ШІСТЬ ПИТАНЬ міському голові Івано-Франківська Віктору Анушкевичусу

Кореспондент «Фіртки» задав традиційні ШІСТЬ ПИТАНЬ міському голові Івано-Франківська, голові Івано-Франківської обласної федерації футболу Віктору Анушкевичусу

 

 

Чи можна розцінювати ваші заяви та вашу підтримку заяв міської ради, зокрема щодо 9 травня і червоних прапорів як опозицію до центральної влади і чи не боїтеся ви, що Віктор Янукович відірве вам голову, як це обіцяв зробити з опозиціними мерами?

 
Я на цю тему вже висловлювався і ще раз кажу, що дійсно під червоним прапором відбулась перемога у ІІ Світовій війні, але під цим же червоним прапором нищили українців, нищили наших патріотів, вивозили сім’ї. Тому рішення, яке було прийняте міською радою щодо заборони використання червоних прапорів я вважаю цілком правильним. І не питання в тому, що тобі хтось голову відірве. Питання в тому, що ти повинен мати власну позицію. Я завжди 9 травня, і так було заведено в сім’ї, приходив на могили і вклонявся. Тому, що мій дід загинув на війні, моя баба залишилася з малими дітьми, дядько попав в полон при обороні Севастополя і 3 роки відбув в Бухенвальді. І не залежно від того чи це подобається комусь, чи не подобається, я приходив і булу приходити 9 травня і вклонятися солдату, саме солдату. Але не ветерану НКВД який під червоним прапором нищив українські родини. Тому от така позиція, вона є незмінною і такою буде.

 

 

А якщо брати до уваги заяви міської ради, які засуджують дії Уряду, Президента чи Верховної ради і вашу підтримку цих заяв?

Справа в тому, що там де я підписуюся, те що я говорю – я свідомий цього. Власне кожна людина в демократичні країні має право на власну позицію. Я також дотримуюся такої позиції і буду висловлювати її, незалежно від того, чи там хтось буде погрожувати, чи не буде погрожувати. Це абсолютно не правильно. Людина має право мати свою позицію незалежно від політичного клімату в державі.

 


Що на вашу думку важливіше для Івано-Франківська: гучні святкові заходи, конкурси краси і муніципальні хорові колективи чи рівні дороги, чисте місто і бездоганне функціонування «комуналки»?

 
Все має бути важливим. Тому, що безумовно я розумію, що стан архітектури, зокрема доріг, дійсно викликає нарікання і потребує найпершої реакції, вирішення. Але це не означає, що на всі інші речі треба закривати очі і нехтувати. Тому, що коли відбувається День міста, Великдень чи якісь інші свята – це не означає що ми повинні не святкувати тому що ми маємо певні проблеми. Все має бути врівноважено і збалансовано. Тому я вважаю, що безумовно наше місто, і це відзначають наші гості, які були на святкуванні дня міста, дуже чисте. Але те, що є проблем доріг і є ряд інших проблем – це дійсно так, але це не означає що ми не повинні святкувати День міста чи інші свята.

 


Оцініть за 5-бальною системою результативність вашої роботи із новим складом міської ради. Чим, на вашу думку, були викликані наміри депутатського корпусу висловити вам недовіру і чи не боїтеся ви повторення таких подій в майбутньому?

 
Ні, я не боюся повторення таких подій в майбутньому, бо я знаю що я роблю. Знаєте, мені дуже сподобалося 2 червня звернення Любомира Гузара до нації, це було в день Вознесіння Христового. Він сказав дуже фантастичну і правильну річ, що свій час прийде і наша пора для того, щоб знестися і кожен з нас має думати про це вже сьогодні, на цій землі. І якщо говорити про недовіру, чи бояся я недовіри – то я не боюся недовіри, бо треба боятися самого себе. Свої вчинки і свою роботу потрібно самому аналізувати. Тому те, що відбувалося в міській раді – більше політичне питання. А якщо говорити про те, що сьогодні відбувається, то я вважаю, що є якась конструктивна робота і якщо оцінити по 5-ти бальній системі, то вона вже вийшла на тверду 4.

