«Люстраційний список» кандидатів в нардепи від Івано-Франківська

 

 /data/blog/61210/47c9140a3b84fb569acf721522d4fa13.jpg

 

НАРАЗІ ПО 83 ОКРУГУ Є ЧОТИРИ КАНДИДАТУРИ ПРО ЯКИХ ГОВОРИТЬ ІНТЕРНЕТ-ПРОСТІР ПРИКАРПАТТЯ:

 

--- ШЕВЧЕНКО ОЛЕКСАНДР ЛЕОНІДОВИЧ (ПАРТІЯ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА")

--- ЧОРНОУС ВОЛОДИМИР ЯРОСЛАВОВИЧ (ПАРТІЯ «ГРОМАДЯНСЬКА ПОЗИЦІЯ»

--- ШКУТЯК ПЕТРО ЗІНОВІЙОВИЧ (САМОВИСУВАННЯ

--- НОНЯК МИХАЙЛО ВАСИЛЬОВИЧ (ПАРТІЯ"НАРОДНИЙ ФРОНТ")

 

 

Критерії прозорі. Пропоную просіяти через них цих кандидатів.

 

1. Має менше 30 чи більше 45 років

Старі чиновники, виховані на радянській економіці, не зможуть керувати ринковими перетвореннями, а у молодих недостатньо мудрості та досвіду.

Шевченко Олександр Леонідович – 1971 року народження (43 роки)

Чорноус Володимир Ярославович – 1967 року народження (47 років)

Шкутяк Петро Зіновійович – 1980 року народження (34 роки)

Ноняк Михайло Васильович – 1982 року народження (32 роки)

 

 

2. Народився не в Україні

Кожен третій міністр минулого уряду був народжений за межами України та здобув освіту в Росії.

Шевченко Олександр Леонідович – народився в Україні ( м. Коломия Івано-Франківської області)

Чорноус Володимир Ярославович - народився в Україні (м. Івано-Франківськ)

Шкутяк Петро Зіновійович - народився в Україні (м. Золочів Львівської області)

Ноняк Михайло Васильович - народився в Україні (с. Манява, Богородчанський район, Івано-Франківська область)

 

 

3. Приховує джерела фінансування

Неготовність партій демонструвати граничну прозорість фінансових аспектів є серцем проблеми недовіри суспільства до партій і їх кандидатів. Політики неохоче говорять про джерела фінансування, приховуючи своїх спонсорів, чиї інтереси дійсно диктуватимуть партіям поведінку в парламенті.

Шевченко Олександр Леонідович – до обрання народним депутатом України працював директором туркомплексу Буковель. Вважається одним з топ-менеджерів туристичної галузі України. Підприємство, які він очолював є одним з найбільших платників податків Прикарпаття.

Чорноус Володимир Ярославович – науковець, старший викладач кафедри теорії та історії держави і права, Івано-Франківський факультет Національного університету «Одеська юридична академія». Джерела фінансування не відомі.

Шкутяк Петро Зіновійович - До моменту висування особисто не займався підприємницькою діяльністю. Очолював органи державної влади. Джерела фінансування не відомі.

Ноняк Михайло Васильович – з 2002 року – приватний підприємець. Очолював різноманітні осередки політичних партій та організацій, як то  Надвірнянську міську організацію СНПУ, Надвірнянської РО ВО «Свобода», Надвірнянську районну координаційну раду політичних партій та громадських організацій, Надвірнянську РО ПП «Громадянська позиція». 16 квітня 2014 року призначений заступником Міністра доходів і зборів України. Фінансується, як висуванець політичної партії «Народний фронт».

 

 

4. Був депутатом попередньої Ради

Робота парламенту з моменту обрання запам'яталася бездіяльністю народних обранців і бійками. Згідно з дослідженнями, понад 70% українців підтримують прихід у політику нових лідерів.

