Прикарпатці взялися за розкриття корупційних схем на митниці

 

 

До прокуратури Івано-Франківської області звернулися перевізники, які возять автомобілі з країн Європи. Вони вирішили розповісти про корупційні схеми, які існують на митниці.

 

Зокрема, як зазначають підприємці, через брокерів вони передавали митникам гроші, щоб далі без проблем пройти процедуру оформлення.

 

«Протягом довгих років митниця негласно через брокерів вимагала з нас підприємців певну суму грошей за сприяння оформлення транспортних засобів. Тим, хто не давав будь-які гроші, окрім митного збору, відмовлялися оформляти транспортні засоби – затримували, пояснювали якимись причинами і це могло довго тривати. Нам це надоїла. Приблизно за минулий рік, як сказали митники, на території України ввезено близько 8 тисяч транспортних засобів і приблизно з кожної машини брали у кишеню 300 умовних одиниць.

 

Брокерів поставили, як посередників, у митників руки чисті. Це була корупційна схема», - розповів Олег Іванків, приватний підприємців, представник перевізників транспортних засобів з країн Європи на територію України.

 

За словами підприємців, брокери готові про все розповісти, за умови, якщо їх не зроблять крайніми у цій ситуації.

 

Також, люди вимагають від влади провести негайлю люстрацію у митних органах.


25.02.2014 612 28
Коментарі (28)