 


Ви, як головний «футболіст» області, адже вас повторно обрано головою Івано-Франківсьої обласної федерації футболу, які бачите шляхи виходу місцевого футболу з кризи? Складається враження, що «Скорзонері», яка виявила бажання спонсорувати ФК «Прикарпаття», цікавить більше земельна ділянка поруч з стадіоном, ніж функціонування клубу.


Найперше я вважаю, що, і ми це робимо на рівні міста і області, - це розвиток дитячого футболу. Бо коли буде розвинений дитячий футбол, тоді і буде позитивні наслідки. Що стосується «Скорзонери», то хотів би зазначити, що рішення сесії Івано-Фрагківської міської ради було чітко прописане, прописані всі вимоги. Я думаю, що якщо товариство «Скорзонера» не буде виконувати ці умови, а мається на увазі добудування стадіону, утримання команди – то це буде порушення умов угоди і рішення сесії. Якщо вимоги не будуть виконуватися, просто-напросто збереться сесія міської ради і відмінить всі рішення, які дали можливість «Скорзонері» реалізувати земельну угоду.

 


Багато є розмов, що ремонтні організації отримують шалені «відкати» з ремонту доріг. Зокрема, це відбувається через порушення правил ремонту чи залатування дир. Чи відомі вам факти подібного «відкату» і чи вони мають місце в Івано-Франківську?

 
Якби мені були відомі такі факти, вони були б відомі і Вам, і, в першу чергу, правоохоронним органам. Думаю, що розмов у нашому місті на будь-яку тему є дуже багато. Але що стосується цього питання, то воно носить кримінальний характер. Безумовно якщо ти знаєш, що скоєно десь якийсь злочин, то ти не маєш права мовчати, бо у такому випадку ти є співучасником цього злочину. Тому розмови є, але ж мають люди про щось говорити.

Якби мені були відомі такі факти, що десь там хтось робить неправильні речі, відкати чи просить хабарів, я би в першу чергу повідомив правоохоронні органи.

 


Після місцевих виборів ви звільнили з посади керівника «Теплокомуненерго» Ігоря Прокопіва, який змагався з вами за крісло міського голови. Тоді він заявляв, що ви це зробили через його опозиційність і критику у ваш бік. Недавно ви його призначили новим керівником «Водоекотехпрому». Чому, насправді, ви звільнили Прокопіва з посади керівника ТКЕ? І чи означає його призначення на посаду керівника водоканалу те, що опозиційність і критика Прокопіва закінчилась?

 

Тут більше запитань до самого Прокопіва, ніж до мене. Тому, власне, я думаю що вам варто звернутися до нього і задати аналогічне питання.

Що стосується звільнення Прокопіва з посади голови «Теплокомуненерго», то в мене дійсно відбулася серйозна розмова з ним, він прийшов написав заяву. Це було звільнення не за якусь опозиційність, це було звільнення за власним бажанням. Я казав, що в мене як в міського голови до його роботи на посаді керівника ТКЕ питань немає. В мене не було зауважень чи підстав його звільняти, однак він звільнився за власним бажанням.

Що стосується призначення на посаду керівника «Водоекотехпрому», то я думаю, що всі в курсі які там баталії відбувалися навколо керівництва цього підприємства. Я вважаю, що Ігор Прокопів досить ефективний менеджер. Коли навколо «Водоекотехпрому» почалися оці баталії я запросив його до себе в кабінет і спитався, чи не має в нього бажання все таки працювати в комуналці міста на такій посаді. Це бажання було ним виявлено. І я вважаю, що політика є політикою, економіка є економікою, комуналка є комуналкою. Прокопів – ефективний менеджер, і я вважаю, що мої дії були абсолютно правильні. Тому я призначив його на цю посаду, на якій він зараз працює.


Коментарі (1)

Да уж 2011.06.10, 17:53
навчився говорити, як ригіонали. Молодець -МЕРло...
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1874
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1815
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1811
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5343 42
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2109 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1472

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

678

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

736

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

926

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

962
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1710
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3628
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10207
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26080
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10136 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7671
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

856
13.04.2024

Які труднощі та виклики виникають при управлінні краєзнавчим музеєм "Бойківщина" Тетяни й Омеляна Антоновичів та як намагаються їх розв'язувати?

1358
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

342
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1229
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

828
02.04.2024

Українці розповіли, чи підтримують у другому читанні ухвалення Верховною Радою оновленого законопроєкту про мобілізацію.  

1035