Шевченко Олександр Леонідович – був обраний народним депутатом України на довиборах в Верховну Раду в травні 2014 року, пройшовши громадську люстрацію та отримавши переконливу перемогу над опонентами.

Чорноус Володимир Ярославович - не був депутатом попередньої Ради. Балатувався до Верховної Ради України у 2012 році від партії «УДАР». Зайняв третє місце з результатом біля 9%. В 2014 році балатувався до Верховної Ради на довиборах по 83 виборчому округу. Зайняв четверте місце з результатом біля 6%. Депутат Івано-Франківської міської ради по списку від політичної сили Третя сила.

Шкутяк Петро Зіновійович – не був депутатом попередньої Ради. Являється депутатом Івано-Франківської облради, фракція "Наша україна". 1,5 роки чолював Долинську РДА Івано-Франківської області під час президентства Віктора Януковича.

Ноняк Михайло Васильович – не був депутатом попередньої Ради. 2002–2006 роки — депутат Надвірнянської міської ради 4-го демократичного скликання.

 

 

5. Був членом партії/фракції ПР чи КПУ

Доказова база протиправної діяльності КПУ містить факти причетності її представників до дій, які призвели до окупації Криму Росією, до постачань зброї і фінансування терористів у східних регіонах, до проведення сепаратистських референдумів у Луганській і Донецькій областях. Задокументовано факти безпосередньої участі представників КПУ в активних бойових діях проти українських сил антитерористичної операції.

Партію регіонів та її членів вважають винними в організації силового розгону Євромайдану 30 листопада 2013 року, зриву євроінтеграції, репресій та силових дій влади проти українського народу.

Шевченко Олександр Леонідович – безпартійний, не був членом партії/фракції ПР чи КПУ.

Чорноус Володимир Ярославович - Член Політичної партії «Громадянська позиція (Анатолій Гриценко)», був членом Політичної партії «УДАР». Не був членом партії/фракції ПР чи КПУ .

Шкутяк Петро Зіновійович – член партії "Наша Україна". Не був членом партії/фракції ПР чи КПУ.

Ноняк Михайло Васильович - З 2000 року по 2010 рік член партії СНПУ (ВО «Свобода»). 3 2010 член РО ПП «Громадянська позиція». Не був членом партії/фракції ПР чи КПУ.

 

 

6. Прогульник

Прогульником вважається той депутат, який згідно з електронною чи письмовою реєстрацією з невідомих причин був відсутній на пленарних засіданнях у більш ніж 50% випадків. Дані взято з офіційного порталу Верховної Ради України, з розділів «Реєстрація депутата за допомогою електронної системи» і «Письмова реєстрація депутата», за період з 12.12.2012 по 12.10.2014.

Шевченко Олександр Леонідович – з 25 засідань був Присутній - 21   Відсутній - 4 .

Чорноус Володимир Ярославович - не був депутатом попередньої Ради.

Шкутяк Петро Зіновійович – не був депутатом попередньої Ради.

Ноняк Михайло Васильович - не був депутатом попередньої Ради.

 

 

 7. Кнопкодав

Кнопкодав – депутат Верховної Ради України, який голосує за іншого відсутнього народного депутата (депутатів) за його (їх) згодою та/або за дорученням чи рішенням фракції.

Шевченко Олександр Леонідович – голосував особисто. Підтримав всі антикорупційні закони та закони про очищення влади (люстрацію).

Чорноус Володимир Ярославович - не був депутатом попередньої Ради.

Шкутяк Петро Зіновійович – не був депутатом попередньої Ради.

Ноняк Михайло Васильович - не був депутатом попередньої Ради.

 

 

8. Підтримав «диктаторські закони» (16.01.2014)

Відомі як «Закони про диктатуру», прийняті ВР України 16 січня 2014 року, та, попри гостру критику, підписані президентом наступного дня. Закони приймалися підняттям рук, без використання системи «Рада» та без обговорення, а їхні тексти стали доступні тільки після того, як депутати за них проголосували. Закон обмежував права громадян, надавав органам державної влади більшу свободу дій у сфері покарання учасників акцій протесту і мав на меті криміналізувати опозицію та громадянське суспільство.

