Маловідомі куточки України

 

Україна досі залишається не розвіданим туристичним напрямком не лише для іноземних туристів, а і для багатьох українців.

Зовсім небагато мешканців інших країн знають про якість інші українські міста, окрім Київа та Одеси. Львів та Крим в більшості випадків виявляються незнайомими словами для іноземних туристів. 

Мандрівник і блогер Орест Зуб розповідає про деякі маловідомі місця України.

Є багато колоритних невеличких містечок, де можна з приємністю провести день у пошуках краси і незвіданого. 

Кременець

Старовинне місто, з чудовими старовинними будівлями, руїнами замку на горі. Місто розташувалося на кордоні Галачини і Полісся у мальовничій горбистій місцевості . 

Як і майже кожне містечко Західної України, Кременець має що показати зацікавленим мандрівникам.

Палац у Приозерному

Досить багато колись розкішних палаців стоять забуті і чекають кращих часів. Одним щастить більше, іншим – ні. 

Непогано зберігся один із розкішних маєтків у селі Приозерному, що на Івано-Франківщині. Будівля занедбана і знаходиться в середині парку. Якщо їхатимете з Франківська до Львова, то неодмінно зверніть кілька кілометрів з траси сюди.

Свято-Вознесенський монастир

Монастирі традиційно існують на українських землях і багато з них досить успішно продовжують свою діяльність. 

Окрім усіх трьох лавр, а також низки добре відомих монастирських комплексів є і не зовсім незнані широкому загалу об'єкти. А є і повністю нові, які розбудовуються швидко розвиваються.

Таким є монастир біля Банчен та Молниці на Буковині

Замок у Червонограді

Колись на території України було більше 1000 замків та фортифікаційних споруд. Наразі, хоча б частково вціліли лише близько сотні з них. 

Серед маловідомих хочеться виділити вражаючі руїни замку у вже неіснуючому місті Червоногруд на Поділлі.

Джуринський водоспад

 Поряд із замком у Червоногруді знаходиться дуже мальовничий Джуринський каскадний водоспад. Це найповноводніший водоспад рівнинної частини України. Цікаво, що водоспад утворився після штучної зміни русла річки Джурин.

Совиний Яр

Мальовнича річкова заплава в Совиному Яру недалеко від Кам’янця-Подільського є одним з наймальовничіших місць нашої країни. Вона, як і Джуринський водоспад теж утворилася завдяки людській діяльності. Саме гідроелектростанція, яку збудували в радянські часи нижче по течії Дністра постала ГЕС, зумовила затоплення великих площ річкових берегів, утворюючи при цьому гарні лагуни.

Буцький каньой

Справжній каньойон у абсолютно рівнинній місцевості нашої країни. Не віриться, що це неймовірне місце біля села Буки (Черкаська область) знаходиться так близько від Києва. Доїхати сюди з столиці на авто можна за якихось три години.

Солене озеро в Саках, Крим

 Є в Україні і своє Мертве море. Показник проміле у ньому трішки нижчий, але вода все одно виштовхує тіло на поверхню. Багнюка з дна теж лікувальна. От тільки озеро в Саках не знаходиться на чотириста метрів нижче рівня моря.  

 

autotravel.ua


30.07.2014 818 0
Коментарі (0)

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1939
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1848
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1843
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5448 45
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2142 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1499

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

726

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

784

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

984

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

994
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1759
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3667
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10243
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26126
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10169 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7701
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

881
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

177
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

244
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

370
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1265
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

869