Більдербергський клуб буде вирішувати долю інтернету

9 червня у швейцарському Санкт-Моріц іпочалося чергове засідання Більдербегского клубу, який ще називають однією з філій «Таємного світового уряду». Як завжди, сильні світу цього будуть засідати за зачиненими дверима. Але в пресу вже просочилися чутки, що серед тем клубу будуть арабські революції, аварія на японській АЕС і доля інтернету.

 




Засідання клубу традиційно проходять у закритому режимі: на нього не допускається преса, учасники засідань не дають інтерв'ю (за порушення цього правила слідує довічне виключення з лав організації). Головує в цьому клубі 95-річний Девід Рокфеллер - представник могутнього фінансового клану (остання його посада - голова банку Chase Manhattan Bank), а його першим заступником числиться 87-річний Генрі Кіссінджер, колишній держсекретар США. Цікавий факт - до минулорічного засідання в іспанському Ситжесі, у складі клубу не було жодного чорношкірого представника (швидше за все, не буде і цього разу).


Останній факт частково є наслідком структури клубу, сформованої ще в 1954 році. Саме тоді була встановлена ​​квота на представництво в організації: з 343 постійних членів 128 місць віддано США, а решта місць розподілені між Європою і Південно-Східною Азією (120 і 95 місць відповідно). На окремі засідання також запрошуються і не члени клубу. Так, вважається, що, зокрема, в 1998 році в Більдербергському клубі Росію представляв Анатолій Чубайс, який займав тоді пост віце-прем'єра. Щоправда, документальних фактів його присутності на тій зустрічі немає. Раніше в числі запрошених учасників Більдербергу також називалися росіяни Григорій Явлінський і голова президії Ради з зовнішньої та оборонної політики Росії Сергій Караганов. Однак і в цьому випадку документальних доказів їхньої присутності на засіданнях немає.

 
Традиційно приблизно половину учасників Більдербергського клубу складають фінансисти і високопоставлені чиновники розвинених країн, близько 20% - стара європейська аристократія, решта - представники транснаціональних корпорацій і «мозкових трестів», на зразок Фонду Карнегі.

 




На попередньому засіданні клубу в 2010 році з 131 запрошеного учасника 30 представляли США, 11 Іспанію (мабуть, позначилося, що країна була господинею зустрічі), по 5 - Англію Німеччину і. Також серед «сильних світу цього» були фіни, турки, норвежці, австрійці, і т.д. Повний список учасників минулої зустрічі можна подивитися на офіційному сайті клубу Більдербергського.


Даніель Естулін, політолог і автор бестселера «Справжня історія Більдербергського клубу», в минулому році розповідав порталу Libertynewsonline, як Більдерберзький клуб збирається контролювати світові процеси.

 
«Існує помилкова думка, що гроші правлять світом. Проте не вони, а воля змушують світ «обертатися». Криза показала, що сьогодні в тебе є гроші, а завтра їх немає…», - говорив Естулін.

 
За його словами, в останні роки Більдерберзький клуб зайнятий вибудовуванням гігантських картелів. «Вони як і раніше вважають, що світом править той, хто контролює енергію, шляхи її доставки та розподілу. Простим людям (їх вони називають «брудні») кинутий міф про настання всевладдя інформації та комп'ютерних технологій. Але відключіть електроенергію - і цей світ розсиплеться, як картковий будиночок ", - пояснює політолог.

 
Естулін вважає, що у цього клубу в арсеналі є одна потужна можливість протистояти громадянському спротиву глобалізації: «Це рукотворне створення гігантського світової кризи, коли глобальний ВВП впаде відсотків на 30, а люди будуть змушені займатися виживанням, а не боротьбою з сильними світу всього. Нинішня цивілізація вже проходила це - за часів «Чорної смерті, епідемії чуми столітті в XIV, коли в Європі вимерло 30% населення».

 
 
Естулін відомий ще тим, що в останні роки за підсумками кожного засідання Більдербергського клубу він робив прогнози, збудуться чи основні тренди, намічені організацією:


- У 1996 році після того, як члени клубу зустрілися в Канаді, Естулін сказав, що війна з Югославією, в Косово відбудеться в 1999 році. Як виявилося, він помилився з датою всього на півроку.

- У 2002 році під час зустрічі у французькому Шантійі, Естулін правильно передбачив час війни в Іраку в лютому-березні 2003 року.

- У тому ж 2002-м Естулін зробив прогноз, що нафта буде коштувати 100 доларів за барель до кінця 2007 року. Він помилився на 2 дні - цієї позначки вона досягла 2 січня 2008-го.

- У 2005 році політолог передбачив, що нафту наблизиться до 150 доларів до літа 2008 року. Цей рівень в реальності склав 147,5 долара.