Шевченко Олександр Леонідович – не був депутатом на час прийняття. В перший день своєї каденції, після прийняття присяги народного депутата, підтримав закон про розпуск Верховної Ради, склад якої підтримав «диктаторські закони».

Чорноус Володимир Ярославович - не був депутатом попередньої Ради.

Шкутяк Петро Зіновійович – не був депутатом попередньої Ради.

Ноняк Михайло Васильович - не був депутатом попередньої Ради.

 

 

 9. Підтримав закон про засудження застосування насильства (20.02.2014)

Законом від 20.02 у системному порядку було засуджено дії МВС. За його положеннями, Кабінету Міністрів і органам державної влади було доручено заборонити СБУ, МВС, Збройним Силам здійснювати АТО. Серед основних положень – вивід силовиків з Києва до місць дислокації, негайне розслідування всіх випадків застосування сили, засудження застосування насильства проти протестувальників.

Шевченко Олександр Леонідович – не був депутатом на час прийняття.

Чорноус Володимир Ярославович - не був депутатом попередньої Ради.

Шкутяк Петро Зіновійович – не був депутатом попередньої Ради.

Ноняк Михайло Васильович - не був депутатом попередньої Ради.

 

 

10. Не підтримав закон про люстрацію (16.09.2014)

Закон «Про очищення влади» (люстрацію), ухвалений 16 вересня 2014 року. За прийняття відповідного законопроекту №4359а загалом із третього разу проголосував 231 депутат за мінімально необхідних 226

Шевченко Олександр Леонідович – Підтримав всі антикорупційні закони та закони про очищення влади (люстрацію).

Чорноус Володимир Ярославович - не був депутатом попередньої Ради

Шкутяк Петро Зіновійович – не був депутатом попередньої Ради.

Ноняк Михайло Васильович - не був депутатом попередньої Ради.

 

 

11. Має родичів серед інших кандидатів

Особливою прикметою виборів до парламенту є чимала кількість родичів політиків, громадських діячів у списках. Нині до Верховної Ради проходять цілі сімейні підряди. Поки діти політиків підростають, багато інших їхніх родичів стають депутатами рад різного рівня.

Шевченко Олександр Леонідович – не має родичів серед інших кандидатів.

Чорноус Володимир Ярославович – не має родичів серед інших кандидатів.

Шкутяк Петро Зіновійович – не має родичів серед інших кандидатів.

Ноняк Михайло Васильович – не має родичів серед інших кандидатів.

 

 

12. Фігурант антикорупційних розслідувань

Фігурантами таких розслідувань вважаються особи, в результаті дій або бездіяльності яких стало можливим корупційне правопорушення. За результатами дослідження кандидатів у народні депутати України, було виявлено як мінімум 78 кандидатів, які є фігурантами антикорупційних розслідувань.

Шевченко Олександр Леонідович – не був фігурантом антикорупційних розслідувань. Не займав жодних державних посад, в зв’язку х чим не притягався і не міг бути притягнутий до відповідальності за порушення антикорупційного законодавства

Чорноус Володимир Ярославович – не був фігурантом антикорупційних розслідувань.

Шкутяк Петро Зіновійович – займав державні посади та працював в виконавчих органах влади. Чи був фігурантом антикорупційних розслідувань – інформація відсутня.

Ноняк Михайло Васильович – не був фігурантом антикорупційних розслідувань. Наразі займає державну посаду - заступник Міністра доходів і зборів України, що в свою чергу включає його в коло суб’єктів які можуть бути притягнуті до відповідальності за порушення антикорупційного законодавства.

 

 

13. Підтримує прояви сепаратизму

Сепаратисти – прихильники Донецької та Луганської народних республік, які вимагають відокремлення та приєднання до складу Російської Федерації.

