Вправи без поту

 

/data/blog/75214/939e969c22372a07ee255a48ec1d206d.jpg

 

Вправи без поту можуть бути дуже корисними. Дізнайтеся, які види спорту дозволять вам без зайвої напруги домогтися гарних результатів.

 

Здоровий спосіб життя нині в моді. Все більше людей долучаються до активних видів спорту та здорового харчування. Це дійсно допомагає зберегти здоров’я і підтримувати тіло в тонусі. Після хорошої пробіжки або тренування в спортзалі піт біжить струмком. У ці моменти людина відчуває фізичну втому, після якої відпочинок особливо приємний. Однак далеко не всім підходить такий режим занять спортом. Багато хто з нас в силу самих різних причин (в тому числі і за медичними показаннями) зовсім не бажають виснажувати своє тіло тренуваннями до появи поту.

 

Спортивний міф

Прихильники активного способу життя часто вважають, що користь здоров’ю приносять тільки важкі тренування, від яких промокає одяг та істотно збільшується пульс. Що ж, ми ні в якому разі не намагаємося спростувати цю тезу. Таке фізичне навантаження дійсно корисне. Але це зовсім не означає, що малоінтенсивні вправи марні. Більш того, в деяких випадках м’які статичні вправи надають куди більш позитивну дію, ніж активні рухи. Відзначимо, що всякі вправи (навіть найлегші) обов’язково принесуть користь. Головне тут — систематичність. При регулярному виконанні вправ результат не змусить себе чекати.

 

Йога

Йога — це унікальна ментально-фізична практика, яка зробить вас гнучким і підтягнутим. Переоцінити користь йоги дійсно складно. Повільні статичні вправи (при регулярному їх виконанні) здатні творити чудеса. Йога — це паличка-виручалочка для тих, хто не хоче пітніти, але при цьому отримувати максимальну користь від занять.

 

 

Для занять йогою вам не потрібно ніяких спеціальних пристосувань: тільки килимок, свіже повітря і тиша. Займатися йогою можна вдома, в спортзалі або на природі.

 

Плавання і водна гімнастика

Якщо ви не любите потіти, то плавання і водна гімнастика просто створені для вас. Цей вид фізичної активності виснажує тіло не менше хорошої пробіжки, і все це без неприємного запаху поту і промоклого одягу. Плавання може стати вибором тих, у кого є проблеми з суглобами (зокрема, для осіб з великою надмірною вагою), оскільки цей вид спорту не перевантажує суглоби. Різні види плавання і аквааеробіка — це відмінний «струс» для організму, який піде тільки на користь.

 

Ходьба

На думку багатьох фахівців, ходьба є найкориснішим видом фізичної активності. Посперечатися з цим дійсно складно. Ходьба в середньому темпі — це відмінне тренування для серця, а також для всіх груп скелетних м’язів. Крім того, ходьба допомагає долати стреси, а також надає лікувальну дію на організм, допомагаючи боротися з різними захворюваннями, в тому числі і серйозними хронічними недугами.

 

Люди з нормальною вагою при ходьбі зазвичай не пітніють. Тому намагайтеся якомога більше ходити, навіть якщо ви одягнені не по-спортивному. Що стосується осіб із зайвою вагою, то при ходьбі вони, як правило, пітніють. Для того щоб піт встигав випаровуватися, потрібно підбирати більш легкий одяг або зменшити темп ходьби.

 

Пілатес

Пілатес — це система фізичних вправ, яка була спеціально розроблена для розтяжки, поліпшення постави і загального зміцнення організму. Пілатес включає в себе безліч елементів з йоги, танців і гімнастики. Вправи не надають значного навантаження на серцевий м’яз, але при цьому сприяють розвитку м’язів спини і черевної області. На заняттях з пілатесу ви майже не будете потіти. А поєднання оптимального навантаження з правильною системою дихання надасть саме позитивну дію на ваш організм.

 

Силові вправи

Силові вправи (в тому числі і без «тягання» заліза) — корисне навантаження, особливо для чоловіків. Такі вправи поліпшують метаболізм, підтягують м’язовий корсет і роблять тіло більш рельєфним.

 

Для виконання силових вправ зовсім не обов’язково відвідувати тренажерний зал. Працювати можна і вдома з власною вагою. Для цього відмінно підійдуть віджимання від підлоги, підтягування, прокачування преса, присідання, заняття з гімнастичними джгутами і багато інших.

 

ukrhealth.net


23.04.2015 1706 0
Коментарі (0)

26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

554
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1731 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1085 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

521
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6866 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11320 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

296

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1026

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1084

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1074
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

232
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1043
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

808
26.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

661
25.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

629
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2905
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4404
25.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18401
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

250
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

322
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

631
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

732