Справа Ріяфета Гасимова проти Віктора Анушкевичуса добігає фінішу

 
 
 
Сьогодні в Івано-Франківському міському суді продовжили розгляд адміністративної справи у позові Ріяфета Гасимова до міської ради та очільника Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса.
 
 
Як відомо, Ріяфет Гасимов хоче змусити владу через суд продовжити договір оренди на ділянку біля міського озера.
 

Засідання розпочалось з клопотання мешканця Івано-Франківська Артема Борзиха щодо залучення його до справи у якості третьої особи без самостійних прав на стороні відповідача. Чоловік вважає, що справа має пряме відношення до нього, оскільки порушує його права на користування спірної земельної ділянки, повідомляє кореспондент Бліц-Інфо.

 

Проти залучення ще одної третьої сторони виступив адвокат Ріяфета Гасимова. Він аргументував, що інтереси цього франківця нічим не відрізняються від інтересів активіста Сергія Чирви. Тож, якщо суд прийме рішення на користь інтересів активіста Чирви, то вони задовольнять і інших франківців. У результаті суддя відхилила клопотання, пояснивши, що інтереси франківця вже представляє міськрада.

 

Представник міського голови подала клопотання про залучення до справи витяг з рішення міськради про відмову продовжити договір оренди з Ріяфетом Гасимовим за 25 травня та документів.

 

Оскільки сторони не заперечували, суддя долучила ці документи до справи.

 

З клопотанням про залучення документів до суду звернувся й прокурор Янчук. А саме, протоколи правопорушень позапланової перевірки Держархбудінспекції, яка виявила на місці будівництва ряд порушень. Зокрема, порушення поверховості на -3м та зведення монолітної площадки під автостоянку. І, як зауважив прокурор, приписи були вручені представник забудівника і не оскаржені, а штрафи за порушення ще не сплачені. Відповідно, порушено умови договору про оренду, а недоліки виявлених порушень ще не виправлені. Проти долучення таких документів заперечив захист Ріяфета Гасимова, аргументувавши,  що вони не стосуються справи по суді. Натомість за долучення виступила сторона міськради, пояснивши, що саме дотримання договору є однією з умов його продовження. Тож суддя ухвалила рішення долучити ці документи до справи.

 

Опісля ще одне клопотання подав представник Сергія Чирви. А саме, відповідь на запит від Департаменту архітектури щодо існування на генплані озерця, яке було засипане забудівником. А  також відеозапис з інтернету, на якому представник забудівника визнає, що озерце таки було. Традиційно, проти долучення виступив адвокат Ріяфета Гасимова. Сторона міськради та прокурор не протестували проти долучення відповіді на запит. Тож суддя погодила клопотання частково.

 

Після озвучення сторонами всіх клопотання, суддя зачитала позовну заяву Ріяфета Гасимова. Підприємець просить суд зобов'язати міського голову та міськраду укласти з ним додаткову угоду на оренду спірної ділянки. Як наголосив адвокат позивача, оскільки до Ріяфета Гасимова не надійшла заява про розірвання договору і він вчасно звернувся з прохання його продовжити, то підстав для відмови немає. Окрім того, адвокат Валерій Селянінов підкреслив, що міськрада 26 березня не прийняла відповідного рішення, а тільки дала доручення не продовжувати договір. А саме рішення щодо розірвання договору було прийнято аж через два місяці -25 травня. Відповідно,всі терміни були порушені. Окрім того, вважає адвокат, орендар належно виконував всі свої зобов'язання Тож просить суд задовільнити позовні вимоги.

