
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5406 42
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2132 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1491

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

713

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

771

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

965

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

990
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1745
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3657
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10228
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26108
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10159 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7693
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

874
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

127
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

230
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

363
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1258
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

857