ФБ спільнота реагує на відмову підприємцю в облаштуванні літника: "Питання "Цімесу" керівництво міста умудрилося вивести до рівня з'ясування міжнаціональних стосунків"

 

 

/data/blog/75607/f033770765d50719fc84049e9ccbc683.jpg

 

Як повідомляла "Фіртка, сьогодні понад годину на засіданні виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради тривали дискусії щодо надання дозволу на облаштування літнього майданчику на вулиці Страчених націоналістів. 

 

Більшість мешканців підтримують облаштування літньої тераси на вул. Страчених. Про це свідчать результати опитування в кількох групах у соціальній мережі Facebook, в яких близько 90% висловилися позитивно щодо розміщення літника.

 

Цікаво, що підтримують ідею облаштування літнього кафе поряд з готелем «Під темплем» (зауважимо, на достатній відстані від «пам’ятників та культових споруд»), про свідчить голосування в Фейсбуці, такі відомі іванофранківці:

 

Екс-директор Філармонії Андрій Савка,

Лідер громадської ініціативи «Тепле місто» Юрій Филюк,

Депутат міськради Володимир Чорноус,

Керуючий партнер юркомпанії «Моріс Груп» , депутат облради Андрій Романчук,

Громадський активіст, політолог Тарас Случик,

Організатор Івано-Франківського студентського майдану-2014 Максим Кицюк,

Блогер Ростислав Шпук,

Преставник Нацради з питан ТБ і радіомовлення Ігор Маслов

та сотні інших відомих франківців.

 

Проте, ще вчора "Фіртка" припустила, що "враховуючи, яку «ставку» в цій маніпулятивній грі зробило керівництво міста, можна передбачити, що тест на здоровий глузд воно не пройде і легкого рішення про дозвіл на встановлення літники "Цімесу" йому не дасться. Тому, не виключено, що історія матиме своє продовження в судах та правоохоронних органах".

 

Так і сталося. Вітор Анушкевичус продовжував тримати "позицію", маніпулюючи пам'яттю про загиблих... "Рішенння не прийнято"...

 

А тим часом ФБ-спільнота жваво обговорює відмову підприємцю в законній підприємницькіцй діяльності...

 

Лідер першого студентського майдану-2014 в Івано-Франківську Максим Кицюк іронічно запитує в членів міськвиконкому: "А чому всі забули про Філармонію?! Як можна допускати ті пісні, концерти й виступи поруч з вулицею Страчених?! Ганьба!"

 

Maria Marchuk написала: «Вишиванка на грудях, палкі, патріотичні промови-і можна красти, давати дозволи, будувати і т.д.»

 

OlexandrShevchenko, народний депутат України і потенційний майбутній мер Івано-Франківська написав в коментарі до новини про відмову підприємцю в облаштуванні на законних підставах літнього майданчика: «Міська влада не тільки хабарники, а ще й маніпулятори свідомістю людей...», натякаючи на маніпуляцію патріотичними силами та ветеранами.

 

Відомий івано-франківський журналіст Сергій Борис написав на своїй сторінці в Фейсбуці: «Питання літника "Цімесу" керівництво міста умудрилося вивести до рівня з'ясування міжнаціональних стосунків.  Я нерідко вранці чую в "Галці" від начебто дорослих і небідних дядьків, що в усьому в країні винні жиди. Ну і ще трохи жадібні гуцули. Це дядьки так здебільшого тупо жартують. А от виконком і мер навіть не жартують: примітивний побутовий антисемітизм і власні комплекси стають "ідеологією" прийняття рішень у місті. До"балися до мишей.  Прикро лише, що стареньких поважних людей в цю паскудну історію вплутали».

 

Ігор Фріс прогнозує подальший розвиток подій: "Все передбачувано. Знову в суд. Це вже вийшло на новий рівень абсурду. І головне, що відповідальності - нуль. Наразі є ідея притягнення посадових осіб виконкому до кримінальної відповідальності відповідно до ст 206 КК. Аналізуємо....."

 

Роман Кривоніс нагадує, що поряд з Ратушою в свій час були закатовані опришки та страчений їх ватажок Баюрак, натякаючи про подвійні стандарти чинної наразі міської влади: «Навколо Ратуші дозволили? Баюрак, мабуть, не український патріот»

 

Лидия Курочкина емоційно пише: «Люди, хто має повний список літників та їх володарів, викладіть на суд людський. ДУЖЕ ХОЧУ ЗНАТИ, ХТО ВЛАСНИКИ. Ануша з його "молодою" командую, думаю, чекає в"язниця, або ж суд Божий».

 

Політолог IgorY. Tkach, який порадив підприємцю у випадку негативного рішення щодо облаштування літнього кафе звернутися до правоохоронних органів із заявою про злочин щодо перешкоджання законній діяльності підприємця сумно констатує: «Вступаємо в епоху "червоних комісарів"....» і доповнює "Справа не в тім що ви там дозволили чи заборонили, а справа в тім, що прийняте рішення апелює до ницих емоцій і почуттів, до негативних образів і пошуку ворогів - і все заради тих виборів, бо ж гряде децентралізація [грошей]...  Є два компоненти: 1) дріб'язкова політична помста за програні вибори кандидату із Буковеля; 2) юдофобія як технологія для виборів, оскільки на побутовому рівні такі речі в наших краях поширені - а згадки про "кров патріотів", "предстоятелів Церков" - впорядкування електорального поля і позиціонування. Все по книжці. Але чи стає від таких технологій суспільство кращим? Не думау."

 

Віталій Цапович переконаний: "Друзі! Головними винуватцями скандалу є не євреї, не українські націоналісти. А міська влада Івано-Франківська. Анушевичусу і депутатській більшості вигідно, щоб ми отут сварилися і не згадували гаркотів, колковських, чупірчуків. Смердячі і перманентно дорожаючі пижики, пролане місто під тотальну забудову, сумнівні ринки в центрі міста, тощо". 

 

Радислав Петрив: "Свого часу Ціцерон зауважив, що справедливість є вища з усіх чеснот. Та не для нашого мера-клоуна й його посіпак. Цікаво, де ж наші "поборники" історичної правди були, коли дали дозвіл на літники прямо на місці страти Баюрака? Та вже - все минає й на круги своя повертається: ведмідь який дужий, а й йому кільце вправляють".

 

Леонід Чумакевич підсумовує «дискусію», оцінюючи членів МВК: «Ну і козли!»


28.04.2015 517 0
Коментарі (0)

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1194
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2520
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2109
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2164
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6539 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2450 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

334

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1146

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1280

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1398
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

276
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

584
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2059
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26509
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

553
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10463 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

8009
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

532
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

401
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

544
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

621
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1583