Преса про війну навколо батальйону "Прикарпаття", оновлене Artpole, як зігрітися без газу і воду для народу

 

 

Огляд преси за період 10 - 17 липня 2014 року.

 

Галицький кореспондент

Війна навколо батальйону "Прикарпаття"

Як тільки 5-й батальйон територіальної оборони, що дислокувався в Делятині, опинився в зоні АТО, матері й дружини військовослужбовців стали рішуче вимагати переведення підрозділу в безпечніше місце. Жінки підозрюють, що проводиться цілеспрямована політика зверху, згідно з якою "своїх" забирають, а західняків пускають "під танк". Про материнський гнів, спорядження солдатів, обіцянки міністра оборони і "хлопців-дезертирів" к топ-темі ГК. Сторінка 8 видання.

 

Володимир Бандура: "Я знаю міліціонерів, як облуплених"

Відомий в Івано-Франківську адвокат, полковник міліції у відставці останнім часом стає все більш публічним. Не в останню чергу через соцмережі, любов до критики та опозиційне мисення. Знайомтеся - ВОлодимир Бандура на сторінках "ГК" про своє бажання їхати захищати в Росію Надію Савченко, про те, чому так і не зайняв крісло начальника УМВС в області і чому він виступає проти влади. Сторінка 6 видання.

 

Поради чемпіона: потужні ноги

Багаторазовий рекордсмен України, франківчанин Назар Павлів продовжує на сторінках ГК ділитися секретами свого успіху. Цього разу мов апро таку вправу, як жим ногами на тренажері. Деталі - сторінка 23.

 

 

Галичина

"Artpole.if" - лабораторна творчість і мандрівний настрій

Вже вчетверте Уніж Городенківського району на 5 днів став мистецьким осередком і навіть міжнародною творчою лабораторією під трішки зміненою назвою. Цьогоріч організатори викинули власного лексикону слово "фестиваль" і зробили акцент на творенні не лише від запрошених митців, але й від усіх гостей. Яким було оновлене дійство читайте на сторінці 15 "Галичини".

 

Життєва опера Михайла Кривеня

16 липня народному артистові України Михайлові Кривеню виповнилося 60 років. Він народився в мальовничому опільському селі Липівці на Рогатинщині, змалку полюбив пісню і зумів пронести її крізь усе життя. Напередодні цієї знаменної дати ювіляр у розмові із кореспондентом "Галичини" відверто розповів про своє дитинство, родину, перший професійний досвід, закордонні гастролі, роботу викладача та власні музичні уподобання. Сторінки 8-9 видання.

 

За чотири кілометри від російського кордону...

Голова обласної ради Василь Скрипничук та знімальна група ОТБ "Галичина" днями побувала на сході України, за чотири кілометри від російського кордону, аби на власні очі побачити, як облаштувались там бійці батальйону "Прикарпаття". Деталі на сторінці 13.

 

 

Західний кур'єр

І сонячний колектор, і дідусева грубка

Найкращою альтернативою газу для прикарпацтів може стати комплексне використання біопалива та "чистої" електроенергії. Як саме грітимуться прикарпацті цієї зими дізнавалися журналісти "ЗК". Сторінка 4.

 

Михайло Назар: "Громада не може бути штучним утворенням"

В Україні розпочалось обговорення концепції адміністративно-територіальної реформи та децентралізації влади. По суть, переваги і можливі ризики під час впровадження реформи, а також інші важливі соціально-економічні питання розвитку села Вовчинець Івано-Франківської міської ради "ЗК" розмовляв із сільським головою Михайлом Назаром. Деталі - сторінка 5.

 

П'ятірка обраних

"ЗК" визначив депутаів Івано-Франківської обласної ради, які є найбільш впізанаваними. До уваги бралися такі критерії, як безпосередня функціональна активність депутата, його присутність у ЗМІ та впізнаваність у масах. Хто ж увійшов у ТОП-5 - на сторінці 14.

 

Вікна

Калуський коледж «переїхав» з Тернополя до Івано-Франківська

Калуський коледж економіки, права та інформаційних технологій виокремили зі структури Тернопільського національного економічного університету. Надалі він працюватиме як підрозділ Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. В.о. заступника Калуського міського голови Василь Турчин вважає, що Калуш є перспективним містом з точки зору демографічної ситуації, тому є підстави говорити про відкриття вищого навчального закладу у Калуші. Про це і більше — у свіжому випуску «Вікон».

 

Йога: якщо сконцентруєшся на грошах — ти програєш

Йогою займаються переважно щасливі власники офісного або малорухливого способу життя. Для них будь-який рух, а тим паче розтяжка — неймовірне досягнення. Тим часом, йога змушує працювати м'язи і зв'язки, які мало задіяні у повсякденному житті і традиційних видах спорту. Правильне розуміння того, як займатися і скільки, безумовно, принесуть користь і тілу, і душі. З йогами Калуша спілкувалася Юлія Дяків у новому випуску газети «Вікна».

 

Прекрасні дами для калуських лицарів

Олег Вангела та Андрій Ласійчук започаткували клуб історичної реконструкції «Нормани». 24 липня хлопці із Калуша представлятимуть місто на Міжнародному фестивалі середньовічної культури «Форпост» — ідеться у свіжому числі газети «Вікна».

 

Коломийські ВІСТИ

Воду – для народу

У Коломиї зростає народний гнів – вже вдруге цього місяця коломияни збираються під ратушею. Люди протестують проти нових тарифів на водопостачання та водовідведення, які увійшли в дію від 1 липня. Відтепер коломияни платитимуть за кубометр спожитої води 14,64 грн з ПДВ. Протестувальники проти такої ціни, оскільки вважають її економічно необґрунтованою. Кажуть, що комунальні послуги зростають, а зарплатня залишається й надалі мізерною. На водоканалі подорожчання пояснюють зростанням цін на електроенергію, зміну розміру податкових ставок та зарплатні. Чи знайдено компроміс – читайте у топ-темі номера «Коломийських ВІСТЕЙ».

 

Чекає пам’ятник Франкові кінця року

Пам`ятник видатному письменникові Іванові Франку вже височіє в середмісті Коломиї, в сквері навпроти кінотеатру «Джерело» ледь не два роки. Зводила його приватна фірма ще в травні-жовтні 2012 року. Тоді за фактом розкрадання бюджетних коштів в процесі будівництва постаменту Коломийська міжрайонна прокуратура розпочала кримінальне провадження. Розмов довкола зведеного пам’ятника не зменшується й досі. Містяни обурюються: ні кованої огорожі, ні гранітних плит у сквері досі не має. Чи дочекається обіцяного Каменяр – дізнавалися кореспонденти «Коломийських ВІСТЕЙ».

 

Після приїзду гендиректора «Укрзалізниці» у Коломиї почали ремонт вокзалу

У квітні до Коломиї приїхав оглядати залізничну інфраструктуру генеральний директор «Укрзалізниці» Борис Остап’юк. Після його приїзду були зроблені певні зауваження щодо стану вокзальної будівлі. Тоді й вирішили провести поточний ремонт. На залізниці розповідають, що з 2000 року тут не проводили жодних ремонтних робіт, навіть косметичного ремонту. Як виглядатиме оновлений вокзал – у «Коломийських ВІСТЕЙ».


17.07.2014 710 0
Коментарі (0)

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1027
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2419
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2060
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2096
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6373 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2388 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

261

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1079

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1117

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1327
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

203
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

540
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1999
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26441
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

497
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10400 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7941
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

485
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

345
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

491
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

570
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1513