16 причин, щоби займатися сексом щодня

 

/data/blog/58020/f4e3f687a4a5e4c1e1c1ad73c7aee3f0.jpg

 

Постійний стрес, проблеми і страх, що ваше здоров'я погіршується? Секс є відповіддю на всі ваші пошуки щастя, довголіття і міцного здоров'я. Ви не згідні? Що ж, ось переваги активного і регулярного статевого життя, що покращить ваше самопочуття.
 

 


Знімає стрес

Секс допомагає позбутись стресу. Коли глибоке дихання і різноманітні вправи не допомагають розслабитись, секс зробить все необхідне.

Під час сексу ваш організм виробляє дофамін - речовину, яка бореться з гормонами стресу, ендорфін, він же "гормон щастя", і окситоцин - гормон, що виділяється гіпофізом і посилює бажання.

У дослідженні, опублікованому в  журналі Public Library of Science, три дослідники-нейробіологи провели експеримент на самцях мишей і виявили, що сексуально активні тварини були менш тривожними, ніж ті, сексуальна активність яких була нижчою.

Чудова альтернатива фізичним вправам

Секс – це рух, одна з форм фізичної активності. Під час статевого акту, в організмі відбуваються зміни аналогічні до тих, які відбуваються під час тренувань. Ви, напевно, помітили, що під час сексу зростає частота дихання, а значить ви втомлюєтеся. Отже, ви спалюєте калорії. Якщо ви займаєтеся сексом три рази в тиждень протягом 15 хвилин (але ми знаємо, що ви можете й довше), ви будете спалювати близько 7,500 калорій на рік. Це еквівалент бігу на дистанцію 75 миль! Глибоке дихання насичує клітини киснем, а тестостерон, що виробляється під час сексу, зміцнює ваші кістки та м'язи.

Нормалізує кров'яний тиск

Обійми та секс можуть поліпшити ваш кров'яний тиск. Секс допомагає знизити діастолічний тиск, тобто нижнє значення артеріального тиску.

Дослідники з університету Пейслі провели схожий експеримент і дійшли висновку, що секс нормалізує артеріальний кров’яний тиск.

Покращує імунітет

Намагаєтесь боротися з нежиттю? Секс непоганий метод для боротьби із застудою чи іншими захворюваннями; він може зміцнити ваш імунітет.

Кількість імуноглобуліну класу А,  - антигену, який допомагає організму боротись з грипом, зростає, якщо частота статевих актів збільшується.
 

 

 

Допомагає виглядати молодше

Якщо ви займаєтесь сексом три рази в тиждень, це може допомогти вам виглядати на 10 років молодше, стверджує шотландський дослідник. "Хороший секс корисний для вас", говорить Девід Вікс, нейропсихолог з Королівської Единбурзької лікарні, чиї дослідження про вплив сексу на старіння описані в книзі "Secrets of the Superyoung" ("Секрети супермолодих").

Робить серце здоровішим

Секс не тільки допомагає вам спалювати калорії, але також може бути корисним для вашого серця. Це гарна профілактика інсульту та серцевих нападів, отже, насолоджуйтеся моментом.

Вчені з науково-дослідного інституту Нової Англії дослідили вплив сексу на серце. У результаті виявилось, що у чоловіків імовірність розвитку серцево-судинних захворювань знижується на 45%. Але вченим поки не вдалось вивчити вплив сексу на жіноче серце.  

Знеболювання

Задоволення найкраще знешкоджує біль. Ви страждаєте від мігрені чи іншого болю? Що ж, секс вам допоможе. Але якщо ви відчуваєте біль у спині, то краще все ж таки проконсультуватися з лікарем.

Доктор Джордж Е. Ерліх, фахівець з Філадельфії, що спеціалізується на артритах, провів дослідження, щоби визначити зв'язок між артритом і сексом. Він зробив висновок, що пацієнти, які регулярно займаються сексом, менше страждають від болю.

