Що буде з Україною? Варіанти розвитку подій від експертів

 

Фото: rian.com.ua

 

Вже третій місяць Україна на грані громадянської війни. Тисячі людей на вулицях вимагають відставки Президента і КМУ, зміни Конституції, тобто повного перезавантаження політичної системи.

 

Натомість, чинна влада не чує вимоги українців,  а опозиція поки що неспроможна запропонувати альтернативу чинному устрою.

 

У такій ситуації, кореспондент "Фіртки" вирішив поцікавитися у експертів і громадських діячів, що далі буде з Україною? Які є можливі варіанти розвитку подій, чи не варто говорити, що революція в Україні може посилити протистояння між Сходом і Заходом, як світу, так і України.


04.01.2014 1014 8
Коментарі (8)

народ 2014.02.20, 14:43
"пане" Романюк, а чи не здається вам, що народ вийшов ще й тому, що у нас є такі "проффесори" як ваш батько!!!!!!
пересычна особа 2014.02.23, 22:47
Пересічна особа. Господа и смерды, господа и простолюдины, господа и холопы, господа и простые советские люди, “золотой” фонд Украины и прості, пересічні громадяни. Это с каких-то веков и до сегодняшних дней? Это они, кучка, раса господ, на протяжении тысячелетий указывают нам наше место, определяют наш минимум, а свой максимум, распоряжаются тем, что создается народом. Где мы сегодня, в какой общественной формации с такими понятиями? Куда мы идем, какое общество мы строим? Думаем ли мы об этом на Западе Украины, на Востоке и Юге? Или мы глотаем наживку политиков, разделяющих и властвующих, мы, простые, простолюд, пересічні громадяни, глотаем, а может быть, вонзаем поднесенный ими кинджал себе в самое сердце, мы, на Западе и Востоке, те, кто больше всех работает и меньше всех получает, мы – золотой фонд Украины. Мы, которые 20 лет в паутине политических интриг, лжи, информационной войны с экранов телевизоров против наших детей, третьей мировой алкогольной и наркотической войне против наших мужей и сыновей, барахтаемся, как можем, трудимся, подрабатываем, воспитываем, кормим, болеем, радуемся простоте жизни и каждый день думаем: лишь бы не хуже. В мире есть достаточно для благополучия каждого, но в мире есть мало для алчности каждого. Каждая власть порочна, это средство достижения личной выгоды, личной цели. Хорошая власть – недосягаемый идеал. На власть не надо уповать, не надо уповать на кумира, лидера, проводника, вождя ибо «Не сотвори себе кумира”, “Не поклоняйся идолу”. Тот, кто приобретает собственность, становится удовлетворенным. Он не будет печься о нашем благе, как бы ни был красноречив в своих обещаниях. Власть подлежит гражданскому контролю, жесточайшему контролю, как и денежные средства государства. Все имеющиеся контролирующие органы разогнать, полномочия контроля передать уполномоченным от Киевского Майдана. Пресечь прихлебателей, не заниматься самоедством, не сожрать друг друга (мы это умеем), не разобравшись, не унижать граждан, как это было во время речи Юлии Тимошенко, ибо будете не лучше тех, прежних. Все без исключения партии запретить, строить гражданское общество. Остыть от эйфории и эмоций, плохих и хороших, помнить о погибших, но не спекулировать этим. Когда надо – быть решительными, если не надо – ¬ попридержать лошадей. Очень много учиться и работать. Было бы дело, а слова найдутся. Не надо больше состязаний в пустоплетстве. Помнить, что отец правды – Господь, отец лжи – Дьявол. Кому будем служить? С миром в серце и чистими помыслами. Благослови нас, Боже.
НИК 2014.02.06, 22:24
НИК 6.02. 21-00 Мирний ПЛАН РОЗКОЛУ УКРАЇНИ РФ І ФРН виношувався вже давно. Сюди входив і рух Янук до асоціації, який в сі тємі, і різкий вихід, аби зпровокувати в народі конфронтацію. І побиття 300 юнаків 30.11. моск. куренем смерти тоже їго частина. Але все їм спортили пів мільйона українців, що вийшли 01.12. на Майдан, і бій на Банкові, і кров їго розгону. Мирний ПЛАН РОЗКОЛУ проваливсі. В’яла спроба ВВ 20.12. зачистити Майдан була спробою показати зовнішнім гравцям що без великої крови се вже неможливо. Слава українцям! Світовий уряд задумавсі. Десь до 15.01. вирішив: 1. кров в Укр. Допустити не можна. І се треба доказати Путіну, бо він готовий і на сей варіант, їго люди повинні як мінімум добитися федералізації. 2. Україна має бути єдина. Так хоче США і КНР, в сім вони переконали і ЄС. ЄС від себе гарантувала Вові, що ми лишимсі для него буфернов зонов, а не придатком ЄС. РФ через Янук зразу відповіла законами 16.01.14, блок Майдану, що вилилося у бої 19-23 січня. Мобілізований законами 16.01. Майдан поширив свої дії в області. І шо би не казали наші ліберальчики, се і заставило Яна як ПУ піти на переговори з ручнов опа-зицієв. Вові се не сподобалосі і він почав тиснути на Регіони і їх олігархів, крім Пінчука і Рошена, структури яких підтримали Майдан зпочітку, та готувати введеня НСтану. А Захід на Вову не тисне як він, зрозуміли їму методами. Як у 2004р. Хоть може, бо він ше не зовсім пішов під Китай, а ще має моцну долярову прив’язку і до ЄС та США. Не просто маскалі, а навіть вихідці з РФ, міцно сидять навколо Президента і в МВС та СБУ, а з Харкова та Криму пролунали заклики до федерації та захисту їм з РФ. Тобто вони вже готові до силового сценарію і держави типу Сирії. І наш пацифізм вони знают – єдина ще надія на зАхід. Пацани, виборів потім вже не буде! Буде в’яла повстанська акція з вимогами виборів в умовах НС, на шо влада (у випадку опору!) милостиво десь через рік позволит референдум про вступ у Митний і вигонит незгодних в окрему державу. Бо бандерівці Вові не потрібні. Гасло – хоч в ЄС – стань бандерівцем! (а в ЄС се засуджуют! Тоже не потрібні? Тепер ясно хто літом робив у Польщи акцію вс УПА по Волиню?) Подивимсі, шо дадут зустрічи з Пуціним в Сочі. Се страх бо велика кров! І вони її не боятсі. Якшо Захід не дотисне Вову і не застрашит їго страх, то нам треба наважитисі на страх у відповідь щодо «свої» еліти, аби у них появилосі бажання жити мирно і вже не боятися страхів від Кремля. За машини – машини, за заложників – заложників, око за око і т.