Петро Шкутяк: Тягнибок говорить так, ніби він тільки що вийшов з бункера, в якому сидів разом з Шухевичем

В неділю, 17 липня в івано-франківському арт-кафе "Хрущ на Вежі" відбулося виїздне засідання Polt Clubу, модератором якого був відомий тележурналіст Віталій Портніков. В дискусії взяли участь нардеп Роман Ткач, тележурналіст Микола Княжицький, громадський діяч Павло Андрусяк, письменник Тарас Прохасько та інші.

 

Учасники розмови дискутували про вплив західноукраїнської еліти на всеукраїнські процеси.

 

Під час дискусії голова Долинської райдержадміністрації Петро Зіновієвич Шкутяк висловив переконання про необхідність вивести за межі політики постаті Леніна, Шевченка, Бандери, Шухевича та інших: "Історичні постаті треба залишити історикам, поетів - поезії..."  

 

Також П. Шкутяк сказав: "Я не розумію Олега Тягнибока. Коли він виступає, мені здається, що він тільки що вийшов з бункера, в якому сидів разом  з Шухевичем, ніби щойно прийшов з бойового завдання... Але я ж знаю, що насправді він вийшов з дорогої машини в якій приїхав з дорогого ресторану..."

 

На переконання Петра Шкутяка зараз Україні потрібні об'єднуючі ідеї та компромісні ходи, якщо ми дійсно прагнемо консенсусу в суспільстві та мати майбутнє як єдиної держави.


17.07.2011 3295 24
Коментарі (24)

