Роман Островський: Народна рада Івано-Франківщини вивчить питання тендерів. Особливо в сферах будівництва та природоохоронній

 

Фото: www.report.if.ua

 

Роман Островський, один із активісті в Народної ради Івано-Франківщини, в своєму сенсаційному ексклюзивному інтерв'ю, яке ми плануємо оприлюднити завтра, розповів кореспондентові "Фіртки" про те, чим планує займатися новостворена Народна рада Івано-Франківщини.

 

Окрім Люстраційної комісії за словами Романа Островського планується і робота Антикорупційного комітету, головними питаннями якого буде вивчення корупційних схем в тендерах за бюджетні кошти.

 

"Окрім самої люстрації важливим етапом є боротьба із розкраданнями бюджетних коштів, тобто з джерелами корупції. Якщо на першому етапі було запропоновано девіз Народної Ради (на вибір депутатам та чиновникам, яких люструватимуть) «Люстрація або кастрація», то на сьогоднішній день з'явилося ще одне гасло - «Меч правосуддя не має ножен». Що це означає? Ми будемо ініціювати створення Антикорупційного комітету, який розглядатиме усі тендери, які вже відбулися, включно з тими, які вже "закриті" грошима.

Тендери – це чи не найперше питання. Особливо тендери в будівництві і, особлива увага, на тендери в природоохоронній сфері. На нашу думку, там корупція перейшла вже всілякі рамки. Вже є багато інформації щодо зловживань в цих галузях.

Буде експертиза цих тендерів. По них якраз найкраще визначити і оцінити - чому, коли були набагато нижчі ціни, була встановлена саме така захмарно завищена ціна і куди, кому пішли "залишки" цих коштів. Ми будемо переконливо просити тих підприємців, які використали ці бюджетні кошти добровільно розповісти - куди саме, кому і скільки коштів пішло у вигляді "відкатів", хабарів.

Друге - будемо перевіряти ті тендери, які вже виграні, але кошти по них ще не пішли. Знову ж таки, треба і це розуміти, що такі тендери, які виграні ще в минулому чи позаминулому році, а кошти по них не пішли. Ми розуміємо, чому. Вони були виграні – просто щоб потім, коли з'являться кошти їх і виконувати. Тобто при формуванні бюджету на наступні роки, ті хто лобіював ці схеми, закладатимуть у бюджет кошти на тендери, які вже виграні, там є вже чіткі суми відкатів і так далі.Також ми це переглядатимемо.

Третім питання є ті тендери, які ще мають відбутися. Щоб не було такого, як було із тендером, де найнижча сума була запропонована 9 млн. грн., а з незрозумілих мотивів виграла фірма, яка запропонувала майже 15 млн. грн. Тут є величезне суттєве питання, чому так? От на ці всі питання Народна рада хоче отримати відповіді.

Повірте, в наших розслідуваннях спливе дуже багато цікавого і несподіваного", - розповів Роман Островський в ексклюзивному інтерв'ю "Фіртці".


13.02.2014 1002 34
Коментарі (34)

