Відомі іванофранківці поділилися спогадами про свої шкільні роки

 

Пригадую свої шкільні роки — була ще тим шибеником з косичками — завжди в синцях, всюди мене багато, мабуть, батьки втомлювались мене заспокоювати. Але ті часи засіли в душу приємними спогадами, які з часом все старанніше бережеш та щоразу пригадуєш з теплою посмішкою. От і ми вирішили дізнатись, що найбільше запам'яталось нашим іванофранківцям зі шкільних років.

Фото: Жанна Шевченко з сім'єю

Жанна Шевченко:

«Крім навчання є перерви,  де можна було трішки відірватись».:)

Олег Андрухів:

Фото: Олег Андрухів
Олег Андрухів
Фото: Олег Андрухів
Олег Андрухів
Фото:Олег Андрухів
Олег Андрухів

«О, пригадується шкільна любов!!! І не одна. Я й досі спілкуюся зі своїми однокласниками  і з тими дівчатами, до яких мав почуття! Зараз, звісно ж, тих почуттів давно немає, але мені приємно знати що у них все добре!!! Ну а їм, в свою чергу, що й у мене. Дякую долі, що я маю друзів з якими познайомився ще у школі !»

Юлія Єрковіч:

Фото:Юлія Єрковіч
Юлія Єрковіч
Фото:Юлія Єрковіч
Юлія Єрковіч
Фото:Юлія Єрковіч
Юлія Єрковіч

«Мої спогади про школу, як і про університет, дуже хороші — завжди намагаюсь забувати погане. Моєї школи вже немає — вчилась я в 9-тій школі. Ученицею я була дуже хорошою, хоча постійно мала зауваження за поведінку — мене завжди всюди було багато, як і зараз». :)

Оксана Чиж:

Фото:Оксана Чиж
Оксана Чиж

«Дуже яскраво пам’ятаю свій випускний у початковій школі: дівчатка були у вишуканих сукнях, хлопчики у краватках. Ми розпочали вечір вальсом, а саме святкування проходило за вечерею у ресторанчику в парку.  Але діти є діти… Поблизу була велика гірка і лісок з купою шишок. І такий елегантний випускний завершився для всіх — війною шишками! Ми ними кидалися до пізнього вечора, гарненькі плаття були порвані та брудні, усі ми мокрі, але дуже щасливі.:) Інколи дітям для справжнього щастя потрібно всього  лиш гору з шишками, а не ресторани».

Лілія Шершун:

Фото:Лілія Шершун
Лілія Шершун

«В школі я займалась творчістю та брала уасть у художній самодіяльності. Найпозитивніший спогад — кожного року в нас в школі обирали “Королеву Школи” і одного разу — нею стала я. Моєму щастю не було меж…. А от найнеприємніший спогад — я отримала 2 з фізики у 8 класі, за те що забула зошит з домашнім завданням. Це була перша моя двійка, яка запам’яталася назавжди. І для мене, як для всіх, яскравим спогадом став випускний, до якого старанно готувалась».

Мар’яна Вершиніна:

Фото: Мар'яна Вершиніна с синочком
Мар’яна Вершиніна с синочком

«Найважливіше це друзі і вчителі. У моєму шкільному житті важливу роль відіграла вчителька (класний керівник у ліцейному класі) Габорак Валентина Іванівна. Вона привила мені любов до читання… Я навіть написала кілька віршів.:) Я ще й співала в ансамблі, хорі  та грала волейбол — була дуже активною та цікавилась усім. Шкільні часи пройшли весело та цікаво»

Тетяна Муравйова:

Фото:Тетяна Муравйова
Тетяна Муравйова

«Коли я згадую свою школу, то перше, що мені приходить на думку — це білі банти, як хмаринки, білосніжні підколінки, які трохи прикривають розбиті коліна (бо літо пройшло весело) та букети осінніх айстр та жоржин. Від тих споминів стає тепло на душі.:) Ось, усміхається мені сусід Ромчик і ніяковіє від моєї усмішки у відповідь — це тепер я вже знаю, що я йому подобалася ще в першому класі. А з задньої парти частенько мої друзі Женя і Толік, наші класні бешкетники, жбурляли нам у спини паперові кульки. Поряд зі мною  завжди була моя найкраща подружка Юля — в першому класі ми ще цього не знали, саме почали знайомитись ближче. Пригадуючи школу, одразу ніби бачу, як в клас заходить моя перша вчителька — Клавдія Федорівна, вона ще вчила мою маму. Досі пам’ятаю її теплі очі, які завжди дивились ласкаво на нас. Зараз ці спогади далекі, але кожного, навіть найзавзятішого двієшника, вони зігрівають.  Бо школа — це дитинство, перша дружба і перше кохання, це життя».

Оксана Островська:

Фото: Оксана Островська та донечка
Оксана Островська та донечка

«Мої шкільні роки були дуже насиченими. Окрім стандартної програми уроків я займалась й у секції баскетболу, волейболу, танцювальній школі, була старостою класу, працювали в мистецькій майстерні, але найбільше я любила школу за те, що можна було бешкетувати. Враховуючи моє відмінне навчання та гарну поведінку — вчителі не могли й подумати, яка я насправді шибениця. Завжди підбивала однокласників на якісь неймовірні пригоди…

Найбільше запам’ятався туристичний зліт у 9 класі. Ми на вихідні з палатками виїхали на берег озера, з одного боку суцільний ліс, з іншого — дзеркальна поверхня води. Тоді вперше ми не спали дві доби. Всі довго шуміли перед сном і врешті -решт наші вчителі не витримали і запросили всіх до багаття. Ніколи не забуду той смачнючий чай з цілющих трав, пісні та світанок! Таких світанків я більше не зустрічала ніде! Два дні змагань, активного спорту і жодної втоми! Відтоді у мене надзвичайна любов до природи, активного відпочинку, бажання знову й знову проживати неповторні світанки! Дуже хочу передати цю любов своїй донечці, яка вже у 5-му класі і вже скоро, сподіваюсь, ми з батьками поведемо й своїх дітлахів в похід!»

Ігор Крицак:

Фото:Ігор Крицак
Ігор Крицак
Фото: Ігор Крицак
Ігор Крицак

«Найяскравіший спогад — як я втратив свідомість після того, як мені «вліпили» укольчик на реакцію Манту. Я тоді добряче «поцілував» підлогу рідної школи.:) Ну і випускний вечір звичайно. Було дуже весело. Уроки ДПЮ, фізкультура — взагалі сумую за школою, там таке безтурботне і веселе життя було. Якщо б можна було повернутися ненадовго  в той час — я б з задоволенням».

 

Версаль


02.09.2015 2017 0
Коментарі (0)

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1965
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1862
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1859
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5507 47
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2155 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1512

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

747

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

800

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1002

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1006
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1773
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3684
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10260
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26151
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10189 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7716
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

900
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

211
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

266
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

384
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1279
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

886