Олег Бахматюк: Навіть зараз Китай і арабські фонди готові вкладати 40-50 млрд. в Україну

 

img
 

 

Про те, що відбувається в Україні, як подолати економічну і політичну кризу Еспресо.TV розповів керівник найбільшої в Євразії агроккомпанії «Укрлендфармінг» екс-івано-франківець Олег Бахматюк.

 

Перше питання, про ситуацію в Криму. Що має робити українська влада?

Україна має бути єдиною і неподільною державою. Крим – невіддільна українська територія. Я сподіваюся, що ми не перейдемо до активної військової фази, бо інакше – це повномасштабна війна.

 

Якщо все ж вдасться утримати ситуацію без військових дій, що має зробити уряд, щоб почати відновлювати економіку?

Я впевнений, що в цьому випадку Захід виділить Україні не менше 20 млрд. доларів. Основна частина цих грошей має піти в крупні інфраструктурні проекти. Не на підвищення пенсій перед виборами, а саме на крупні інфраструктурні проекти…

 

Ми вже пам»ятаємо футбольні стадіони, які вимагають нових вкладень…

Я має на увазі дороги, мости, комунікації до майбутніх підприємств, порти і т.д. Все те, що дозволить запустити економіку. При цьому, держава може емісувати гроші під ці проекти в коефіцієнті один до трьох і ми не відчуватимемо інфляції.  В цілому ж ми маємо розробити великі інфраструктурні проекти на 350-400 млрд. гривень, і почати втілювати їх в життя. Тільки так ми запустимо економіку. Плюс, енергія Майдана має піти на створення громадських ініціатив по перевірці використання бюджетних коштів.

 

Можливо потрібно опустити податки?

Насправді, для будь-якого бізнесу важливий не розмір податків, а єдині правила гри. Затівати зараз податкову реформу звичайно можна, але, по-моєму, набагато важливіше зробити так, щоб у нас всі жили за єдиними правилами. Якщо у нас встановляться єдині правила, можна дуже акуратно втілювати нові ідеї щодо зміни податкової системи.

 

Що зараз має робити Нацбанк?

Перш за все, Нацбанк має видавати кошти банкам на рефінансування під конкретні інфраструктурні проекти. Тільки так можна запустити економіку і знижувати процентні ставки. Але хочу ще раз підкреслити – рефінансування тільки під конкретні інфраструктурні проекти.

 

Чи не здається Вам, що одними дорогами чи комунікаціями ми економіку не піднімемо, і це дещо утопічний шлях?

Дороги і мости – це лише частина проектів. Зараз нашим головним локомотивом може бути лише АПК. На жаль, металургія перестала бути основою економіки. Зверніть увагу на позицію Китаю, що сьогоднішніх подій в Криму. Китай виступив за цілісність держави, адже він розглядає Україну, як головного експортера продовольства до Піднебесної. Відхід частини країни під протекторат росіян – це удар по економічній безпеці самого Китаю. Хочемо ми того, чи не хочемо, але наша безпека на світовому рівні залежить крім всього іншого і від нашого АПК. Якщо такі країни, як Китай, саудівська Аравія, можливо навіть Іран, будуть залежати від нашого продовольства вони будуть куди більшими гарантами нашої безпеки, ніж багато країн Старого світу.

 

Чи готові вони зараз вкладати гроші в Україну?

Як би це пафосно не звучало, але міністр АПК – це насправді головний інвестиційний банкір країни. Саме він має стати тією людиною, яка має дістати гроші і від Китаю і від арабських фондів. Чи готові вони їх дати? Я думаю, що за 2014-2015 рр. вони можуть влити в наш АПК до 50 млрд. доларів. Правда, міністр АПК має жити в літаку.


03.03.2014 524 6
Коментарі (6)

наталя 2014.03.03, 21:48
Мало нам Російської імперії з шизофреніком-царьком???Ще нам на Україну не вистачало Китаю і арабських країн....І так китайців і чурків повно в європейському місті...І ці "вклади" обернуться для нас Великим переселенням даних країн...Люди,не будьте дурними і не вірте цим олігархам...Це все казки...
Бахматюку 2014.03.03, 21:15
Це все правда ,що ви пишете,тільки мені здаеться,що поїзд вже почав рухатись і зупинити його на даному етапі буде трохи складно (я про росію).А винуватцем всього я рахую як янека так і владу яка тепер стае,Чому це в нас так як тільки при владі все собі любимому ненажерливому,а простим людям сосати лапу.Настрій людей пригнічений всюди розмови про цілістність Держави.Всі готові стати на захист,але небачуть кого боронити знову тих які при владі багаті ситі і.т.д.Був на майдані бачив як іде лідер партії а його як царя охороняе 20 мордоворотів,цеж треба дати каждому бобло щоб за тобою як за бараном ходили.Куди котимось не знаю но стати на захист готовий хоть серед ночі.Но потім щоб більше мої очі ні одного з цих ,що були і з цих що зараз в парламенті і в других гілках влади їх не бачили.НЕхай нахрин всі покинуть Україну а народ без них проживе. Все хватить більше зла не вистачае.
Потап 2014.03.03, 22:34
Спочатку збанкротив "Фаворити", не заплативши десяткам фірм-постачальників.Потому продав банкрота собі ж...Кілька разів реструктуризовував свої ТзОВи, змінював назви додаючи нове слово, щоб в черговий раз кинути людей іт.д. А тепер вчить коли БОС втік як Україну рятувати...Лицемір!
чілавєг 2014.03.03, 22:54
Шахрая пиздливого на гілляку разом з його смердючими курми і китайцями!!!
ник 2014.03.04, 10:46
Се правда, шо він тут робив, бо чистих мільйонерів нема. І далі по їго підприємствах зарплата мала і кидают, бо він взєв у Китаю 4млрд. і віддає зерном. І доки не віддаст буде всім зле. Але він говорит добре, треба будувати дороги і порти. І се робити за разунок емісії НБУ!!! 1 до 3 як він каже. Так роблят великі держави. А малим не позволяют МВФ. Кажут ми вам дамо. І проти як ми сами друкуєм гроші. А якими методами тиснут, то ви сами видите по тому як зараз: Крим і Одеса -се торги Вови і НАТО. За що торг -ввидим вкінци.Але не за наше краще життя. І не лиш сим Бахмат нам добрий, а й тим що взєв кредит і чесно віддає, а довіра інвесторів багато коштує! А Янук з присяжнюком взєли 3млрд. і з кінцєми, зараз в суді позов КНР. А під инчий кредит на 7М заложили елеватори якісь і портові споруди. І тоже не віддали, тому китайці берут споруди. А відносно шо китайці та араби все заселят, то сего най Вова боїтсі. У нас і юдеї мают інвестиції, і маскалі, і німці, а на вулици шось їх не видно.
Шановний 2014.03.05, 07:47
Бахматюк, Заплати зарплату працівникам свого телебачення і підвищ розцінки, а тоді розповідай, як кораблі бороздят економічне пространство.
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1051
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2440
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2066
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2103
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6403 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2397 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

267

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1088

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1125

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1334
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

211
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

547
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2004
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26447
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

508
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10407 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7949
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

491
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

352
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

506
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

578
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1524