Президент НФК "Ураган" Олександр Бубен про зменшення фінансування, підростаюче покоління та пошук спонсорів

 

 

Нещодавно "Ураган" потішив своїх вболівальників переможною серією ігор - в рамках Чемпіонату та 1/8 фіналу Кубку України проти рівненського "Кардиналу". Згодом стало відомо, що під час зимового трансферного вікна у клубі відбулися не тільки кадрові, а й фінансові зміни. Тож, щоб уникнути різноманітних пліток та недостовірної інформації, президент івано-франківського "Урагану" Олександр Бубен розповів клубній прес-службі про теперішню непросту ситуацію.



- Чи правда, що у фінансуванні НФК "Ураган" відбулися певні зміни? Яким чином вони відобразилися на діяльності клубу?
- Так, це правда. В кінці 2013 року ми отримали інформацію, що наш генеральний партнер суттєво зменшує фінансування НФК "Ураган". Якщо говорити у відсотковому співвідношенні, то партнерський пакет від ПАТ "Прикарпаттяобленерго" на 2014 рік зменшився на 70%. Це, безумовно, суттєво вплинуло на бюджет клубу і поставило нам питання-виклик: "Яким чином на даному етапі переформатувати дохідну частину і витрати клубу, щоб цей сезон завершити на мажорній ноті і зберегти команду в Екстра-лізі".

- Як відреагував на зміни колектив НФК "Ураган", особливо гравці основної команди, на яких ці зміни вплинули найбільше?
- Звісно, ця інформація стала для керівництва клубу неочікуваною, не скажу, що шокуючою, але несподіваною. Тож перше завдання, яке виникло - знайти повноцінну заміну генеральному партнеру, і збільшити пакети від інших партнерів, але, щоб витримати весь об'єм витрат, який був запланований нами напередодні, цього виявилося недостатньо. Тому друге питання, яке постало перед нами - переглянути витрати НФК "Ураган".


Як відомо, найвагомішою складовою затрат будь-якого футбольного клубу є гравці. Тому ми вирішили переглянути контракти футзалістів. Були проведені збори і гравцям "Урагану" були запропоновані умови зменшення заробітної плати та преміальних. Зазначу, що окрім спортсменів фінансові зміни торкнулися і тренерського штабу, переглянуто угоди з тренерами основної команди та ключовими менеджерами. Ми відпрацювали в індивідуальному порядку контрактні умови, і на сьогоднішній день можемо констатувати, що практично з всіма гравцями і тренерами ми погодили нові умови співпраці. Єдиною втратою для НФК "Ураган" став Павел Будняк, і до кінця ще не вирішені питання щодо подальшої співпраці з Тарасом Королишиним та Орестом Боргуном.

- Чому все-таки команду покинув Павел Будняк? Невже фінансові зміни стали основною причиною?
- Зменшення фінансування - головна причина, яка змусила подивитися на віддачу гравців і порівняти з витратами, які бере на себе клуб щодо їх утримання. Павел - якраз один з тих гравців, який на даний момент демонстрував гру нижчого рівня, аніж від нього очікував тренерський штаб, і про яку я особисто з ним домовлявся, коли підписували контракт на сезон 2013/14 років. Порадившись з головним тренером, ми дійшли спільного консенсусу і запропонували Будняку розірвати контракт і стати вільним агентом. Це дозволило нам розподілити ресурси, які ми витрачали на нього. У більшості лігах на даний момент відкриті трансферні вікна, тож, сподіваюся, що Павел без проблем зможе працевлаштуватися, адже є талановитим гравцем та хорошою людиною. Гадаю, що швидше за все він обере Польщу, адже від наших пропозицій допомогти в пошуку клубів в Україні чи Росії він відмовився.


- Чи очікуються ще якісь кадрові ротації в команді?
На даний момент вирішується питання щодо двох молодих гравців - Королишина та Боргуна. Це гравці, які ще не мають достатньо ігрової практики, тож розглядається питання переведення їх в першоліговий "Ураган-2" або ж переходу в інший клуб. Думаю, що до кінця трансферного вікна в чемпіонаті України ситуація проясниться, і ці гравці зможуть обрати для себе оптимальний варіант розвитку та подальшої кар'єри. Що стосується інших виконавців, то повторюся - до завершення цього сезону, як мінімум, контракти перепідписані.

Хочу сказати, що на даний момент в "Урагані" зібрався мабуть найсильніший склад за всю історію, тому втратити його було б як мінімум неправильно. Тож мені дуже приємно, що всі гравці з розумінням поставилися до тимчасових труднощів, і нам вдалося зберегти боєздатний колектив. Зізнаюся, що нарада з гравцями відбулася напередодні кубкового матчу з "Кардиналом-Рівне", тому у мене були певні побоювання відносно психологічного стану футзалістів. Але я дякую всім, що цей етап пережили по-чоловічому і професійно поставилися до своїх професійних обов'язків та перемогли суперника, здобувши путівку до чвертьфіналу.

