Вибори-2014. Бути чи не бути?

 

До дня виборів залишилось 45 днів. Однак події останніх днів, що відбуваються в Донецьку, Харкові, Луганську, інших містах Східної та Південно-Східної України, можуть вплинути на підсумки встановлення результатів голосування. Заклики антиукраїнських сил щодо створення так званої Донецької, Харківської народних республік, ініціювання проведення своїх «референдумів», захоплення сепаратистами приміщень СБУ, ОДА, інших державних установ та телекомпаній, спрямовані на дестабілізацію політичної ситуації в Україні й в майбутньому – невизнання путінською російською владою підсумків президентських виборів в Україні. Є надія, що міжнародна спільнота, а також економічний та політичний тиск США та країн Європейського Союзу заставить Путіна визнати результати президентських виборів.


І все ж виборчий процес триває. Виборцям України є з кого і кого вибирати. 23 кандидати у Президенти, отримавши з рук голови ЦВК посвідчення, ринулися у вир боротьби. За експертними оцінками більшість з кандидатів є технічними, точніше – технологічними, які мають завдання забрати по кілька відсотків голосів у головних п'яти-шести  претендентів.  Іншим їх завданням є можливість сформувати окружні (до 14 квітня) та дільничні виборчі комісії (до 6 травня), які будуть рахувати голоси виборців. Особлива увага українського виборця буде прикута до виборів міського голови м. Києва та депутатів Київської міської ради, а в Івано-Франківську (ТВО №83) - до результатів проміжних виборів в одномандатному окрузі по виборах народного депутата України.


Дещо несподіваною стала постанова ЦВК про утворення ОВК по ТВО №83, а точніше, склад самої комісії, оскільки тільки ВО «Свобода» зуміла надати свої дві пропозиції щодо складу ОВК, то вона сформована з 2-х членів від «Cвободи», а решта десять – за поданням голови ЦВК. Всього налічується 12 членів. Слід зазначити, що заступником голови ОВК по ТВО №83 призначено представника ВО «Свободи» Руслана Проня і, за його словами, вже відбулось її перше організаційне засідання, на якому складено план роботи ОВК.


Для виборців Івано-Франківської області буде цікавинкою, хто представлятиме у виборчих комісіях таких кандидатів як М.Добкін (екс-голова Харківської ОДА), Н.Королевська (екс-міністр соцполітики), Ренат Кузьмін (екс-перший заступник Генпрокурора України) чи В.Сушко (екс-голова Антимонопольного комітету України), знаючи їх проросійську орієнтацію або донедавна активну політичну діяльність в Партії регіонів. Ще більш інтригуючим буде також те, хто в області буде представниками чи довіреними особами таких кандидатів і екс-урядовців, екс-регіоналів Юрія Бойка, Сергія Тігіпка, Олега Царьова, Валерія Коновалюка чи кандидатів у Президенти Олега Ляшка з Радикальної партії України, а  також олігарха Вадима Рабиновича.


Окремі кандидати висунуті або підтримані з’їздами чи конференціями політичних партій України. За даними реєстраційної служби Головного управління юстиції, в області зареєстровані наступні організації, делегати яких брали участь у проведенні передвиборчих Всеукраїнських з’їздів: ВО «Батьківщина» (кандидат в Президенти – Ю.Тимошенко), ВО «Свобода» (О.Тягнибок), НРУ (В.Куйбіда), Радикальна партія (О.Ляшко), УНП (О.Клименко), «Громадянська позиція» (А.Гриценко), КПУ (П.Симоненко) та Партія регіонів (М.Добкін). Цікаво, що в області зареєстрована також обласна організація партії Н.Королевської «Україна–Вперед!». Можуть розраховувати на активну агітаційну роботу своїх членів та активістів такі кандидати, як Петро Порошенко (УДАР та УРП «Собор») та Дмитро Ярош  («Правий сектор», «Самооборона», інші новітні громадські формування, створені на ідеях Євромайдану).


Ще однією несподіванкою для виборців Прикарпаття стала підтримка обласної організації політичної партії «Наша Україна» кандидатури Ольги Богомолець, а її довіреною особою є відомий керівник «Прикарпаттяобленерго», депутат міської ради від «Фронту змін» О.Бубен.


Як уже зазначалось вище, згідно календарного плану організаційних заходів з підготовки проведення виборів, затверджених Постановою ЦВК, важливим для виборця Прикарпаття буде день утворення окружної виборчої комісії (останній термін до 14 квітня). Саме від діяльності та компетентності членів ОВК в семи виборчих округах області, які у відповідності до ст.26 ЗУ «Про вибори Президента України» здійснюють контроль за додержанням законодавства про вибори, спрямовують діяльність дільничих виборчих комісій та надають правову, організаційно-методичну допомогу, залежатиме в цілому високий рівень легітимізації усього виборчого процесу в Україні. 

