Дайте мені мою частку політкоректності!

 

Тут широкі віртуальні маси оголосили могендевід-похід проти нашого брата Мірошниченка за те, що він євреїв називає жидами.

 

Я теж глибоко обурений, адже і для мене знаменитий журналіст Лєщенко є значно більшим лінгвістичним авторитетом, аніж (до речі, судимий) віршомаз Шевченко.

 

Проте, мені ніколи навіть не спадало на думку захищати наших друзів juden (щоб ні тим, ні тим) від українських націоналістів, бо juden самі кого хочеш захистять, а потім доженуть і ще раз захистять. Це вони, а не ми мають ізраїльські ядерні ракети, українські телеканали, металургійні і хімічні заводи, банки, безліч чиновників, пригодованих журналістів, беззаперечну підтримку з боку США та Євросоюзу.

 

Я в захваті від них! І дуже соромлюся українських націоналістів, які окрім Мірошниченка та Фаріон нічого не мають.

 

Тому, мої віртуальні браття й сестри, захищати сильних від слабких – є жалюгідним лакейством і може бути виправдане лише бажанням урвати невеличкий ґрантик.

 

Перетворення юдейських громад на політичну націю відбувалося наприкінці ХІХ – початку ХХ ст. переважно на теренах України. Таке перетворення для всіх націй супроводжується відштовхуванням сусідів й протиставленням себе тим, хто поруч. Поруч були українці, саме тому українці в єврейській національній свідомості досі мають репутацію найбільших антисемітів, а зовсім не німці, не іспанці, не араби.

 

Попри те єврей, який актуально усвідомлює приналежність до свого народу, не становить загрози українцям. Загрожує той єврей, який ідентифікує себе як радянську людину, той, який замість синагоги ходить на зібрання русского блока, замість Песаха святкує 9 травня.

 

Занадто багатьох євреїв не хвилює катастрофічне зникнення культури ідиш в Україні, вони переймаються захистом російської мови. Мер Харкова не носить пейси, він чіпляє на себе «георгіївську стрічку». Може, йому плювати на Єрусалим, і треба демонструвати лояльність Москві?

 

Найбільший єврейський культурний центр збудовано у Дніпропетровську. Ця споруда прикрасила місто, на яке місцева єврейська громада має такий значний вплив. Проте, чому в цьому місті настільки потворна топоніміка? Досі всі ці вулиці, майдани й проспекти Маркса, Леніна, Дзержинського, Урицького тощо!

 

Ви не хочете перейменувати вулицю Леніна на проспект Бандери? Назвіть її хоча б ім’ям праотця Авраама та праматері Рахілі! Гидко ходити вулицею Косіора, перейменуйте її на Ісуса Навина! Скільки можна терпіти! Перейменуйте нарешті Дніпропетровськ на Дніпройорданськ.

 

Поряд з єврейським культурним центром «Менора» не збудовано український культурний центр «Тризуб», бо на відміну від євреїв, українці ні на що не здатні в Україні. Прикро, що євреї не цінують цього.

 

Українці – толерантний, спокійний, незлостивий, делікатний народ. Народ без претензій. Ось три тисячі футбольних фанатів виходять у Києві на акцію протесту. Така кількість протестуючих фанів у будь-якій європейській столиці означала б багато годин безладів і вуличних боїв із поліцією.

 

Приємно зазначити, що в Києві ці фанати не наступили на жоден газон. Такі, як я, обивателі і служителі правопорядку можуть їх не боятися і не зважати на їхні протести.

 

Хто такі професійні боксери? Тайсон сидів у тюрмі, Чісора – хуліган, Сандерс загинув у перестрілці в якомусь кабаку.

 

Чемпіон-українець – є кандидатом наук, творцем поміркованої політичної партії й ніколи не наважиться підняти руку на політичного опонента, навіть коли його виборці вимагають цього.

 

Українців уже не треба сікти на стайні. Вони мають свою державу й тепер самі себе шмагають.

 

Скажіть Мосаду, щоб не полював на Мірошниченка. Українці з патріотичного середовища самі його затопчуть.

 

Я за те, щоб усі народи називали один одного не так як звикли, а так, як від них вимагають. Жидів давайте називати євреями, москалів – росіянами, циганів – ромами. Якщо це загальне правило, то ми можемо нарешті вибрати класну самоназву й вимагати політкоректності від усіх інших.

 

Наприклад, хай вони нас називають володарями гір і степів.

 

Саме так: я – «великий володар гір і степів», мене ображає, коли мене називають українцем.

 

Дмитро Корчинський,

Cпеціально для ТСН


Коментарі (9)

Щукар 2012.12.01, 16:03
Супер! )))
Михайло 2012.12.03, 14:28
Думки Дмитра Корчинського - це завжди мудро, влучно, дотепно. А головне - в саму точку.
майя... 2012.12.03, 19:42
сміхота,що жиди так ображаються,бо називають їх ЖИДАМИ,а як перепрошую, називають в інших країнах ЖИДІВ????????????????
Євген 2012.12.04, 14:51
В Польщі так називають і ніхто не ображається. "Я за те, щоб усі народи називали один одного не так як звикли, а так, як від них вимагають" - справді має бути повага між народами. Для того Ізраїль зобов'язаний признати Голодомор. Не можна топтатись по чужих болях і вимагати до себе поваги. А за "віршомаз Шевченко" треба без ніяких дискусій просто бити в морду.
ff 2012.12.04, 16:00
Корчинський дуже спритно з"їжджає з однієї теми на іншу - "дивіться, їх обізвали жидами, але ж вони насправді мають заводи, канали тощо". А яке це має відношення до теми обговорення, друзі? Мова про те, що слово "жид", хоча і широко використовувалось до війни, зараз набуло едакого зневажливого контексту, тому і не використовуєтьчся в цивілізованому суспільстві. А тут - всі в захваті. Фантастика просто.
не еврей 2012.12.06, 10:12
на Україні ніхто і ніколи не називав жидів євреями.Всі знають,це від малого,а ось маскалі так називають,то чому ми маємо кликати і називати жидів,євреями?,бо вони так захотіли,не буде так,бо у свідомості укрїнців,жид є жид і крапка.І не треба придумувати ровер пани-жиди!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
До Євгена 2012.12.06, 11:01
"А за "віршомаз Шевченко" треба без ніяких дискусій просто бити в морду." - правильно, бо ТГШ був МАЛЯРОМ і не треба приписувати йому іншої слави. Чесно кажучи, ви, Євгене, є яскравою ілюстрацією іншої цитати: "Українців уже не треба сікти на стайні. Вони мають свою державу й тепер самі себе шмагають." Думаю, варто повторити: "Наприклад, хай вони нас називають володарями гір і степів." або більш толерно "Німець скаже: «Ви моголи». «Моголи! моголи!»"
всім!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2012.12.06, 18:58
дійсно!!!!!!!!!!!!!!!МОГОЛИ,МОГОЛИ,МОГОЛИ-вже давним,давно з 1991року.А щоб цікавіше звучало-то ХРУНІ,РАГУЛІ,ХРУНІ,РАГУЛІ і т.д.,бо ні один народ не сидить в гавні вже 20 років,окрім нас!!!!!!!!!!!ХРУНІВ,РАГУЛІВ,МОГОЛІВ...........,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
славав 2012.12.09, 23:33
а хто за національність Корчинський ?
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

741
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2307
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2026
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2043
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6175 55
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2329 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

201

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1023

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1012

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1272
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

120
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

500
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1959
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26385
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

447
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10361 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7901
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

454
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

301
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

456
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

531
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1465