Преса про біженців, скільки коштує одягнути солдата, партії на майбутніх виборах і де в Україні варто відпочивати

 

 

Огляд прикарпатської преси за період 3 - 10 липня 2014 року.

 

Галицький кореспондент

Вакцину відправили на карантин

Тисячі прикарпатських немовлят залишилися без протитуберкульозної вакцини. І хоча у медичних закладах препарату достатньо, термін дії сертифікату закінчився. БЦЖ-вакцина без діла лежить у холодильниках. Чому так сталося і що робити далі - у топ-темі "ГК". Сторінка 6.

 

Вітчизну захищати почесно і дорого

Скільки коштує спорядити солдата дізнавалися журналісти "ГК". Сторінка 8  видання.

 

Отець Іван Рибачук: Задавити духовну силу Майдану вже неможливо

Отець Іван Рибачук - скромний священик із гуцульського села Криворівня, який править у малесенькій дерев'яній церкві Різдва Пресвятої Богородиці на вершечку гори. Але його слово настільки просте і сильне, а його любов до кожного, хто прийде до нього, незалежно від віросповідання, настільки велика, що послухати отця Івана, побути з ним, пожити з ним з'їжджаються з цілої України.

 

Західний кореспондент

Вигідна партія

Яким буде політичне забарвлення майбутніх рад "ЗК" дізнавався в місцевих політиків і громадських діячів.

 

Лідери серед навчальних закладів міста

"ЗК" пропонує реальний рейтинг навчальних закладів міста з огляду на думки батьків і освітян. У ТОП-5 Українська гімназія №1, СШ №5, СШ №11, Природничо-математичний ліцей, ЗШ №22 та ЗШ №18.

 

Пасажири бігатимуть за автобусами?

Через рішення міськвиконкому автобуси, які прямують в одному напрямку на вулиці Дністровській зупинятимуться на різних зупинках. Деталі на сторінці 15 "ЗК".

 

Галичина

"Я не біженка, а просто українка"

"Призове громадянство" - так називають нині юридичний наслідок анексії Криму жителі півострова. Співрозмовниця "Галичини" Катя цього "подарунка" не прийняла. Тому на початку літа, покинувши свою малу батьківщину, приїхала до Івано-Франківська. Катя наголошує, що вона не є біженкою, а просто хоче жити в Україні. Чому обрала сам наше місто, де так багато "бандерівців"? Яка ситуація нині в захопленому Криму, де вона залишила своїх рідних людей? Деталі на сторінці 13 "Галичини".

 

Моршин чекає гостей

Після девальвації гривні та стрімкого подорожання туристичних путівок українців все частіше шукають альтернативні місця відпочинку в Україні. Варто зазначити, що наша країна відома в світі завдяки своїм бальнеологічним курортом. Журналіст "Галичини" побував у славному курортному Моршині, де пересвідчився, що для доброякісного відпочинку та оздоровлення не обов'язково їхати за кордон. Сторінка 9.

 

Галичина

 

Над будівлею СБУ у Слов’янську — прапор із Калуша

 

«Не знаю, що я мала знайти на Вашій сторінці у «Фейсбуці», але я зрозуміла, що це просто відписка. Коли ваші діти не на війні, Ви не відчуваєте того болю, що переживаю я й інші матері, чиї сини там, на передовій — з бракованими бронежилетами або без них, порваними берцями, які натирають ноги до крові, у порваних трусах і майках, з порваними ременями від автоматів…», — цей лист калушанка Марія Паливода адресувала міському голові Ігореві Насалику. Історія мами Марії — у новому числі газети «Вікна».

 

 

 

 

Калуська ропа може відновити «соляну» історію міста

 

За прогнозами прикарпатських науковців, за 3-4 роки розсоли Домбровського кар’єру потраплять до калуського водозабору, адже нині вже сягнули рівня водоносного горизонту. Єдиний безальтернативний вихід — переробляти ропу. У місті вже зареєструвалося ТзОВ «Калуська соляна компанія», до якої ще мають увійти італійська та австрійська фірми. Вартість проекту обчислюється у межах 100-120 млн. євро. Калуська ропа може стати не тільки вигідним бізнес-проектом, але і перетворити місто на оздоровницю. Про це — у публікації Оксани Пілянської у свіжому числі газети «Вікна».

 

 

 

Троє із сотні

 

Кращі випускники політехнічного коледжу здобуватимуть вищу освіту з оплатою навчання за рахунок ТОВ «Карпатнафтохім». 9 липня 2014 року ТОВ «Нафтогазхімсервіс» ТОВ «Карпатнафтохім», ТОВ «Йокогава Електрик Україна» та ДВНЗ «Калуський політехнічний коледж» уклали партнерську угоду про співробітництво в галузі підготовки та навчання молодших спеціалістів — ідеться у новому числі газети «Вікна».

 

 

 

Ольга Деркачова: «Література — це не армія і не Майдан»

 

Калушанка Ольга Деркачова — українська письменниця, яка отримала премію «Коронація слова» у номінації «Найкращий твір про кохання» за рукопис роману «Коли прокинешся». Раніше в Ольги Деркачової вийшли збірки оповідань та роман. Із Калушем її пов’язує дитинство, юність, родина, та і досі місто хіміків залишається для неї рідним, твердить Марта Галкіна у новому числі друкованих «Вікон»

 


10.07.2014 720 0
Коментарі (0)

26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

670
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1938 7
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1133 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

554
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6904 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11396 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

336

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1083

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1116

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1111
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

66
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

285
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1084
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

657
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

754
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2949
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4444
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18441
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

70
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

323
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

353
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

664