В середу в Івано-Франківську страйкуватимуть маршрутки (відео)

 

 

Післязавтра водії івано-франківських маршруток припинять свою роботу. Цієї середи Івано-Франківські маршрутки не будуть перевозити пасажирів.

 

Про це повідомила керівник ПП «Станіслав-Транс» Ольга Костів, пишуть Версії.

 

Таким попереджувальним страйком перевізники хочуть привернути увагу міської влади до необхідності підвищення ціни на проїзд в громадському транспорті. Мовляв, паливно-мастильні матеріали подорожчали втричі, запчастини до транспортних засобів також зросли в ціні, крім того постійно потрібно проводити техобслуговування автобусів.

 

У міськвиконкомі ситуацію розуміють і кажуть, що вже неодноразово з цього питання велися переговори із перевізниками. Те, що вартість проїзду зросте до трьох гривень - факт вже практично беззаперечний. Однак, як розповів у розмові із журналістом Фіртки міський голова Віктор Анушкевичус, остаточно вирішити проблему можна буде десь аж у травні, оскільки питання повинно пройти усю бюрократичну процедуру.

 

"Ситуація така, що дійсно подорожчали паливно-мастильні матеріали і техобслуговування. Також вже більше трьох років тарифи не переглядалися, а по Україні сьогодні менше трьох гривень за проїзд в маршрутках немає. Думаю, що та економічна ситуація, у якій ми сьогодні є, дійсно дає підстави підняти тарифи. Однак, є процедура проходження і прийнятття регуляторного акту. Будуть проведені громадські слухання, аналіз регуляторного впливу. А після того прийнято відповідне рішення. Я перевізникам сказав, що виконком розуміє ситуацію і ми готові їм йти на зустріч, але все потрібно провести згідно з чинним законодавством. Думаю, що десь на першу половину травня ми вийдемо із відповідним рішенням", - розповів міський голова.

 

 


14.04.2014 806 25
Коментарі (25)