михайло труфан 2014.02.24, 16:54
Люстрація! Комісія повинна уже формуватись. Виключно з людей які не пов"язані з владою, не отримували від ригів матеріальної допомоги і не підтримували владу на місцевих і парламентських виборах.
Микола 2014.03.12, 19:20
Зверніть увагу на пана Пилипчука В.І. (головний спеціаліст Департаменту охорони здоровя по хірургії), який знищив хірургію області, перетворивши хірургів ЦРЛ на фельшерів, які зобовязані "постачати" йому хворих (він круглодобово літає по області - оперує все підряд), а зібрання Асоціації хірургів на "розбір польотів" під його керівництвом та в обовязковій присутності одіозного п. Олінійчука М.Д. А тепер заставляє районних хірургів збирати підписи в його підтримку, щоб лишитися в тепленькому кріслі, бо знає, що без "крісла" йому ніхто руки не подасть.
Снятин 2014.03.25, 18:17
Зрадник у “Батьківщині” Чому лідери демократичної партії від Снятинського округу народний депутат України Гладій В.І,депутати обласної ради,голова партії батьківщина у Снятинському районі Угрин І.М та новоспечений голова райдержадміністрації Дякур Д.Д не виключили із лав партії та не здали правоохоронцям ,а своїми діями покривають “перевертня” депутата районної ради від партії Батьківщина ГРИЦЮКА ДМИТРА Цей Хам збирав для прокурора злочинця Полежаєва О.М данину від нещасних підприємців і фермерів,які ледве виживають у цей час. Кожний фермер здавав за гектар землі 100 -400 гривень інші від обороту виробництва,без згоди мали фіксовані ставки. Банда із двох чоловік для власного збагачення створила мережу виконавців які таємно вели облік виробництва незаконного вивозу гравію і піску де кожний водій за одну ходку гравію платив 100 гривень. В разі непокори арешт майданчик був забезпечений, забирали навіть порожні машини які просто їхали по дорозі,без всяких пояснень, це і було сигналом,що Дмитру треба занести гроші. Цей злочинець прикривається ще рідним братом який працює в СБУ, не платить податків від діяльності, повідбирав чимало земель в інших фермерів ,продає в колибі підробну горілку ,не сплачує оренду плату земель які само позахоплював повикопував там ставки і вирощує рибу, ОТ ХТО ВХОДИТЬ В СНЯТИНІ В ПАРТІЮ БАТЬКІВЩИНА
Ого 2014.02.13, 16:05
бомба! те що треба!!!
Діма 2014.02.13, 16:25
Та хто ви такі? Ви знаєте, які там бабки. перекуплять вас, студєнти!!)))))))
роап 2014.02.13, 16:26
для цієї роботи потрібні спеціалісти а не той зброд в спортивних штанах і шарфіках
ВІДКРИЙТЕ ОЧІ 2014.02.13, 16:36
Островський з регіоналами дружить і розводить і штаб і Народну раду, а вони ходять і шмарки жують
аратта 2014.02.13, 16:41
Цей панок вже "врегулював" будівельний конфлік у Пасічній , після чого бандюки будуть будувати на самісінькій дорозі. Ганьба таким "будівничим" України!
Дримбограй 2014.02.13, 16:42
Молодці! Хто би не були ці хлопці - і в чому би не були одягнуті - нехай в спортивних штанах і шарфиках, але молодці, що починаєте цих щурів і паскуд виводити на читсту воду. Не забудьте про онуфрієвих і гаркотів. Я собі уявляю як після цієї інформації себе починають почувати деякі бізнесмени і корумповані чиновники...))) Сон спокіний закінчується в очікуванні - коли по мою душу?
Слава Україні! 2014.02.13, 16:43
Нарешті хтось займеться справою, а не тільки вишиванки на мітингу буде рвати)))))))))))
маршал 2014.02.13, 16:47
Люстраційна комісія це що таке? Це видно таке утворення яке собі створили нероби, лайдаки та пройдисвіти, які обєдналися під таим собі брендом Свобода і хочуть щось та й урвати. Виникає питання, а хто їх уповноважував на здійснення перевірок державних органів влади? І на підставі якого законодавчого акта вони мають здійснювати перевірки на які вони замахнулися?. То є якась махновщина.Видно скоро з тією революцією після повалення режиму Януковича наступить повний дурдом. Як що так далі піде, то з такими кадрами нас не то що в Європі не захочуть бачити, нас і в Антарктиді не схочуть бачити навіть пінгвіни. Бо такі люстратори почнуть люструвати королівських пінгвінів бо вони королівські, а люстратівські перевіряльники почнуть перевіряти де поділись пінгвінячі яйця.
маршалу 2014.02.13, 16:56
Ні, це треба робити. Народна рада - це серйозна ініцціатива, яку бояться і будуть тролити "маршали" і "єфрейтори" Ригіаналів, і свободівці, і бютівці левицькі і вся ця мразь хамів і злодіїв. Тримайтеся хлопці! І будьте готові працювати без подяки і користі. Ви не зручні, не куплені, молоді і щирі. Підтримую вас. Не продайтеся і не зламайтеся!!!!!!
гііість 2014.02.13, 17:08
Кандидата в депутата спрашивают: -Зачем бы баллотируетесь? - А вы представляете что делается во власти? Коррупция! Сладкая жизнь!! Воровство!!! -И как вы собираетесь с этим бороться? - Зачем бороться? Я хочу в этом участвовать!!!
Дрон 2014.02.13, 17:43
Молодці. Підтримую. Банду геть! Незалежно від того з якої партії - ПР, Батьківщина чи Свобода.
User 2014.02.13, 17:58
Все булоб добре, якби ті хто збирається проводити люстрацію, почали з себе.
правильно 2014.02.13, 17:14
Дуже правильна ініціатива далі робота. Учора показували репортаж з Криму як громадська орг. розкрила аферу: за бюджетні кошти зняли ролик про Судак 30-секунд за чверть мільйона гривень. Хлопці, перевірте як ці мудаки витрачають бюджетні кошти. Але візьміть собі у поміч доброго бухгалтера.
User 2014.02.13, 18:00
Все булоб добре, якби ті хто збирається проводити люстрацію, почали з себе.
Ага 2014.02.13, 18:01
От і нехай почав би щось робити якраз з хама Левицького, бо поки що виглядає, що якраз він і спускає все на гальмах. Сидів і мовчав, коли хам публічно закривав рота активісту. Крім того, для експертизи тендерів в таких галузях треба хоча б щось у них петрати. В Островського нема ні знань, ні досвіду, як він збирається аналізувати наприклад видатки на будівництво очисних споруд чи берегоукріплень? Все це приречено на пусте блаблабла з самого початку.