Шевченко Олександр Леонідович – не підтримує прояви сепаратизму. Є автором законопроекту про розірвання Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією в зв’язку із військовою агресією Росії та анексію Криму.

Чорноус Володимир Ярославович – не підтримує прояви сепаратизму.

Шкутяк Петро Зіновійович – не підтримує прояви сепаратизму. Був бійцем батальйону «Айдар», яких захищає цілісність України.

Ноняк Михайло Васильович – не підтримує прояви сепаратизму. Під час «революції гідності»,  був сотником Самооборони Майдану.

 

Ігор Фріс


16.10.2014 Ігор Фріс 1188 7
Коментарі (7)

Maryasha Lexy 2014.10.16, 22:31
Нічого собі статейка Джинсою попахує..
Іван Петрів 2014.10.16, 22:59
тут джинсою не попахує, а смердить. Замовник, думаю, всім відомий, а як не відомий, то уважно вчитуйтесь в кожне слово. А, хто не вчитається то замовник Шевченко. Той вирішив весь інформаційний простір собою засрати. Вважаю, що люди мудрі і зроблять вибір не обравши цього любителя влади. Набрав бабла (хай і на бізнесі. молодець, то роби далі бізнес) і тепер до влади.....??!! Цікаво скільки відкату має від Набережної.... І, ще. Дуже ця джинса ще й проти іншого кандидата спрямована. Оцінюють чотирьох, а тиснуть на одного - того якого потрібно обрати
Світлана Шуляр 2014.10.16, 23:20
А звідки інформація, що підприємство, яке очолює О.Шевченко є одним з найбільших платників податків? може Шевченко оприлюднити декларацію на прибуток своєї фірми, ну хочаб суму по податку на прибуток. десь в 2009 році вони точно декларували збиткову діяльність (зі слів працівників ДПІ)чи вся діяльність оформлена на ФОПів для оптимізації податків????
Світлана Шуляр 2014.10.16, 23:21
А звідки інформація, що підприємство, яке очолює О.Шевченко є одним з найбільших платників податків? може Шевченко оприлюднити декларацію на прибуток своєї фірми, ну хочаб суму по податку на прибуток. десь в 2009 році вони точно декларували збиткову діяльність (зі слів працівників ДПІ)чи вся діяльність оформлена на ФОПів для оптимізації податків????
Сергей Черняк 2014.10.17, 14:04
А Шевченко не запам'ятався бійками (п.4)?! Популісту Ляшко нічого не міг відповісти без матюгів і мордобою.
Андрій Воронін 2014.10.17, 15:38
Невелика поправка до п. 12, а саме, п. Шевченко за часів президенства Ющенка був затриманий УСБУ в Івано-Франківській області за порушення земельного законодавства повязані із функціонуванням "Буковелю" (відсутність рішень щодо виділення великої території лісу в оренду), на хлопський розум - на той час гірськолижний курорт функціонував на маючи всіх дозволів на це, тобто з порушенням законодавства України. Після особистого дзвінка президента до в.о. керівника Управління СБУ - Шевченка негайно відпустили. Висновки за вами. Слава Україні!!!
Андрій Воронін 2014.10.17, 15:44
Невелика поправка до п. 12, а саме, п. Шевченко за часів президенства Ющенка був затриманий УСБУ в Івано-Франківській області за порушення земельного законодавства повязані із функціонуванням "Буковелю" (відсутність рішень щодо виділення великої території лісу в оренду), на хлопський розум - на той час гірськолижний курорт функціонував на маючи всіх дозволів на це, тобто з порушенням законодавства України. Після особистого дзвінка президента до в.о. керівника Управління СБУ - Шевченка негайно відпустили. Висновки за вами. Слава Україні!!!
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1089
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2456
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2080
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2124
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6431 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2411 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

286

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1109

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1136

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1346
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

230
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

556
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2017
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26463
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

517
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10419 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7957
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

501
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

363
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

514
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

588
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1535