«ВОЛЯ» вимагає звільнити головного лікаря Франківщини Матейка

 

 

Люди «ВОЛІ» спільно з громадськістю провели під стінами Івано-Франківської ОДА акцію протесту з вимогою звільнення новопризначеного керівника департаменту охорони здоров'я ОДА Мирона Матейка.

 

Про це повідомила прес-служба партії "ВОЛЯ".

 

Члени партії «ВОЛЯ» оприлюднили факти причетності Матейка до корупції та зловживань службовим становищем, зокрема щодо того, що він допустив порушень на 2,1 млн. гривень будучи на посаді, про що свідчать акти перевірки КРУ.

 

Невідповідним доходам для держслужбовця в партії називають його статки, які, згідно з декларацією, складають 6,5 млн. грн. «На банківських рахунках у Матейка зберігається 6,5 млн. гривень. При цьому дохід його сім’ї становить лише 153 тисячі гривень», - заявилачлен Ради партії «ВОЛЯ» Ольга Галабала. 

 

У "ВОЛІ" заявляють, що у поточному році бюджет, яким розпоряджатиметься Матейко становитиме 610 мільйонів грн., що становить п'яту частину бюджету всієї Івано-Франківської області.

 

Ольга Галабала підкреслює, що людину, яка розтратила більше двох мільйонів гривень на посаді головного лікаря районної лікарні, приваблює посада головного лікаря області. Адже тепер він може «заробляти» і на призначенні головних лікарів всіх медичних закладів області та керівників відділів охорони здоров'я в РДА; і на закупівлі ліків та медичних препаратів для області; і на закупівлі обладнання; і на контролі над МСЕК, тобто встановлення інвалідності; і на здійснення акредитації закладів охорони здоров'я.

 

«Призначення Матейка можна назвати верхом цинізму наших обласних чиновників, які подають документи у Міністерства. Очевидно, їм вигідно оточуватися людьми, які будуть діяти за корупційними схемами", - відзначає координатор Івано-Франківської обласної організації партії «ВОЛЯ» Михайло Якимчук. 

 

"Це була попереджувальна акція. Якщо Матейко не буде звільнений з посади, ми прийдемо до нього в гості, попросимо вийти і більше туди не пустимо", - додав Якимчук.

 

 «Мені, як представнику громадськості соромно перед хлопцями, які на Сході відвойовують незалежність України, а ми тут допускаємо до того, що корупціонери, проти яких стояв Майдан, зухвало і цинічно призначаються на керівні посади в області", - сказала член партії «ВОЛЯ» Тетяна Пришляк.

 

«ВОЛЯ» також вимагає звільнити керівника регіональної дирекції «Укрпошти» Володимира Фалдину.

 

Учасники акції дали керівництву області час до понеділка, 21 вересня, щоб звільнити новопризначеного директора департаменту охорони здоров'я.

 

Всі документи, які засвідчують зловживання Матейка, активісти «ВОЛІ» передали керівництву Івано-Франківської облдержадміністрації.

 

Також активісти «ВОЛІ» вимагають у керівництва облдержадміністрації звільнити інших одіозних чиновників, які підтримували режим Януковича або причетні до корупційних схем.

 

Нагадаємо, що під час керівництва Мироном Матейком районною лікарнею КРУ виявила ряд порушень: нецільове використання бюджетних коштів на суму 264 тис. гривень, медзаклад незаконно отримав доходи на суму понад 100 тис. гривень, встановлені факти порушення обігу наркотичних та психотропних засобів, виявлені зайві витрати бюджетних коштів на суму понад 145 тис. гривень, порушення порядку нарахування відпускних медперсоналу — завдані збитки майже 50 тис. гривень, виявлені порушення у проведенні тендерних процедур, також завищена вартість будівельних робіт — спричинені збитки 47,5 тис. гривень та ін.

 

Активісти «ВОЛІ» ще рік тому допомагали громаді Галицького району звільнити Матейка з посади головного лікаря районної лікарні.

 

Інформація про те, що Матейка збираються призначити керівником департаменту охорони здоров'я ОДА з'явилися ще у червні цього року. З цього приводу тоді народний депутат від партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев'янко звернувся з депутатським звернення до Міністра охорони здоров'я Квіташвілі, і це звернення було оголошено під час засідання антикорупційного комітету ВРУ, на якому був присутній заступник Міністра Шафранський.

 

«16 червня ми отримали відповідь Міністра, що вся інформація буде врахована і що звернень щодо погодження Матейка не надходило", - розповіла Ольга Галабала.

 

"Але на жаль грузинський реформатор Квіташвілі, будучи поінформованим про всі корупційні дії Матейка, погодив його призначення на посаду», - підкреслила вона.


18.09.2015 526 0
Коментарі (0)

17.05.2024
Тетяна Дармограй

На Івано-Франківщині з вівторка, 14 травня 2024 року, довелось знову вдаватись до відключень світла. Причиною є наслідки системних російських обстрілів енергетичної інфраструктури України, а також холодна погода у травні.   

312
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

10864 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1802
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1696
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2709
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4558

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

283

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

1011

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1414

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1297
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1674
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1477
03.05.2024

В Івано-Франківську триває передсвятковий ярмарок "Великодній кошик".  

1195
12.05.2024

Про значення неділі журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

561
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

639
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1835
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

1991 8
12.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

20336
13.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

311
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

665 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

701
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

1046