38 з 42 депутатів обіцяли підтримати зміни до нормативно-правових актів Івано-Франківської міської ради (інфографіка)

 

 

5 з 6 політичних партій, кандидати в депутати яких обрані до складу Івано-Франківської міської ради VII скликання підписали меморандуми з учасниками коаліції “Прозорі Ради”.


У перерахунку на кількість депутатів, 38 з 42 депутатів обіцяли підтримати внесення змін до НПА Івано-Франківської міської ради аби привести її НПА до вимог чинного антикорупційного законодавства, пише Фіртка.


Чи відбудеться обіцяне внесення змін – побачимо на першому засіданні нового скликання ради.


Щодо деталей змісту меморандуму:

Зокрема, сторона осередку політичної партії у разі перемоги на виборах до місцевих рад 2015 року, зобов’язується:

Сприяти імплементації чинних норм антикорупційного законодавства, закріплених в ЗУ «Про доступ до публічної інформації», ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні», ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад», ЗУ «Про запобігання корупції», ЗУ «Про здійснення державних закупівель», до Регламенту відповідної міської чи обласної ради, Положення про постійні депутатські комісії, Регламенту виконавчого комітету відповідної міської ради, а у випадку обласної ради – Президії обласної ради та до Статуту територіальної громади відповідного міста (стосується лише міські ради), зокрема шляхом винесення на голосування та підтримки при голосуванні рішень, що стосуються:

  • Визначення порядку запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у раді.
  • Визначення постійної депутатської комісії, яка контролює питання конфлікту інтересів.
  • Доступу громадян на пленарні засідання ради.
  • Доступу громадян на засідання виконавчого комітету ради (президії ради).
  • Доступу громадян на засідання постійних депутатських комісій.
  • Порядку оприлюднення рішень сесії ради.
  • Порядку оприлюднення рішень виконавчого комітету (президії ради).
  • Порядку оприлюднення протоколів, висновків та рекомендацій постійних депутатських комісій ради.
  • Порядку оприлюднення проектів рішень ради.
  • Порядку оприлюднення проектів рішень виконавчого комітету (президії) ради. Визначення доступного механізму ініціювання громадських слухань.
  • Визначення доступного механізму місцевої ініціативи. Визначення порядку звітування депутатів ради перед членами територіальної громади.
  • Визначення порядку звітування Голови ради перед членами територіальної громади. Приведення у відповідність до змін в чинному законодавстві пунктів регламенту ради щодо звільнення Голови ради.


Сприяти імплементації до нормативно-правових актів Івано-Франківської міської ради чинних норм гендерного законодавства, закріплених в ЗУ «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків», зокрема шляхом винесення на голосування та підтримки при голосуванні рішень, що стосуються:

  • Визначення уповноваженої особи з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.
  • Затвердження місцевої програми щодо забезпечення рівних прав та можливостей для жінок і чоловіків.
  • Визначення принципу дотримання ґендерної рівності в органах місцевого самоврядування.
  • Врахування принципів ґендерної рівності у формуванні кадрового резерву.
  • Затвердження цільової програми, що сприяє вільному доступу та зручному перебуванню в органах місцевого самоврядування, комунальних установах та організаціях жінок з дітьми.
  • Сприяти впровадженню в роботу міської (чи обласної) ради найкращих існуючих практик доступності та відкритості органів місцевого самоврядування в Україні, зокрема шляхом винесення на голосування та підтримки при голосуванні рішень, що стосуються:
  • Затвердження процедури участі громадськості в процесі формування/розгляду/прийняття бюджету.
    Введення практики візуалізованої публікації видатків бюджету за сферами, установами та організаціями на офіційному веб-сайті.
  • Введення практики участі міської ради в системах електронних закупівель для допорогових закупівель.
  • Введення практики завчасного інформування про засідання постійних депутатських комісій ради.
  • Затвердження порядку оприлюднення стенограм пленарних засідань ради.
  • Затвердження порядку оприлюднення протоколів засідань виконавчого комітету (президії) ради.
  • Введення практики прямої відео-трансляція пленарних засідань ради.
  • Введення практики прямої відео-трансляція засідань виконавчого комітету(президії) ради.
  • Введення практики прямої відео-трансляція засідань постійних депутатських комісій.
  • Введення практики щодо відео-архіву трансляцій пленарних засідань ради на офіційному веб-сайті ради.
  • Затвердження порядку оприлюднення поіменних результатів електронного голосування депутатів ради.
  • Затвердження порядку оприлюднення інформації про помічників-консультантів депутатів ради.
  • Затвердження порядку оприлюднення Декларацій про майно, доходи, витрати та зобов’язання фінансового характеру всіх депутатів ради.


Учасники Коаліції «Прозорі Ради», у разі перемоги відповідної партії на виборах до місцевих рад 2015 року, зобов’язуються:

  • Надати осередку партії висновки та рекомендації щодо відповідності основних нормативно-правових актів відповідної міської або обласної радинормам чинного законодавства, зокрема Регламенту ради, Регламенту виконавчого комітету (Президії), Положення про постійні депутатські комісії, Статуту територіальної громади тощо.
  • Проінформувати українське суспільство, в тому числі громаду відповідного міста чи області, про підписання меморандуму партійною організацією партії у відповідному місті чи області та про зміст взятих взаємних зобов’язань.
  • Професійно та не заангажовано висвітлювати діяльність відповідної партійної організації партії у відповідному місті чи області – депутатів відповідної ради VII скликання, щодо підтримки вищевказаних рішень.


09.11.2015 453 0
Коментарі (0)

30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1064
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

874
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2005
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3374
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2616
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2615

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

353

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

796

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

755

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1715
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

442
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

798
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

777
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

426
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

457
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

27113
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

903
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19747
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

507
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

463
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

791
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1519 5