- Чи будуть стосуватися ці зміни першолігового "Урагану-2" та клубної ДЮСШ?
- Ми збалансували бюджет таким чином, щоби фінансові зміни не торкнулися "Урагану-2" та дитячо-юнацького напрямку клубу. Тож все стабільно: ми зберегли ті умови, які закладали на початку сезону і будемо їх дотримуватися в 2014 році.


- Шкільний турнір якраз в розпалі, тож, мабуть, кожну школу-учасницю цікавить питання: "На якій ноті завершиться Кубок О.Бубена?"
- Шкільний турнір входить до числа тих напрямків, фінансові зміни яких не торкнулися. Тому завершення, як завжди, буде феєричним - кожна школа-учасниця отримає подарунки, а переможець - головний приз у розмірі 80 000 гривень. Також акцентую увагу, що партнери Шкільного турніру надалі співпрацюють з нами і йдуть пліч-о-пліч з організаторами Кубку до втілення шкільної мрії. Хочу запевнити, що все йде по плану і все, що ми окреслили, буде реалізовано.

- Які альтернативи виходу з цієї ситуації ви бачите?
Зауважу, що є декілька шляхів виходу з даної ситуації. Перший - мабуть найскладніший варіант - залучення іншого генерального партнера, який був би зацікавлений в співпраці з НФК "Ураган". Складний він тому, що зараз в нашій державі не найкращі часи, але ми цей шлях не відкидаємо. Друга альтернатива - пошук для кожного гравця індивідуального партнера, якого кожен футзаліст буде рекламувати особисто: через логотип на ігровій формі, участі у PR-акціях компанії тощо. Ця ідея мені подобається, я бачив її практичну реалізацію на прикладі одного з польських клубів, але в цьому напрямку нам потрібно ще серйозно попрацювати.

Третій варіант розвитку, який може розглядатися, - об'єднання двох клубів. Наприклад, нашого клубу та львівської "Енергії", адже їхній генеральний партнер - "Львівобленерго" входить в єдиний енергетичний холдинг разом з ПАТ "Прикарпаттяобленерго". Ми зі свого боку готуємо пропозиції, і до кінця квітня 2014 року плануємо їх обговорити, але чи вдасться створити спільний клуб - час покаже.

Інший шлях - розвивати клуб на ті кошти, які в нас є. Це дозволить команді на наступний сезон грати в Екстра-лізі, але ставити найвищі цілі буде нелегко. Але хочу відзначити, що на сьогоднішній день у нас достатньо фінансів, щоб не коригувати наше основне завдання на цей сезон - чемпіонство. Ми проговорили з хлопцями, що цей виклик команді повинен змусити кожного проявити характер і згуртувати колектив. Тому, сподіваюся, клуб гідно вийде з цієї ситуації. А щодо наступного сезону, то все стане відомо в травні-червні 2014 року.


- Чи розглядаються вже якісь партнерські програми?

На даному етапі готуються партнерські програми для декількох банків. Зазначу, що в цьому році "Ураган" може запропонувати генеральному партнеру, окрім регіонального висвітлення, ще й загальнодержавне - усі домашні матчі "Урагану" транслюються на всеукраїнських каналах "Спорт 1" і "Спорт 2", та в місцевих медіа.

В пакет генерального партнера також входить його представлення всіма командами клубу у різноманітних проектах, турнірах, в яких братиме участь НФК "Ураган". Звісно, я буду дуже радий, якщо партнери знайдуться в межах Івано-Франківська чи області. Тож я звертаюся до всіх бізнес-структур, їхніх керівників, які люблять футзал і пишаються, що в нашому місті є такий клуб як "Ураган", я готовий до діалогу, як і з прикарпатськими бізнесменами, так і з потенційними партнерами зі всієї України.

Розмовляла Христина ЧУЛОВСЬКА, прес-служба НФК "Ураган"


02.02.2014 1134 0
Коментарі (0)

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1630
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1710
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1698
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5015 39
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2008 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1393

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

366

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

589

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

761

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

878
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3516
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10085
02.04.2024

Одним з перших засіяли ярими культурами поля на Городенківщині, Коломийщині та Снятинщині.  

723
13.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

25975
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7588
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

779
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

944
13.04.2024

Які труднощі та виклики виникають при управлінні краєзнавчим музеєм "Бойківщина" Тетяни й Омеляна Антоновичів та як намагаються їх розв'язувати?

1277
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

235
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1113
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

721
02.04.2024

Українці розповіли, чи підтримують у другому читанні ухвалення Верховною Радою оновленого законопроєкту про мобілізацію.  

955