Про ювенальну юстицію, міфи і виховання

Нещодавно мені надіслали таку собі цікавеньку статтю "ЮВЕНИЛЬНА ЮСТИЦІЯ ЗНИЩИТЬ ЧИН БОЛЬОВОЇ ІНІЦІАЦІЇ, ЗАПОВІДАНИЙ НАМ ПРЕДКАМИ!" (авторства блогера АН "Фіртка" Мар'яни Варців - ред. "Фіртки"). Довший час я взагалі уникав розмов про ювенальну юстицію, як таку. Але у цьому тексті зачепили питання виховання українців, тому не міг не відповісти.

 

Отже, розглянемо аргументи активного противника ювенальної, викладених у цій статті. Зробимо це лише для того, щоб зрозуміти їхню абсурдність з одного боку, а з іншого - побачити методи, якими користувалися більшість спецслужб з давніх часів. Як відомо, будь-яку ідею можна знищити. Головне, як її подати і які акценти приписати. Тож почнемо.



1. Аргумент перший. Мільйони дітей стануть "павликами морозовими" і підуть у суди для засудження батьків, які їх "неправильно виховують"



Це слова батька, чи матері, які потонули у власних комплексах, які бояться власних дітей, які знають, що їхній авторитет у дітей грунтується тільки на страху, але аж ніяк не на повазі. Такі батьки можуть тільки "вбивати" повагу. Практика ж свідчить, що діти, яких частіше б’ють, виростають з такими ж комплексами, такими ж невпевненими. Вони не вміють самостійно приймати рішення. Вони тільки вміють чекати вказівки. Вони бояться ініціативи. Це люди без волі і характеру. Хто не вірить може порівняти сім’ї, де дитину б’ють, і хто з неї виростає, які у неї залишаються спогади про сім’ю. І сім’ї, де дитина вважає батька прикладом, якого хочеться наслідування.



Чому часто використовують в Україні рукоприкладство? Та лише тому, що батьків самих лупили в дитинстві і вони, як в радянській армії передають у спадок "дідівщину", знищуючи особистість своєї дитини. Самі батьки створюють систему лицемірства і лукавства. Лукавство - це синонім сатанізму і брехні. Що таке лукавство? Лукавство - це, скажімо, коли батько чи мати дозволяє собі хильнути чарку другу і при цьому говорить дитині, що такого їй робити не можна. Лукавство - це коли батько курить, а своєму сину каже, що того робити не можна. Лукавство, це коли мати обмовляє сусідку, а за подібний проступок карає свою доньку. Лукавство, це коли мати замість пояснень б’є доньку-підлітка за те, що та затрималася з хлопцем. Хоча, не виключено, що та мати у молодості поводилася так само. Що саме вона не догледіла і вчасно не пояснила дитині і, головне, не показала власним прикладом, що добре, а що погано. Тут пригадується хороший вислів, який довелося прочитати в одній з книжок. Там сказано про різницю між командиром і комісаром. Командир каже: "Роби, як я!" Комісар же каже: "Роби, як я говорю!". Тобто, у першому випадку маємо приклад. У другому лише слова.



2. Аргумент другий. "Ювенальна юстиція стане на захисті найпідліших та найхитріших дітей, тих дітей, спадковість яких вражена чужинськими генами. В той час, коли чесні і щирі діти-українці, генетична чистота яких утримує їх від зради батьків (від зрушення генетичної єдності Нації, яка тримається на відчутті крові), підпадуть під підозри у нещирості і їх змушуватимуть наводити наклепи на батьків, щоби вони не виглядали «білими воронами» на тлі підлуватих дитваків зі змішаними генами."

 



Ще одне свідчення повного невігластва авторки, яка говорить, що є медсестрою у питаннях виховання характеру людини і питаннях дитячої психології. Коли людина народжується, вона народжується тільки з позитивними рисами і позитивними емоціями. Все решта вона вбирає від оточуючого суспільства. Найперше від власної родини і сім’ї. Дитина стає "найпідлішою" і "найхитрішою" тільки тоді, коли її батьки є найпідлішими і найхитрішими. Тупий аргумент про "гени" теж не відповідає дійсності. Немає генів, які роблять людину "підлою" чи "хитрою". Так само, як немає генів, які роблять людину "чесною" і "справедливою". Ті ж німці, яких наводять, як приклад, не завжди були пунктуальними і правильними. Про це достатньо поговорити із старшим поколінням, яке пам’ятає післявоєнний час, перших кілька років. Колись у Баварії довелося говорити з одним старим німцем, який розповів і про спекуляцію, і про крадіжки, і про багато іншого.



Головний висновок з цього. Батьки беріть відповідальність за виховання дітей на себе. Виховуйте їх власним прикладом. Це набагато ефективніше ніж різка чи ремінь. Позбавляйтеся Ваших дитячих комплексів і ставайте дорослими, відповідальними та вчіть своїх власних дітей.

