«Просвіта» стверджує, що гроші Партії регіонів «вкрадені в українського народу». І при цьому вважає, що вони «не пахнуть»?

 

Вчора Агенція новин «Фіртка» оприлюднила фрагмент аудіо запису інтерв’ю з головою Івано-Франківської ОДА Василем Чудновим в частині, коли останньому зателефонував депутат Івано-Франківскої обласної ради Степан Волковецький та в розмові зокрема випрошував гроші від обласної організації Партії регіонів на музей Тараса Шевченка.

Сьогодні Прес-служба Івано-Франківського обласного об’єднання ВУТ «Просвіта» ім. Т. Шевченка розіслала прес-реліз з приводу оприлюдненої вчора інформації:

 

ПРЕС-РЕЛІЗ «ПРОСВІТИ»

Агенція «Фіртка» подала матеріал про те, що нібито голова обласного об’єднання «Просвіта» С. Волковецький «випрошував» гроші  у голови ОДА  В. Чуднова на Музей шани Тараса Шевченка, який планується організувати в Народному домі «Просвіта» на громадських засадах та «зливав» інформацію  про Майдан.

З цього приводу вважаємо за потрібне заявити таке.

1. Справді, Музей народної шани Тараса Шевченка створюється в Народному домі «Просвіта» громадським коштом за ініціативи П. Арсенича, «Просвіти»  та управління культури ОДА. Іде збір благодійних коштів,  про що оголошено на сесії обласної ради та в ЗМІ. Імена жертводавців публікуються в просвітянській газеті «Галицька Просвіта». Це нормальна практика в цілому світі.

Стведжуємо, що С. Волковецький  кошти ні в кого не випрошував, в тому числі у В. Чуднова,  який як і багато інших виявив бажання зробити внесок від себе та від обласної організації Партії регіонів, що було і зроблено і зафіксовано у відомості. При цьому особисто С. Волковецький гроші не збирав, підстав відмовляти будь-кому не було.

2. Відносно «зливу» інформації: ніякого «зливу» не було. С.Волковецький справді мав телефонну розмову з В. Чудновим з приводу непроплати Казначейством призначених бюджетних коштів на комунальні послуги Народного дому «Просвіта». Журналісти «Фіртки», які були, як вони стверджують, в кабінеті В. Чуднова не могли чути те, що говорив С. Волковецький, тобто коментують те, чого не чули. Та і «зливати» інформацію будь-кому не має потреби, бо всі свої дії Майдан проводить відкрито. Так само відкрито на Майдані висловлює свою позицію.

3. Розцінюємо дану публікацію, як бажання дискредитувати «Просвіту», яка попри всі спроби розколу є єдиною, не стала провладною, мала і має свою чітку патріотичну позицію. За одно це є спроба посіяти недовіру та ворожнечу в Майдані, оскільки обласна «Просвіта» є колективним членом Майдану, а С. Волковецький є його активістом. Зазначимо, що ця публікація  є не першою спробою «Фіртки» ганьбити «Просвіту», зокрема, як нібито бізнесовий проект. Стверджуємо,  що в «Просвіті» немає жодного бізнесу.  Особисто голова С. Волковецький четвертий рік працює безоплатно,  на громадських засадах.

4. На Майдані пролунала пропозиція,  повернути кошти, отримані від обласної організації Партії регіонів.  З цього приводу нагадаємо, що аналогічна дискусія відбулася в українській діаспорі США, коли восени минулого року відомий мільярдер Д. Фірташ зробив внесок 2 млн. доларів на будівництво пам’ятника жертвам Голодомору у Вашінгтоні. Діаспора вирішила так: гроші Фірташа і так вкрадені в українського народу, то хай хоч їх частка піде на добру справу. То невже вони менші патріоти? А якщо ми віддамо їх, то куди вони підуть? На проплату «тітушок»? То що ми доброго зробимо?

Цікаво, що ті люди,  які критикують та вимагають, самі не внесли ні копійки на цю  українську справу. 

Прес-служба Івано-Франківського обласного

об’єднання ВУТ «Просвіта» ім. Т. Шевченка 

 

 

В прес-релізі Просвіти очевидно невдало подається бажане за дійсне.

 

Щодо «зливу» інформації то в прес-релізі чомусь не пояснено фрагмент розмови Степана Волковецького про «недовіру голові ОДА». Жодних версій! Зауважимо, що саме про «недовіру», як можна судити із аудіофайлу, Степан Волковецький говорив близько 30 секунд (цей фрагмент ми вирізали в оприлюдненій версії, щоб не обтяжувати читачів «Фіртки» півхвилинним «мовчанням» Василя Чуднова).

 

Дуже цікавий пасаж про «вкрадені (Партією регіонів?) в українського народу гроші». Очевидно, що «Просвіта» тут перебільшує. Ті гроші, які партійці Регіонів передали на музей, можливо реально  зароблені кошти членів Партії регіонів. Нам також здалося, що і Василь Чуднов в цьому випадку діяв на позір щиро, з мінімальною «піар-мотивацією» (хоча куди зараз без неї? – адже живемо в «час піару»…). Проте «Просвіта» кваліфікує гроші Партії регіонів саме виключно як «вкрадені в українського народу»… І при цьому приймає їх. Тобто для пана Волковецького, як стверджував римський імператор Веспасіан, - «гроші не пахнуть»?

