Дорогу державного значення Івано-Франківськ – Львів планують відремонтувати до жовтня (фото+відео)

 

Відео роботи ресайклера на дорозі Львів-Івано-Франківськ

 

 

...З "доброї руки" поляків, дорога «пся крев…» довжиною 120 кілометрів, нарешті почала відроджуватись. 

 

«Дорога Львів–Івано-Франківськ давно потребує ремонту і завдяки старанням львівських та івано-франківських депутатів і стараннями керівництва держави в особі президента та прем’єр-міністра, урядом було прийнято рішення збудувати якісну дорогу. Після реконструкції це буде дорога європейського рівня – рівна і безпечна. Кожна дорога, як і будинок, має мати фундамент, те що зараз відбувається, це будівництво фундаменту - основи дороги. Кожен франківець зможе залюбки їздити на каву до Львова і навпаки», - розпорвів кореспондентові "Фіртки" нардний депутат України Олександр Шевченко, оглядаючи ділянку дорги в Львівській області, на якій ведуться ремонтні роботи.

 

Дорога будується за технологією холодного ресайклінгу – це технологія перемішування щойно зрізаного старого покриття дороги з додаванням шару гранітного щебеню, цементу, води та в'яжучого матеріалу - бітумної емульсії, щоб підсилити міцність основи дороги, – цей шар основи буде мати 22 сантиметри, потім шар асфальтобетону дрібнозернистого і верхній шар щебінко-мастичний асфальтобетон товщиною чотири сантиметри, який характеризується відмінним зчепленням з колесами і високою зносостійкістю. Така дорога має величезну міцність і гарантію 10 років.

 

«І шкода, що така технологія лише почала зараз застосовуватись в Україні. Підсиливши основу дороги ми забезпечуєм на десятиліття якісне дорожнє покриття, тому що асфальт не має тих несучих здатностей, що й дорога зроблена методом ресайклінгу. Тепер заробляти на дорогах ніхто не буде, бо я пояснив депутатам як мають будуватись дороги і яка їх реальна вартість. І разом з депутатськими групами ми будем в кожному регіоні контролювати якість і вартість ремонтних робіт. За цю дорогу я несу відповідальність і перед депутатами і перед суспільством, тому довести цю роботу до кінця - мій обов’язок. Наголошую на тому, що будь-яку корупцію в дорожній сфері ми подолаємо», - зазначив Олександр Шевченко.

 

Цікаво, що О.Шевченко з цього приводу написав на своїй сторінці в Фейсбуці наступне: "Проектно-кошторисна вартість реконструкції участку дороги у Львівській області , яку було запропоновано на тендер, складала 388 000 000 грн. Тендер відбувся за 244 000 000 грн. дуже профісійно та прозоро. Перемогу здобула фірма "ПБС". 
Цікаво, що перевищення проектної ціни над тією, з якою ПБС перемогла на тендері, склала все ті ж 60 процентів, що і у випадку з Набережною Стефаника в Франківську... "Совпаденіє"? "Не думау!")))
Тобто ПБС вже зекономила 148+24=172 мільйони бюджетних коштів. При найвищій якості на десятиліття...
Надалі важливо здобуті досягнення не втратити при проведенні тендеру на участку цієї дороги в Івано-Франківській області..."

 

В Івано-Франківській області реконструкція має відбутись на 78-ми кілометрах дороги. Щоправда яку кількість коштів буде виділено на ці кілометри ще не вирішено, тому що тендер тільки оголошено, і приблизно через місяць буде результат. Але приблизно сума може коливатись в межах 400-450 мільйонів гривень.

 

Також Олександр Шевченко згадав і про «дорогу смерті» в Івано-Франківську, "яку побудували за 1,5 місяці, і яка принесла містянам лише позитив". Цього року вона буде закінчена до кінця, будуть завершені велодоріжки, що не передбачалось навіть проектом, і будуть враховані всі можливі варіанти пересування людей, як на автомобілях,як на велосипедах так і для пішоходів.

 

Начальник служби автомобільних доріг у Львівській області Юрій Лазаренко також розказав про дорогу Мукачево – Рахів – Івано-Франківськ – Біберка – Львів. Її протяжність по Львівській області 43,8 кілометри. Ремонт даної ділянки дороги проходить по програмі Єврокарпатського регіону. Постанова була прийнята Верховною Радою, затверджена Кабінетом міністрів і зараз проходить виділення коштів. Львівська область перша провела конкурсну закупівлю на визначення переможців по коштах, з 700 млн. гривень для Львівської області виділено 200 млн. гривень.