 



Окремо хочеться згадати про: "...Так колись виховували дітей спартанців і ті були прикладом для інших народів у моральних чеснотах та взірцевому патріотизмі", - де є очевидний брак історичної обізнаності. Виникає запитання, кого нам дала Спарта окрім кількох відомих воєнначальників? Чи мала б Росія Суворова, якщо б його у дитинстві, хворобливу дитину, як у Спарті, скинули з гори в ущелину. Чи мала б Україна, зрештою Бандеру, який теж не був надто здоровим у дитинстві. Таких прикладів є багато. В нашій історії. То що, нам треба повторювати "спартанські помилки"? Знову ж таки. Знову ж таки варто згадати чим закінчила держава терору Спарта. Вона занепала після повстання власних же рабів. Крім того там, на думку окремих істориків, активно культивувався гомосексуалізм. То нам також це варто повторювати чи як?



3. Аргумент третій. Дитина, яка не знала фізичного покарання не може вважатися підготовленою до повноцінного національного життя.

 



Про це писав вище. Така дитина просто стає затюканою, забитою, нездатною ні до чого крім агресії щодо слабших. Бо б’ють переважно слабших. Батько завжди сильніший. Хіба таким має бути сучасний українець-націоналіст? Напевно, що ні. Принаймні мої предки боролися з сильнішими ворогами, а не із слабкими дітьми. Виховувати треба прикладом.



Ну і нарешті про "чобіт завойовника" і "чин больової ініціативи". Напевно цей чин найбільше поширений у наших сусідів, в Росії. Участь цієї країни у військових діях в Ічкерії показує, наскільки цей чин "допоміг". Навести там лад змогли тільки тоді, коли передали фактичне управління одному з "бойовиків і польових командирів". Все. Тобто немає прямого зв’язку з побиттям дитини і її якостями, як воїна. Людина, яка має сформований з дитинства сильний характер, привиті у сім’ї цінності, буде сильною і на полі бою. Цінності прививають не ременем чи різкою, і навіть не батогом, а власним прикладом і вихованням почуття поваги до батьків, коли дитина розумітиме, що її батько найкращий.



А тепер трохи про реальні проблеми, з якими бореться ювенальна юстиція. Україна посідає одне з перших місць у Європі за продукуванням дитячої порнографії. Одне з перших місць за кількістю зґвалтувань неповнолітніх. При цьому часто це відбувається у сім’ях. Будь-які звинувачення дитини не сприймають серйозно і це також факт. Хто захистить таку дитину?



Є також інша сторона медалі. Неповнолітній скоїв незначний злочин. Наприклад, взяв чужу машину, щоб покататися. Потім її кинув. Тут є два варіанти. Український полягає в тому, що такого складного підлітка або відкуплять, якщо батьки мають гроші. Тоді він почуватиметься безкарним і з великою ймовірністю перетвориться на "мажора". Є інший варіант. Такого підлітка відправлять у колонію для неповнолітніх. Там він точно стане рецедивістом і злочинцем, поповнивши лави дорослих злочинців. Ювенальна ж юстиція дає іншу форму. З такими складними підлітками працюють психологи. Вони знаходять куди спрямувати енергію цього підлятка. Спрямовують її на щось добре. Наприклад, на соціально значущі проекти, на спорт, на те ж патріотичне виховання.



Підсумовуючи, задумуєшся. Чому ювенальну юстицію активно змішують з іншою проблемою, з питанням одностатевих шлюбів, гомодиктатури? Все дуже просто. Це роблять, щоб "заговорити реальну проблему", до якої належить руйнування нормального уявлення про шлюб, як союз жінки і чоловіка, і переключити увагу на щось абсурдне, типу боротьби з "ювенальною юстицією". Пригадується старий анекдот.



- Абраме, кажуть, що ваша донька курва!


- Та в мене ж син!?


- А люди говорять... і їм не цікаво, що у Вас син.



Так само і тут.



Роман Соломонюк,

romansolomon@mail.ru


03.08.2011 Роман Соломонюк 1539 6
Коментарі (6)

