ТОП-35 продовольчих ринків світу, які варто відвідати (фото)

 

Добіркка найбільших та найоригінальніших ринків світу, які можуть зацікавити туристів.

 

Журналісти BuzzFeed віднайшли найцікавіші ринки світу, які обіграють мільйони інших асортиментом товарів, атмосферою та архітектурою.

 

Північна Америка

1. Ринок Сент-Лоуренс (Торонто, Канада)

 

Чому його варто відвідати: історично ринок Сент-Лоуренс у Торонто об'єднує 120 виробників з усього міста. За рейтингом National Geographic, цей ринок навіть був визнаний кращим Продовольчим ринком світу. Тут можна купити кленовий сироп, спробувати сандвіч з канадським беконом.

 

 

2. Зелений ринок на Юніон-Сквер (Нью-Йорк, США)

Чому він вартий уваги: цей відкритий ринок в Юніон-Сквер на Манхеттені надає жителям міста свіжих місцевих продуктів, м'яса, і сирів з ферми по понеділках, середах, п'ятницях і суботах. Площа також притягує політичних активістів і вуличних артистів, а на вихідних тут завжди щось відбувається.

 

 

3. Східний ринок (Вашингтон, округ Колумбія, США)

 

Чому ви маєте туди піти: Східний ринок є жвавим центром діяльності на Капітолійському пагорбі. На вихідних він перетворюється на «блошиний ринок», відкритий для фермерів. Якщо ви зайдете на Східний ринку, спробуйте всередині чорничні гречані млинці, але будьте готові постояти в черзі!

 

4. Північний ринок (Колумбус, Огайо, США)

 

Чому його варто відвідати: Північний ринок розташований в центрі міста Колумбус, він об’єднує деякі з кращих місць для обідів у місті, ремісничих виробів. Тут спробуйте морозиво «У Джені» зі смаком темного шоколаду і коричневого вершкового масла та крихкого мигдалю. Після нього ви ніколи не погодитесь на щось інше.

 

5. Ринок у Вест-Сайді (Клівленд, Огайо, США)

 

Чому туди треба завітати: найстаріший ринок Клівленда продає різні продукти, що відображують культурне розмаїття міста, що знаходиться в красивому цегельному залі. Тут ви знайдете багато м'ясних прилавків, де торгують одними з кращих на Середньому Заході ковбасами та смаженими сардельками.

 

 

6. Ринок «Пайк Плейс» (Сіетл, Вашингтон, США)

 

 

Чому його варто відвідати: тут можна побачити видовище, як виробники риби один з одним кидаються лососем через стільниці всередині Ринку Пайк Плейс. Серед інших визначних цікавинок ринку – найперша кав’ярня «Старбакс» і барвиста стіна, обліплена тисячами жувальних гумок, які залишають відвідувачі.

 

 

7. Ринкова площа «Феррі Білдінг» (Сан-Франциско, Каліфорнія, США)

 

 

Чому варто відвідати: розташований на узбережжі затоки Сан-Франциско, «Феррі Білдінг» забезпечує відмінну їжу і відмінний краєвид протягом тижня, а також ринок відкритий для фермерів по вівторках, четвергах і суботах. Доїхати до ринку можна історичним трамваєм.

 

 

8. Меркадо де ла Мерсед (Мехіко, Мексика)

 

 

Чому туди треба завітати: Меркадо де ла Мерсед є найбільшим вражаючим ринком в Мехіко, враховуючи, що тут існує понад трьохсот постійних ринків у місті. Шукайте продавців, що продають кактуси, авокадо, і красиві свіжі фрукти, але слід уникати цей ринок вночі, коли тут стає менш безпечно.

 

 

Південна Америка

9. Ринок де Палокемао (Богота, Колумбія)

 

Чому сюди варто прийти: багато м'яса, фруктів і овочів можна знайти в цьому унікальному ринку Південної Америки. Обов’язково не пропустіть квітковий ринок з барвистим масивом троянд, експорт яких є найбільш цінним у Колумбії.

 

 

10. Центральний ринок (Сантьяго, Чилі)

 

Чому він вартий уваги: вражаюча будівля Центрального ринку з кованого заліза в столиці Чилі є домом для постачальників риби до ресторанів, де кухарі достеменно знаються на морепродуктах.

 

 

11. Муніципальний ринок (Сан-Паулу, Бразилія)

 

Чому його варто відвідати: Світло ллється в Муніципальний ринок через барвисті вітражі, що робить цей ринок немов святилищем для гурманів. Смажена Мортаделла та сандвічі з сиром улюблені серед мешканців Сан-Паулу.