 

Володимир Ковальчук,

депутат обласної ради,

Західний кур'єр


Коментарі (30)

1 2014.04.11, 10:29
Ковальчука, прислужника янучари пора вже люструвати
всім 2014.04.11, 09:09
Дуже проста технологія зриву виборів Луганська область не обере Президента а тому у нього не буде загальнонаціонального мандата а отже він нелегітимний.
клава 2014.04.11, 09:20
вже пора і докторську захистити- стільки років при всіх владах з заочною освітою
До 1 2014.04.11, 11:11
Ковальчук у 89-му році, коли всі не були такі гонорові і борзі першим синьо-жовтий стяг підняв і поборами у юстиції не займається. Там без нього є кого люструвати
гіпертрон 2014.04.11, 13:29
при янучарі всі ви лизали, ублюдки
до гіпертрона 2014.04.11, 13:35
скоро вам життя при янучарі раєм здаватиметься.
цікавий 2014.04.11, 21:09
А справді,хто в області керує партією Н.Королевської та О.Ляшка?І скільки голосів вони візьмуть?...щодо автора-В.Ковальчук,більше 10років працює в юстиції,на посаді заступника-а Міністри і начальники міняються...а він на своїм місці(і знаю, що мав проблеми як їхав на Майдан у Київ на виїзну сесію обласної Ради)...
Марія 2014.04.11, 21:27
Володимир Дмитрович чесна і порядна людина. Якщо б такими були більшість, то наша держава була б на високому рівні. Думаю, ніяких люстрацій він не боїться.
ярослав 2014.04.11, 23:05
вважаю що дану інформацію слід сприйняти належно тому що тільки від нас залежить доля нашої держави. Особисто я поважаю п.Ковальчука бо він дійсно має заслуги перед УКРАЇНОЮ !
Сергій Чирва 2014.04.12, 04:49
А хіба для виборців Івано-Франківської області не буде цікавинкою, хто очолює штаб Порошенка? Якось дивно там бачити секретарів комсомолу і членів ЦК та обкомів КПУ...
Чирві 2014.04.12, 08:38
А хіба в штабі Ю.Тимошенко не ті самі з ОК партії та комсомолу-в кінці 89-их якраз і Д.Шлемко і М.Довбенко працювали Білому Домі при компаттії...
григорій 2014.04.12, 11:26
прапори піднімали делеговані комуністами та КДБістами комсомольці і ще певна категорія людей- зрештою подивимось де зараз Чучук- Дума-_Ребрик і т п?- де їхні діти - чи були вони в києві під кулями? ну а про економіку і писати нема що-провалля- були звичайно безкорисні патріоти- але там все було зарезервовано
Троль 2014.04.12, 12:15
Григорій - *уйло
старий 2014.04.13, 18:53
так от цей собі ковальчук це людина яку завербував КГБ і він не був просто 6 наприклад його доправили у сімю яка належала до відомого БАНЛЕРІВЦЯ І ВІН зробив так що вони написали відречення а ще він працював у структурі МЕДВЕДЧУКА ЧИМ ПОЯСНЮЄТЬСЯ його довгожительство а ще він ОБЕРІГАВ СУДІВ КОРУПЦІОНЕРІВ тОМУ його існування як ЧИНОВНИКА це пляма на ДЕМОКРАТІЇ і це тільки стисло адальше це взагалі І ЛЕГАЛІЗАЦІЯ пРОВОКАТОРА ЦАПОВИЧА це нерагування на листи ДЕМСИЛ ПРО УТИСКИ ЦК ВЗАГАЛІ++++++
Софія Ковальчук 2014.04.14, 00:51
цікаво :) молодець! так смішно читати коментарі. пишуть ж дорослі люди,а зміст, як в неграмотної і неотесаної бидлоти. зразу видно,що негативні коментарі залишали неосвічені люди,настільки неграмотні коментарі не залишають навіть діти в "вконтакті". ми переживаємо революцію, одні люди гинуть,а інші навіть не думають мінятися. а хіба в нас не було революційного гасла "потрібно мінятися кожному особисто"? а розумні аноніми,які ще потім тиснуть руку і щиро усміхаються,обливають людину, яка нікому нічого поганого не зробила і стільки досягнула в житті, брудом. Не встидно ось так жити?)
Софія Ковальчук 2014.04.14, 01:00
І взагалі, всі ці люди тобі заздрять, бо ти класний,а вони неграмотні невдахи, які лише вміють критикувати,а самі навіть писати добре не вміють "українці". А їхнім дітям,на відміну від мене, навіть немає ким гордитися!
клава 2014.04.14, 10:04
отесаній бидлоті від неотесаної бидлоти- оце виховання- думав так нас називають саунні рішала -а ні
Ігор Петрів 2014.04.14, 10:27
Ковальчук весь час демонстрував свою державницьку позицію, особливо в той час коли всі чиновники при старій владі або відмовчувались, або в відкриту підтримували стару владу. Треба мати стійке внутрішнє переконання щоб іти на такий ризик, розуміючи наслідки. Зараз легко говорити, а в той час ніхто не знав чим все може закінчитись. І якщо в той час людина зайняла таку ж позицію як і в 89-му то це про щось та й свідчить. Критикувати легко! А хто ще з чиновників мав сміливість так себе вести?
клаві і старому 2014.04.14, 18:45
Гарний приклад подаєте Клава та Старий-знаєте особисто п.Володимира-і що поганого він вам зробив-що і до Його родини чіпляєтеся...І коли він на мітингах хвалився,що належить(через жінку)до славної родини Героя України.А Софія-молодець,що відкрито написала коментар.
Софії Ковальчук 2014.04.14, 21:15
Софійко "Мінятися" ходіть до хлопців вечорами, а нормальні люди змінюються. А Ковальчук якого я знаю -це пристосуванець і холуй своїх господарів : Ливинця,Гдичинського, Кавацюка. Щоб зберегти себе на посаді багато гріхів наробив, особливо в складі конкурсної комісії при проведенні конкурсів на посади в юстицію. А на скількох нашептав Начальнику, скільки пліток розпустив , скільки працює -стільки ж "стукає". Мені прикро, що так пишу про того ким Ви б мали гордитися, але все що тут написано то все щиро і висловлено з не менш щирим сумом, бо сумно коли ті що позиціонують себе патріотами насправді є лицемірами і негідниками.