dcf 2014.04.14, 14:38
цікаво чи анчоус підніме оплату адже його після цього не виберуть...
МИКОЛА 2014.04.14, 14:47
Куди вибирати хабарника? ЛЮСТРАЦІЮ ЙОМУ ТРЕБА, ПЕРШОЧЕРГОВО, ПРОВЕСТИ!
Спорт 2014.04.14, 14:52
Налякали! хоч місяць страйкуйте! вийду на роботу на 20 хв. раніше, це ж корисно для здоров"я ходити!
ХХХ 2014.04.14, 14:52
Невірю!!!!!! Бензин справді дорогий, але 2 грн. це ціна яка дає їм величезну виручку і прибуток, взагалі обнагліли і з жиру бісяться. Нафіг таких перевізників, і вибирати тих хто буде працювать за оптимальну, економічно обгрунтовану вартість. Хай би підняли якість та комфорт перевезення хочаб до рівня 2 грн. І так нема за що платити, а вони більше хочуть.
МИКОЛА! 2014.04.14, 14:53
Йди в дупу зі своєю люстрацією! місяць люструвались, так москалі вже донецьк заберають!
вимоги громади міста 2014.04.14, 14:57
1)обов'язково для всіх перевізників (міські та приміські маршрути) ввести пронумеровані талони (та запровадити їх сувору звітність) 2)їздити тільки згідно графіку 3)чистота в салонах 4)прибрати стихійні стоянки приміських автобусів з центру. 6) зняти з рейсів аварійний транспорт
до вимоги 2014.04.14, 15:00
правильно і хто немає талонів то штрафувати.
адвокат 2014.04.14, 15:02
Щось тут не так. Як приймали тариф десь у 2010 році до 2 гривень і з 10 до 16 необмежений проїзд пільгових категорій то тоді не була процедура регуляторного акта, а тепер вже чомусь є. Зміна тарифу на проїзд і зміна годин пільгового проїзду є ніщо іншим як внесення змін до договорів на перевезення укладених між приватними перевізниками і виконавчим комітетом. А внесення змін до договорів не є регуляторним актом. Що таке регуляторний акт нехай перевізники і фахівці з виконавчого комітету добре вивчать закон про регуляторку. Якщо хтось буде стверджувати що підвищення тарифу на міських маршрутах зачіпає мешканців і тому це регуляторний акт, то це не відповідає дійсності. Підняття тарифу чи скасування пільгових годин для проїзду не обмежує мешканців в нічому. Якщо мешканець не хоче користуватись автобусами через тариф , то він може користуватись тролейбусом або взагалі іти пішки. Зрештою договори на перевезення укладені між МВК і приватними перевізниками і при чому тут мешканці. Запитання до міської влади і мешканців: ЧОМУ ПІДНЯТТЯ ЦІН НА ПАЛИВО МАСТИЛЬНІ МАТЕРІАЛИ АВТОЗАПЧАСТИНИ НІХТО НЕ ПОГОДЖУЄ З МЕШКАНЦЯМИ МІСТА НАВІТЬ З МІСЬКОЮ ВЛАДОЮ І ЧОМУ ЦЕ НЕ Є РЕГУЛЯТОРНИМ АКТОМ? ЧОМУ ПІДНЯТТЯ ЦІН НА ГАЗ ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ ,ПІДНЯТТЯ ЦІН НА ПРОДУКТИ ХАРЧУВАННЯ, ПІДНЯТТЯ ЦІН НА ЛІКИ НІХТО НЕ ПОГОДЖУЄ З НАСЕЛЕННЯМ УКРАЇНИ НЕ ТО ЩО МІСТА І ЧОМУ ЦЕ НЕ Є РЕГУЛЯТОРНИМ АКТОМ? ЧОМУ ВЛАДА ОБВАЛИЛА ГРИВНЮ І КОЖНОГО ДНЯ ДОЛАР РОСТЕІ РОСТЕ І НІХТО ЦЕ НЕ ПОГОДЖУЄ З ГРОМАДЯНАМИ УКРАЇНИ? ХТО ДАСТЬ НА ЦЕ ВІДПОВІДЬ! А міська влада починає видумувати якісь регуляторні процедури по внесенню змін до договорів оренди. О так дурять перевізників щоб не вирішувати питання.
до адвоката? 2014.04.14, 15:21
а на скільки людям зарплату підняли? незнаєш?! я тобі скажу 0!!! нехоче перевізник їздити за 2 грн., то страйкуй!
Chieftl 2014.04.14, 15:23
Квитки, робота за графіком і чисті маршрутки - ось тоді і можна починати розмову про підняття тарифів.
думаючий 2014.04.14, 15:26
Тут знизу була піднята цікава тема проїзних квитків в автобусах, так ось в мене виникло таке питання, проїзний квиток, це як правило гарантія захисту прав пасажира від форсмажорних обставин (нещасний випадок, травмування і.т.д.) як в цьому випадку захищений наш Івано-Франківський пасажир !? Чи він змушений на свій страх і ризик сідати в нерідко аварійний автобус і при тому ніхто його потім не захистить, так як він ніде не доведе, дійсність свого перебування в даному автобусі !? Хтось взагалі над цим думав !???
до них 2014.04.14, 15:26
Якшо не хочуть перевозити,то не треба.Нехай йдуть геть,а страйкувати заборонити.Пизд..... багато.Розвели з ними переговори,а в них хто куди хоче туди марш,порядку нема,а про пидвищення перевезень бла-бла-бла.Не до вподоби цим-инши прийдуть.Банду геьть назавжди.
Гість 2014.04.14, 15:34
У Надвірні справжня інформаційна війна громадські лідери посварились, журналісти чубляться у судах вся інформація з фото є на сайті http://west-info.if.ua/ також цікава інформація про телеканал РАІ.
Зеник 2014.04.14, 17:18
А на якому ресурсі можна подивитись витрати та прибутки водіїв маршруток, як вони взагалі обліковуються ??
марта 2014.04.14, 17:20
адвокату: почитай Закон України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності ", а тоді давай цінні поради. Ось через таких "спеців" і починається "буря в пустелі"
справекливий 2014.04.14, 21:22
Ось і добре,є нагода всю цю шоблу розігнати і спробувати започяткувати нову еру У Франківських пасажирских перевезеннях!!! Хотів прокричати УРА,але згадав-ця катавасія ніколи не скінчиться,поки у місті не буде дійсно нородної влади,який потрібен порядок і добробут громадян ,а докі влада буде зацікавлена тільки у власному добробуті...то...
Велосипедист 2014.04.14, 21:32