 

«При проведенні робіт, коли ми визначали конструктив, ми вирішили випробувати нові технології і пов’язано це з тим, що всі наші дороги зроблені в кінці 60-х років і втратили свою несучу здатність. Інтенсивність руху, тоннаж вантажних перевезень на дорогу збільшився, наші дороги відповідно не витримують тих вимог, які повинні бути. Тому ми використовуєм технологію холодного ресайклінгу, Робиться дорога саме зараз, тому що нарешті держава виділила кошти, а ми маєм чим робити, з ким робити і знаєм як робити. Переможцем конкурсної закупівлі є Товариство з обмеженою відповідальністю «ПБС» міста Івано-Франківськ. Також вісім кілометрів дороги на львівській стороні є під гарантією, тобто її зремонтували кілька років тому і її покриття наразі у відмінному стані, тому ремонтуватись буде 34 кілометри», - повідомив Юрій Лазаренко.

 

«Те, що відбулось у Львівській області є добрим прикладом для всієї України в тому числі і для Управління доріг в Івано-Франківській області. У нас затримки чисто технологічні, бо участок дороги набагато більший і об’єм роботи відповідно складніший. Я переконаний, що вся дорога від Івано-Франківська до Львова буде збудована до кінця жовтня. На покриття буде гарантія 10 років, а на основу - десятиліття, тому ця дорога буде служити дуже довго» , -запевнив в результативності проведеної роботи Олександр Шевченко.

 

Ідеальним терміном здачі дороги є три місяці від початку ремонту, все залежить від фінансування. За день можна зробити більше одного кілометра дороги.

 

А тим часом контролюючі органи перевірили модуль пружності бетонної основи після роботи ресайклера. Висновок - вже за три дні норми перевищені, - можна стелити асфальт...

 

По бетонній основі буде укладено два шари асфальту та гідроізолюючий шар страння - сларісіл, що забезпечить термін експлуатації дороги на десятиліття...

 

 

 

 

 

 

 

Ресайклер влаштовує бетонну основу дороги, перемішуючи в своєму барабані щойно "знятий" верхній шар старого покриття дороги з додаванням шару гранітного щебеню, цементу, води та в'яжучого матеріалу - бітумної емульсії...

 

 

 

 

 

Нардеп Олександр Шевченко та начальник служби автомобільних доріг у Львівській області Юрій Лазаренко

 

 

 

 

 

 

 

 


26.06.2015 3095 4
Коментарі (4)

Марина Балінська 2015.07.02, 21:56
великий бізнес - велика брехня. 23.06.15 особисто бачила хто виконує роботи на Львівській ділянці цієї дороги і це не ТОВ "ПБС", а підприємство "Автомагистраль" і судячи по номерних знаках авто не львівські і не франківські. мабуть пан Шевченко як завжди запропонував найкращі умови при чому роботи виконує інша фірма, а ПДВ потім накрутить якраз ТОВ "ПБС", нічого не змінилось.. і, звичайно, тендер у Івано-Франківську не проводять досі тому що "ПБС" має його виграти.
Oleg Golovenskyy 2015.07.02, 23:37
ПБС виграв тендер і буде нести відповідальність за ремонт дороги, а взяти в оренду техніку з інших фірм, чи на субпідряд - звичне явище)) Більший парадокс є якраз в Франківстку - тут на двох ділянках по 2 кілометри (ця нарізка - окрема тема))) виграла "фірма", яка ніколи не займалася ремонтом доріг - на сайті вона представлені як фірма, що займається ремонтом квартир. На фірмі - всього три працівника, включно з директором))
Alexander Alexandrov 2015.07.03, 23:44
Правильно, на Львівській ділянці(у Львівській області) 34км робить одеська фірма Магистраль , а Івано-Франківський участок робить ПБС
Oleg Golovenskyy 2015.07.03, 23:55
На фото і відео - це Львівська область. Робить ПБС) В Івано-Франківській ще ніхто не робить. Тендери ще не відбулися)) може за місяць почнуть)
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1609
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1701
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1687
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

4996 39
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1992 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1386

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

258

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

576

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

741

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

868
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3501
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10074
02.04.2024

Одним з перших засіяли ярими культурами поля на Городенківщині, Коломийщині та Снятинщині.  

714
13.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

25951
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7576
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

768
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

943
13.04.2024

Які труднощі та виклики виникають при управлінні краєзнавчим музеєм "Бойківщина" Тетяни й Омеляна Антоновичів та як намагаються їх розв'язувати?

1271
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

222
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1098
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

712
02.04.2024

Українці розповіли, чи підтримують у другому читанні ухвалення Верховною Радою оновленого законопроєкту про мобілізацію.  

946