«Лейбова гора» – готель-ресторан з найкращою в Західній Україні оглядовою панорамою та унікальною легендою (ФОТО)

 

 

Нарешті пройшли ті часи, коли готельно-ресторанні відпочинкові комплекси будували аби де. Тепер кожну таку споруду мудрі люди будують у місцях, де є щось унікальне у природному або історичному плані. Готельно-ресторанний комплекс «Лейбова гора» побудовано у місці, яке має подвійну унікальність – як природно-ландшафтну, так і історичну. А ще кажуть про містичність цього місця.

 

  

 

Це неповторне місце віддавна славиться найкращою у Західній Україні  оглядовою панорамою, яку прикрашають найзнаменитіші і найвищі вершини Карпатських гір. Одночасно 14 гірських піків можна роздивитися з величезних панорамних вікон і з літнього майданчика ресторану «Лейбова гора». «Лейбова гора» розташована майже на півсотні метрів вище за відому колибу у Криниченці, тому звідси відкривається КРУГОВИЙ ВИД (360 градусів), оцінений незалежними маркетологами у суму півтора мільйони доларів США.

   

Згідно переказів старих людей, в давні часи волхви-мольфарі обрали це місце для своїх зборів і спільних медитацій. З незапам’ятних часів це Лейбова гора (тоді ще – Гук Волхвів) шанувався як надзвичайно благодатне місце, яке лікує від депресій, неврозів і очних хвороб.

 

Готельно-ресторанний відпочинковий комплекс «Лейбова гора» розташований в селі Жураки Богородчанського району на «стратегічній трасі» Івано-Франківськ-Гута, яку в народі називають «царською дорогою», бо вона веде до президентської резиденції у Гуті. Розкішна будівля з білими мурами і архітектурним дизайном типу «ВІП-ранчо» знаходиться за Богородчанами, дещо вище Криниченьки (дивися карту). Зручна парковка також полегшує відвідини комплексу власникам «сталевих коней».

 

 

 Зручна парковка

 

 

Відвідувачів комплексу вражає дивне відчуття спокою, немов час зупинився на схилах Лейбової гори. Про це важко розповісти, це треба відчути.

  

 

Піч для смаження шашликів, барбекю

 

Комплекс обладнаний вісьмома зручними готельними номерами, великим залом, що вміщає до 300 осіб (який можна використовувати для весіль і корпоративів), 2 затишні віп-зали - на 20 чоловік та камінний холл на 30 чоловік. На вулиці – літній майданчик, де можна розмістити до 60 осіб. Дитячий майданчик.

 

 

 Каміний зал - місце для віп-банкетів, конференцій, презентацій

 

 

 

 

 

 

Меню – вишукана "австро-угорська" (східно-європейська) кухня з кулінарними традиціями, що беруть свій початок від гоф-кухарів австрійських імператорів з Дому Габсбургів.

 

Ціни – неймовірно низькі в порівнянні з рівнем закладу.

 

 

 

 

 

Приміщення бару з все тією ж панорамою Карпат

 

А нещодавно на "Лейбовій горі" було встановлено перший в Україні пам'ятник Козі в бронзі. Тут очікують що пам'ятник стане улюбленим місцем "паломництва" любителів "водити козу"... "Це пам'ятник не тільки козі, але якраз і тим, хто полюбляє "вводити козу", - повідомив Фіртці представник Лейбової гори.

 

Є в планах Лейбової гори і виготовлення та встановлення інших пам'ятників, зокрема пам'ятника Австро-Угорському цісарю Францу-Йосифу...

