Кубок України. ХІТ – Ураган. «Команда зірок» проти «команди зірки»

 

Цим матеріалом ми розпочинаємо серію публікацій про 1/8 фіналу Кубку України з футзалу, який пройде цими вихідними по всій країні. Перший матч нашого огляду – класичне протистояння молодості та досвіду. Та у нашому випадку це протистояння цікаве ще й тим, що молодь грає у Екстра-лізі, а досвід – у Першій…

Оцінюючи шанси команд на успіх, мимоволі розумієш, що вони практично рівні. Пояснити це можна багатьма факторами, які врівноважують один одного. Так, "Ураган" – команда головної ліги країни, досвідчена та загартована боями на найвищому рівні, титулована, з налагодженим тренувальним процесом за "іспанською системою" (хто не знає, головний тренер "драконів" нещодавно побував на стажуванні у Барселоні, після чого тренування команди змінились на 60%). До того ж, на боці гостей кращі фізичні кондиції, зумовлені як нижчим середнім віком команди, так і вищим рівнем матчів, які грає "Ураган". Пригадую минулорічні ігри івано-франківської команди у першому дивізіоні, суперники іноді не знали, куди діватись від мережива атак біло-червоних. Безумовно, така гра буде серйозним випробуванням для майбутніх господарів. У міжсезоння "Ураган" серйозних трансферних кроків не робив, лише Юрій Ковельський залишив клуб за обопільною згодою сторін. За словами головного тренера, підсилення чекати не варто, команда повністю укомплектована і стрімко мчить до своєї мети – стати "командою-зіркою". Останній тур проти лідера чемпіонату, "ЛТК", показав справжню силу підопічних Івана Скіцка. І хоча відібрати очки у лідера не вдалось, по грі "Ураган" вже починає бути схожим на зрілу і сильну команду, яку ми звикли бачити.

NFK-Uragan-futzal-forma-sport_9783

Але говорити про "Ураган", як про фаворита пари, не можна. Команда змінила свій склад на 95% перед стартом чемпіонату, змінився головний тренер (хоча насправді "друга" команда просто стала "першою"). Керівництво зробило ставку на власних вихованців, і, схоже, не прогадало. Але на цьому фоні команді банально бракує досвіду виступів на найвищому рівні, практично усі гравці основи – вихованці клубної школи, які проводять свій перший сезон у Екстра-лізі. Також не відомо, як швидко молода команда адаптується до столичних умов, часу проведення матчу, паркету спорткомплексу ЦСКА та суперника. Благо, господарі нададуть гостям час для тренування, команда приїздить до Києва ще у четвер.

"ХІТ" – проміжний лідер Першої ліги цього сезону. Краща аматорська команда України за підсумками минулого сезону перейшла на рівень вище і зараз має дуже високі ставки у букмекерів на перемогу у чемпіонаті. Та й за складом "ХІТ" може сміливо називатись "командою зірок". Олег Лук’яненко зібрав у команді таких відомих футзалістів, як: лідери збірної України з пляжного футболу Ігор та Андрій Борсук, Олег Зборовський, досвідчені Сергій Чепорнюк, Олександр Магда, Павло Химяк, Олександр Корнійчук та Сергій Шевченко, екс-гравці "Київ-Уніспорт" Дмитро Шувалов, Максим Войток та Дмитро Медвідь, екс-енергетик Владислав Лисенко. За іменами склад серйозний, і розпочала команда більш ніж серйозно, що дозволило закріпитись на верхівці турнірної таблиці. Щоправда, останні три матчі завершились з рахунками 5:5, 5:5 та 1:1, а це вже більше хороші новини для "Урагану". Козирями в руках "ХІТ" мають стати рідний майданчик ЦСКА та неймовірний досвід, який мають за плечима практично усі гравці команди. Що казати, якщо наймолодші виконавці у списку гравців "ХІТ" Войток та Медвідь можуть похвалитись виступами у закордонних чемпіонатах та різноманітними титулами у пляжному футболі.

D35A1664

Але слід відмітити, що команда практично кожного року оновлюється, гравцям потрібен час для адаптації один до одного, до стилю гри команди та вимог тренера. Знову ж таки, суперників рівня "Урагану" цього сезону у "ХІТа" не було (у всякому разі на професійному рівні), та й права на помилку, як у чемпіонаті, зараз не буде…

Матч у Києві відкриє програму 1/8 кубку, адже відбудеться у п’ятницю, 16 січня о 14.00. Місце зустрічі – спорткомплекс ЦСКА (зелений зал). А про інші матчі читайте на нашому сайті у рубриці "Кубок України".

 

В’ячеслав Скоропад, прес-служба АМФУ 


13.01.2015 766 0
Коментарі (0)

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1278
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2571
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2137
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2201
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6613 58
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2478 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

373

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1185

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1311

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1444
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

309
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

178
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

607
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

80
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26542
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

572
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10489 1
26.04.2024

Культура визначає все. Освіти може і не бути. Школи російської не було ніде. Втім, ми підспівували російські пісні, дивилися російські серіали й тому подібне, пояснює директорка.

81
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

111
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

427
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

573
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

644