Дорогу державного значення Івано-Франківськ – Львів планують відремонтувати до жовтня (фото+відео)

 

Відео роботи ресайклера на дорозі Львів-Івано-Франківськ

 

 

...З "доброї руки" поляків, дорога «пся крев…» довжиною 120 кілометрів, нарешті почала відроджуватись. 

 

«Дорога Львів–Івано-Франківськ давно потребує ремонту і завдяки старанням львівських та івано-франківських депутатів і стараннями керівництва держави в особі президента та прем’єр-міністра, урядом було прийнято рішення збудувати якісну дорогу. Після реконструкції це буде дорога європейського рівня – рівна і безпечна. Кожна дорога, як і будинок, має мати фундамент, те що зараз відбувається, це будівництво фундаменту - основи дороги. Кожен франківець зможе залюбки їздити на каву до Львова і навпаки», - розпорвів кореспондентові "Фіртки" нардний депутат України Олександр Шевченко, оглядаючи ділянку дорги в Львівській області, на якій ведуться ремонтні роботи.

 

Дорога будується за технологією холодного ресайклінгу – це технологія перемішування щойно зрізаного старого покриття дороги з додаванням шару гранітного щебеню, цементу, води та в'яжучого матеріалу - бітумної емульсії, щоб підсилити міцність основи дороги, – цей шар основи буде мати 22 сантиметри, потім шар асфальтобетону дрібнозернистого і верхній шар щебінко-мастичний асфальтобетон товщиною чотири сантиметри, який характеризується відмінним зчепленням з колесами і високою зносостійкістю. Така дорога має величезну міцність і гарантію 10 років.

 

«І шкода, що така технологія лише почала зараз застосовуватись в Україні. Підсиливши основу дороги ми забезпечуєм на десятиліття якісне дорожнє покриття, тому що асфальт не має тих несучих здатностей, що й дорога зроблена методом ресайклінгу. Тепер заробляти на дорогах ніхто не буде, бо я пояснив депутатам як мають будуватись дороги і яка їх реальна вартість. І разом з депутатськими групами ми будем в кожному регіоні контролювати якість і вартість ремонтних робіт. За цю дорогу я несу відповідальність і перед депутатами і перед суспільством, тому довести цю роботу до кінця - мій обов’язок. Наголошую на тому, що будь-яку корупцію в дорожній сфері ми подолаємо», - зазначив Олександр Шевченко.

 

Цікаво, що О.Шевченко з цього приводу написав на своїй сторінці в Фейсбуці наступне: "Проектно-кошторисна вартість реконструкції участку дороги у Львівській області , яку було запропоновано на тендер, складала 388 000 000 грн. Тендер відбувся за 244 000 000 грн. дуже профісійно та прозоро. Перемогу здобула фірма "ПБС". 
Цікаво, що перевищення проектної ціни над тією, з якою ПБС перемогла на тендері, склала все ті ж 60 процентів, що і у випадку з Набережною Стефаника в Франківську... "Совпаденіє"? "Не думау!")))
Тобто ПБС вже зекономила 148+24=172 мільйони бюджетних коштів. При найвищій якості на десятиліття...
Надалі важливо здобуті досягнення не втратити при проведенні тендеру на участку цієї дороги в Івано-Франківській області..."

 

В Івано-Франківській області реконструкція має відбутись на 78-ми кілометрах дороги. Щоправда яку кількість коштів буде виділено на ці кілометри ще не вирішено, тому що тендер тільки оголошено, і приблизно через місяць буде результат. Але приблизно сума може коливатись в межах 400-450 мільйонів гривень.

 

Також Олександр Шевченко згадав і про «дорогу смерті» в Івано-Франківську, "яку побудували за 1,5 місяці, і яка принесла містянам лише позитив". Цього року вона буде закінчена до кінця, будуть завершені велодоріжки, що не передбачалось навіть проектом, і будуть враховані всі можливі варіанти пересування людей, як на автомобілях,як на велосипедах так і для пішоходів.

 

Начальник служби автомобільних доріг у Львівській області Юрій Лазаренко також розказав про дорогу Мукачево – Рахів – Івано-Франківськ – Біберка – Львів. Її протяжність по Львівській області 43,8 кілометри. Ремонт даної ділянки дороги проходить по програмі Єврокарпатського регіону. Постанова була прийнята Верховною Радою, затверджена Кабінетом міністрів і зараз проходить виділення коштів. Львівська область перша провела конкурсну закупівлю на визначення переможців по коштах, з 700 млн. гривень для Львівської області виділено 200 млн. гривень.

 

«При проведенні робіт, коли ми визначали конструктив, ми вирішили випробувати нові технології і пов’язано це з тим, що всі наші дороги зроблені в кінці 60-х років і втратили свою несучу здатність. Інтенсивність руху, тоннаж вантажних перевезень на дорогу збільшився, наші дороги відповідно не витримують тих вимог, які повинні бути. Тому ми використовуєм технологію холодного ресайклінгу, Робиться дорога саме зараз, тому що нарешті держава виділила кошти, а ми маєм чим робити, з ким робити і знаєм як робити. Переможцем конкурсної закупівлі є Товариство з обмеженою відповідальністю «ПБС» міста Івано-Франківськ. Також вісім кілометрів дороги на львівській стороні є під гарантією, тобто її зремонтували кілька років тому і її покриття наразі у відмінному стані, тому ремонтуватись буде 34 кілометри», - повідомив Юрій Лазаренко.