 

 

Європа

12. Ринок Святого Мігеля (Мадрид, Іспанія)

 

Чим він цікавий: іспанські сири, м'ясо, оливки, хліб, вино. Розташований поруч з Пласа-Майор – головною площею Мадрида, цей ринок має все необхідне. Народ Мадриду лягає спати пізно, тому цей ринок відкритий щодня до опівночі чи навіть пізніше, що робить його відмінним місцем для відвідування вночі.

 

 

13. Бокерія (Барселона, Іспанія)

Чому він вартий уваги: від фруктового морозива і соків до фруктів і овочів - цей ринок такий же барвистий, як і саме місто. Бокерія була заснована 1217 року, і як один з найпопулярніших продовольчих ринків в сучасній Європі, цей ринок чітко витримав випробування часом. Сюди варто приходити наприкінці дня, як сідає сонце, щоб знайти найдешевші ціни.

 

 

14. Кур Салєя (Ніцца, Франція)

Чому він вартий уваги: Тільки уявіть: ви їсте Макарон (французьке солодке печиво з яєчного білку з мигдалем та кремом) з ароматом лаванди на цьому ринку на півдні Франції. Кур Салєя розташований у кількох кроках від берега, тому це ідеальне місце, аби перекусити перед тим, як вирушити на пляж.

 

 

15. Марш Д’Алігр (Париж, Франція)

 

Чому його варто відвідати: на цьому ринку є все для гарного пікніка перед Ейфелевою вежею або в будь-якому з найкрасивіших парків Парижа. Розташований на схід від Бастилії, він не у самому центрі міста, але це Париж. 

 

16. Ринок Боро (Лондон, Великобританія)

 

Чому його треба відвідати: Витягнутий поряд зі станцією метро Лондонський міст, ринок переповнений натовпом гурманів, готових отримати в свої руки одні з найкращих інгредієнтів у світі. Поїздки на ринок Боро є майже паломництвом для будь-якого любителя харчування. Переконайтеся у цьому, відчувши запах трюфеля, скуштувавши пасту ручної роботи і спробувавши чоризо.

 

17. Критий ринок «Ostermalms Saluhall» (Стокгольм, Швеція)

 

Чому ринок вартий уваги: шведський стіл зі свіжих інгредієнтів та красиво підготовлені зали для куштування в центрі Стокгольма. Ринок надзвичайно красивий і стильний, як і все в Швеції.

 

18. Торвехарелн (Копенгаген, Данія)

 

Чому варто відвідати: у цьому ринку багато хлібобулочних виробів, тут можна замовити чашку кави, аби йти в ногу зі скандинавами, які п'ють більше кави в середньому, ніж будь-хто в світі.

 

 

19. Торгівельна площа Каупатторі (Гельсінкі, Фінляндія)

Чому треба його відвідати: Ринкова площа є ринком зовнішньої реклами на порту Гельсінкі. Шукайте яскраві помаранчеві та жовті намети, у яких постачальники продають свої фрукти і овочі, або спустіться до води і покупайте у постачальників риби, які продають її прямо з їхніх човнів.

20. Центральний критий ринок (Будапешт, Угорщина)

Чому сюди слід завітати: цей масивний продовольчий ринок має два поверхи. Внизу ви можете знайти угорську паприку, сири, у той час як нагорі міститься багато кіосків з обідами і сувенірами. Скуштуйте шматок торту Добос з пекарні. Цей традиційний угорський бісквіт з семи шарів наповнений шоколадом та политий карамеллю. Сім прошарків, нуль недоліків.

21. Центарльний ринок Сан-Лоренцо (Флоренція, Італія)

Чому його треба відвідати: тому що, коли ви у Флоренції, ваша місія – споживати всю піцу, пасту, морозиво і вино, яку тільки можливо.

22. Центральний ринок «Varvakios Agora» (Афіни, Греція)

Чому сюди слід завітати: атмосфера неймовірно жива, продавці перегукуються по всьому залу. Ринок посідає центральне місце у грецькому житті з давніх часів і залишається таким по сьогодні. Тут безліч свіжого м'яса, морепродуктів і оливок.

23. Ринок спецій (Стамбул, Туреччина)

Другий за величиною ринок Стамбула присвячений спеціям, тому що люди з Туреччини люблять готувати запашну їжу з пряностями. Кургани барвистих спецій по всьому базару створюють дисплеї, які виглядають красиво, пахнуть дивно і просяться бути розміщеними в Instagram.

Африка

24. Хан-ель-Халілі (Каїр, Єгипет)

Чому він вартий уваги: Цей ринок є однією з найбільших туристичних пам'яток в центрі Каїра. Тут повно продавців, що торгують сувенірами, спеціями, прикрасами із золота, вуличними продуктами. Завітайте до однієї з найстаріших кав'ярень в Каїрі «Fishawi» і спробуйте м'ятний чай.

