Збори акціонерів "Пресмашу" в Івано-Франківську зірвали (оновлено, фото+відео)

 

 

В Івано-Франківську майже сотня активістів "Самооборони", "Правого сектору" і громадянського корпусу полку "Азов" заблокували готель "Надія", у конференц-залі якого планувалися збори акціонерів ВАТ "Пресмаш".


За словами активістів, вони не допустять проведення зборів акціонерів, аби запобігти спробі рейдерського захоплення заводу, інформує Фіртка.

 

Представники акціонерів від компанії, близьких до екс-міністра оборони України часів Януковича Павла Лебедєва намагались розпочати збори, між ними та активістами виникла суперечка.

 

Акціонери переконували, що прагнуть розвитку заводу, проте активісти їм не вірять.

 

 

 

Активісти представили документи про відкриття кримінального провадження і судову ухвалу про арешт 36% акцій "Пресмашу", якими володіють компанії повязані з Лебедєвим. 

 

Як передає кореспондент Фіртки з місця події, працівники прокуратури вручили повістку до суду акціонеру Володимиру Лісняку, директору ТОВ "Україна - капітал" (м. Дніпропетровськ).



Однак той відмовився її отримувати, мовляв не може розгледіти печатку.

 



Лісняка запевняли, що на повістці стоїть мокра печатка синього кольору, яка засвідчує, що це не копія.

 

Зрештою повістку таки було вручено. Судове засідання у справі призначено на 28 грудня.

 

 

Активісти обіцяють блокувати зал засідань до 15.30. Саме таким був регламентований час для проведення реєстрації та зборів акціонерів "Пресмашу".

 

"Близько двох десятків активістів громадської організації "Спільними Зусиллями", яку я очолюю, разом з активістами "Самооборони","Правого сектору", громадянського корпусу полку " Азов" виступили проти спроб привласнити завод "Пресмаш" командою Януковича. Оскільки всупереч ухвалі Івано-Франківського міського суду про арешт 36% акцій, які належать компаніям, наближеним до екс-міністра оборони часів Януковича Павла Лебедєва, деякі акціонери все ж таки хотіли провести збори та вчинити неправомірні дії. Переживаємо, що "проросійські" власники поріжуть завод на металобрухт.Хочемо вірити в те, що знайдеться гідний керівник, який підніме економіку, створить нові робочі місця. Але для цього громаді потрібно брати участь в усіх процесах з метою мотивації керівництва до нових зрушень", - зауважив керівник ГО "Спільними зусиллями", депутат міської від партії "УКРОП" Віталій Мерінов.

 

Нагадаємо, вчора голова правління ВАТ «Пресмаш» Богдан Пукіш розповів про те, що будучи прибутковим підприємством, з 2007 року завод потрапив під інтерес групи «Інтеркаргрупп» і КУА «Парангон», які контролював у минулому нардеп від “Партії Регіонів”.

 

Сьогодні о 13:00 у готелі “Надія” мали відбутись збори акціонерів, де б вирішувалась подальша доля “Пресмашу”. Як відмітив тоді Пукіш, його на збори не запрошували, проте все ж він має намір відвідати їх. Окрім того, він закликав громаду прийти та підтримати його.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Варто зазначити, нещодавно 112 канал повідомляв про те, що Колишній міністр оборони України Павло Лебедєв, на якого в Україні порушено кримінальну справу за економічними злочинами, увійшов до складу правління Російського союзу промисловців і підприємців (РСПП). Він буде представляти інтереси окупованого Росією Криму в Москві. Про це повідомила прес-служба Фонду соціально-економічного розвитку Севастополя.

 

14 жовтня 2015 року на засіданні правління з ініціативи президента РСПП Олександра Шохіна до складу колегіального керівного органу Союзу увійшов Павло Лебедєв – єдиний представник Севастополя і Криму в цій організації.

 

16 жовтня в Ялті на організаційному засіданні координаційної ради кримських відділень РСПП Лебедєв обраний головою цієї ради.

 

РСПП – загальноросійська організація, що представляє інтереси ділових кіл як в Росії, так і на міжнародному рівні. До складу правління РСПП входять власники і керівники великих корпорацій і підприємств Росії, серед яких Вагіт Алекперов, Віктор Вексельберг, Сергій Галицький, Олег Дерипаска, Володимир Євтушенков, Андрій Костін, Олексій Мордашов, Володимир Потанін, Алішер Усманов.

 

Нагадаємо, Павло Лебедєв був міністром оборони України з 24 грудня 2012 року по 27 лютого 2014 року. 27 лютого 2014 року за рішенням Верховної Ради України відправлений у відставку. Однак ще до своєї відставки, 21 лютого, покинув Київ, виїхавши до Севастополя.

 

Павло Лебедєв


24.12.2015 1522 0
Коментарі (0)

10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

10710 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1781
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1676
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2694
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4530
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

3177

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

258

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

993

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1398

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1287
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1659
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1453
03.05.2024

В Івано-Франківську триває передсвятковий ярмарок "Великодній кошик".  

1179
12.05.2024

Про значення неділі журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

544
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

619
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1821
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

1949 8
12.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

20314
13.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

295
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

647 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

687
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

1029