Згоден платити і 5 гривень, але потрібно покращити якість а саме..... 1)Європейські автобуси, а не гібриди індійсько-китайсько- українські,їдеш як на дошках на возі 2)Запровадити квитки в автобусах, щоб продавалися в торговельних мережах (так як тролейбусні), а краще на всі види транспорту 3)Не допускати водія до грошей 4)Водій не повинен мати справи з грошима, а отримувати ставку і чітко виконувати обовязки по дотриманню маршруту і забезпечення якісного перевезення людей 5)Контроль мають здійснювати контролери, які час від часу робили б рейди і водій 6)В автобусах покласти електронні термінали, щоб люди компостували квитки, а водій тільки контролював чи всі люди скористались терміналом 7)На всіх зупинках в місті поставити електронні дисплеї, щоб було видно де знаходиться той чи інший автобус на маршруті і скільки часу чекати до його приїзду (GPS-система) 8)При всій повазі до людей похилого віку, цей бидло-фокус з пільговим проїздом, який вони чуть не вимолюють в водіїв не в пільгові години, я б відмінив)) Просто потрібно видавати пенсіонерам 10-15 квитків на місяць, або краще 50 грн до пенсії і всі проблеми)))) 9) Чогось ковбасу для пенсіонерів в певні години на базарі безкоштовно не роздають правильно))) 10)Кругом чути Івано-Франківськ європейське місто!! А транспортне сполучення препогане я б сказав дике((21 століття на дворі))
свд 2014.04.14, 22:06
Люди спустіться на землю,з ціною 2 гр проізд,і 14гр 1літр пального,євсі шанси всім в недалекому майбутньому пересісти на ровери.попитайтесь тролейбусників,вони фактично банкроти.
НИК 2014.04.14, 22:54
буси з 2006р.!! вже давно окупилися власникам (за 1.5р.!). Се золота жила! і шофер як в день немає 300грн, то пустий день. І мерія має відкат. А як би то був автопарк, то сі прибутки би як в Калуши йшли в бюджет, а не по кишенёх. Шкутяк купив "Кароси" для тролей.парку, а Анчоус їх добиває, і нові не купує на нові маршрути. І дати Кароси на 23 і 11, 5-маршрути, а приватників на невигідні, а нє то ...з пляжа!!! І тогди гроші будут в міста а не в Партизана. не чєс зараз багатіти, перевізники! І Анушк знає, що в жовтню можливі і місцеві вибори, і їго вже не буде. І у ВРУ того пхаєсі! Того терміново хоче зробити послідний ривок, і втечи з тими грішки. А новий мер оголосит угоди Ан.не дійсними і проведе новий конкурс маршрутів... То чо ви ЗА??? Зробіт се з новим мером! Правда, зараз гривна може знов зрости (10 за 1д.) -перед виборами Юлька зробит хід конем. А зара аби депутати знали доходи шоферів, власників і мера, треба МР випустити білети по 2,40грн. продати їх магазинам, аби вони продавали їх людим по 2,50г., пенсіонерам добавити до пенції 50грн. Тогди в автобусі люди замість гроший будут давати сі білети при вході, а власники будут їх мінєти в ЄРЦ на гроші! Тогди ЄРЦ буде знати не лиш про тепло і послуги, а й про бідних перевізників і їх покровителів у мерії!! Нагадую що СНПУ се має в програмі!!! І чєс прийшов, бо на дворі война.
Петро 2014.04.14, 23:05
У нас найкоротші маршрути в Україні, а ціна найвища !!! У четвер всі на страйк пасажирів. Принципово не сідаємо в маршрутки. Ідемо пішки. Їдемо на роверах. Покажемо, що ми народ, а не бидло.
перехожий 2014.04.14, 23:30
Я розумію, що в крупних містах підіймають ціни, але там і відстані набагато більші, не те що в нас - за годину можна ціле місто пішки перейти. Чому багато автобусів не було на маршрутах після 19 години ще в часи стабільної валюти та бензину?
oldcaver 2014.04.15, 02:48
Піднімуть ім ціну, ок, але завтра бензин буде по 25 або по 125. Знову страйкувати? Треба якусь формулу виробити: вартість бензину - вартість проїзду.
Пасажир 2014.04.15, 10:31
Підтримую ВЕЛОСИПЕДИСТА, нехай старйкують перевізники, або взагалі йдуть геть! На їх місце є багато інших бажаючих. Їдеш в маршрутці для людей, а відчуваєш себе худобою... Я взагалі мовчу про манеру спілкування шоферів з людьми... Таке враження що вони везуть нас не за гроші а безкоштовно... Гнати всіх перевізників геть і набрати нових...
пепевізник до пасажира 2014.04.15, 13:44
дам тобі добру пораду- візьми кредит та купи пару автобусів і працюй. А то ти мабуть один із тих, що їздить задурно або маєш неоподатковані доходи.та не сплачуєш податки.через це й не маєш зеленого поняття.То тобі не на полонині овець пасти в горах.і в школі слабенько ти вчився.
Пасажир 2014.05.18, 10:49
А хто змусить перевізників зробити транспорт неаварійним,чистим,водіїв ввічливими з пасажирами!!!Тариф має бути більшим але ПОСЛУГИ мають бути Кращими!!!Ось тоді можна розпочинати розмову!!!
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1958
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1858
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1853
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5481 46
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2150 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1508

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

741

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

794

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

996

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1003
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1766
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3678
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10254
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26142
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10181 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7709
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

896
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

204
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

261
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

378
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1275
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

882