Футзал. "Епіцентр К10" поступився вінницькому "Бліку" у попердньому етапі Кубку України

 

 /data/blog/62351/e725a84f721346353cf9b697c44a301d.jpg

 

“БЛІК” (Вінниця) – “ЕПІЦЕНТР К10″ (Івано-Франківськ) – 5:4
Футзал. Кубок України. Попередній етап. 29 жовтня, 17.00. Манеж “Термінал”, Вінниця.
Голи: Вадим Чернега (4), Олексій Пивовар — Роман Ярий, Ігор Кушецький, Назарій Данів, ?.


УПЕРШЕ ЗУСТРІЛИСЯ БІЛЬШ ЯК ПІВСТОЛІТТЯ ТОМУ…
Більш як півстоліття тому в місті над Бугом з’явився футбольний колектив професіоналів, який дебютував в офіційних матчах грою проти “Спартака” зі Станіслава (нині Івано-Франківськ). Збіг чи випадковість, або ж навпаки, лише Всевишньому зрозуміла історична закономірність? Уперше створена у Вінниці футзальна команда, що заявилася на кубок держави серед майстрів, знову ж таки волею долі зійшлася у напруженому і принциповому двобої саме з клубом із Прикарпаття. У ролі хрещеного батька “Локомотиву” Петра Кривоноса сьогодні постав очільник міської футбольної федерації. Щоправда, не самотужки. Дмитру Руденку навколо футзальної ідеї вдалося згуртувати весь прогресивний актив міста з кола поціновувачів міні-футболу. Насамперед, Євгена Олійника, Володимира Бондаренка та Івана Дученка.
 
 
Надалі не будемо зловживати історичними алегоріями, а перейдемо до самого матчу. На цій стадії він став першим із двох проти команди із Заходу. Вінничани, до того ж, так само першими і приймали суперника в рідних стінах. На невеличких трибунах “Терміналу” яблуку ніде було впасти, але зі стартових хвилин складалося враження, що господарями майданчику виступають наші суперники. Їх невеличка група підтримки одразу ж погнала своїх улюбленців уперед. Городяни, ймовірно, були готові до такого розвитку подій на паркеті і витримали натиск суперника. Не злякав їх і якісний склад франківців. “Епіцентр” ж бо на 100 відсотків укомплектований виконавцями із серйозним досвідом виступів за професійні команди екстра та першої ліг.
 

Зрештою, ніхто з вінничан відсиджуватися в обороні не збирався. Вже на 2-й хвилині рахунок відкрив Вадим Чернега після розіграшу стандартного положення. Надалі гості трохи затисли підопічних Дученка на їхній половині, але, вочевидь, висновків із дебюту матчу так і не зробили. Як результат “Бекхем” на 11-ій хвилині встиг оформити дубль. Зрештою, і після цього малюнок гри суттєво не змінився. Ігровою і територіальною перевагою володіли франківці, а Заводян і партнери нерідко змушували їх фолити як у захисті, так і в атаці. Згодом “Епіцентр” таки скоротив відставання у рахунку. Відзначився граючий тренер та екс-ураганівець Роман Ярий. Втім кінцівка першої 20-хвилинки таки стала за господарями. Вшосте сфолили гості, однак Чернега поцілив у каркас воріт з 10-метрової позначки.
 

Початок другого тайму змусив добряче похвилюватися гравців “Бліку” та їх вболівальників. Всупереч тому, що її активніше розпочали червоно-білі, гостям нерідко бракувало везіння і трошки майстерності на завершальній стадій атак. Зрештою, рахунок таки став 2:2. У складі “Епіцентру” відзначився Ігор Кушецький. По цьому на паркеті розгорнулася справжня футзальна драма. За декілька хвилин присутні глядачі побачили 5 забитих м’ячів. А розпочалося все з контрвипаду господарів. Не розгубився кіпер Владислав Степанюк, який своєчасно кинув м’яч на Мазура. Той виходив віч-на-віч із воротарем суперника, однак на заваді вінничанину постав гравець з лави запасу! Рефері з червоною не забарився і згодом знову Чернега вивів свою команду вперед. Ще за хвилину, уже в рівних складах, Вадим оформив покер. Схоже, наші футзалісти на деякий момент втратили пильність. За короткий проміжок часу франківці знову скоротили відставання в рахунку. Забив Данів. Однак, “Блік” із відповіддю не забарився. Своє вагоме слово вкотре сказав Олексій Пивовар, який ціною травми забив п’ятий гол нашої команди.
 

Гості помітно додали в кінцівці, втім звести поєдинок до нічиєї їм так і не вдалося. На 34-й хвилині вони забили свій 4-й м’яч, загалом пропустивши в зустрічі на один більше. У підсумку перемога “Бліку” залишає перед ним шанси на здобуття позитивного результату перед грою-відповіддю, ну, а перед нами чимало надій, що ми, як мінімум, раз побачимо нашу команду в рідних стінах у протистояннях в рамках цьогорічного кубку.
 
 
Кубок України. Попередній етап
ГРУПА 5
Матч-відповідь

“Епіцентр К10″ (Івано-Франківськ) – “Блік” (Вінниця) – 06.11.2014, 17.00, Івано-Франківськ, ФОК комунального підприємства
“Манзана” (Київ) – “Спортлідер-2″ (Хмельницький) – 6:1
“Спортлідер-2″ (Хмельницький) – “Манзана” (Київ) – 3:7
 
 
Київська «Манзана» виявилася нездоланним бар’єром для хмельничан і тепер чекає на переможця матчів за участю “Епіцентру К10″.
 
 
Володимир БАБКОВ (vinff.com.ua)


31.10.2014 753 0
Коментарі (0)

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1197
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2520
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2109
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2164
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6540 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2451 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

334

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1146

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1280

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1398
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

276
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

584
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2059
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26509
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

553
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10463 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

8009
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

533
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

401
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

544
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

621
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1583