Вкоротив віку і жінці, і собі

 

 

 

На ґрунті напружених стосунків 32-річний мешканець Тисменицького району вистрелив зі зброї у свою 28-річну дружину. Жінка померла ще до приїзду карети швидкої допомоги. Після скоєного чоловік намагався покінчити життя самогубством.

 

Того літнього вечора в парку ім. Шевченка в Івано-Франківську все було, як зазвичай: гуляли жінки з колясками, радісно бігали діти, щось жваво обговорювали пенсіонери. Проте відпочинок раптово перервався двома пострілами. Спершу здалося, що це залпи салюту або характерні звуки з тиру. Втім, коли пролунав ще один постріл, а за ним ще два, стало зрозуміло, що в районі так званої Відьминої гори, з боку вулиці Чорновола, щось трапилося.

Єдиний свідок 

«Ми гуляли з сином на пагорбі з боку стадіону «Рух». Підіймалися вгору, аж раптом несподівано почули постріли. За мить на стежці внизу ми побачили чоловіка, який стояв, тримаючи пістолет біля скроні. Він то опускав зброю, то знову прикладав до голови. Здається, ще й розмовляв по телефону. Поруч на землі лежала жінка. Я одразу ж почала телефонувати до міліції та у «швидку». Щойно пролунали перші звуки сирени, невідомий здійснив собі постріл у голову», - розповіла чи не єдиний свідок трагічної події, що сталася засвітла ввечері, 13 серпня, у міському парку.  

Шість пострілів 

Слідчо-оперативною групою міськвідділу міліції, що виїхала на місце події, було встановлено, що 32-річний житель села Угринів на ім’я Петро, перебуваючи в парку, після суперечки зі своєю 28-річною дружиною Тетяною здійснив п’ять пострілів у жінку. Згодом чоловік намагався покінчити життя самогубством, вистріливши собі у голову. Цікаво, що «стрілець» залишився живим, відтак його було оперативно госпіталізовано. Разом із тим, під час огляду місця події було вилучено пістолет марки «Сталкер», який було направлено для проведення балістичної експертизи до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС в області. 

Слідчо-оперативна група працювала на місці події до опівночі. За цей час десятки, а то й сотні мешканців Івано-Франківська, які проходили або проїжджали по вулиці Чорновола того вечора, зупинялися поруч з місцем вбивства, намагалися розгледіти труп жінки, шукали мотиви, обговорювали наслідки. Остаточно ж ситуація прояснилася вже наступного дня. 

У чому винна дитина?   

Спершу надійшла новина про те, що 32-річний вбивця 14 серпня таки помер у реанімаційному відділені лікарні Івано-Франківська. Відтак кримінальне провадження буде закрито у зв’язку зі смертю фігуранта. Проте найприкрішим в цьому випадку стало те, що резонансне вбивство, яке сколихнуло все Прикарпаття, залишило без обох батьків маленьку дитину - 5-річну доньку Діану. Як розповів начальник Івано-Франківського міськвідділу міліції, підполковник  Віктор Шкутов, подружжя перебувало в стадії розлучення, справа саме розглядалася в Івано-Франківському міському суді. На початку серпня їм дали час на роздуми щодо примирення терміном на два місяці. Втім, як вдалося з’ясувати згодом, про жодне примирення й мови не було. 

Розлучення, що все змінило

Як розповіли «Галицькому кореспонденту» мешканці села Угринів, подружжя на момент вищезгаданих трагічних подій не проживало разом. Якийсь час перед тим жінка пішла жити окремо, забравши з собою доньку. Подейкують, знайшла собі іншого. І справді, згодом почала говорити, що знайшла нового тата для своєї доньки. Зрозуміло, це аж ніяк не подобалося Петру. На своїй інтернет-сторінці в одній із соціальних мереж він розмістив чимало фотографій з донькою, яку, як кажуть, страшенно любив. Він часто забирав її до себе, гуляв у парку. 

«Ми всі шоковані. Взагалі не думали, що до такого людина може додуматися. Петро був цілком адекватною людною. Ми з ним перетиналися мало не щодня, – розповіла Марина, сусідка небіжчиків. - Втім, усе змінилося після того, як його залишила Тетяна. Час від часу було чути, як він бив стіни, частенько лаявся та плакав. Ми живемо знизу, тож нам дуже добре було чути це все».

 

Спроби відволіктися 

Розуміючи, що повернути дружину шансів у нього практично немає, зневірений чоловік пробував розпочати нове життя. Він знайомився з дівчатами в інтернеті, спершу переписувався, потім шукав зустрічі. Одна з тих, з ким Петро спілкувався незадовго до вищезгаданих подій, - 29-річна Ірина з Калуша. Вона розповіла, що чоловік спершу видався їй цікавим, тверезо аналізував та ще й тримався дитини. Водночас занадто часто згадував минуле, зрештою, мало не всі бесіди зводились до колишньої дружини. 

«Він кликав мене до Івано-Франківська, мені ніяк не випадало приїхати. Та й страшно якось було. Потім частіше почав дзвонити, говорили довго. Дуже хотів приїхати до Калуша, – пригадує Ірина. – Відчувалося, що справді шукав нових стосунків, очевидно, щоб відволіктися. Але у його бесідах чимдалі більше була присутня агресія. Мене насторожили його останні розмови, тому я відмовила йому у зустрічі, після чого він обірвав зі мною спілкування, видаливши «з друзів». 

Фатальна зустріч

«У той вечір він поїхав миритися з Тетяною. Покликав на розмову під приводом того, що хоче щось віддати з дому. Вона таки вийшла з помешкання з ним поговорити, була в шльопанцях. Очевидно, примирення не відбулося, – припускає Марина, сусідка Петра. – Пригадую, що він погрожував їй по телефону, відверто говорив: я тебе вб’ю. Згодом його мама розповідала, що якось він цілу ніч сидів в інтернеті, можливо, шукав, де б замовити зброю». 

Як би там не було, але підсумок цієї трагічної історії відверто шокує: фатальні «сімейні» розбірки залишили без батьків маленьку дитину. 5-річну Діану відтепер виховуватиме бабуся. Хіба такою мала бути ціна розлучення батьків для маленької донечки?

 

Тарас ЛЮТИЙ, Галицький Кореспондент


22.08.2014 Тарас ЛЮТИЙ 951 0
Коментарі (0)

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1105
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2469
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2083
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2128
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6441 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2415 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

290

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1114

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1139

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1356
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

236
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

559
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2024
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26469
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

521
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10425 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7965
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

505
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

368
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

518
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

592
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1538