 

 

Пошук в Інтернеті свідчить, що в Україні наразі пам'ятників козі немає. Тому днями встановлений пам'ятник козі на Лейбовій горі можна вважати першим

 

 

 

  

Є на Лейбовій горі і пам'ятник Янушу Лейбі, якому згідно легенди і належала Лейбова гора за часів Австро-Угорщини

 

 

До речі, пам'ятник Лейбі є ще тим унікальний, що одна з місцевих цілительок-мольфарок замовила його. Сливки в руці Лейби терти - означає з найвищою імовірністю завагітніти (в цьому вже переконалися десятки жінок, які роками заванітніти не могли). Представник "Лейбової гори" розповів історію, що одна вже дуже не молода жіночка зі Східної України кілька хвилин терла сливки, на здивування персоналу пояснила: "Та я не собі.... Я дітям!"

 

 

А погладити Хруща на драбині Лейби - на удачу в справах...

 

 

Дітям також є чим зайнятися на Лейбовій горі

 

Справжній віз - ще одне з улюблених місць для фотографування

 

 

 

 

Легенда Лейбової гори

 

В середині дев’ятнадцятого століття Австрійська імперія знаходилась на вершині могутності. Її землі розкинулись від Венеції і Тіролю до Чернівців і Збруча. Галичина також була провінцією цієї великої центральноєвропейської монархії, на чолі якої вже три століття стояла династія Габсбургів.

 

Старі люди розповідають, що все це сталося далекого 1855 року, коли молодий двадцятип’ятирічний імператор Франц Йозеф Перший мандрував східними провінціями своєї неозорої Імперії. Монарха супроводжували його юна дружина Елізабета (Сіссі) Баварська і щойно народжена нею кронпринцеса Софі. Найясніший цісар перебував у чудовому настрої, підкреслено демонструючи свою любов і ніжність до дружини. Найменша примха його «любої Сіссі» негайно виконувалась. Не лише Франц Йозеф, але й усі підданці Імперії любили Елізабету за шляхетну красу, лагідну вдачу, благодійність та милосердя до нещасливих світу сього.

 

Дорогою поміж Коломиєю і Станіславом, на схилі живописного пагорбу, імператорський кортеж зупинився, щоби Елізабета змогла насолодитись величною панорамою Карпатських Горган. В цей момент молодший брат цісаря кронпринц Карл Людвиг (батько того самого Франца Фердинанда, якого потім вбили у Сараєво і тим спровокували першу світову війну) побачив на дереві великі стиглі сливи. «Sissi, подивись, подивись, які чудові сливи!» - гукнув він до імператриці. Та кинула погляд на дерево, потім на чоловіка і найясніший цісар зрозумів, що він мусить просто зараз подарувати дружині кошик зі сливами. Не з будь-якими сливами, а саме з цими, величезними, важкими і синіми, які так щедро й звабливо висіли на високих гілках.

 

Але в цілому кортежі, як на зло, не знайшлося драбини. Камер-офіцери безладно бігали під сливовим деревом, марно трусили його, а юна імператриця сумувала. Ситуація наближалася до критичної, коли раптом на дорозі з’явилася фіра, на якій зі Станіслава поверталися до Коломиї виходець з Угорської Корони Янош Лейба та його дружина Дарця Никифорук. Подружжя, яке на той час вже мало десять дітей, очікувало появи одинадцятого спадкоємця. Воно їхало до тата Дарці, заможного коломийського селянина. Адже у тодішній Коломиї послуги повитух були удвічі дешевшими, ніж за Карпатами.

 

Побачивши біганину камер-офіцерів, Лейба з першого погляду зрозумів, що відбувається, відчепив від фіри драбину і спритно поліз на дерево. За кілька хвилин Елізабета вже смакувала свіжозірваними сливками. А мудрий Лейба хитро подивився на імператрицю і побажав їй збільшення родини. Й дійсно, невдовзі після цієї пригоди, «люба Сіссі» завагітніла майбутньою принцесою Гізелою фон Габзбург.

 

За кмітливість Франц Йозеф подарував Лейбі та його нащадкам  живописний пагорб, який з того часу і до наших днів називається Лейбовою горою. З неї й дотепер люди полюбляють дивитись на вічні Карпатські гори. А ще щедрий монарх дав щасливцеві сто золотих цехінів. Лейба невдовзі переїхав з дружиною і дванадцятьма дітьми до Відня і відкрив там приватну аптеку.