Створює почуття довіри і близькості

Статевий акт провокує викид гормону окситоцину; цей гормон відповідає за почуття щастя і закоханості. Якщо ви відчуваєте, що ваші стосунки погіршуються, зникає довіра чи ви переживаєте, що ваш партнер відсторонюється від вас, секс розвіє ці сумніви. Гормон окситоцин підвищує довіру, робить пари ближчими і, відповідно, зміцнює відносини.
 

 

 

Зменшує імовірність розвитку ракових захворювань

Регулярна еякуляція знижує імовірність розвитку раку простати. Австралійські вчені провели дослідження, згідно з яким чоловіки, в яких еякуляція відбувається 21 раз в місяць, менш схильні до розвитку раку. Інші дослідження, направлені на вивчення взаємодії сексу і розвитку онкологічних захворювань, також підтверджують, що статевий акт знижує ризик раку простати.

Зміцнює м'язи тазу

Під час сексу працюють кілька груп м'язів. Регулярне інтимне життя може допомогти вам зміцнити м'язи тазу. Крім того, оскільки статевий акт передбачає використання цілого спектру м'язів, він також допомагає зміцнити їх, наприклад: квадрицепси, м’язи кора і верхню частину спини. Завдяки регулярному сексу ви також можете забезпечити нормальне функціонування сечового міхура і кишечнику.

Тренує м'язи, спалює калорії, покращує здоров'я серця – здається, секс дбає про вас.

Захист простати

Велика частина рідини, що продукується під час еякуляції, виділяється передміхуровою залозою. Якщо еякуляція не відбувається, рідина накопичується в залозі, що може викликати багато проблем. Регулярна еякуляція допомагає звільнитись від цієї рідини і забезпечить здоров'я вашої простати до старості. Проблеми можуть також виникнути, якщо раптово зміниться частота еякуляцій.

Покращує сон

Після виснажливих, активних тренувань ви зобов'язані добряче виспатись. Але знаєте що? Секс працює так само, як і фізична активність. Пришвидшення пульсу призводить до посткоїтальної релаксації. Секс може стати рятівним для тих, хто страждає безсонням! Ось, що насправді відбувається:

  • Секс може розслабити вас, отже, якщо ви вже втомилися, статевий акт викличе сонливість.
  • Після еякуляції люди стають млявими, що сприяє міцному здоровому сну.

 

 

 

Сприяє регулярному менструальному циклу

Секс може нормалізувати ваш менструальний цикл. Він регулює гормони, які, в свою чергу, регулюють менструальний цикл. Секс знімає стрес, який є однією з причин порушень циклу у жінок. Очевидно, секс - кращий варіант, ніж таблетки.

Запобігає еректильній дисфункції

50% чоловіків старше 40 років страждають від еректильної дисфункції і всі молоді люди бояться того моменту, коли це станеться з ними. Кращі ліки проти імпотенції... секс. Ерекція змушує кров циркулювати через артерії вашого статевого члена, що зберігає тканини здоровими. Плюс, лікарі порівнюють ерекцію зі спортивним рефлексом: чим більше ви тренуєтесь, тим краще результат.

Продовжує життя

Здорове серце, сильні м'язи, підвищена циркуляція кисню і хороший настрій є одними з факторів, які допомагають продовжити життя і зробити його яскравішим.

Дослідження, опубліковане в British Medical Journal, показує, що чоловіки, які регулярно займаються сексом, часто живуть у два рази довше тих, для кого статеві акти - рідкість.

Здорова сперма

Якщо ви намагаєтеся завагітніти, то можете збільшити обсяг сперми, займаючись сексом. При постійних статевих актах сперматозоїди постійно оновлюються. Якщо ж природне оновлення сперми не відбувається, це може привести до пошкодження ДНК.
 

 


Виявляється, тримати себе в формі та зміцнювати своє здоров'я можна ще й отримуючи задоволення.



Vitaliy DeFranko


27.08.2014 42710 0
Коментарі (0)

26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

630
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1821 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1111 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

534
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6884 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11356 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

314

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1050

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1096

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1091
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

259
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1064
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

829
26.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

722
25.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

649
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2925
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4420
25.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18421
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

292
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

337
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

647
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

749