Анна Заячківська: Бракувало маленького жовто-блакитного прапорця і однієї людини в залі

 

 

/data/blog/41794/22c289b69a19c1919459ca9c5bf8f784.jpg

 

В Індонезії відбувся фінальний етап конкурсу "Міс світу 2013". Серед більш ніж 131 учасниці жюрі обирало найкрасивішу та найталановитішу дівчину планети. Цьогоріч нею стала 23-річна філіпінка Меган Янг.

Франківчанка, “Міс Україна” Аня Заячківська, увійшла до фінальної двадцятки. Здавалося б, непоганий результат. Один з найкращих за історії участі наших дівчат на конкурсі “Міс світу”.

Проте, навіть такий результат виглядає дивним, зважаючи на те, що майже в усіх конкурсах, що передували фіналу, наша красуня неодмінно потрапляла до числа найкращих.

Минулого тижня Аня, після місячного перебування в Індонезії повернулася до рідного Івано-Франківська. Повернулася такою ж, як і поїхала - милою, усміхненою та щирою дівчиною.



"Я на конкурсі себе не представляла. Я представляла нашу державу - Україну. Це для мене була честь і важливий обов'язок. Підтримку я відчувала на відстані. Ваші кулаки. Молитви. Я старалась. Дякую всім".



Аня каже, що на суддів зла не тримає, а результатами конкурсу цілком задоволена, а на питання про те, як вона оцінює результати конкурсу і чи задоволена ними, дівчина скромно відповіла, що старалася і зробила все, що могла.

"Загальними результатами задоволена не дуже. Однак, я не буду судити, оцінювати і говорити щось погане, чи праві судді, чи ні. Це їх особиста думка. Що сталося, те сталося. Я робила все можливе. В очах людей я залишилась такою, як була. Для мене це важливо".

 

- Як прокоментуєш таблицю з рейтингом конкурсанток після проміжних етапів: "пляжна мода", "топ-модель", "таланти", "спорт", "доброчинність", де Україна набрала 270 балів та посіла четверте місце і яка мала враховуватись в підсумку, але чомусь не враховувалась?

"Особисто мені приємно, що враховували мої напрацювання за увесь місяць часу. Вважаю цей протокол складений з врахуванням, як ми працювали на конкурсі місяць часу. Враховані були проміжні конкурси -"пляжна мода", "топ-модель", "таланти", "спорт", "благодійність". За кожен проміжний конкурс викладали бали і їх сумували до загального і складали рейтингову табличку. Я цією таблицею задоволена. Проте...".

 

- Чи не став для вас проблемою дефіцит гардеробу?

Дуже приємно було те, що маючи одну велику валізу я змогла всі дні нормально виглядати. Для дівчини важливо не мати мільйон речей, а мати ті речі, в яких вона зможе щоденно ходити і зможе компонувати. Можна мати п'ять валіз, а сказати, що я не маю що вдягти. Дякувати Богу, в мене такого не було. Я щось собі комбінувала”.

 

- Давайте згадаємо скандальне відео 1+1 в якому йдеться, що ви полетіли до Індонезії без копійки грошей та одягу...

Ви знаєте, коли виривають одну фразу із контексту — то неприємно і неправильно. Я дякую людям усієї України, які пересилали мені речі. Допомагали мені. Я не говорила, що я прям така нещасні і бідна, що поїхала гола-боса. А зробили саме так... Мені неприємно було читати і дивитись це. Тоді я відмовилась спілкуватися із журналістами.

 

- Ваш конфлікт із російською конкурсанткою і битва за ліжко. Що це було?

Коли я приїхала на конкурс, я сама собі обрала маленьке ліжко. Моя сусідка приїхала пізніше і обрала собі друге ліжко. Коли я спілкувалася із 1+1, я показала, що це — моє, а це є її ліжко. А зробили з цього страшну проблему, яка “Міс Росія” погана. Насправді вона дуже прекрасна, позитивна весела людина. Я навіть зараз підтримую з нею зв'язки”.