 

Така от історія. 

 

 

 

Телефонуйте:

 

Рецепція - 097-0055500, 0342-541054.

Бар - 0342-542429.

Ресторан - 0342-542439.

 

 Адреса "Лейбової Гори" - Івано-Франківська область, Богородчанський район, село Жураки, вулиця Гірська, 1 (вище Криниченьки). 27-й кілометр дороги Івано-Франківськ-Богородчани-Надвірна.

 

Сайт: www.leybovagora.com.ua

 

E-Mail: leybovagora@i.ua

 

   

 


10.08.2011 16329 58
Коментарі (58)

Ігор 2014.02.07, 10:35
Всім привіт.в мене сестричка хоче ровити там весілля.підскажіть скільки коштує за одну людину?
Фр.-Надв. 2014.03.01, 17:13
Легенда, звичайно, цікава, але дуже вже неспівпадає дорога зі Станіславова до Коломиї через Лейбову гору (практино діаметрально протилежний напрям). Годиться тільки для не місцевих :)
Малин Киів 2017.01.10, 16:09
Пасажирские перевозки на комфортабельных автобусах:Киев 0677781575-0730738998-0667924529 Раз на тиждень квитки по 98 грн УСЛОВИЯ ХАЛЯВИ
Мася 2011.08.10, 12:36
СУПЕР!!!!!!!
Сася. 2011.08.10, 12:46
Особливо це -"Ціни – неймовірно низькі в порівнянні з рівнем закладу" :))))))))))
Бася 2011.08.10, 12:54
Легенда про Франца Йосифа не витримує ніякої критики!!!! Притягнули за вуха!!!
ЛЕЙБА 2011.08.10, 12:58
Ця легенда - архівна. В Чернівецькому архіві знайдені відповідні документи. Все описане - задукоментоване в літописі тієї знаменитої подорожі Франца Йосифа по Галичині. І це тільки один із пунктів...
Бася 2011.08.10, 13:03
А долучіть ще фото рукопису з архіву, пліз! :)
Басі 2011.08.10, 13:11
Певно ти родич Габсбургів, що так піклуєшся про точність життєпису Франца-Йозефа Першого? До речі, в архівах і літописах (окрім сервільного Іпатьєвського)немає жоднісіньких документів про існування таких історичних персонажів як княгиня Ольга, князь Ігор Перший та багатьох інших. Давайте знесемо памятник на Михайлівський площі і скасуємо орден святої Ольги. А також закреслимо архівно непідтверджених Байду Вишневецького, Олега Віщого, князя Аскольда і співця Митусу. В топку!
Бабася 2011.08.10, 13:15
Ну як же ж архівна, коли ви пишете "старі люди РОЗПОВІДАЮТЬ"? І Карпати ви так тягнете в ту частину Богородчанського району де їх можна споглядати в далековид і ще у дуже морозну погоду, аж вуха тріщать. Справді краєвиди там чудові тільки це все дуже далеко. Гарна рекламна стаття, нічого зазорного, не перебільшиш гарно історії не розповіш.
кукуся 2011.08.10, 13:20
А в архівах багато чого немає то й що, відомо як формувалися архіви і писалася історія, чи то за княгині Ольги чи в смердючому совку.
Бабуся 2011.08.10, 16:16
Реально найкращий краэвид в радіусі 90 кілометрів від Франківська. А можливо і на всі Карпати. Багато де була, багато бачила, але тут - просто СУПЕР.
Марта 2011.08.10, 13:29
Класна легенда, класний краєвид, виглядає, що якісний заклад. Поїду в суботу ще кухню спробую. Добре те, що ці Карпати в 15 хвилинах від Франківська))
Filoloh 2011.08.10, 13:34
Прикололо, як говорив Кайзер: «Sissi, подивись, подивись, які чудові сливи!» А може «Sissi, anblicke, anblicke, welche bemerkenswerte Pflaumen!»
MsPysanka 2011.08.10, 16:02
Чудова будова ...переживе всіх,хто критикує її...бо це нерухомість.Збудували і буде стояти нерухомо,а де будете ВИ,критики?
Сюся 2011.08.10, 17:38
В наш час ще хтось щось відкриває? А криза? .......Виглядає на фото все дуже пристойним......
Петро Л. 2011.08.10, 17:47
Класно, молодці, хто це зробив. Якщо кухня не погана - буду в "Лейби" часто. Колись давно возив гостей в Криниченьку, але ясно, що зараз там не відповідний часу рівень сервісу. А тут, як видається, якість присутня.