 

І ще одне. Як свідчать джерела «Фіртки» у ВО «Батьківщина» розмови у фрації про гроші Регіонів на музей там велися. При цьому пан Волковецький зпевнив колег, що він жодним чином не звертався ні до кого за цими грошима, ні в кого їх не просив. Що це, мовляв, "ми публічно оголосили про збір коштів"… а потім бухгалтер нібито сказала пану Волковецькому про те, що от є такі гроші… Як зрозуміло із аудіо запису, Степан Волковецький сказав неправду своїм однопартійцям… Просив, звонив, і, очевидно, не один раз…!

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Як Волковецький просив в Чуднова гроші і «зливав» опозиційну інформацію про недовіру губернатору? (аудіофайл)


29.01.2014 852 12
Коментарі (12)

Микола Н. 2014.01.29, 15:00
Якщо злодій ходить до церкви, але не вірить в Божий суд, то ж не означає шо він його уникне. Питання: за що мені ця кара? і ставити непотрібно.
Степан 2014.01.29, 15:08
Шановні краяни Вас Волковецький розводить з музеєм як "ЮПІ". В приміщенні Просвіти музей зробити не можливо а якщо його зроблять то це на рік або від сили два.Те приміщення повністю пошкоджено ГРИБКОМ сирість пліснява але що саме страшне що будь які ремонтгно-будівіельні роботи не допоможуть бо фундамент колись поляки зробили з цегли яка постійно в себе впитує вологу. Для того щоб позбутись сирості необхідно зробити фундамент з бетону а це понесе такі затрати що Вам і не снилось. Пропоную створити комісію з числа фахівців будівельної справи під егідою УКБ ОДА та надати пропозиції або щоб розтолкували тим хто збирає гроші і хоче щось робити без проекту та кошторису що це є абсурд.І ще хочу нагадати Волковецькому і тим хто збирає або здає гроші що за місяць зробити музей не реально хіба що вкрасти гроші або використати їх не запризначенням
Для всіх 2014.01.29, 15:15
В свій час Вишиванюк грюкнув на Гусака і сказав що там має бути музей Гусак руку під "КОЗИРЬОК" і доповів що буде зроблено пане губернатор. Волковецький це підхопив і зараз трубить у всі фанфари що він будує музей але не врахував що пана Вишиванюка не має а крім його твердого кулака хрін хтось буде це робити.
руслана 2014.01.29, 16:18
волковецький як депутат оьлради хай краще знайде гроші громади , зібрані за голови ради олійника на спорудження памятника т. шевченку в івано- франківську. був відкритий рахунок убанку шкварилюка, і немалий. де ділися зібрані кошти громади, в т. ч одноенні зарплати чиновників з ради, ода - невідомо. до пори до часу. хтось має відчитатися за той рахунок. памятник не збудували, поставили подарований, а за грошики забули? банк фінанси і кредит тоже мовчить? до пори до часу. ті кошти причому немалі, можна виклристатина горе- музей шевченка, яким волковецъкий хоче зробити собі ли. як знайде де і кошти, тоді відми ться...
типовий ........... 2014.01.29, 17:24
подивіться на лице-просто світиться=ЧИСТО український писок!ГА!чи нє?
біда не в тім 2014.01.29, 17:29
але біда в тім,що лохи так і не зрозуміли,що не можна 20 років казати що будуєш Україну і лізеш у всякі структури при всіх владах і співаєш сучий сину як курва..................та йди вже до с........ки.і до речі напишіть за цю біду яку зробив його внук і тихенько замилили,ніби нічого не було.то напишіть ви засранці.
просвітА======= 2014.01.29, 18:33
просвітою має керувати людина,яка хоч трохи не має відношення до владних структур-чомусь був і головою ради і послом-2 рази ідепутатом і ніяк не вгамується,щоб ще тут не гребти.та навіть соромно після таких посад вже вкотре вертатися і гнусавити свою гнилу пісню.ЙДИ і не вертайся!І як людина не розуміє,що як викладач ІФНіГ міг дати молоді більше,але все одно,сам не розуміє(українець!!!!!!!!з великої букви)
Gt 2014.01.30, 00:28
2 SiMJa. А де сказано, що СВ член Батьківщини? Не знайшов... А джерела у ВО Батьківщина, бо він член фракції Батьківщини в облраді, напевно. Чи вже перейщов в регіони?)))) Все логічно. Нє?
? 2014.01.30, 01:14
НаПишіть за біду, яку зробив його онук, і що тихенько замилили, ніби нічого не було. РЕАЛЬНО мають всі знати...
SiMJa 2014.01.30, 09:52
Gt У статті пише: "Степан Волковецький сказав неправду своїм однопартійцям…" А про логічність висновку, то на мою думку в політичних заявах про неї важко говорити... в більшості заяв є інтерес третьої сторони... ще раз наголошую, що це тільки моя думка і в кожного вона може бути відмінною.
Федір 2014.01.31, 11:14
Ця сука Волковецький ще в 90-х роках по завданню КДБ "очолила" в ІФІНГу Народний Рух патріотів і зливала інформацію КДБ про кожного патріота. Потім "очолив" Просвіту і успішно її контролює і стримує. В результаті чого Просвіта опинилась нєудєл !!! Гори ти в пеклі !!!
SiMJa 2014.01.29, 23:07
Шановна редакція! Якщо Ви уважніше прочитаєте прес-реліз "Просвіти", то не знайдете там твердження про те що кошти надані ПР на музей є "вкраденими в українського народу". Це суто Ваші домисли... Можливо, Вам невідомо, але Волковецький С.В. не є членом партії "Батьківщина". Тому, будь ласка, уважніше перевіряйте свої джерела.
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

891
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

702
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1819
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3146
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2510
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2495

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

154

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

679

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

647

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1524
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

283
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

623
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

575
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

277
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

341
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26984
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

800
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19633
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

379
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

362
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

687
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1196 1