У суді по міському озеру можуть взяти участь 250 тисяч франківців

 

/data/blog/75698/18d556ba2e33c8da30c265b1d71d242e.jpg

 

Сьогодні відбулося перше попереднє судове засідання щодо оренди землі біля міського озера.

 

Екс-підприємець, депутат міської ради Ріяфет Гасимов позивається до мера Івано-Франківська з вимогою укласти додаткову угоду до договору оренди земельної ділянки, на якій Гасимов веде будівництво, пише Фіртка з посиланням на ГК.

 

Нагадаємо, договір оренди з Гасимовим закінчився 6 березня 2015 року, після чого, на вимогу громадськості, мер надіслав депутату звернення про не продовження договору оренди.

 

Інтереси Ріяфета Гасимова в суді представляв приватний адвокат Валерій Селянін, а з боку міського голови була присутня юрист міськради Надія Кедик.

 

Позиції позивача та відповідача сьогодні не розглядали, адже своє клопотання про участь як третьої особи висунув громадський активіст Сергій Чирва.

 

Активіст висунув вимогу до Віктора Анушкевичуса не укладати угоду на продовження договору оренди, бо це суперечить його праву користування природною зоною біля міського озера.

 

Мовляв, він там гуляв і займався спортом, а після того як ділянку обнесли парканом і на ній почалося будівництво, його права поршули.

 

Суд задовільнив клопотання, долучивши Чирву третьою стороною. Представник Гасимова зауважив, що треба також в якості третьої сторони долучити міську раду, адже саме вона від імені територіальної громади є власником земель біля міського озера. Суддя задовільнив і це клопотання. Оскільки у справі з’явилася нова сторона – міська рада, судове засідання перенесли на 12 травня.

 

Своїм рішенням задовольнити клопотання активіста Чирви суддя Мелещенко створила прецедент. Відтак, будь-який мешканець міста може заявити, що продовження оренди з Гасимовим (укладання додаткової угоди) порушує його права користування зеленою зоною біля озера і зможе стати третьою стороною у справі.

 

«Давайте на наступне засідання покличемо всіх 250 тисяч мешканців міста», - зіронізував Валерій Селянін.

 

Присутній на засіданні юрист Володимир Чорноус зауважує, що клопотання Чирви може зіграти на руку Гасимову.

 

«Через його ентузіазм суд затягується. Чим більше людей виявить бажання стати третьою стороною, тим довше триватиме суд. Представники забудовника можуть скористатися цим і затягувати процес, раз в тиждень подаючи позов з проханням залучити їх в якості третьої сторони і перенести  засідання на пізніший термін. Це на руку Ріяфету Гасимову, бо він до того часу закінчить будівництво і оформить право власності на об’єкт». З іншого боку, участь громадськості у справі надає їй більшого резонансу.

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Хто причетний до забудови міського озера?

Вільне озеро. Громада vs забудівник

Скандальна забудова біля озера: Договір оренди землі розірвуть через суд (документ)

Мер обіцяє назвати прізвища депутатів, які лобіювали скандальні забудови в Івано-Франківську

На сесії міськради громада виступила проти будівництва біля міського озера

Нардеп Олександр Шевченко надіслав звернення до органів влади щодо спроб скандальної забудови міського озера (документи)

Вільне озеро. Громада vs забудівник

Олександр Шевченко про забудову міського озера: Громада не повинна потурати кишеньковим фірмам Фітеля і Анушкевичуса

Олександр Шевченко: Ситуація навколо міського озера – символ остаточної моральної та адміністративної деградації нинішньої міської влади

Більше сотні іванофранківців зібралися для обговорення долі ділянки біля міського озера (фото)


29.04.2015 1284 1
Коментарі (1)

Сергій Чирва 2015.05.07, 06:24
Чим більше вивчаються матеріали справи, тим більше укріплюється моя особиста впевненість у правильності прийнятого рішення !!! :) Тепер вже точно не вдасться СЛУГАМ НАРОДУ ще раз програти суд на користь забудівельникв... А щодо зауважень Володимира... то час покаже, хто ЛИЄ ВОДУ і на чию користь ;)
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

573
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1766 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1093 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

526
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6874 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11329 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

303

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1034

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1089

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1082
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

243
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1050
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

816
26.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

689
25.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

646
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2913
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4414
25.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18408
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

265
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

327
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

636
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

738