Плацдарм для маніпуляцій. Комедія (чи то трагедія) навколо заміщення посади директора Івано-Франківської Філармонії триває

 

В останньому числі обласної газети «Галичина» (14.05.2015) з’явилося майже непомітне дрібне оголошення, підписане Івано-Франківською обласною радою, про оголошення конкурсу на заміщення посади директора Івано-Франківської обласної Філармонії.

 

 

Одразу ж виникає багато запитань щодо форми і змісту цього «документу»:

 

Перше, «цікаві» дуже умови, які прописані невідомим автором якщо не «під когось», то майже без сумнівів – «проти «когось».

 

Вже перші пункти оголошення (кандидат на посаду директора Філармонії повинен мати «просто вищу освіту»… Не профільну мистецьку спеціалізовану освіту, а будь- яку – інженер, історик (!), теплотехнік, авіапілот, агроном, танкіст… - Без обмежень!?!) – викликають запитання – «Під кого?»

 

Інша вимога – обов’язковий стаж роботи на керівній посаді – 5 років. До речі, тут, як видається «заритий пес» вже на «під» а «проти» «когось», - чи не під минулого директора Андрія Савку, який має 3 роки роботи на керівній посаді, і, який, за свідченням відвідувачів Філармонії, кардинально покращив роботу закладу та чи не вперше перетворив його на «реальне міське мистецьке музичне середовище»…?

 

І тут виникає питання - де ж набрати таких кандидатів, які б відповідали вимогам конкурсу? (окрім місцевих чиновників, або «немісцевих» фахівців?). Зауважимо, що начальник Управління культури ОДА В. Федорак нещодавно в коментарі «Фіртці» висловився щодо пріоритетності саме місцевих кандидатів на посаду директора Філармонії…

 

Наразі навколомистецьким середовищем вже курсують чутки, що нібито такими умовами готують місце для нещодавно звільненого заступника начальника управліня культури пана Тимківа, який зараз "фактично живе" у філармонії. Він, до речі, історик. Чи не готується для нас перший випадок в історії України, коли очолювати Філармонію буде не людина мистецтва?, адже всі подібні заклади країни очолюють люди, які мають мистецьку освіту, при чому, як правило, вузькоспеціалізовану….

 

Цікаво, власне, і яка буде конкурсна комісія? Виходячи з того, як «тишком-нишком», попри немалий резонанс в області та попри обіцянки чиновників в прозорості та відкритості, враховуючи те, як без участі представників Громадської Опікунської ради Філармонії, громадськості, преси підготовлено та оприлюднено конкурсні умови щодо заміщення посади директора Філармонії, сподіватися на обіцяну чиновниками ОДА «відкритість», «прозорість», «чесність» та, особливо, «незаангажованість» конкурсу – виглядає справою сумнівною. Бо ж мови конкурсу вже, майже без сумнівів, - заангажовані!

 

Нарешті, питання останнє, - дуже цікаво було б довідатися, хто автор цього документу? Згідно «шапки» - виходить, що обласна рада, але ж там, здається, немає фахівців… Хто саме? Чи відомо профільній комісії що «хтось», іменем обласної ради запустив процес маніпуляціїнавколо конкурсу? 

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Андрій Савка: Буду боротися. Не за крісло директора Філармонії, не за посаду, а проти свавілля влади

Заступник голови ОДА Ігор Пасічняк стверджує, що питання про конкурс на заміщення посади директора Філармонії вже "на виході"

Після звільнення директора Івано-Франківської Філармонії обіцяний конкурс так і не оголошений, а Філармонія впевнено бере курс "на дно"?

Хто і чому дав команду «Фас!» напередодні продовження контракту з директором Івано-Франківської філармонії?

 

Про історію інтриг, боротьби і бруду навколо Філармонії ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ в попередніх матеріалах "ФІРТКИ":

Пасічняк на прес-конференції по ситуації в Філармонії вдався до маніпуляцій та покинув прес-конференцію, не відповівши на всі питання журналістів

Хто і чому дав команду «Фас!» напередодні продовження контракту з директором Івано-Франківської філармонії?

Директор Філармонії Андрій Савка за версією газети "Репортер" - "Людина тижня"

Хто і чому дав команду «Фас!» напередодні продовження контракту з директором Івано-Франківської філармонії?

Директор Івано-Франківської філармонії Андрій Савка: Музика – це унікальне мистецтво, яке існує в часі – «тут і зараз»

Івано-Франківська обласна філармонія розширює коло своїх симпатиків та виховує майбутніх поціновувачів мистецтва (фото)

В Івано-Франківській філармонії симфонічний оркестр грав лицарську музику (фото)

Про двох людей в культурі

А мистецтво вічне... В Івано-Франківську створено Громадську Опікунську Раду обласної Філармонії (документ)

Голова профкому Івано-Франківської обласної філармонії написала відкритого листа про інспірований конфлікт у колективі

Брудні провокації проти Івано-Франківської філармонії продовжуються

Аналітична група «Фіртка-Магус»: Репліка вдячності Філармонії

Сцена Івано-Франківської філармонії знову стала місцем уможливлення музичного дива (ФОТО)


19.05.2015 785 0
Коментарі (0)

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1020
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2415
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2057
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2093
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6359 56
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2385 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

259

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1071

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1058

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1324
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

200
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

538
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1997
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26439
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

495
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10398 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7938
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

483
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

343
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

488
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

568
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1511