Нові правила у франківських маршрутках виконуються? 2 чи 4 гривні за проїзд?

 

/data/blog/85618/5c62e1bcd2bce2fba79ba51e7be437c7.jpg

 

Після нових “переворотів”у світі франківських маршруток минуло вже більше двох місяців. І більше двох місяців ми повинні витрачати вже 4 грн. на поїздку у маршрутному транспорті, згідно прийнятого рішення виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради.

       

Та є,  як то кажуть, кілька “але”. Після 10 червня 2015 року ми маємо оплачувати за проїзд 4 грн., але, нагадаємо, в тому випадку, якщо:

1) перевізники протягом двох місяців після підписання угоди, обладнають свої автобуси приладами GPS-моніторингу та здійснюватимуть їх належне обслуговування згідно вимог;

2) перевізники впровадять систему обов’язкового обілечування серійними квитками;

3) ну і спеціальна робоча форма – зелені футболки.

        

Повернемось у недалеке минуле. На початку червня місяця перевізники-порушники посилались на те, що “тільки перші дні, ми не встигаємо все зробити” і т. д.

 

Пасажири ж у перші дні (тижні) змін моніторили цю всю ситуацію, дуже плідно працювали, спостерігали за процесом оновлення.

 

І, виявляючи порушення, не встидались озвучувати це і платити 2 гривні за проїзд, замість 4! Перші дні, успішно чи не дуже, минули.

 

Як і поменшало оцих спостерігачів, борців за справедливість, а, відповідно, тих, хто виявляв збої у системі і тих, хто платив 2 грн. за проїзд. А чи зменшилась кількість порушень? Зараз ми проаналізуємо.

          

Аналізувати будемо, можливо, не як великі експерти, але як пасажири, які користуються франківськими маршрутками двічі-тричі на день. Думаю цього достатньо.

 

GPS-навигатор

 

       

Йдемо по порядку. Отож, наявність і, головне, справність, GPS-трекерів у маршрутках. Більшість із нас здогадується, що, найімовірніше до сих пір ще не встановили у всіх маршрутках, так зване нове обладнання.

 

Лише здогадуємось, бо прикладів, коли дозволяли перевірити наявність трекера – одиниці. Переважно обурюються, що буцімто, “хочете, то лізьте під кермо, десь там він є”. Та ба, навіть, тих, у кого той “горе-трекер” є, не завжди можливо знайти на маршрутній карті.

 

А багато з тих, кого все ж видно на карті, вже ловили на з’їздах з маршруту, вкороченому шляху тощо. Далі. Варто все ж зазначити, що не кожен може задовольнити таку потребу, як тут же на місці перевірити автобус на карті, і йдеться не лише про людей похилого віку.

 

Наявність Інтернету, марка телефону і ще багато різного можуть завадити це зробити. Хтось може казати, що це проблема самого пасажира, але все ж…

 

images

       

Під пунктом два у нас квиточки. Яких тільки історій про них немає. Найпоширеніші приклади: відсутність квитків взагалі; кілька розкиданих квитків поруч з водієм – хочете беріть, хочете лишайте; випадки, коли водію не жаль і двох, п’ятьох чи й цілої пачки квитків для одного пасажира, ну і нарешті ті водії, які справно видають квитки вам в руки після оплати за проїзд.

 

Які позитивні результати загалом дає така система обілечування? Якщо знаєте – кажіть.

 

Kvitok

 

 

 

Marshrutka-atobus-kvitok-busik-pizhik-zdacha-groshi-kvitki-7775-200x200

 

dsc02454_143384864344

        

І третє – форма. Зелена футболка – по своїй природі мандрівник) Де її тільки не можна побачити у маршрутці: на спинці крісла за водієм, на панелі автобуса перед водієм, складену збоку, складену під кріслом і тільки зрідка, одягнену на водієві! Не говорю вже про наявність бейджиків-ідентифікаторів особи водія – це взагалі розкіш і рідкість.

 

futbolka-marshrutki

 

бейдж

 

Marshrutka-atobus-kvitok-busik-pizhik-zdacha-groshi-kvitki-futbolka-7783-890x395

         

От, друзі, це, навіть, перевіркою важко назвати, це те, що пересічний пасажир маршрутки бачить щодня, з моменту підписання угоди та прийняття рішення стосовно нових правил перевезення у нашому місті.

         

Залишається одне питання. Порушення є, а от чиможна так, як і раніше, порушнику (перевізнику, водієві) у такому випадку платити за проїзд 2 гривні?

       

Члени ГО “Контроль” вирішили це перевірити. І надіслали запит до директора Департаменту комунального господарства, транспорту та зв’язку М. Смушака.

 

Надіємось, що дізнаємось із відповіді, чи можемо при порушенні водієм котроїсь із норм, заплатити 2 гривні, чи є перевізники, які не виконали умови рішення виконавчого комітету і здійснюють перевезення у розмірі 2 грн., чи є перелік перевізників, з якими розірвані договори на перевезення пасажирів у міському транспорті та загальний перелік умов, згідно яких здійснюється оплата в розмірі 4 грн. Про все це Ви можете дізнатись разом з нами. Очікуємо відповіді.

 

2015-09-01 09-53-20 Скриншот экрана

 

за матеріалами ГО "Контроль"

Фото з інтернет-джерел


02.09.2015 1016 2
Коментарі (2)

Lupol Mazerati 2015.09.02, 11:30
А чому ми повинні платити 4 грн? в нас же не мегаполіс. В Києві наприклад маршрутне таксі 5 грн (це дальній маршрут 20 і більше км)Тернопіль -вартість проїзду 3 грн, Херсон вартість проїзду 3 грн. Полтава - 3 грн. Чим тут така заслуга аж 4 грн??? Це при тому що я кожний ранок повинен вимагати у водія свій квиток? а враження таке, що він з газона бортового( який пісок возив)а тепер людей возить. ЖАХ!!!
Andryushechka Rammon 2015.09.10, 14:15
Я знаю чого по 4 грн. А того, що влада захотіла GRS-трекери, білети і футболки. А так, перевізники були згідні і по 3 грн, можете запитатися будь-кого)))) А тепер автору пару слів: 1) "Варто все ж зазначити, що не кожен може задовольнити таку потребу, як тут же на місці перевірити автобус на карті, і йдеться не лише про людей похилого віку." пенсіонеру по айфону, що за брєд ви несете? Та і для чого пересічному пасажиру бачити на карті автобус? Пасажиру треба доїхати до місця призначення, а не на карти дивитися і тішитися, що комусь можна мозок побарати. 2.Які позитивні результати загалом дає така система обілечування? Якщо знаєте? НЕ ЗНАЮ (а ну сміття купа під ногами через безкультурність євромістян) 3. Де написано про зелені футболки???? В якому нормативному акті? Це все примхи Смушака перед виборами... Але є питання: а зимою водії футболку на куртку натягати буде? Чи зелені дублянки їм купимо при мінус 25? Яка нафіг форма, про що ви мелете, активісти срані? І останнє. Те що автобусам вже по 9 років - ви не бачите. Що всі ті старі автобуси підуть знов на конкурс - ви не бачите. Мені хочеться їхати нехай і за 4 грн. але в новому (до 5 років) автобусі, що не переламається пополам, а не тішитися трекерами, білетами і зеленими футболками. Удачі, активісти
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1183
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2509
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2105
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2158
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6525 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2446 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

330

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1139

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1271

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1391
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

266
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

580
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2056
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26505
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

546
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10454 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

8004
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

529
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

397
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

540
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

618
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1575