МЕТАФІЗИКА НАШОЇ РЕВОЛЮЦІЇ

Поет, пророк та євангеліст, що жив в глибині віків на острові Патмос, бачив там Ангела. Обличчя Ангела було, як сонце, й над головою сяяла Райдуга. Він сходив з небес, вдягнутий в небесні ризи.

 

Ставши ногами на землю та море, Ангел рикнув голосом, подібним рику лева. І сім пророків вторили йому своїми голосами. Промова їх була таємною.

 

Ангел підняв руку до неба та клявся Сущим во віки віків, Тим Хто створив небо та все, що на ньому, землю та все, що на ній, море і все, що в ньому...

 

Він клявся, що прийде день, коли возгласить, засурмить Сьомий Ангел, й тоді здійсниться тайна Господня, щодо якої Він благовествував устами рабів Його – пророків. Тайна Преображення...

 

Але перед приходом Сьомого Ангела над світом пронесуться шість інших. На їх крилах буде страждання та смерть.

 

Тайна Преображення веде від смерті до життя.

 

Крила якого з ангелів розкинуті днесь над нами?

 

 

Одним з головних завдань впровадження принципів та методів нашої революції є вилучення політики з рук бюрократів та віддання її в руки богословів.

 

Бо саме «князь світу цього» прагне заперечити існування Промислу Божого та вивести політичні процеси не в богословському, а в соціальному плані, зробивши політику продуктом суто людської діяльності.

 

Всі цивілізаційні моделі та соціальні системи, за своєю суттю, не є відпочатковою боговстановленою реальністю. Просто Господь Бог, з великої милості до нас, попускає нам влаштовувати, в збочених гріховною сутністю земних умовах, своє життя з власного вибору. Тому всі проблеми залежать тільки від нашої гріховної суті.

 

 

І в тій мірі, в якій ми не підкоряємося Богові, то підкоряємося сатані.

 

Ми з вами, як християни, знаємо, що Бог є досконалість. Досконалим та гармонійним є створений Ним світ. Повсякденне ствердження цього і є свободою.

Тому усілякі теревені про покращення суспільного життя, поза рамками Віри , без сумніву є справою від лукавого.

 

Наш брат святитель Григорій Палама, вчить нас, що Бог заради людей не тільки втілився, а й став богословом. Тому зміст Божественного Одкровення, яке полягає в Слові Бога про себе,

 

Православ’я є одночасно, як різноманітним, так і універсальним. В ньому поєднується життя в миру та пустельництво, церковні свята та аскетизм, впорядкованість чернечого життя та непередбаченість юродства. Поряд з незмінністю догматів знаходиться богонатхненна творчість, раціональні богословські побудови межують з містичними одкровеннями, катафатичне богослов'я доповнюється апофатичним.

 

Саме в Православ’ї поєднується цілісність традиції з множинністю конкретних форм його втілення та описом релігійного досвіду.

 

Це дає нам можливість гармонізувати усі сфери людського життя, виправляючи та доповнюючи їх. Ми нічого не відкидаємо повністю: бо все покликано до спасіння та обоження. Християни не потребують політики, навпаки це політика потребує християн, оскільки політика, сама по собі, не є ані самоцінністю, ані самодостатністю.

 

Метафізика нашої революції  - це вичерпаність системи "традиційної" політики в різноманітності "нетрадиційної" політики. Це політична діяльність в безбожному світі. Це потяг людини до Абсолюту, пошук сакрального сенсу в усьому. Політичне Православ’я – це стратегія та тактика поведінки людини в ситуації втіленого абсурду, панування нечисті та перманентної катастрофи.

 

Метафізика нашої революції – це метод, який обіцяє, що цілі не будуть досягнутими. Це самопожертва заради власного розіп'яття щоб залишитися живим, тоді коли більшість вже є мертвими. Це маса запитань, відповіді на які є смертельними.

 

Метафізика нашої революції – це спасіння в ситуації, коли вже не лишилося ані віри, ані надії, ані любові. Коли благодать відсутня, а Істина нестерпна.

 

Метафізика нашої революції – це надкатафатіка, коли політика вже залежить тільки від Бога. 

 

Тому головним завданням для нас в політиці, на сьогоднішній день, є розпізнавання химер, духів, бісів та викриття їх претензій на справжність. І все.

 

А ви думали політика це вибори, балотування, голосування, фракціонування?

 

Метафізика нашої революції – це політика, яка, в першу чергу, заперечує усіляку політику. Це релігійна інтерпретація всієї політики, з метою вичерпати гріховну людську політику до кінця. 