п. Думаю, шо на се ще ми не готові,бо керуют майданом не воїни, а купці-торгаші. І заява Провідника ТС Яроша, що у випадку застосування зброї для розгону Майдану буде адекватна відповідь, не рятує, бо се оборона і самопожертва, типу жертва героїв Крут. А їх і так вже доволі. Як не Захід і не страх, то треба почесно здатисі і на референдум влади відповісти Січ-Майданом з ОУН-керівниками.
поклонімся... 2014.02.10, 22:14
Розумні люди,розумно думають.а може деякі і дбають про Україну,але не можу ніяк зрозуміти,не можу ніяк себе переконати,що ми мали спокій і добрий початок розвитку держави,але нам завжди хочуть допомогти ці,які ніколи,ніколи не мали відношення до Української держави (окрім розкрадання).Аналізую і думаю.а як так серед нашого мудрого народу знайшлися тільки двоє,двоє колишніх партократів,аферистів і шантажистів.які і сьогодні один вилазить на сцену майдану у жовтому костюмі і горланить тільки,щоб молоді люди йшли на кабмін,а друга лупить мештами по дверях і кричить.що вмирає(за своїми баксами.що накрала і тепер-ми,ви і наші діти мають вмерти,стати каліками,тільки,щлб випустити її з тюрми.Владу міняти треба,але всіх підряд=ВСІХ-має бути повне перезавантаження,а цій аферюзі дадати ще 15 літ,бо наробить такої біди,що ми знову будемо мати пана-путіна(вона з ним в дуже приятельських відношеннях,її дуже весело стояти разом з ним і планувати,як пограбувати українців,ще на 30-40 млрд.Отож дорогі земляки вилазьте з під спідниці і будьте МУЖИКАМИ , витріть шмарки...........Слава Україні!
Для Дебенка від Шефа 2014.02.12, 23:04
От не знайшов жодної цікавої професійної оцінки. Ігор Дебенко з цієї когорти начебто найбільш грамотний. Бувало, що і статті цікаві писав. Але його перебування біля Сича, Поповича і компанії явно вдарило по об'єктивності та реальній розсудливості. До чого тут московські сценарії і решта маячні. Всім добре зрозуміло, що дані революційні протести це швидше діяльність Заходу ніж Росії. Звичайно, що і російські спецслужби діють у відповідь. Але ключовим моментом українських подій є кабальне, нікчемне та зубожіле життя українського народу. Тому частина людей і повстала. А частина така як - Яценюки, Тягнибоки і Клички прийшли по свій ласий шматок пирога - за посадою, на хвилі народного протесту.І в цьому їм активно допомагають Ештони, Фюле і тому подібні Ще одні діячі на кшталт Правого сектору вирішили також зайнятись політикою. І в недалекому майбутньому зареєстурють свою політичну силу. Або ж принаймі спробують це зробити. Так було з Народним Рухом, так було з Порою і так буде з Правим сектором. Адже у нас всі хочуть керувати. І щонайголовніше красти. Багато красти. І хочуть цього всі: і опозиціонери і владні діячі. На місцях крадуть одинаково. У нас свої горе-патріоти, на сході - "москалі". Тому шановний український народе не чекай на великі зміни в найближчому майбутньому. Залишаться ці що є - будуть красти. Прийдуть інші - будуть красти ще більше. Треба почекати коли вже нажеруться. Щоправда чекати прийдеться дуже довго...
1 2014.02.16, 15:55
а де серед опитаних експертв бабка параска? не порядок
Тарас 2014.02.28, 11:11
аналізуюи події в криму, доходжу висновку шо Дебенко був правий
Безробітний 2014.02.28, 13:15
а хто наведе порядок в івано-франківській біржі праці? таке враження що в інтернеті вони взагалі не подають вакансій.подзвониш а тобі кажуть що людина вже прийнята.навіть якщо вакансію подали сьогодні. подали і зразу прийняли? за яким критерієм?
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1936
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1846
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1843
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5445 45
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2141 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1499

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

722

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

783

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

978

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

993
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1755
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3667
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10241
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26126
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10168 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7700
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

880
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

168
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

241
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

370
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1263
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

865