Анастасія Мохнюк показала найкращий результат сезону у світі

 

/data/blog/68293/d0a88b36c2e2ecd857b593ec3c0cb0b8.JPG
 
 
У Запоріжжі розпочався командний чемпіонат України з легкої атлетики у приміщенні. Перш за все хотілося б відзначити оновлену арену «Запоріжсталь».
 
 
Спортсмени, які за попередні роки звикли, що в цьому легкоатлетичному манежі взимку доволі прохолодно (розповідають, що інколи температура повітря в середині опускалася до + 4 градуси за Цельсієм), зараз були приємно вражені. В 2013-му Федерація легкої атлетики України та металургійний комбінат «Запоріжсталь» підписали меморандум про співпрацю, і запорізька сторона його виконує повністю.
 
- Тільки за останні два роки ми інвестували 7,2 мільйона гривень в розвиток спортивного манежу, так як прагнемо, щоб за ним надійно закріпився статус сучасного об’єкту підготовки до Олімпійських ігор, - розповів під час прес-конференції, присвяченій відкриттю змагань, фінансовий директор МК «Запоріжсталь» Руслан Божко. – Ми хочемо, щоб тут народжувалися зірки світового спорту, які покажуть найкращі результати на міжнародних змаганнях.
 
За останній час була проведена заміна вітражів на фасаді споруди, ремонт санвузлів, фасаду, холу спорткомплексу, модернізовано системи опалення, озвучування манежу, придбано систему фотофінішу, оновлено тренажерний зал. І тому не є несподіванкою, що легкоатлетичному манежу «Запоріжсталь» було надано офіційний статус бази олімпійської підготовки. Вручив символічний прапор Національного олімпійського комітету України віце-президент НОК, президент Федерації легкої атлетики Ігор Гоцул.
 
- Ми з задоволенням вкотре вже приїздимо в Запоріжжя, в манеж, який з кожним роком стає все краще і краще. Це відбувається тому, що є воля, є бажання, є розуміння в важливості цієї справи у керівництва комбінату. Ці зміни, які тут відбулися, дозволяють нам говорити про те, що цей манеж відповідає міжнародним стандартам.
 
Манежу міжнародного рівня – міжнародного рівня результати.Такі на командному чемпіонаті України були. За словами державного тренера з легкої атлетики Ігоря Ліщинського, цими змаганнями розпочався відбір до національної збірної України, яка 5-8 березня у Празі візьме участь у зимовому чемпіонаті Європи. Планують взяти до Чехії близько 28-ми атлетів. Щоб потрапити до складу команди, передусім потрібно виконати норматив. У Запоріжжі результат такого рівня першим вдалося продемонструвати майстриням спринтерського бігу. На 60-метрівці і в кваліфікаційних забігах, і в фіналі, двом учасницям – Олесі Повх (Запоріжжя) і Наталі Погребняк (Харків) вдалося вибігти з нормативних 7,28 секунд. Перемогла у підсумку у цій суперечці Погребняк – 7,21.
 
 
 
- Це  мої другі змагання в сезоні. Норматив я виконала ще під час перших, але все одно дуже задоволена своїм результатом, адже це мій особистий рекорд. Приємно, що нарощую швидкість. Сьогодні бігла серйозна компанія, у Лесі Повх це коронна дистанція, і вона змусила бігти мене швидко.
 
- Чим відрізнялася підготовка до нинішнього сезону від попередніх?
 
- Більше  працювали на витривалість. У мене завжди проблеми зі стартом. І зробили упор на стартові вправи, і цей елемент у мене покращився. Тренування були не легкими.
 
- Які найближчі плани?
 
- Взагалі ми з тренером думали – якщо виконаємо норматив, то будемо готуватися до зимового чемпіонату Європи, ні – нічого страшного, зосередимося на літі. Ну тепер – чемпіонат України у середині лютого у Сумах, потім зробимо декілька виступів на міжнародних змаганнях, і – на чемпіонат Європи.
 
Трохи дивно було побачити місцеву атлетку, чемпіонку світу-2013 з багатоборства Ганну Касьянову (Мельниченко) у стартовому протоколі бігу на 60 метрів з бар’єрами, з огляду на те, що паралельно проходили змагання з її рідного п’ятиборства. Але, як виявилося, сюрпризом це стало не тільки для нас, але й для самої Ганни (вона у підсумку посіла друге місце, з результатом 8,27 трьома сотими поступившись вінничанці Олені Яновській).
 
 
 
- Я буквально три дні тому взнала, що бігтиму ці бар’єри.Трохи була здивована, тому що зараз перебуваю під навантаженням досить серйозним. Поставили перед собою завдання підняти силові показники у штанзі, тому буквально тиждень тому у мене було досить важке тренування. Ну і тренер вирішив трохи змінити обстановку, трохи прокинутися. Результатом дуже задоволена.
 
- Так це тренер вам сюрприз зробив?
 
- Так, він любить робити сюрпризи. Але я рада, що вийшла на старт. Все-таки були сумніви – бігти, не бігти. Тому що якщо бігти, то добре – так звикла.
 
- Це єдиний вид, у яком у ви будете виступати на цих змаганнях?
 
- Сподіваюся сюрпризів більше не буде. З завтрашнього дня продовжу силову підготовку.
 
- Чи означає це, що на зимній чемпіонат Європи ви не збираєтеся?
 
- Ми ще після чемпіонату світу-2013 сказали, що будемо пропускати півтора роки. Минулі літо та зиму пропускали, а зараз, після такого тривалого відпочинку, сім видів буде важко так швидко повернути. Тому вирішили пожертвувати зимовою Європою, щоб краще підготуватися до літа. Зараз вже підбираюся до своїх найкращих показників.
 
- Тобто до літа вас більше не побачимо?
 
- Подивимося, як піде далі підготовка. Можливо, ще пробіжу бар’єрний спринт.
 
За відсутності чемпіонки світу роль лідера у жіночому багатоборстві на себе взяла представниця Київської області Анастасія Мохнюк. Вона не тільки виявилася на декілька щабелів вищою за своїх опоненток (у найближчої переслідувачки виграла більше семисот очок), але й показала найкращий результат сезону у світі – 4707! У багатоборстві відбір на чемпіонат Європи проходить не за нормативами – ЄАА запрошує на свій форум найкращих атлетів континенту згідно зі світовим TOPLIST. Але з таким результатом, який показала Анастасія у Запоріжжі, вона має гарні шанси не лише на поїздку до Праги-2015, але й на місце там на п’єдесталі.
 
Так як цей чемпіонат України – командний, спортсмени в окремих видах не нагороджуються, а ведеться загальний залік серед регіонів країни. Після першого дня змагань попереду з великим відривом Дніпропетровська (943 очки) та Харківська (940) області.
 
Повні результати змагань дивіться за цим посиланням: http://uaf.org.ua/competitions/2015.01.27-28_zaporizhia/index.php?r=site/resultsByDate
 
 
Фото ARND WIEGMANN/REUTERS. Іван Качківський/ФЛАУ


28.01.2015 823 0
Коментарі (0)

26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

680
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1946 7
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1137 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

560
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6906 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11402 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

340

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1087

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1118

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1113
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

76
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

288
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1086
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

658
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

756
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2953
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4447
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18445
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

80
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

327
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

357
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

667