Справедливий 2014.02.25, 17:51
Так було завжди,але не повинно бути зараз,хоча би в пам"ять ГЕРОЇВ МАЙДАНУ.Підтверджую про подібне в 2008 році=сам був свідком. Не пішов,як інші тому 40 днів "вирішувалось" питання.Багато з тих,хто тоді був у "верхах" рвуться до влади і зараз. І Н Ф О Р М А Ц І Я Д Л Я роздумів,якщо хочемо= З М І Н !
Породілля 2014.02.25, 18:10
Люди, шановні франківчани! Якщо Ви хочете змін, почніть зміни з ПОЧАТКУ ЖИТТЯ, з нашого роддому, де живуть міліонери, які заробляють на народженні, від 300 долларів за роди - мінімум, це самі скромні 300, а нескромні а такі майже всі до 1000-1500 доларів за кесарево, яке в баготьох випадках і не потрібно, але ріжуть майже всіх, бо це вигідно! Як і вигідно тільки породіллю вивезли з кімнати, де вона народжувала, завалювати її всілякими грошовими питаннями, вона ще кровію стікає, а вони, що треба гроші на те, на те і на рукавички і на шприці и нам треба, щоб ви подякували і на ліки он у тій аптеці, самі дорогі, Вам вони вкрай "необхідні". Якщо грошей не маєш або не хочешь давати - ти зло, на тебе майже не дивляться. Ніхто не підійде, води не дасть! Це принизливо, бо перед медиками повінні бути всі рівні!
думаючий 2014.02.25, 18:19
Медична галузь та митниця це ельдорадо бабла для обраних.
Бувалий 2014.02.25, 18:22
Калуські підприємці вже про це писали, і про побори в МРЕО при реємтрації також. Було названо фамілії працівників ДАІ, які бали хабарі. Приїжджала навіть комісія з Департаменту ДАІ, однак інформація не підтвердилась... Також слід згадати повідомлення в неті праціівників ДАІ ІВАНОФРАНКІВЩИНИ про побори в їх підрозділах. ДЛя багатьох не секрет, що ДАІ-вці щоденно задають 200 грн. за допуск до несення служби дньом, та 100 відповідно за нічні чергування. Таксисти здають Державтоінспекторам по 50 грн. в зміну, а маршрутні перевізники по 75 грн/день. Тому і недивно, що таксисти і маршрутники їздять як хочуть, перевозять на чому хочать, систематично порушують ПДР і з нас посміхаються...
111 2014.02.25, 18:37
негайно взятись за лікарів
Бувалий 2014.02.25, 18:48
А приватна парковка по 110 грн./доба, хоч заїжджай на 5 хв., а плати за добу. А миники оглядають тільки на парковці, на вулицю вийти не можуть...
SOS!!!!!!!!!! 2014.02.25, 18:53
Медична галузь-корупція процвітає,лікарі самі називають суми- взяти,операція,чи при лікуванні....
лікар 2014.02.25, 19:25
шановні ви розумієте різницю між корупцією і платою за роботу? у вас нема вибору платити митниці хабар чи ні - хочете ввезти товар, мусите платити. медик вас не примушує користатись його послугами. не подобається ціна - йдіть до іншого медика, в іншу клініку, країну, якщо там дешевше. або взагалі не лікуйтесь. хочете одержати послугу лікування - заплатіть. хватить нісенітниці нести. не подобається вітчизняна медицина - не користуйтесь.
1 2014.02.25, 19:42
Розповсюди всім!!!! Хтось має нести відповідальність за загиблих людей!!! Відео http://www.youtube.com/watch?v=0dLsQ4o6mf0&feature=youtu.be Сказали на 1+1 що це знімав їх кореспондент. Цей канал-це канал головного українського олігарха Коломойського…… У спину протестувальників стріляє снайпер ... Тривалість відео - 2:42 Куля потрапляє в дерево в 2:41 з боку відеокамери, що знімала революціонеров ззаду ... і в цей момент відео переривається ... Зупиніть відео на позначці 2:41 , коли куля снайпера потрапляє в дерево. На екрані монітора ТОЧНО в це місце приліпите шматочок прозорого скотча і намалюйте на ньому «проріз прицілу» ... зробили? До речі, «проріз прицілу» виявилася ТОЧНО В ЦЕНТРІ екрану монітора ... Тепер Ви - «снайпер» ... Прокрутіть УВАЖНО відео спочатку. На позначці 0:18 куля влучає в дерево (на стовбурі дерева з'являється біла крапка) На 0:30 куля влучає в мужика касці зі щитом-він летить на землю На 0:38 куля влучає в стегно іншому «революціонеру», на 0:57 він зрозумів, що в нього стріляє НЕ МІЛІЦІЯ і показує снайперу закривавлену долоню ......... Резюме - сигнал на відеокамеру надходив від снайперського прицілу!!! Той, хто знімав це відео - той і стріляв у спину революціонерам... Як у Лівії, Сирії, Єгипті, ... Брудно працюють ... 1:55 - чується закадрова арабська мова ----------------------------------------------------- Видео стрельбы непосредственно с места событий http://www.youtube.com/watch?v=kg9fjOfPZyE на 2.05 хвилині говорять на англійській з арабським акцентом, плюс явно хтось же знімає на міні камеру, для "картинки". Снайпер знає своїх в лице однозначно. Скоріше за все сирійські бойовики з однієї групи разом із снайпером. А ось відео, де депутат від Батьківщини Пашинський вивозить снайперську гвинтівку особисто. А ось це відео http://www.youtube.com/watch?v=VXXqLE9jmts цікаве закадровими голосами, де говорять що їм треба знімати як можна найбільше трупів. Хтось же дав їм таке замовлення...
Породілля 2014.02.25, 20:09
"шановний" лікарю, я хочу Вам нагадати, що у нас в країні безкоштовна медицина і ті, хто бере за неї гроші собі в карман - не лікарі, а хабарники, і місце ваше не в лікарні! Так ви дурите старих людей, тяжко хворих, яким не має що робити, аніж платити вам гроші за ваші обіцянки и домовленності з аптеками, жінкам на сносях, яким так чи інше треба народжувати. Тим більше за вашим рівнем професіоналізму, коли ви рідко навіть можете встановити правильний діагноз, це що стосується лікарень! І тому, кажучи, ПЛАТИ - ви автоматично заявляєте про себе, як про першого хабарника!
hgf 2014.02.25, 20:18
Тобто новий українець при народженні вже отримує прививку на корупцію аж до смерті і змушений вже в зрілому віці годувати голодних до грошей чиновників.
Гуцул 2014.02.25, 20:24
А за замитнення товару на росію митники брали від 1500-2000 тис. Доларів одна тисяча на податкову (роік, рахміль, дума) а решту Боднарчук ділив між своіми
лікар 2014.02.25, 20:40
породілля, я також маю щирі сумніви щодо вашого професіоналізму в будь-чому крім вимогательства безкоштовного танцю навколо вас. про безкоштовну медицину в країні пропонуєте мені розказати в магазині? що я немаю чим заплатити за хліб бо медицина безкоштовна? чи в школі вчительці що я немаю грошей на ремонт бо медицина безкоштовна? народжуйте дома наступний раз, ніхто з вас нічого не вимагатиме