 

«Те, що відбулось у Львівській області є добрим прикладом для всієї України в тому числі і для Управління доріг в Івано-Франківській області. У нас затримки чисто технологічні, бо участок дороги набагато більший і об’єм роботи відповідно складніший. Я переконаний, що вся дорога від Івано-Франківська до Львова буде збудована до кінця жовтня. На покриття буде гарантія 10 років, а на основу - десятиліття, тому ця дорога буде служити дуже довго» , -запевнив в результативності проведеної роботи Олександр Шевченко.

 

Ідеальним терміном здачі дороги є три місяці від початку ремонту, все залежить від фінансування. За день можна зробити більше одного кілометра дороги.

 

А тим часом контролюючі органи перевірили модуль пружності бетонної основи після роботи ресайклера. Висновок - вже за три дні норми перевищені, - можна стелити асфальт...

 

По бетонній основі буде укладено два шари асфальту та гідроізолюючий шар страння - сларісіл, що забезпечить термін експлуатації дороги на десятиліття...

 

 

 

 

 

 

 

Ресайклер влаштовує бетонну основу дороги, перемішуючи в своєму барабані щойно "знятий" верхній шар старого покриття дороги з додаванням шару гранітного щебеню, цементу, води та в'яжучого матеріалу - бітумної емульсії...

 

 

 

 

 

Нардеп Олександр Шевченко та начальник служби автомобільних доріг у Львівській області Юрій Лазаренко

 

 

 

 

 

 

 

 


26.06.2015 3066 4
Коментарі (4)

Марина Балінська 2015.07.02, 21:56
великий бізнес - велика брехня. 23.06.15 особисто бачила хто виконує роботи на Львівській ділянці цієї дороги і це не ТОВ "ПБС", а підприємство "Автомагистраль" і судячи по номерних знаках авто не львівські і не франківські. мабуть пан Шевченко як завжди запропонував найкращі умови при чому роботи виконує інша фірма, а ПДВ потім накрутить якраз ТОВ "ПБС", нічого не змінилось.. і, звичайно, тендер у Івано-Франківську не проводять досі тому що "ПБС" має його виграти.
Oleg Golovenskyy 2015.07.02, 23:37
ПБС виграв тендер і буде нести відповідальність за ремонт дороги, а взяти в оренду техніку з інших фірм, чи на субпідряд - звичне явище)) Більший парадокс є якраз в Франківстку - тут на двох ділянках по 2 кілометри (ця нарізка - окрема тема))) виграла "фірма", яка ніколи не займалася ремонтом доріг - на сайті вона представлені як фірма, що займається ремонтом квартир. На фірмі - всього три працівника, включно з директором))
Alexander Alexandrov 2015.07.03, 23:44
Правильно, на Львівській ділянці(у Львівській області) 34км робить одеська фірма Магистраль , а Івано-Франківський участок робить ПБС
Oleg Golovenskyy 2015.07.03, 23:55
На фото і відео - це Львівська область. Робить ПБС) В Івано-Франківській ще ніхто не робить. Тендери ще не відбулися)) може за місяць почнуть)
19.03.2024

Сьогодні і роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги

74
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

126
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6477 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

10889 6
25.01.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

12168 25
18.01.2024
Тіна Любчик

У п'ятницю, 19 січня, в Івано-Франківському національному медичному університеті відбудуться вибори ректора. На посаду претендують троє працівників вишу: доктор медичних наук Микола Островський, доктор медичних наук Роман Яцишин та кандидат медичних наук Руслан Савчук.  

5805

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

504

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

761

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

749

У вівторок, 20 лютого, під час зустрічі з виборцями Дональд Трамп зробив комплімент на адресу росії: «Вони перемогли Гітлера. Вони перемогли Наполеона. Це воєнна машина». Розглянемо, що за цим стоїть.

1063
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

434
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

460
08.03.2024

Фізіологічно їжа потрібна людині для підтримки життєдіяльності, проте у декого ці межі стерті, тому ці люди їдять не лише, коли голоді, а й коли знервовані, засмучені або перезбуджені.  

543
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4089
10.03.2024

Дитина приходить до місця, якого не знає і не розуміє. Чому мама каже мовчати? Чому тато не дозволяє бігати? Чому світять свічки та багато квітів?

11627
05.03.2024

Два досвідчених і дуже майстерних шахових гравців сіли за дошку з чорно-білими клітинами і розставили на ній свої війська.

6651
01.03.2024

"Чернецтво завжди є віддзеркаленням суспільства. Люди хочуть, щоб були добрі монахи, гарно поводилися. Але середовище теж формує людину", - ділиться монах. 

1152
19.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18053
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

307
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

406
07.03.2024

На думку комісії, президент має виконувати свої повноваження до вступу на посаду наступника. А вибори президента мають бути призначені упродовж 30 днів після завершення воєнного стану.   

695
04.03.2024

Серед тих, хто довіряє президенту Володимиру Зеленському, підтримують зовнішню політику влади 82%, тоді як серед тих, хто не довіряє — 41%.

816