люкс 2011.08.10, 18:12
Класний заклад, класна легенда, суперовий краєвид, все - люкс!
Степан 2011.08.10, 18:14
А де це є? Ближче чи далі за Криниченьку?
Маня 2011.08.10, 18:24
Фотки обалдєнні. А "в Натурі" напевно можна дістати оргазм від цього краєвиду))))))
Я 2011.08.11, 11:58
Збудував це МЖК-Експрес-24. Місце класне. Якщо не згабзуються з кухнею і уникнуть совково-сільського сервісу - заклад буде жити.
Zanar 2011.08.11, 22:13
Розташований готель справа від Криниченьки. Заїзд тією ж дорогою що і до Криниченьки.
Лед 2011.08.13, 00:03
Фантастика - наші діди реально жили в спільній Європі. Вечером сідаєш в Станіславі в поїзд і ранком уже в Відні! Цікаво коли демонтували колію євроширини на нашому вокзалі?
*** 2011.08.14, 15:13
Класна легенда. Взагалі, на відміну від Єврропи наші заклади відпочинку мало легендаризовані. У Німеччині куди не зайди, всюду легенди про привидів, або про королів, які зупинялися в готелях з оперними примадоннами. У Відні таке враження, що Моцарт свого часу не вилазив з кабаків і всюду наслідив. В нас лейбова гора - перша точка, яка має таку якісну легенду. Наближаємося до світових стандартів?
мариська 2011.08.14, 22:00
Люди а де офіційна адреса у тексті закладу як вас шукати...ми хочемо з києва
я там був 2011.08.16, 22:21
Місцевість шикарніша!Заклад Супер-супер!Кухня чудова! Обслуга(офіціанти)могла б бути кращою і відповідати статусу закладу.
Депп 2011.08.17, 00:09
Хороша розповідь. Янош Лейба отримав гору та гроші. Тільки поясніть - хто такий Надеш, який переїхав до Відня? Чи це той же Янош?
Депп 2011.08.24, 08:44
Бачу, що виправили помилку. А з кількістю дітей все вірно? Бо щось той Лейба щось дуже швидко розмножував свою родину - тільки очікував одинадцяту дитину, а тут вже виїхав до Відня з дванадцятьма дітьми :)
патрiот 2011.09.18, 05:48
захiд не для сходу
Бувала 2011.10.20, 22:37
Відпочивали нещодавно з друзями, а потім святкували тут професійне свято - супер відпочинок! все гарно: і краєвид, і кухня, і обслуговування! Все на найвищому рівні! і атмосфера точно "дивне відчуття спокою"!! так тримати!!
вулф 2011.11.15, 21:52
в неділю був на весіллі в друга,там музиканти супер вміють бавити народ),а пацанчик голос має супер артистам треба в нього вчитись)
анжелла 2011.11.15, 21:56
да не спорю пел он абалденно,я сначала думала это плюс,но нет в живую работал.девушка тоже нормально пела))но парень красавец))
вулф 2011.11.15, 22:01
анжелка я бачив як ти на нього косила)))))))
Даринка 2011.11.28, 13:38
а хто був тут на весіллях???? Дайте будь ласка коментарі.... Я планую тут своє відзначити і не знаю наскільки гарне воно буде..... Заздалегідь дякую!
Vasya 2011.11.29, 23:54
...святкував власне весілля 26;зал-бомба, ослуговування- в обласному центрі рівного не знайдете, лишається музика, не пошкодуєте...
вулф 2011.12.22, 09:21
на рахунок музики http://vkontakte.ru/id25726622 не пожалієте
вулф 2011.12.22, 09:27
на багатьох весіллях гуляв,ну ці музиканти видали по повній.варта послухати як співає мужик і дівчина,про конкурси я вже і не говорю)це бомба.
Cаша 2012.02.21, 10:34
Хочу справляти своє весілля, мене дуже цікавить кухня, напишіть будь ласка контактні телефони хто там був!!! Буду дуже вдячна
Іваш Володимир 2012.03.05, 23:42
Пропоную себе в якоісті валого весільного фотографа. :) Мої роботи можна переглянути тут - http://www.mywed.ru/photographer/view/profile/skilloVE/ 096 38 21 206
Сашуля 2012.03.31, 22:07
Це дуже гарне місце вмене там було весілля!ідеально!
Марина 2012.04.29, 19:34