Софія Ковальчук 2014.04.14, 22:16
ніколи не розуміла людей,які лише анонімно можуть висловлюватися) це звичайнісінькі лицеміри. зараз ви намагаєтесь знати якийсь негатив там,де його абсолютно немає. чому просто культурна і добра людина-"пристосуванець"? чому,якщо людина поважає начальників-вона "холуй своїх господарів"? що ви взагалі за людина? ви ж завтра на вулиці побачите його, привітаєтесь і будете вдавати повагу і дружбу. а якщо постараєтесь знайти якісь недоліки в тому,чим він займається, я не вірю,що ви їх знайдете. я просто раджу вам хоча б в останній тиждень посту не зводити наклепи на людей, якщо ви нормальна людина.
2 2014.04.15, 00:03
Як не має негативу? У колишнього партійного працівника, який за Союзу зробив собі кар’єру і, особливо, коли він «поважає начальників» а з простими людьми і говорити не хоче? Взагалі, захищати свого батька, Софія Ковальчук, гарна справа. А ти знаєш як це називається, коли тато використав своє положення щоб влаштувати свою дитину вчитись у «круту» 5 школу і зробити гарні оцінки для вступу у ВНЗ? Для тебе він завжди добрий а для інших?
до 2 2014.04.15, 08:03
звідки взявся Ковальчук(партійний)за Союзу?Він починав на Позитроні-в партії не був-створював Рух в місті і був делегатом установчих зборів НРУ.І при чім тут крута 5 школа і діти...
Софія Ковальчук для 2 2014.04.15, 16:16
5 шк? до чого це. якщо ви вже до мене чіпляєтесь,то скажу таке, що середній бал атестату в мене був такий,який я заробила- 8,5 балів! а ЗНО здала всередньому на 11б. так що я б не писала те,в чому невпевнена, з цього виходить,що ви фантазуєте і ні в чому з того,що ви тут пишете немає правди) п.с. переходити на особистості надзвичайно розумно. особливо під анонімним ніком)
Софії К. 2014.04.15, 19:02
Ти правильно робиш,що не ховаючись,відкрито підтримуєш Батька.Я випадково прочитав цю статтю і мені вона досить сподобалась...Ось ЦВК вже затвердило склади виборчих комісій в області-пан Ковальчук багато чого передбачив в цій статті...А всякі гадості якраз пишуть ті,що ніколи і статті в газету не написали.
Михайло 2014.04.16, 02:27
На мою думку дописувачі мають жаль до Ковальчука, що не «порішав» їх питання. Я теж звертався до Ковальчука, щоб він мені теж «порішав» справи, але він відмовився. Мій знайомий пропонував йому гроші але він його - післав. Тепер думаю - Ковальчук мав рацію, що не «порішав» мої питання. Жити потрібно чесно по закону і тоді не будемо мати притензії до Ковальчука а ні до когось іншого. В цілому Володимир нормальна порядна особа – не є жлобом.
Ігор Петрів 2014.04.16, 14:00
Ви знаєте людину яка щось робить завжди можна критикувати особливо це люблять робити ті люди які самі нічого не роблять))), Тому давайте користуватися не здогадками і фантазіями в стилі " чув дзвін, та не знаю де він" чи "мені сусідка говорила..." а конкретними фактами, якщо є якась достовірна інформація то діліться, а ні то не потрібно плодити чутки. Зараз людина виклала певну інформацію в статті і багато кому вона стала у нагоді, то хіба це погано???
Михайлові 2014.04.16, 19:51
Абсолютно згідний.Я також звертався до нього- прийняв,вислухав,подивився документи і порадив до кого звернутися,а стосувалось земельного питання в Тисменицькому районі.
2 2014.04.12, 18:45
клава, не всі професорські та докторські звання купують. дехто просто працює на своєму місці
2 2014.04.12, 18:47
невже так погано мати можливість отримати стислу інформацію?
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1926
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1840
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1840
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5430 45
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2134 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1493

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

714

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

771

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

966

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

991
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1748
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3657
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10231
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26116
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10164 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7693
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

874
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

149
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

236
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

363
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1259
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

858