ОО! 2011.08.03, 13:12
Авторові спочатку треба подружитися із власною головою. Адже те, що в Ічкерії навів лад польовий командир, що вийшов з родини з традиційним вихованням - Кадиров - говорить на користь ініціаційного виховання. І Спарта не загинула від повстання рабів, історію треба вчити, почитати про Архідама Четвертого, про тирана Набіса (все є у Полібія). Не треба бути поверхневим. Тоді не буде встидно за написані ліберастичні бздури. А тепер далі. "Зі складними підлітками працюють психологи" - пише автор. Уявимо собі, що у складний родинний конфлікт влізає наш домозрощений ювенальний психолог, якого в пєдіку вчили такі "корифеї" як Орбан чи Юрченко. Уявили? Ото буде юстиція! А ще згадаємо, що в наших родинах панує старе патріархальне звичаєве право, а батьки питущі. Такого ті психологи понароблюють, що ніякий Кадиров потім не розгребе;)
СВ 2011.08.03, 17:11
Дуже добре, що ліберали відгукнулися на допис. І що вони змогли заперечити? Нічого. Всі потужні нації брали приклад зі Спарти, а ми візьмемо приклад з сучасної Америки, де дві третини населення страждають від ожиріння і гіподинамії. Будемо їсти фаст-фудне їдло, жиріти і судитися з власними батьками. Шкода, що не зможемо скопіювати в американців іншого. Наприклад друкування папірців, визнаних валютою. Якби могли, то наробили би боргів на 14 трильйонів і кожний українець жив би в котеджі і мав три авто. А наша Верховна Рада вирішувала б доленосне питання - брати ще у борг чи ні. Нам пропонують шлях, що веде в нікуди. У світ товстих тупих паразитів, які живуть за рахунок решти людства.
пеха 2011.08.03, 17:33
Націоналіст, якого в дитинстві не били, на першому ж допиті здасть ворогам усю боївку. Під крилом ювенальної юстиції вирощуватимуть потенційних зрадників і ліберастів.
гомодиктатор 2011.08.03, 17:39
А "СВ" - це так розумію сама богообрана Сонцеслава Варців?
Роман Соломонюк 2011.08.04, 07:38
1. А давайте трохи по суті. Брак фахівців у дитячій психології не значить, що ювенальна юстиція - це апріорі погано. Так само, як і те, що кухонний ніж - це теж погано. Тепер про історію. Кажете знаєте історію, то почитайте у Полібія. Після кількох повстань ілотів, Спарта занепала і програвала практично усі війни. Система дала збій. Далі я не почув жодних аргументів щодо спартанських гомосексуальних нахилів. Вони були. Зрештою, як і в Греції стародавній. 2. Україна займає друге місце в Європі за смертністю від хворіб пов’язаних з вживанням алкоголю (це батьки-приклади) і 60 % дітей страждає ожирінням (недалеко від американців правда?). 3. Про методи КДБ у статті забув сказати детальніше. Але вони чітко окреслені анекдотом у кінці статті. Так в принципі і діють дописувачі. Алгоритм простий 1. Без аругментації заперечити сказане. 2. Обізвати співрозмовника 3. Сказати, що його твердження апріорі є брехнею, ТАк свого часу робила гебня, коли називала моїх предків з Коломийщини "бандітамі". НУ і як кажуть, уся метушня навколо "ювеналки" це спроба заговорити і зробити смішною проблему із збоченнями. Просто можна ж сказати Ліберал= пі..с. Чи НАціоналісти і під..си відстоюють права людини (і це дійсно так. Тільки стоїть питання які). От і виходить, що таким чином очорнюють непогані по суті ідеї. Про Чечню зрозумів. Мало били москалів, тому погано воювали. Напевно тих американців, яких страшенно не любить СВ били більше, бо вони за три місяці взули найсильнішу армію Середнього Сходу. Ще раз повторюся. Якщо ти спиш до обіду. Якщо ти після роботи падаєш перед телевізором. Якщо ти не здатний зробити кілька простих вправ, а в 30 у тебе вже висить "пивне пузо", то "больові" аргументи для сина не допоможуть. Батько, як і мати мають бути прикладом. Тоді не буде виникати "складних сімейних конфліктів". Треба робити так, щоб дитина йшла до тебе, а не до психолога.
Євген 2011.09.18, 20:46
Всім не байдужим до долі наших, своїх дітей!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЮВЕНАЛЬНА ЮСТИЦІЯ – ЖАХ який нам насаджують. Наталію Захарову (читати тут ) http://www.pokrov.lviv.ua/?cat=4&paged=3 посадили в тюрму у “демократичній” Франції на 3 роки!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Про неї а також про Ювенальну Юстицію Ви можете подивитися у двох документальних фільмах “Ювенальна Юстиція” за цими посиланнями : http://www.ex.ua/view/7811043?r=82476,80934 http://video.yandex.ua/users/artemandanton/view/440/ А також усі відеоматеріали, які знаходяться на цю тему в “YouTube” праворуч в колонці на вищевказаній сторінці : http://www.youtube.com/watch?v=sNpHDRm2Uy4&feature=related Круглый стол по ювенальной юстиции в Институте динамического консерватизма. Москва, 21 октября, 2010г. ШОК!!!!!!!!!! http://video.yandex.ua/users/neuromir-itv/view/73?ncrnd=8804 Теж Дуже цікавий сайт на цю тему : http://stopgender.wordpress.com/ І ще один сайт : http://sovest.dnepro.org/
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

617
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1799 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1105 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

532
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6879 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11335 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

310

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1047

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1093

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1088
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

255
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1060
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

825
26.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

714
25.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

648
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2921
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4418
25.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18417
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

289
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

333
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

642
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

745