 

Це мітинги за присутності Духа Святого. Це боротьба з бюрократією, як очищення місця для сакрального. Це пікети як місця зустрічі з Богом. Це отримання судових вироків в очікуванні сурм ангелів. Це світло Апокаліпсису в темних коридорах держадміністрацій. Це референдум щодо Другого Пришестя, аби знати хто має врятуватися.

 

Кожна наша дія має вести до попереднього зняття печаток з Книги.

 

Метафізика нашої революції – це перебування в благодаті. Це можливість користуватися дарами Духа Святого. Це тверезий погляд на безумство світу цього. Це панахида над правами людини. Це споглядання за передсмертною агонією розуму. 

 

Над цим смітником вже стає видіння Небесного Єрусалиму. Це не страшний сон - це яв, в якій відбувається Останнє Преображення.

 

Істина відкривається тільки в недоступному. Чудо трапляється тільки несподівано. Реальність з'являється тільки тоді коли робиться щось неможливе.

 

Тому що нюанси, можуть бути великими. 

А в частковостях скривається чудо. 

І в кожному відображенні є частка Фаворського Світла.

Бо найдрібніші порухи душі визначають останній вибір.

 

Метафізика нашої революції – це рух до Неба. Це відмова від гарантій з вірою в любов. Це зухвальство смиренності. Це провокація добра. Це вовчі шкури для агнців Божих. Це цинізм скромності.

 

Гріхопадіння було здійснено не нами. Первородний гріх ввійшов в людину з бажання пізнати добро та зло. Потім воно переросло в прагнення творити це добро та зло. А закінчилося тим, що більшість людей вже не в стані відрізнити Христа від антихриста. 

 

Зайняття політикою, поза рамками Віри, змушує політиків служити сатані: ставати в роль "спасителя людей", займатися лжепророцтвами про "світле майбутнє" та "Царство Боже" на землі. 

 

Вслухайтеся в їх пусте, позбавлене сенсу бурмотіння, почуйте мовчазне волання їхньої нещасної свідомості, відчуйте їхній плач та скреготіння зубів. Запитайте їх про сенс абсурду і ви зрозумієте, що в цих тілах порожнеча, в якій нікого нема. Ви спілкуєтеся з ніщо.

 

"Ніщо" присутнє в сьогоднішньому ліберальному світі. В світі, який пропонує Адаму протестувати проти визначеного місця проживання. Єві спокушати диявола. Якову сміятися над янголами. Йову писати скарги на нестерпність страждань. Мойсею залишитися в Єгипті. Івану Хрестителю проповідувати разом зі "свідками Єгови". Блудному сину судитися зі своїм батьком. Савлу очолити Держкомрелігії. Івану Богослову написати "політкоректний" Апокаліпсис.

 

І тільки ми говоримо про те, про що бояться говорити "політики світу цього": 

 

- Істина не продається і не купляється.

- Угоди укладаються тільки з пеклом.

- Жодні заслуги не є гарантією спасіння.

- Знання тільки підводить до останньої межі.

- Тайни Буття не осягаються розумом.

 

Ми чесно пропонує кожному його непосильний хрест.

Ми нагадує кожному про те, про що той не хоче зізнатися навіть собі.

Ми кличе туди, де неможливо знаходитися, передає досвід, який неможливо взяти.

 

Кінець Світу буде веселим.

Вселенська Катастрофа – святковою.

Друге Пришестя – несподіваним.

Страшний Суд – радісним.

 

В Ім'я Отця, Сина та Святого Духа.

 

Амінь.


09.03.2011 Сергій Чаплигін 1836 4
Коментарі (4)

пеха 2011.03.09, 10:35
Брєд повний...:(((((
Як 2011.03.09, 10:39
Текст СУПЕР. Дякую.
Рус 2011.03.10, 17:14
Перспективи завжди сумні і радісні одночасно.
Любомир-Революція 2011.04.04, 21:41
Слава нації! Насправді, потрібно виходити за межі звичної для революціонерів риторики. Потрібно опановувати звук, простоту звучання революції... В молитовному дусі відшукаємо себе, наш світ, НАШУ РЕВОЛЮЦІЮ. По-менше слів, - по-більше перебування у молитві. Амінь. Смерть ворогам!
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1848
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1801
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1788
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5303 42
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2094 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1463

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

636

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

721

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

916

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

950
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1688
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3615
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10193
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26067
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10116 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7662
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

847
13.04.2024

Які труднощі та виклики виникають при управлінні краєзнавчим музеєм "Бойківщина" Тетяни й Омеляна Антоновичів та як намагаються їх розв'язувати?

1351
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

326
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1213
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

811
02.04.2024

Українці розповіли, чи підтримують у другому читанні ухвалення Верховною Радою оновленого законопроєкту про мобілізацію.  

1026