 

- В тому ж сюжеті ви бажали наступним красуням щоб була трохи краща підтримка

Ці слова я і зараз буду говорити. Тому що справді, порівнявши ставлення інших держав до цього конкурсу, то була міцніша підтримка. Я справді бажаю наступним дівчатам підтримки побільше. Важко лишатися наодинці із деякими проблемами. Але це для мене урок”.

 

- Що вам не сподобалося в тих платтях, які вам запропонував національний комітет?

Я не говорила такої нісенітниці, що мені не подобається...Коли подорожуєш, можна перевозити 20 кілограм багажу і не більше. Я якраз намагалась вкладатися, бо в мене не було переплачувати 100 доларів за кожен кілограм. Одне плаття я на руці в літак заносила. Я не розумію узагалі — коли людям говориш одне, а вони перекручують і роблять сенсацію”.

 

- Від чого залежить перемога на конкурсі. Від плаття, від нарядів?

Від політики...Жартую...Я не знаю, що говорити...Насправді, мені сподобались різні моменти конкурсу, що оцінювали суто не зовнішні якості, а оцінювали індивідуальні якості...далі не буду коментувати”.

 

- Чи приїхав хтось підтримати вас на конкурс в Індонезію. Можливо представники національного комітету конкурсу?

Ніхто не приїхав. Бракувало маленького жовто-блакитного прапорця і однієї людини в залі. Жаль, адже багатьох підтримували в залі організатори національних конкурсів, друзі... Коли лишаєшся без підтримки, то важко”.

 

- Аня, які у вас плани після конкурсу. Можливо є якісь вже модельні пропозиції?

Є потроху пропозиції у всіх речах. Благодійність. Буде в мене сюрприз, бо я зараз спілкуюся з однією людиною і напевно може щось і відкриємо нове. Але поки в деталі вдаватися не буду, це тільки зараз зібрання певних ідей. Це є в планах.

Також я хочу мати певне відношення до модельної справи адже треба заробляти гроші на благодійність. Ніхто мені їх не подарує.

Буду пробувати у всьому, що я можу. Наприклад у пісенному руслі також хотіла б себе реалізувати.

 

- Як сприймають батьки ваше теперішнє життя?

Навіть коли я зараз приїхала з конкурсу то стикнулася із великим нерозумінням... Коли з кожної сторони мамі щось коментують...вона не готова до цього, вона все тяжко сприймає...З її уявлень я маю бути вчителькою в школі і вчити маленьких дітей. Але я не відчуваю себе вчителькою, а моя мама не може звикнути, що в мене щось змінилося”.

 

"Я завжди мріяла щось хороше зробити в цьому житті і мені байдуже, чи я зі статусом чи без нього. Просто в нас чомусь оцінюють людей за назвою, за статусом...У нас все залежить від матеріальностей. Це неправильно".

 

Ростислав Ковтун


Коментарі (6)

Так 2013.10.10, 09:45
Теза заголовку правильна. Але такі речі мають передбачити і учасник і організатори участі.
Софія 2013.10.10, 20:05
Якщо по правді то їй там червоної зірки бракувало і це зрозуміли.
ВАСИЛЬ 2013.10.11, 09:07
Сіоністи правлять в світі,білу расу ненавидять та знищують,особливо українців.
Юзя 2013.10.11, 17:03
Як серед гуцулів кауть - "поганому танцюристу єйці заважєють".
Соня 2013.10.14, 10:04
Якщо чесно, спочатку думала, що Ганна дійсно настільки правильна та чесна, як вона себе представляє. Але дійсно,останнім часом зірка так приклеїлася, що аж іноді за її коментарі соромно. Ну не пройшла, ну і що, навіщо так волати. Ти ж не розумієш, що тебе вже не захочуть нікуди брати з таким довгим язиком.Ну а вбрання були захливі(
ОК 2013.10.14, 20:06
Якась вона така БІДАКА від самого початку....
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1964
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1861
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1858
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5498 46
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2154 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1510

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

746

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

799

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1001

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1005
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1772
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3681
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10259
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26150
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10186 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7715
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

899
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

210
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

265
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

382
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1278
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

885