Соломія Ткачівська. В 11 років стала чемпіонкою України

 

Список  людей, що досягли успіху поповнюють імена все молодших іванофранківців. Так і цього разу: зовсім юна, але вже не по-дитячому талановита — Соломія Ткачівська. Дівчинка вже стала чемпіонкою України у сольному виступі та здобула срібло для збірної України  на Чемпіонаті світу з сучасного танцю.

Соломія Ткачівська
Соломія Ткачівська

Соломія Ткачівська  — 11 років, Танцювальна школа Влада Ями.

Про відбір на змагання та титул чемпіонки України

Все почалося з того, що у листопаді, колективом Танцювальної школи Влада Ями, ми поїхали на чемпіонат України та етап Кубку світу у м. Київ. Саме за результатами цього турніру відбувався відбір до збірної команди України на Чемпіонат світу 2015 року з сучасного танцю.

Для нас було радісною несподіванкою, коли ми здобули перемогу у виступах малою і великою групою. А особливо я раділа  — після отримання золотої медалі та титулу чемпіонки України у сольному виступі.

Пригадую, що після нагородження, голова журі, директор чемпіонату світу, англійський хореограф  — Джон Гримшоу, підійшов до нас зі словами похвали та особисто запросив мене та моїх тренерів до участі на світовій першості.

Фото: Соломія Ткачівська
Соломія Ткачівська

Виснажливі тренування дали свій результат

Спершу планувалося, що на чемпіонат України поїде велика група дітей з нашої школи, а також танцювальні колективи з інших міст України. Однак, у зв’язку з тим, що поїздка потребувала великих фінансових затрат, які повністю лягли на плечі батьків  — багато дітей не мали змоги поїхати. Тож, до збірної команди України увійшло 6 учнів Танцювальної школи Влада Ями. Я надзвичайно вдячна своїм батькам за те, що вони дали мені можливість поїхати у Бухарест.

Перед змаганнями були щоденні виснажливі тренування: заняття класичним танцем, розтяжка, підвищення технічного рівня, акторської майстерності. Завдяки тому, що мої тренери  — Василь Іванович Шеремета та Наталія Валеріївна Чашечнікова  — провели зі мною не лише належну професійну підготовку, а й психологічно налаштували мене  — я почувала себе досить впевнено та спокійно.

На чемпіонаті я виборола можливість позмагатися у двох танцювальних стилях  —джаз та контемпорарі. У першому  — танцювала хореографічну композицію «Магічне коло», виконану в стилі афро-джазу. І, хоча я неодноразово і досить вдало виконувала цей номер, на сцені, через хвилювання, мені не все вдалося. Проте, я отримала фінальне  — 7 місце, що є непоганим результатом! Адже я конкурувала з 40 танцівниками, кожен з яких є чемпіоном своєї країни. Однак, на наступний день я дала собі обіцянку, в другій номінації зібрати усі сили та показали максимум з того, що мене навчили мої педагоги! І дуже раділа, коли мені це вдалося!

Фото: Соломія Ткачівська
Соломія Ткачівська

«Найкращий сольний танець»

Напевне, не випадково, доленосною для мене стала хореографічна композиція «З Україною в серці!». Саме з таким почуттям я виходила на сцену! Ідея цього танцю виникла через сумні події, які зараз переживає наша країна. У номері — я, в образі «Берегині України», танцюю з обгорілим, понівеченим рушником, який алегорично асоціюється із самою Україною. Поєднавши сучасну хореографію з елементами українського народного танцю, передаючи хвилювання за долю нашої держави, ми хотіли сказати всьому світові, що Україна має свою історію, культуру, традиції минулого.

В кінці танцю  — обгорілий рушник я змінила на чистий, новий, наче показуючи, що моя Батьківщина повинна мати щасливе майбутнє! Для мене було дуже приємно вибороти для національної збірної почесне срібло! Настільки переповнювали емоції, що під час церемонії нагородження не одразу почула своє ім’я. А особливо ми зраділи, коли моє соло отримало звання «Найкращий сольний танець» чемпіонату світу 2015 року. Тому, я дуже вдячна своїм тренерам, за те що так глибоко підійшли до постановки номера і реалізували свій задум саме зі мною!

Враження від Бухаресту

Було дуже приємно зустріти «старих друзів», як, наприклад, дівчинку з Південної Африки, з якою познайомилася минулого року на чемпіонаті світу в Німеччині. Також познайомилася з новими танцюристами з Іспанії, Німеччини та Росії. Доречі, російська збірна виявляла до нас особливу приязнь та підтримку, виражаючи своє обурення щодо  ситуацієї, яка склалася між нашими народами. Тож не дарма кажуть: «Танець об’єднує усі культури та народності»!

Щодо вражень від Бухаресту: гуляли по центру міста, ознайомлювалися з пам’ятками архітектури, побували на концерті симфонічної музики, який проходив на одній з центральних площ під відкритим небом. Особливо вразив центральний парк Бухаресту, де проходила церемонія відкриття чемпіонату. По алеях парку урочистою ходою проходили представники усіх країн-учасників, демонстрували державний прапор, співали гімн. А, коли мали вільний від конкурсу день — ми повернулися в цей парк насолодитися його красою та покататися на каруселях. Отримали багато задоволення та адреналіну.

Фото:Соломія Ткачівська
Соломія Ткачівська

Плани на майбутнє

Спершу планую відпочити і набратися сил. А далі — вдосконалювати свою майстерність у різних танцювальних стилях, опановувати нові хореографічні композиції. Вже з серпня почнеться активна підготовка до чемпіонату України, який відбудеться у жовтні. І, якщо виступ на всеукраїнській першості буде вдалим  — дуже хотілося б поїхати на чемпіонат світу 2016 року, який відбудеться у Англії.

 

, ВЕРСАЛЬ


23.07.2015 1415 0
Коментарі (0)

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1919
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1837
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1837
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5402 42
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2131 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1490

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

711

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

770

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

964

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

989
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1741
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3656
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10227
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26106
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10158 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7692
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

874
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

125
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

229
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

362
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1257
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

856