Тарас 2014.02.13, 18:04
Нічим не кращий за запроданців регіоналів, хто вибирав його як 'люстратора'.
вася 2014.02.13, 18:06
чим більше гучних гасел, тим більший пшик
до Ага 2014.02.13, 18:09
я так знаю, що якраз в Романа є і досвід і розуміння, він не останній підприємець, і ще не впевнена, що він буде сам в цих комісіях, і ще - при комісіях будуть створоені експертні ради - бухгалтери, юристи, колишні правоохоронці, фінансисти, журналісти - так що все буде професійно і зважено. не треба тролити, панове риги, і браття свободівці)))))) розумію, що страшно... але буде так!
Рух 2014.02.13, 18:36
Ну то почніть з Свободи! Скілько грошей пішло на ремонт доріг, на комунальні п-ва - скільки використано! ХАй все буде по чесному.Оприлюдніть.Тільки своїх не прикривайте.Нє?
велосипедист Зеник 2014.02.13, 18:50
Непогано було б зробити з цього приводу сайт із щоденним оновленням інформації по розслідуванням, із розділом для відвідувачів, які б підказували прізвища потенційних "героїв" для наступних перевірок.
Маршалу 2014.02.13, 19:08
Про яйця пінгвінячі ви загнули. Пінгвіни не королівські, а імператорські.
1 2014.02.13, 20:13
Наскільки мені відомо Народна рада не зареєстрована організація. Якщо це правда - позор і потім гасла
Hjc 2014.02.13, 21:27
Народна рада як незареєстрована організація - це клас! Досить нам "реєстрових" опозицій і формальних ГО! Ніяких реєстрації! Так тримати. Шугайте цю шоблу. А всім тролям - робіть щось і ви, якщо здатні і кишка не тонка. Досить дрочити клаву!))
Роман Островський 2014.02.13, 22:50
Якраз про берегоукріплення і очисні спроруди знаю все))) І про оборудки навколо них також. Саме тому на цьому і загострюю увагу. Конфлікт по Пасічній дійсно врегульваний. Максимум вимог, що виставляли мешканці, виконаний. І про дорогу у вимогах не йшлося. Тому не треба вигадувати) Відписав на те, що мало конкретику. Всі коменти, що направлені на тупе обливання брудом, просто не реагую) І не бійтеся підписуватись власними прізвищами, це не страшно, якщо Ви говорите правду)
Роман Островський 2014.02.13, 22:58
На засідання Ради можуть приходити всі бажаючі.Приходьте.Включайтесь в реальну роботу. ЗАПРОШЕННЯ ДО УЧАСТІ В НАРОДНИХ РАДАХ!!! За нами не стоїть жодна партія чи організація. Ми найкраще знаємо, що за нами лише довготривале приниження, знущання, безпорадність і безнадійність. І тому ми кажемо: НІ усім політичним махінаціям! Ні договорам за зачиненими дверима, ні "обраним". Лише представницькі органи територіальних громад: Народні Ради, де громадяни і громадянки разом домовляються про вирішення проблем кожного з нас. Не допустимо нікому відняти наше громадянське повстання! Телефон гарячої лінії Народної Ради Івано-Франківської області: 066-528-14-96
Гість 2014.02.13, 23:35
Слідкую, і бачу, що деякі неугодні коментарі відразу видаляються. Чому так? не приємно коли пишуть щось не те що б хотіли бачити власники сайту?))
Василь 2014.02.13, 23:39
Ромку Островський, а чому мовчав ти коли хам левицький з трибуни хамив представнику народу? чому сидів і мовчав, а не заткнув його зразу? Тепер кричиш, активіст, а чому відразу не зреагував на то хамство?
Роман Островський 2014.02.14, 00:03
Коли Левицького понесло,то хотілось дати йому можливість проявити себе на повну) Крім того,це відео,що є в інеті,висвітлює лиш частину того,що відбувалось.Насправді лиш той художник йому не нахамив у відповідь.З іншими учасниками був взаємний обмін лестощами)) По ньому справа не закінчена.Зараз громада чекає висновку комісії з етики та відповіді фракції.Відносно них і буде прийматись остаточне рішення.
Василь 2014.02.14, 00:12
Невже хтось думає, що комісія, чи фракція покажуть левицькому на двері? Не смішіть, ви бачили членів тої комісії? А фракції - Шлемко не дозволить шось сказати проти свого лизуна. Складається враження, що вже знову усі між собою подомовлялися, а народ знову в дураках залишать.
Роман Островський 2014.02.14, 00:15
Мене легко знайти в будь-який день в приміщенні обласної ради) Переважно в кабінеті 500.Прийдіть,побачите і почуєте все самі)Мені незвично бути публічним,а тим паче спілкуватись беземоційними коментарями.Приходьте,разом щось корисне зробимо)І більше позитиву-нам його всім не вистачає)
dOOb 2014.02.14, 08:54
Пропоную починати люстрацію з огляду помешкань і транспортних засобів на яких їздять обєкти люстрації і їхні рідні, а також бізнеси, якими володіють їхні рідні!!! А "комісія по етиці" це повна хрінь!!! Гроші красти і бути вихованим перед камерами нічого не заважає!!!!!!
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

927
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

744
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1850
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3190
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2525
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2512

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

194

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

706

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

663

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1561
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

324
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

656
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

592
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

302
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

363
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

27001
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

814
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19655
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

397
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

376
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

703
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1245 1