 

Натомість представник міського голови заперечила проти позову, аргументуючи, що орендарем неналежно виконуюються умови договору. Окрім того, орендар мав повідомити про бажання продовжити договір оренди до 7 лютого. І це крайній термін, оскільки орендарю на це було дано два місяці. А орендар подав його з запізнення - 9 лютого. До всього, позивач не подав додаткової угоди на продовження оренди, а це є дуже важливим фактором. Зокрема, через значне зростання орендної плати, що є істотною перешкодою на шляху продовження договору оренди на тих самих умовах. Також, представник міського голови наголосила, що міськрада прийняли рішення взагалі не передавати цю земельну ділянку в оренду, тож говорити про переважаючи право на надання в оренду ділянки саме Ріяфету Гасимову говорити не варто. На запитання судді, чому рішення про непродовження оренди на спірну ділянку з орендарем було прийнято тільки цьогоріч. Адже він орендував її з 2007 року. Представниця міського голови пояснила, що основна причина - спротив громадськості. А оскільки депутати та міський голова є представниками громади у міськраді, то вони не можуть йти проти її волі. Тому, представник міськради та міського голови заперечили проти позовних вимог позивача.

 

Натомість у позовній заяві активіст Сергій Чирва просить суд зобов'язати міського голову та міську раду не продовжувати договір оренди, оскільки ділянка є рекреаційного зону на якій заборонено вести господарську діяльність. І, як зазначив представник Сергія Чирви, будівництво на цій території, яка є землею загального користування, унеможливлює вільний доступ до неї мешканцям міста. Зокрема, і Сергію Чирві. Тож просить задовольнити вимоги викладені у позовній заяві. Натомість представник Гасимова виступив проти озвучених позовних заяв, аргументуючи, що дана земельна ділянка ніяк не рекреаційна зона, адже відноситься до житлової і громадської забудови. Тим не менш додав, що в рекреаційній зоні можна зводити фізико-оздоровчі комплекси. На це ж представник Сергія Чирви пікреслив, що позивачем було подано суду документ де вказано, що на ділянці зводиться відпочинковий комплекс з готелем.

 

Суддя поцікавилась у представника міськради чи відомо йому про те, що спірна ділянка належить до рекреаційної зони. Той відповів, що таких даних у нього немає. За його інформацією, цільове призначення земельної ділянки - це житлова та громадська забудова. У відповідь прокурор зазначив, що за його даними, на цій ділянці відповідно її призначення не можуть бути зведені житлові будинки, тільки - споруди оздоровчого та спортивного характеру.

 

Опісля суддя вивчила обставини та матеріали справи. І, очевидно, планувала піти до нарадчої кімнати для прийняття рішення. Та представник Сергія Чирви нагадав, що суду так і не було представлено повний проект землеутрою ділянки. Тож судддя прийняла рішення оголосити перерву у засіданні  до 22 червня 16 год.

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ріяфет Гасимов не прийшов на засідання комісії з питань забудови міського озера

Представник Гасимова переконує суд, що земля біля міського озера не рекреаційна

“Вамбуд” призупиняє будівництво поблизу міського озера

У суді по міському озеру можуть взяти участь 250 тисяч франківців

Хто причетний до забудови міського озера?

Вільне озеро. Громада vs забудівник

Скандальна забудова біля озера: Договір оренди землі розірвуть через суд (документ)

Мер обіцяє назвати прізвища депутатів, які лобіювали скандальні забудови в Івано-Франківську

На сесії міськради громада виступила проти будівництва біля міського озера

Нардеп Олександр Шевченко надіслав звернення до органів влади щодо спроб скандальної забудови міського озера (документи)

Вільне озеро. Громада vs забудівник

Олександр Шевченко про забудову міського озера: Громада не повинна потурати кишеньковим фірмам Фітеля і Анушкевичуса

Олександр Шевченко: Ситуація навколо міського озера – символ остаточної моральної та адміністративної деградації нинішньої міської влади

Більше сотні іванофранківців зібралися для обговорення долі ділянки біля міського озера (фото)


16.06.2015 1044 0
Коментарі (0)

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1257
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2552
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2127
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2183
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6581 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2468 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

359

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1170

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1299

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1425
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

295
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

146
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

598
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

58
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26528
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

564
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10478 1
26.04.2024

Культура визначає все. Освіти може і не бути. Школи російської не було ніде. Втім, ми підспівували російські пісні, дивилися російські серіали й тому подібне, пояснює директорка.

51
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

59
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

419
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

567
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

634