- У 2007 році Естулін вважав, що як тільки нафта досягне 150 доларів, вона буде падати до 30 доларів за барель. Все це повинно з'явитися частиною економічної війни проти Росії та Китаю.

 

З чуток, які наводить англійська газета Guardian, в цьому році у Більдербергського клубу такий порядок денний: аварія на японській атомній станції Фукусіма, можливе закриття АЕС в Німеччині, арабські революції, та «що робити з Інтернетом». Складно точно сказати, що мається на увазі в останньому випадку, але напевно якась ідея регулювання в мережі.

Більдерберзький клуб названий на ім'я готелю «Білдерберг» в голландському місті Остербеке, де в травні 1954 року відбулося перше засідання клубу. Сьогодні його штаб-квартира знаходиться в Нью-Йорку, в приміщенні Фонду Карнегі.

Ось уривок спогадів Елдена Хетча, придворного біографа батька голландської королеви Беатрікс - принца Бернарда:

«Про цю зустріч не було дано жодного публічного оголошення. Готель був оточений охоронцями, і жоден журналіст не міг підійти до готелю ближче, ніж на відстань в один кілометр. Всі учасники дали обіцянку зберігати мовчання про все, що обговорювалося на конференції.

Більдербергського конференція названа так на честь Готель Bilderberg на сході Нідерландів, де це овіяне таємницею захід було проведено в перший раз з 29 по 31 травня 1954 року. Ідея заснувати клуб західної супереліти належала політологу і філософу Джозефу Ретингеру, якого в пресі називають то «павуком у павутині міжнародного шпигунства», то «апостолом європеїзму». Поляк за походженням, Ретингер жив в Англії і спілкувався з впливовими людьми в Європі і США. На початку п'ятдесятих Ретингер і кілька західних бізнесменів звернулися до голландського принцу Бернарда з пропозицією організувати майданчик для неформального спілкування великих політиків і підприємців, зокрема для того, щоб поліпшити взаємодію між європейськими країнами та США перед комуністичною загрозою.

Бернард був ідеальною кандидатурою на місце голови клубу, або, як метафорично пишуть голландські історики, Ideale boegbeeld - ідеальна «фігура на носі корабля» Більдербергського клубу. Принц всіх знав, представляв маленьку країну, мав непідробний шарм і королівську велич. Він особисто запрошував учасників, він зробив все, щоб зацікавити американську сторону».

Також ряд західних конспірологів вважають, що мета клубу в середньостроковій перспективі - так задерти ціни на нафту, щоб уряд США капітулював б остаточно перед «Світовим урядом». Але зрозуміло, таких конспірологів в солідних газетах, чиї господарі є членами клубу, оголошують божевільними.

 
Повна галерея членів Більдербергського клубу на засіданні в Іспанії в 2010 році, з газети Guardian.

 

 

Джерело: rossia3.ru.


10.06.2011 4209 0
Коментарі (0)

19.03.2024

Сьогодні і роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги

68
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

103
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6477 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

10888 6
25.01.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

12167 25
18.01.2024
Тіна Любчик

У п'ятницю, 19 січня, в Івано-Франківському національному медичному університеті відбудуться вибори ректора. На посаду претендують троє працівників вишу: доктор медичних наук Микола Островський, доктор медичних наук Роман Яцишин та кандидат медичних наук Руслан Савчук.  

5804

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

501

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

760

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

748

У вівторок, 20 лютого, під час зустрічі з виборцями Дональд Трамп зробив комплімент на адресу росії: «Вони перемогли Гітлера. Вони перемогли Наполеона. Це воєнна машина». Розглянемо, що за цим стоїть.

1061
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

428
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

458
08.03.2024

Фізіологічно їжа потрібна людині для підтримки життєдіяльності, проте у декого ці межі стерті, тому ці люди їдять не лише, коли голоді, а й коли знервовані, засмучені або перезбуджені.  

542
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4087
10.03.2024

Дитина приходить до місця, якого не знає і не розуміє. Чому мама каже мовчати? Чому тато не дозволяє бігати? Чому світять свічки та багато квітів?

11626
05.03.2024

Два досвідчених і дуже майстерних шахових гравців сіли за дошку з чорно-білими клітинами і розставили на ній свої війська.

6650
01.03.2024

"Чернецтво завжди є віддзеркаленням суспільства. Люди хочуть, щоб були добрі монахи, гарно поводилися. Але середовище теж формує людину", - ділиться монах. 

1151
19.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18051
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

305
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

405
07.03.2024

На думку комісії, президент має виконувати свої повноваження до вступу на посаду наступника. А вибори президента мають бути призначені упродовж 30 днів після завершення воєнного стану.   

694
04.03.2024

Серед тих, хто довіряє президенту Володимиру Зеленському, підтримують зовнішню політику влади 82%, тоді як серед тих, хто не довіряє — 41%.

814