Василь І. 2011.07.17, 17:23
Шкодую, що не читав поезії Шкутяка-молодшого. Може й цікаво. Дорогі ресторани і автомобілі - не лише в Тягнибока, а й в нього самого і його батька. Для них політика - сімейна справа. Не думаю, що пропозиція голови Долинської райдержадміністрації пройде. Не погодиться народ на пропозицію нуворишів.
Анджей 2011.07.17, 18:51
Опачки!!!! Справді - місце робить людину! Петька змінюється. Вийшов на хвилі революції, завдяки членству в пластовому курені "ОЗО". Його побратими - Онуфріїв, Марцінків, Гавриш є великими діячами "Свободи". Отже, Петі місце дорожче, ніж дружба...
Бандера 2011.07.17, 19:49
Починаю поважати Шкутяка (наразі Петра). Якраз місце сидіння в обласній раді в більшості разом з Свободою мало б спонукати його в цій ситуації просто промовчати. Але він сказав свою думку вголос. За що йому РЕСПЕКТ. Правда, отже, для нього вища за політичну доцільність. Що тішить.
Анджею 2011.07.17, 20:03
А що вище політика, дружба, партнерство чи Правда? Петро якраз продемонстрував, що для нього Правда вища за фальш і пристсуванство. Молодець! Поважаю! Свобода це не один Тягнибок. Я переконаний, що той же Онуфріїв, Петро Шкутяк і інші набагато більш гідні і порядні люди за цього коньюнктурщика Тягнибока.
herb 2011.07.17, 20:08
Боже, та чого стільки уваги до цього алконавта Тягнибока??????
Кікі 2011.07.17, 20:16
2 Анджей. Щось тут нічого поганого з уст Петра Шкутяка щодо Марцінківа, Гавриша і Онуфріїва не прочитав? Про що ти? Чи про "фюрера" нічого казати не можна? Тягнибок це проект телеканалу ІНТЕР, якому сказали грати роль дебільного і злого "западенця", щоб лкати ним як Європу, так і москалів. Хтось має сумнів? От він і молотить дурного, то що про це не можна сказати вголос?
ПЭТЯ 2011.07.17, 20:36
Петрові респект: 1. За те, що має власну думку. 2. За незашореність і те, що ця думка не є коньоктурною. 3. За те, що він не боїться її висловлювати публічно.
Ігор Ткач 2011.07.17, 21:01
Шановні, не додумуйте того чого не було. Про Марцінківа й Онуфріїва та інших - не було й слова. Говорили про десакралізацію і деглоризацію окремих історичних постатей, бо деякі "запалені" (з обох сторін барикад) їх просто експлуатують. Петро дуже влучно ідентифікував такого одного "нескореного"... Інші знавці також могли прийти і висловити свою версію - захід був відкритий
Никола 2011.07.17, 21:51
Так я сам проти Тягнибока. Питання в наступному, чи Петро це зробив бо: 1. захотів сказати Правду? 2. чи тому, що місце сидіння (крісло голови РДА) визначає його бачення ситуації (його вислови проти Тягнибока)? Можливо, справа не в правді, а в тому, що Петрові сподобалося рулити в кріслі державника?
Савчук 2011.07.17, 21:52
Петя готує татові долинський мажоритарний округ, але саме місто франківськ дуже мале , тому петя ш = малий ониськів + малий кощинець
Ігор 2011.07.17, 22:20
Шкуртяк , ніби то й правильно сказав ...Але ,було би приємніше ,а правильніше , що доцільніше , якби Петро Шкутяк сказав це ,бувши комбайнером з Рогатина ))) а так , людина , яка має також доргі авто , й аж ніяк не харчується в заводській їдальні , та й зрештою ....ненавиджу політиків....
ghfdlf 2011.07.17, 22:24
А що, злидотство і харчування в заводській столовій і їждження на фірі, а не на пристойній машині заслуговує більшої поваги? Мова ж не про це, а про те, що биздіти не треба, як то роблять деякі професійні патрйоти а-ля Тягнивбок.
мешканець 2011.07.18, 08:08
Підтримую Бандеру, Шкутяк дійсно змінюється і обре, що не стає подібен до свого батька. Можливо, з нього будуть люди. І до Анджея - питаєш "що вище політика, дружба, партнерство чи Правда"? Невще можна сумніватися - звичано вище всього правда - бо без неї політика перетворюється на бруд, дружба руйнується, а партерство стає проектом най...вання один одного. І щодо пропозиції П. Шкутяка. Я це підтримую бо так як цими іменами спекулюють політики (треба ще до цього списку додати Україну аби і вона була поза політикою бо Ольга бабій зайгєбе скро всіх так піариться на Україні) не робить ніхто. І той самий шевченко, Бандера, Шухевич, Ленін та інші великі постаті певно вже в гробах перевертаються.
кук 2011.07.18, 09:17
Петрові - респект! Далеко не кожен депутат сьогодні у облраді може сказати подібне: позапихали язики в задниці і руки деруть за фюрером. нічого так не бракує "Свободі" як свободи. І добре, що є люди, які про це говорять вголос.
зівака 2011.07.18, 11:00
Петро вийшов з тієї ж школи що й Онуфріїв та Марцінків, тільки вона у нього була значно меншою та легшою. Закидати зараз Тягнибоку про дороге авто і таке інше звичайно можна, тільки треба дивитися і на себе, свою родину і тих партійних босів, які зараз є зверху над ними, коротше яке їхало таке здибало, або ж "а судді хто?". Приклад політиків, які плюють, без потреби, у своїх вчорашніх товаришів дуже повчальний - де зараз усі такі політики???? це так само стоусється і людини як такої. Петро чітко розумів коли це говорив, що у Франківську він таким чином б"є не по Тягнибоку, а по Онуфріїву, а це зовсім різні люди ...хитро це так все, як ніж в спину, ну,ну.. Зрештою усі ці портнікови,княжицькі і невдахи балаболки ткачі це ні що інше як нікому не потрібна ніша суцільної демагогії, яка як дерева на вулиці ні на що не впливає, вони стоять та й стоять собі, а життя йде не зважаючи на них. І що ці люди весь час говорили про Тягнибока, панове фіртківці це була наскільки обмежена зустріч??? Моднішого за " мочити свободу" зараз у політ - просторі немає і роблять це ті чиї партії обісралися аж вище голови ще й державу на посміх цілому світу виставили. Сумно це все, хоч Тягнибок нервує і мене.