Сервіс на вищому рівні!!! Ввічливий персонал, смачна кухня, милозвучні музики, а краєвиди милують око і душу. Окрему подяку хочу висловити офіціанту (правда не знаю як його звуть), який розважав дружок на весіллі 21.04.2012. Шановний, якби не ви з шампанським, ми б загинули загинули))))
Doc Nik 2012.05.13, 22:15
Вчора був на весіллі в "Лейбовій горі". Враження найкраще, від кухні, ресторану, обслуговування. Чудовий інтерєр ресторану, з поєднанням нового і класичних елементів. Захоплюючий краєвид з гори. Прикольна скульптура Лейби в дворику, з якою фотографувалися гості. Хочеться побувати там ще раз. Класно!
Віка 2012.06.08, 11:39
Хочу відмічяти День народження, а яка ціна за одного чоловіка
ВАНЯ 2012.08.15, 17:38
ХОЧУ СПРАВЛЯТИ ТАМ ВЕСІЛЛЯ, СКАЖІТЬ БУДЬ ЛАСКА, ЦІНА НА ЧОЛОВІКА
Andriy 2012.08.16, 18:10
І я був там. Місцина там класна, а от Альбіна вміє обслуговувати під рестораном!
Для "Andriy | 16.08.2012 18:10" 2012.08.20, 14:48
Конкретизуйте свої вислови типу "обслуговування під рестораном"!? Люди можуть Вас не правильно зрозуміти! Адмін Альбіна
Тарас П. 2012.08.21, 01:32
special for Andij!ти конретніше! наскільки я знаю, усім клієнтам довподоби обслуговування та метод підходу Альбіни!якщо тобі щось не довподоби то обгронтуй!!! деталі!!!!
Andriy 2012.08.23, 13:49
Під фразою "обслуговування під рестораном" мав на увазі літню альтанку, бо якщо сідати туди, то тільки якщо обслуговує Альбіна.
В. 2012.09.05, 13:28
Чому не можливо вам відправити пошту?
Наталя 2012.10.13, 18:01
Якщо вже пишете коментарі, то робіть це культурно, без жаргонів. Бо це свідчить що були в культурному місці некультурні люди...
Руслан 2012.10.18, 14:51
Весілля було 12.10.2012 року - БОМБА - ВСІМ ДЯКУЮ!!!!!!!
тетяна 2012.10.19, 10:44
Лейбова Гора....чудове мысце для выдпочинку....ы рызних святкувань....ви СУПЕР....Чудовий привытний професыональний персонал....смачна кухня....за що ы дякуэм поварам...музики також просто клас...атмосфера одним словом чудова....плюс краэвиди....мммм.....народ я пропоную тыльки цей заклад...тому що в яких закладах не побувала ныщо з цим не зрывняэться!!!!!!!ВИ найкращы....!!!!=)*я вас любцяю..!!так тримати.....дякуэм вам....надыэмось в вас ныколи не розчаруэмся....;)
Вадим 2013.03.16, 20:23
Все, что показано на изображениях и написано в статье - полная правда. Качество, комфорт, стиль и сервис!!! Персонал +++
МІША 2013.06.28, 17:21
ДЯКУЮ ВАМ ВИ НАЙКРАЩІ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Тетяна 2013.07.26, 15:53
Найсмачніший заклад у області! І сервіс — на висоті. Єдиний мінус, якщо обідати там щодня, можна суттєво поправитися, бо від вашої їжі — за вуха не відірвати :)
Підкажіть)) 2013.07.30, 18:37
хто святкував весілля на Лейбовій, не підкажете скільки вам обійшлося (ресторанна частина) з особи? або загалом. Буду дуже вдячна =)
Христина наречена 2013.10.09, 12:22
Дуже дякую за прекрасне весілля,все було як я і мріяла,їжа смачнюща,шеф-кухар талант і дуже вміла господиня, порції гігантські, обслуговування вищий клас,офіціанти, бармени дуже привітні, адміністратор найкращий в цілій області, охоронці і працівники на рецепції завжди готові допомогти. Я задовола своїм весіллям на всі 100% і дуже Вам всім за це вдячна. Хто цікавиться цінами - то вони на мою думку досить нормальні в порівнянні із сервісом який там надається. На мінімальне замовлення, тобто на 300 грн. ви маєте все, що тільки потрібне на весіллі і ще більше.
роман 2014.02.07, 20:00
були з родирною в вашому закладі, замовилили баранину,яка була жахлива. надіюсь там інший шеф повар
19.03.2024

