Преса про вибори мера, професійний футбол, знайомства в інтернеті та калуське провалля

 

 /data/blog/92378/f4b070829374955603e986eab76cca97.file

 

Огляд прикарпатської преси за період з 13 – 19 листопада 2015 року.

 

Вікна

Найближчі до утвореного провалля житлові будинки розташовані на відстані 70 метрів

Нова воронка утворилася практично за кілька метрів поруч зі старою. Як пояснили науковці  науково-дослідного інституту галургії, утворення провальних карстових ям у районі північного каїнітового поля колишнього рудника «Калуш» є результатом нерозумного втручання у земні надра. Поки відбувалася нарада у виконкомі, на вулиці Вітовського воронка розширилася і з’єдналася зі старою. Фахівці стверджують, що грунт просів над підземною камерою, яка має 330 метрів у довжину та  близько 30-ти метрів висоти.

Єдиний син командира УПА на схилі літ повернувся до рідного Боднарова і мріє заснувати музей

Односельці поставили в центрі Боднарова пам’ятник Олександру Луцькому та його побратиму-однолітку Михайлу Дяченку. У Львові його іменем названа вулиця. Калушани ж не пам’ятають і не шанують видатного земляка. На схилі літ повернувся в Боднарів єдиний син Олександра Луцького Богдан і взявся за заснування історико-етнографічного музею у приміщенні колишнього фельдшерсько-акушерського пункту. Робота зупинилася зі втратою зору.

Олег Криштопа: «Не можна двічі вступити в одну річку, а в одне лайно — хоч тричі»

У Калуській центральній бібліотеці імені Шевченка зустрілися три письменники: Олег Криштопа, Богдан Ославський та Василь Карп’юк. Така вибухова суміш змогла збурити калушан навіть у неділю, попри дощову погоду, і в залі бібліотеки зібралося повна аудиторія людей, цікавих до літератури. Головний герой нового твору Олега Криштопи «Кошмар на вулиці в’язнів» — столичний журналіст, який приїхав робити розслідування убивства кандидата в депутати у провінцію. Хоча, за словами автора, журналіст — не головний герой,а лише оповідач.

 

Західний кур'єр

Велика політика в малому місті

Міським головою Івано-Франківська став Руслан Марцінків.  Що відбулося? Таким питанням ламають собі голову вчорашні фаворити Олександр Шевченко та Ігор Насалик...

Гріють воду самотужки

Чому іванофранківці відмовляються від централізованого гарячого водопостачання? В цьому розбиралися журналісти "ЗК".

Про те, чого немає

Останнім часом в Івано-Франківську знову взялися активно обговорювати тему професійного футболу, якого на теренах Прикарпаття немає вже три з лишком років. З'явилась надія, що щось може змінитися?

 

Галичина

Коефіцієнт гріха

Влітку цього року абревіатура ЗНО не сходила з передовиць всеукраїнських газет та ефірів телеканалів... У вирі скандалу опинився й Івано-Франківський центр оцінювання якості освіти. Журналісти "Галичини" поспілкувалися із директором ІФРЦОЯО Богданом Томенчуком

Недосконалості вибору

Василь Скрипничук розповів про те, чим новообрана обласна рада відрізнятиметься від попередньої.

 

Галицький кореспондент

Івано-Франківськ: з головою чи без?

Мерські вибори у Франківську продовжують живувати. Перемога "свободівця" Руслана Марцінківа викликає безліч запитань. Головне з них - чому люди повірили більше цьому ще дуже молодому політику, а не досвідченому Насалику?

Літопис Галицький

У Рік 7523. Довго думали, аки індик перед обідом, луччі люди в городі галицькому, кого би то на престом городський посадити...

Бурштин: без опозиції та коаліції

Минулого тижня розпочала роботу нова Бурштинська міська рада. Не прийшов на неї екс-міський голова Петро Курляк...

У тенетах мережевих знайомств

Прихилники інтернет-знайомств ризикують не тільки пійматися на гачок сексуальних збоченців, а й нашкодити своїй репутації та отримати психічні розлади... Або й навіть втратити життя.

 

Репортер

Франківськ міняє голову

Результати другого туру виборів стали доволі несподіваними. Ще місяць тому скидалося на те, що основними фаворитами є представник УКРОПу Олександр Шевченко та Ігор Насалик від «Солідарності». Та у підсумку франків ці обрали добре знайому – «Свободу». Тож тепер ця партія має найбільше депутатів у міськраді плюс міського голову – Руслана Марцінківа. Що зіграло на користь «свободівців», хто і проти кого дружитиме у міській раді та як це позначеться на кожному мешканцеві міста…

Чорні дири на дорозі

Не секрет, що в Івано-Франківську крадуть комунальне майно. Лавки, лічильники, батареї, труби, але найбільше – каналізаційні люки. «Репортер» вирішив з’ясувати, скільки ж люків зникає, куди вони діваються і чи є дієвий спосіб боротьби з крадіжками.

Різношерста рада

Івано-Франківщина обрала облраду. Не зовсім нову, радше – оновлену. Тепер обранці до 30 листопада мають визначитися, чи не змінилися їхні плани та пріоритети, після чого обласна виборча комісія проведе першу сесію Івано-Франківської обласної ради VII демократичного скликання. Найсуттєвіші зміни в облраді – це кількість депутатів. Замість 114 мандатів тепер передбачено лише 84, хоча кількість крісел у залі для засідань навряд чи зміниться.

Дім, де завжди чекають

Майже через кожні вихідні франківські волонтери їздять у Залучанський дитячий будинок-інтернат, що в Снятинському районі. Везуть дітям подарунки, а найголовніше – свою любов. Минулої суботи разом з ними відправився і «Репортер».


19.11.2015 928 0
Коментарі (0)

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1956
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1857
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1852
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5479 46
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2149 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1506

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

740

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

793

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

993

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1002
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1765
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3675
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10253
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26139
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10180 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7708
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

895
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

201
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

260
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

377
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1273
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

879