Екстра-ліга. Іспит для новачка та битва в Івано-Франківську. Анонс І туру

 

/data/blog/85686/983eee6105a02179bb9da14a9df484df.jpg

 

Вже цієї п’ятниці, 4 вересня, в Україні стартує черговий футзальний сезон в Екстра-лізі. Нажаль, зберегти кількісний склад головної ліги країни не вдалось, цього сезону на старт вийшло дев’ять команд.

 

Але і в такій ситуації Екстра-ліга залишається одним з найсильніших чемпіонатів Європи, за яким нам випала честь спостерігати. До того ж, у командах у період міжсезоння сталось чимало змін, і це ми також не обійдемо своєю увагою.

 

Традиційно, спостерігати за результатами матчів в режимі "онлайн" можна на офіційних сайтах клубів, а за зміною рахунків - на нашому сайті! також одразу після ігор до Вашої уваги буде детальна статистика кожного матчу!

 

Перший тур відкриють у п’ятницю у Львові, ще три матчі відбудуться у суботу.

 

Календар та результати ігор екстра-ліги сезону2015-16рр

Енергія (Львів) – Титан-Зоря (Покровське)

Дата і час проведення матчу: п’ятниця, 04.09.2015, 13.00 

Місце проведення: м. Львів, ПС Галичина   
Арбітри матчу: Руслан Лутій (Київ), Сергій Подворний (Хмельницький)
Спостерігач арбітражу: Віталій Олійник (Київ)

У міжсезоння команди не цурались робити гучні трансфери. Передусім це стосується «Титан-Зорі», яка оновила свій склад більш ніж на половину. До складу покровчан прийшли такі досвідчені гравці, як голкіпери Мельник та Васильченко, Тарасенко, Леміш, Засенко, Доманський, які мають досвід виступів у найсильнішій лізі країни. До слова, і середній вік гравців «Титан-Зорі» зараз куди вищий, ніж у минулому сезоні, що говорить в першу чергу про досвід, на який зробив ставку новий тренер Едуард Кулик.

Енергетики провели не таку яскраву трансферну кампанію, але і за таких умов у команді з’явились Коваль та Маринюк. Підписали молодого голкіпера з футбольним прізвищем Чех, на перспективу... На Кубку Львівщини «Енергія» виступила вдало, обігравши у фіналі «молодіжку», то ж у сезон команда входить з хорошим настроєм.

Приват (Кривий Ріг) – Кардинал-Рівне (Рівне)

Дата і час проведення матчу: субота, 05.09.2015, 13.00 

Місце проведення: м. Кривий Ріг, ДВУЗ КНУ   
Арбітри матчу: Олексій Фесенко (Харків), Ігор Овчінніков (Запоріжжя)
Спостерігач арбітражу: Сергій Гроховецький (Київ)

Грюкнувши дверима минулого сезону, «Приват» має усі шанси на кращий виступ у цьому році. Раміс Мансуров не став робити кардинальних перебудов, зробиши ставку та той кістяк, який був сформований ним наприкінці сезону минулого. Провівши насичене міжсезоння, команда точно вже готова до вирішення серйозних завдань, одним з яких є вихід до плей-офф.

А от рівненських вболівальників можна привітати з тим, що Екстра-ліга продовжить радувати їх своєю присутністю у буденності міста. Неймовірними зусиллями Рівне зберелго свою команду, і тепер вона зробила крок назад, щоб потім зробити два вперед. Склад команди суттєво змінився, але проблеми з фінансуванням ще більше загартували колектив, і тепер оновлений «Кардинал» виходить на старт сезону. Кубок львівщини довів, що не всі зв’язки всередині ще налагоджені, ще є над чим працювати. Та не буває нічого ідеального, і «Кардинал» в останніх матчах Кубку вже виглядав сильнішим, ніж на його початку. Як буде в чемпіонаті?  