для ЛІКАРя 2014.02.25, 20:46
"на злодієві шапка горить",??? держава платить тобі зарплату за твою роботу,а якщо не подобається - відкривай ПРИВАТНУ клініку і тоді не буде йти мова про корупцію !
лікар 2014.02.25, 20:58
я вже давно працюю в приватній клініці. мої колеги теж по можливості влаштовуються в приватні клініки, або виїзджають за кордон, де працю лікарів цінують і в матеріальному і моральному плані. через кілька років безплатно за зарплату прибиральниці вас хіба прибиральниці в лікарнях і будуть лікувати.
Породілля 2014.02.25, 21:12
Я на щастя знаю лікарів, які не беруть хабарі, особливо, що стосується нашої дитячої лікарні, є там декілька таких поодиноких нехабарників, і знаєте, їм хочется робити подарунки за одуження діток, за спасіння. Просто так, сама пхала гроші і казала, дай Вам Боже здоров'я! І не брали, а я пхала! Оце дійсно лікарі! ЛІКАРІ! А Ви - ви, лікарю, НІЩО!!!
Славко 2014.02.25, 21:32
ви, нешановний наш лікар, не забувайте, що ви працюєте не в приватній клініці, не у власній ПРИВАТНІЙ лікарській практиці, а у державній лікарні! йдіть в приватну клініку, відкривайте свою і т інш. - і ніхто вам слова не скаже. Тоді буде зрозуміло - вам платимо гроші за ваш труд, до того ж ви маєте заплатити податки, заплатити зарплати медсестрам, санітарам, ліцензію і т. інш., а так ви реально ох..іли: ми, платники податків, вам збудували лікарні, закупили мед обладнання, видали ліцензії, опалюємо, ремонтуємо і уртимуємо весь допоміжний медичний персонал, і нарешті вам платимо зарплату - і ви маєте лице таке говорити породілі - ганьба. і не треба плакати про малу зарплату - мала, то йдіть вприватну клініку, а в державній будуть працювати молоді спеціалісти, які навчались за державний рахунок, і які не можуть найти роботи роками... і люди будуть занти, безкоштовно - але відріжуть руку замість ноги, а хочеш "високопрофесійно" йди в приватну, принаймі поки не зміниться ситуація з фінансуванням у галузі...
Дивак 2014.02.25, 21:36
Працюю з Франківською митницею давно і багато. В мене НІКОЛИ нічого не вимагали і я не давав хабарів. Але! Не підсовую ліві документи, не занижую митну вартість, не міняю код товару - іншими словами - не намагаюсь обвести когось навколо пальця....
pujol 2014.02.25, 21:56
цілком згіден зі Славком. На гіляку таких медиків!!!
pujol 2014.02.25, 22:00
А що ти скажеш на те, що для переїзду на постійне місце проживання до України в тебе відкрито за розмитнення машини вимагають 2000 дол. (а по закону дозволено без опод.), яка тут правда!!!!
Оля Новосядла 2014.02.25, 22:09
Правельно геть лікарів - хабарників. Я в Лисці народжувала, мене мали кесарити і мені гінеколог там такий, що чує не дуже каже зразу заплатити треба 5 тисяч., а ні їдь собі у Франківськ народжуй, от вам і безкоштовна медицина
хряпа 2014.02.25, 22:12
лікарю, як дізнатись чи має курва сифіліс, бо я тут на буковель зібрався
сотникам 2014.02.25, 22:16
Думаю, що чоловік цієї породіллі як український чоловік проснувся зі сну (як герої В. Парасюк, Гаврилюк, Саша Білий і інші) і тепер дасть доброго прочухана лікарям, давно пора.
Хтось цих хабарників кришу 2014.02.25, 22:30
Дивні ви якісь,якщо той лікар, про якого писала шановна Оля з Лисця, вимагав в неї таку суму і не боявся, значить хтось його кришує певно.....бо мусить він ділитись чи Ви думаєте, адміністрація закладу не знає про це, чи за дурно мовчить і правоохоронці теж.
Громадянин 2014.02.26, 09:43
Наступним кроком має бути викриття всіх схем у податковій системі, щоб підприємці не платили людям копійки (в конвертах) при цьому купивши собі індульгенцію в ДПІ (за хабар)...
Породілля 2014.02.26, 09:46
Всім дуже дякую, хто підтривам саму ідею чесності лікарів, хто проти медицини за хабарі. Сьогодні на фейсбуці була створена сторінка https://www.facebook.com/pages/Україна-проти-лікарів-хабарників/598264510264821 всім, хто пройшов через "чісті" руки нашої медицини, всім небайдужим, пишить и викривайте тих, кто давав клятву лікувати, але клятву не Богу, а дияволу!
товариш 2014.02.26, 11:24
А скажіть,чи є будівельники,які не платили в інспекцію архбудконтролю?садити сук! пишем заяви в сбу!
ллюстрант-любитель 2014.02.26, 15:36
Ще візьміться за ОВІри , паспортні столи... Там сидять такі дами! Чого тільки гардероб та прикраси варті Одного разу мав з ними справу.Терміновий закордонний паспорт робив. Скільки вони здерли за те, щоб з"явились бланки, які і так були у наявності
17.05.2024
Тетяна Дармограй

На Івано-Франківщині з вівторка, 14 травня 2024 року, довелось знову вдаватись до відключень світла. Причиною є наслідки системних російських обстрілів енергетичної інфраструктури України, а також холодна погода у травні.   

954
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

11584 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

2060
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1932
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2929
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4874

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

611

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

1221

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1729

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1471
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1863
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1706
19.05.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

8935
12.05.2024

Про значення неділі журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

767
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

844
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

2030
21.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

20526
19.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

511
14.05.2024

Найбільш підготовлений рубіж — той, що розміщений на деякій відстані, що дозволяє використовувати й засоби інженерного озброєння, й залізобетонні споруди.

565 2
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

858 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

898