25. Джамаа Ель-Фна (Марракеш, Марокко)

Чому сюди треба завітати: Ця громадська площа в Марракеші приваблює тисячі людей щодня. Вуличні виконавці забезпечують розвагами, у той час як постачальники надають їжу в цьому барвистому місці зустрічі.

26. Ринок Макола (Аккра, Гана)

Цей ринок є центром торгівлі Гани. На додаток до продуктів, таких як фрукти, овочі та гігантські равлики, ви можете знайти продавців, що продають ювелірні вироби та текстиль у гарячому стилі Західної Африки.

27. Добросусідський ринок (Кейптаун та Йоханнесбург, Південна Африка)

Відкритий по суботах, ринок заохочує місцевих жителів і туристів до проведення вихідних разом, насолоджуючись смачною їжею і південноафриканськими винами. Візьміть поїсти і випити та проведіть день, слухаючи живу музику і переглядаючи вантажні лавки одягу.

Азія

28. Ринок «Сук спецій» (Дубай, ОАЕ)

Чому його треба відвідати: у той час, як Дубай славиться своєю найбільшою сучасною архітектурою та розкішшю, ринок пряностей в районі Дейра показує місто як чарівний старий світ. З ринку ви можете прокотитися вниз на традиційному дерев'яному човні. Це, мабуть, найдешевша річ, яку місто може запропонувати.

29. Чандні Чоук (Делі, Індія)

Пройдіться переповненими вулицями Делі, аби відчути жвавість цього ринкового району, перевантаженого постачальниками, туристами та коровами. Вони вважаються священними в індуїстській культурі, тому до них ставляться з повагою.

30. Ринок Ор Тор Кор (Бангкок, Таїланд)

Від манго, лічі та фруктів дракона до тайської локшини і каррі - продавці на цьому ринку запропонують вам найкращі страви з тайської кухні. 

31. Нічний ринок «Donghuamen» (Пекін, Китай)

Цей ринок не для людей зі слабкими нервами. Відкрити тільки ввечері, він пропонує різні закуски, зокрема з жуків, морських зірок, морських коників і скорпіонів. 

32. Рибний ринок Цукідзі (Токіо, Японія)

Відомий рибний ринок Токіо є аукціоном, в якому покупці змагаються за гігантських цілих тунців. Ви можете переконатися в цьому самі, але підготуйтеся, що займати чергу доведеться рано. Щодня вхід дозволений лише 120 відвідувачам, і безумство починається близько 5:00 ранку.

33. Рибний ринок Нор’янжин (Сеул, Південна Корея)

Рибний ринок є одним з головних визначних пам'яток Сеула, і як і саме місто, ринок ніколи не спить. Можна купити рибу на ринку, а потім принести її в ресторан на другому поверсі, щоб вам її приготували.

Австралія

34. Ринок королеви Вікторії (Мельбурн, Австралія)

Ринок королеви Вікторії є улюбленою точкою любителів австралійської їжі, він відкритий щодня, крім понеділка та середи. Обов'язково спробуйте пончик з джемом з американської «Кухні від Пампушки» - харчової вантажівки, яка займається продажем своїх улюблених кондитерських виробів на ринку з 1950 року.

35. Сіднейський рибний ринок (Сідней, Австралія)

Відвідайте один з ресторанів всередині ринку, таких як «Пітер». Тут готують щойнозловлену рибу з гавані Сіднея. Тільки будьте готові боротися зі зграєю чайок, які шукають безкоштовної їжі.

Варті уваги ринки є й у столиці України

Книжковий ринок на Петрівці

Цей ринок є одним з найкрупніших в Україні та найбільшим в Києві книжним ринком. На Петрівці можна знайти книги будь-яких жанрів та галузей знань: від романів до професійної літератури вузького профілю. Окрім цього, на книжковому ринку широкий вибір канцтоварів та аудіо / відео-продукції та програмне забезпечення, як ліцензійне, так і таке, що порушує авторські права.

Бессарабський ринок

Критий продовольчий ринок, розташований на західному кінці Хрещатика. Побудований у стилі пізнього модерну понад 100 років тому, ринок прикрашений рельєфами на пасторальні теми. Арки входів увінчані головами биків. Решітки брами прикрашені качками, що злітають з озерної гладі, а головки заклепок виконані у формі квітів.

Оптовий ринок «Столичний»

Цей ринок є найбільшим ринком в Україні, його площа – 160 га. Він реалізований у форматі багатофункціонального логістичного комплексу: тут є найрізноманітніші товари. Ціни на ринку одні з найнижчих, однак купити товари можна лише оптом – не менше 10 кг.


23.09.2014 4566 0
Коментарі (0)

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1046
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2438
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2065
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2101
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6401 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2396 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

266

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1084

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1124

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1333
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

208
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

546
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2003
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26446
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

507
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10406 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7948
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

490
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

351
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

505
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

577
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1523