Сьогодні і роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги

69
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

112
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6477 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

10888 6
25.01.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

12167 25
18.01.2024
Тіна Любчик

У п'ятницю, 19 січня, в Івано-Франківському національному медичному університеті відбудуться вибори ректора. На посаду претендують троє працівників вишу: доктор медичних наук Микола Островський, доктор медичних наук Роман Яцишин та кандидат медичних наук Руслан Савчук.  

5804

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

503

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

760

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

748

У вівторок, 20 лютого, під час зустрічі з виборцями Дональд Трамп зробив комплімент на адресу росії: «Вони перемогли Гітлера. Вони перемогли Наполеона. Це воєнна машина». Розглянемо, що за цим стоїть.

1061
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

428
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

458
08.03.2024

Фізіологічно їжа потрібна людині для підтримки життєдіяльності, проте у декого ці межі стерті, тому ці люди їдять не лише, коли голоді, а й коли знервовані, засмучені або перезбуджені.  

542
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4088
10.03.2024

Дитина приходить до місця, якого не знає і не розуміє. Чому мама каже мовчати? Чому тато не дозволяє бігати? Чому світять свічки та багато квітів?

11626
05.03.2024

Два досвідчених і дуже майстерних шахових гравців сіли за дошку з чорно-білими клітинами і розставили на ній свої війська.

6650
01.03.2024

"Чернецтво завжди є віддзеркаленням суспільства. Люди хочуть, щоб були добрі монахи, гарно поводилися. Але середовище теж формує людину", - ділиться монах. 

1151
19.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18052
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

305
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

405
07.03.2024

На думку комісії, президент має виконувати свої повноваження до вступу на посаду наступника. А вибори президента мають бути призначені упродовж 30 днів після завершення воєнного стану.   

694
04.03.2024

Серед тих, хто довіряє президенту Володимиру Зеленському, підтримують зовнішню політику влади 82%, тоді як серед тих, хто не довіряє — 41%.

814