ПЭТЯ 2011.07.18, 11:11
2 зівака. Та не треба "вобще" прив'язувати Тягнибока до Онуфріїва, Петра і Пласту взагалі. Ми ще побачимо розкол Свободи по лінії Пласт-Номенклатура. Пласт - це інший світ. А те, що Свободу очолює Тягнибок - то це проект Ригів і Кремля. Але Свобода Пласту і Свобода Тягнибока - це несумісні речі. Рани чи пізно це все вилізе. А Петро молодець, з характером і незалежною оцінкою.
зівака 2011.07.18, 11:24
2 ПЄТЯ судячи з вашого коментаря є надія, що так і буде
Франківчанка 2011.07.18, 12:22
До Зіваки: Про Тягнибока говорив фактично тільки Петро Шкутяк (подивіться повну версію зустрічі) і те кілька хвилин. Так що не робіть поспішних висновків (якщо Вам трапилось гниле яблуко, то це не означає, що вони на яблуні всі такі :-). І ще: а Ви особисто сильно на життя впливаєте?
Спокій 2011.07.18, 12:36
Вірно кажете, шановна Франківчанко, тільки Петро і всього лиш кілька хвилин. Але ж чому з цілого того клубу ТУТ написано ЛИШЕ про ЦЕ? І, погляньте, до чого звелось тут обговорення події? Cолодка тема для всіх бажаючих самоствердитись, пукнувши в бік "Свободи".
зівака 2011.07.18, 12:42
2 Франківчанка Я скористався правом коментувати і не більше , так само не маю бажання обговорювати з вами на що я впливаю бо я є гвинтиком того життя яке проходить повз дерева. Політологи, соціологи і т.д. - демагоги, які живуть самі для себе та свого кола, ще вони потрібні партіям та їх лідерам. Насправді думаючим людям їхні "умозаключєнія" глибоко до дупи і вони на цю всю ахінею дивляться як на маленьке пиво - це суб"єктивна думка. Ось і ця "вагома" зустріч пройшла як сліпий дощ, за секунду вже нічого й не видно, а франківчани зранку встали і до праці: хо до станку, хто за парту, хто до прилавку, хто в поле от і життя справжнє, цікаве та багате, без фарисеїв та словоблудів.
Франківчанка 2011.07.18, 13:06
До Зіваки: Якщо б було все так, як Ви пишете, то Ви б це не коментували... Вас же ніхто не примушує читати повідомлення в Інеті, слухати, що говорять Ткач, Штутяк, Княжицький чи Портников... Живіть собі, працюйте, не думаю, що ці люди Вам у чомусь заважають. А щодо того, чому написали ТІЛЬКИ про Тягнибока і Шкутяка, то це питання до редакції "Фіртки", а як на мою думку, то причина банальна: відвідуваність сайту через пошук відомих прізвищ.
Руслан Коцаба 2011.07.18, 13:07
Ось тут відео, як і що саме Петро говорив: http://oko.if.ua/2011/07/17/37578/
зівака 2011.07.18, 13:22
Все вірно, але ті кого ми обговорюємо тут чи коментуємо самі лізуть на всі шпільти газет, інтернет сторінки і телебачення, відповідно все це навязується суспільству причому досить агресивно. Звичайно що вони заважають - вони постійно мутять воду серед тих хто мав би закотити рукави і працювати, приносити користь суспільству - вирощувати хліб,будувати заводи, лікувати людей, писати добротні романи та повісті і т.д. Гляньте на багаті країни, там вся ця "політологія" зведена до мінімуму і там ПОРЯДОК,
Франківчанка 2011.07.19, 11:20
До Зіваки: Не читайте газет та Інтернету, не дивіться ТБ, не слухайте радіо - і ніхто Вас не дратуватиме :-). Читайте добротні романи і сійте хліб. Це щодо ПОРЯДКУ, як Ви кажете. Людина вільна у своєму виборі. Оберіть для себе ігнор інформаційного простору і все стане на свої місця.
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1179
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2506
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2103
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2156
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6517 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2444 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

328

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1135

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1269

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1387
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

264
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

578
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2054
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26503
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

544
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10451 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

8000
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

527
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

390
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

537
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

614
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1567