Олександр Шевченко відвідав центральний ринок: "Або влада зрозуміє, що соціальна справедливість – це рівень пенсій і зарплат. Або люди їм влаштують третій Майдан і люстрацію в кабінетах" (фото)

 

 

 

Сьогодні, 17 жовтня, народний депутат України, кандидат на міського голову Івано-Франківська Олександр Шевченко завітав на Івано-Франківський центральний міський прродовольчий ринок, щоб поспілкуватися з працівниками ринку та покупцями.

 

Як відзначив нардеп, тут працює велика кількість та щодня приходить багато мешканців міста та області, передає кореспондент Фіртки.

 

«Тут можна побачити реальний катастрофічний рівень життя простої людини в місті Івано-Франківську. І для мене це такий лакмусовий папірець та дороговказ, що потрібно робити міському голові. Думаю, що при співпраці з людьми, ми разом можемо покращити тут півень обслуговування людей, можливо дати можливість пенсіонерам, менш забезпеченим людям купувати продукти на більш комфортних для них умовах. Я переконаний, що такий заклад потрібен, тому що це можливість людей, які вироблять продукти харчування, до прикладу м'ясо чи будь-які інші продукти безпосередньо продавати тим людям, які можуть його купити. Разом з тим якщо говрити загалом про ринки і ширше про підприємництво, то влада повинна дати підприємцям гарантії стабільних умов роботи, викорінити практику поборів, яка існує. Підприємці, які створюють робочі місця повинні бути під особливою опікою мера і міської влади. Тоді будуть інвестиції, будуть впорядковані території, буде відповідний рівень сервісу», - розповів Олександр Шевченко.

 

Також кандидат на міського голову Івано-Франківська зауважив, що люди, часто пенсіонери, які працювали десятки років вчителями чи лікарями зараз змушені стояти та торгувати на ринку. Крім цього, часто містяни, прийшовши на ринок не можуть дозволити собі придбати кілограм мяса, грибів, або будь-яких інших харчів, оскільки на це їм просто не вистачає мізерної зарплати.

 

«Зрозуміло, що ця система прогнила. Тобто 24 роки ми йдемо в нікуди. Тому або ті люди, які в політиці, у владі, зрозуміють, що соціальна справедливість – це рівень пенсій і заробітних плат. Або люди їм влаштують третій Майдан, прийдуть в кабінети та викинуть звідти, тобто відбудеться справедлива люстрація. Тому що, як політики відносяться до людей, так люди відноситимуться до них», - впевнений Шевченко.

 

Тому, щоб добитись для іванофранківців соціальної справедливості Олександр Шевченко будучи на посаді міського голови робитиме все, «щоб місто Івано-Франківськ протягом трьох років дозволило собі взагалі в цілому у всьому бізнесі середню заробітну плату близько 4-6 тисяч гривень».

 

«Тобто будуть більші і трошки менші зарплати, адже за ту ганебну пенсію чи зарплату 1200-1500 гривень, яку отримують сьогодні більшість людей, котрі працюють чи вже є пенсіонерами, не можуть вижити. Я прекрасно це усвідомлюю. І якщо я, як керівник міста нічого не зроблю, щоб змінити це, то мені буде напевно що ганьба. Тому в першу чергу потрібно залучити інвестиції, створити робочі місця. Треба просто прибрати чиновників, які, беручи хабарі, заважають створювати людям робочі місця. Вони не дають підприємцям створювати самих себе. Ми хочемо жити як в Америці. Добре, але в Америці людина фактично сама себе робить. Це принцип американського щастя. Але, перепрошую, коли у нас людина відпрацювала 30-40 років на роботі, і отримує таку ганебну пенсію, то я як людина розумію, що у цій країні, якщо я стану пенсіонером та буду отримувати таку саму пенсію, то навіщо ж мені така країна? Тому потрібно перетворювати, змінювати це в собі, тоді в Івано-Франківську і вцілому в Україні. Але люди повинні допомогти у цьому, тому що у них зараз є унікальна можливість провести люстрацію та обрати нових людей», - зазначив Олександр Шевченко.

 

Народний обранець поспілкувався з продавцями та покупцями на ринку, вислухав різні проблеми, нарікання та прохання людей.

 

Для того, щоб допомогти уже зараз малозабезпеченим містянам, Олександр Шевченко через керівництво ринку передасть 10 тисяч гривень, які розділять між продавцями ринку, аби ті сьогодні змогли надати малозабезпеченим людям харчів на сотню гривень.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


17.10.2015 1083 0
Коментарі (0)

26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

679
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1942 7
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1134 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

558
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6905 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11400 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

338

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1085

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1117

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1112
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

75
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

287
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1085
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

658
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

755
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2952
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4446
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18444
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

75
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

325
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

355
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

666