Продексім (Херсон) – Локомотив (Харків)

Дата і час проведення матчу: субота, 05.09.2015, 13.00 

Місце проведення: м. Херсон, ВУФК   
Арбітри матчу: Максим Чубінський (Київ), Ігор Кравченко (Суми)
Спостерігач арбітражу: Юрій Щепанський (Львів)

Дебюту «Продексіму» в Екстра-лізі чекав увесь Херсон. Після сезону у Першій лізі керівництво клубу вирішило не зупинятись у розвитку і побудувати у місті команду, яка буде змагатись на найвищому рівні. У результаті «Продексім» в міжсезоння поповнили такі відомі прізвища, як Бессалов, Ланко, брати Чуднови, Волянюк, Харченко, Бакум. Щодо підготовки, то після зборів команда зіграла у двох товариських турнірах. В Одесі результат виявився не дуже оптимістичним, зате у Хмельницькому команда жодного разу не поступилась (три нічийних результати). Ігор Москвичов будує цікавий колектив, якому у першому ж турі доведеться зіграти проти чемпіона.

А що «Локомотив»? Команда продовжує розвиватись, здобула Суперкубок України, готується до виступу на міжнародній арені. Не залишились залізничники без новачків – команду поповнили Шотурма, Сірий та Савенко. Але ще не розпочався сезон, як у чемпіона з’явились втрати – у матчі за Суперкубок прикру травму отримав кращий гравець минулого чемпіонату Микола Білоцерківець. За прогнозами лікарів вибув Микола на достатньо довгий тернім, тож тепер його партнери просто зобов’язані грати ще краще, щоб своїми результатами прискорювати одужання 5 номера "Локомотиву".

Ураган (Івано-Франківськ) – Спортлідер+ (Хмельницький)

Дата і час проведення матчу: субота, 05.09.2015, 14.00 

Місце проведення: м. Івано-Франківськ, Коледж фізичного виховання   
Арбітри матчу: Леонід Жиронкін (Київ), Богдан Кіндій (Роздол)
Спостерігач арбітражу: Олег Соболевський (Радомишль)

Центральний матч туру паралельно закриє його програму. В Івано-Франківську зійдуться між собою команди, які подарували нам одну з найдраматичніших серій плей-офф минулого сезону. Доля звела ці колективи у півфіналі. Після двох перемог у Хмельницькому «Спортлідер+» їхав до Івано-Франківська з простим завданням – виграти один матч з двох. Але «Ураган» продемонстрував, що у молодої команди з характером усе впорядку, дві перемоги – і серія продовжується. У п’ятому матчі все вирішила серія пенальті, у якій вдалішими виявились господарі.

«Ураган» продовжив традицію минулого року, комплектуючи команду виключно власними вихованцями (благо, ДЮСШ драконів працює чудово). Лише замість Колтка «у ворота» був запрошений Ігор Байдак, який чудово показав себе в «Лукасі». Міжсезоння довело, що новачки добре влились в склад, гра команди все така ж швидка і комбінаційна.

«Спортлідер+», мабуть, ще ніколи не переживав таке «активне» міжсезоння. Команду очолив екс-тренер «ЛТК» Роман Ковальчик, який запросив до Хмельницького цілу групу виконавців. Передусім, це голкіпер Ілля Бакінський, який вже встиг зіграти кілька матчів у «молодіжці», а також Андрій Лисенко. Плідно попрацювавши на зборах, команда зіграла ряд товариських турнірів, де новий тренер отримав достатньо інформації для роздумів. Та головне – «Спортілдер+» у минулому сезоні підняв планку на такий рівень, нижче якого команда вже не має право опускатись. Це і буде головним мотиватором на сезон...

Минулого сезону сліпе жеребкування також звело «Ураган» та «Спортлідер+» в першому турі, і тоді гості на майданчику Коледжу фізичного виховання виявились сильнішими, 1:4.

 

Прес-служба АФУ


02.09.2015 712 0
Коментарі (0)

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1017
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2414
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2056
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2091
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6353 56
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2383 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

258

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1070

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1057

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1323
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

199
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

537
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1996
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26438
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

493
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10397 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7937
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

482
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

342
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

487
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

566
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1509