Україна – Польща. Готовність як ніколи

 

/data/blog/41847/fb2fdb3cfd221b2d8ee04c345cc15889.jpg

 

Традиційно, з часу змін у ФФУ, гравці національної команди України на тренувальний збір прибувають до Києва, проживають в готелі «Платіум», а заняття проводять на базі київського «Динамо», після чого команда подалася до Харкова.


Про шанси

На позитивний результат команди складається багато речей, які матимуть великий вплив на гру. Віддати перевагу якомусь із суперників непросто. Адже це дійсно матчі останнього шансу. Хоча за словами тренера М.Фоменка, поєдинок проти Польщі - це матч другого життя. Адже той, хто поступиться – збирає манелі, купляє телевізор і за допомогою срібного екрану дивиться матчі з Бразилії. Інші варіанти не приймаються. Та є надія, що наставникам команд (Фоменко і Форналіку) вдалося правильно підготувати своїх футболістів до завершальної фази кваліфікації. Звичайно, необхідно гравцям відновити сили, але не менш важливішою є психологія. Адже виховати спортсмена переможця у колективній грі надважке завдання навіть для тренерів з найгучнішими іменами. До того ж у турнірній таблиці групи «Н» склалася така ситуація, що гуртом чотири команди претендують на вихід до ЧС-2014, в додатку, з першого місця. Тож шанс є і ним необхідно скористатися вже й негайно.

Все залежить від команди

Українці після нічийного результату в київському матчі з англійцями (ось, де є очевидне покращення, - О.П.), змушені будуть грати тільки на перемогу і надіятися на втрати очок конкурентами (Англією, Чорногорією і Польщею). Про перспективи залишитись другими навіть не доводиться роздумувати. Сьогодні довідатися про стартовий склад команди у тренера – справа марна. Усе в таємниці. М.Фоменко дотримується того, що він обирає склад під конкретного суперника, із урахуванням його сильних і слабких сторін. Мабуть, так воно повинно бути. Але за словами Михайла Фоменка «У стартовому складі обох команд - 11 футболістів та заміни. Найголовніше, щоб всі виконали свої функції».

Тож ми спробуємо «розібрати» українську одинадцятку. Кандидат на місце у рамці – Андрій П’ятов з донецького «Шахтаря». За Фоменка не пропустив жодного гола.

Захисна ланка: Артем Федецький (Олег Гусєв), Ярослав Ракицький, Євген Хачеріді, В’ячеслав Шевчук - футболісти, які не вимагають коментарів.

Півзахист: Андрій Ярмоленко, Руслан Ротань (Едмар) і Євген Коноплянка – люди у футболі бувалі. Кожен з них може віддати гольову передачу, а ще краще завершити атаку своєї команди красивим гольовим ударом.

Під нападником залишиться Роман Зозуля – майстер нестандартних ігрових ходів і чудових голів.

На вістрі атаки: Марко Девіч і Сергій Селезньов. Снайпери, яким необхідно вчасно подавати набої.

Хоча, так насправді, для головоломки супернику Фоменко з перших хвилин може випустити Антона Гая, або Валерія Федорчука.

Львівський акцент

Півзахисник львівських «Карпат» Валерій Федорчук після матчу з «Таврією» (Сімферополь) – 29.09. з неприховуючим задоволенням повідомив, що його викликали до штабу національної команди України на завершальні матчі відбору до ЧС - 2014 проти Польщі та Сан-Марино. Хоча у списку від Михайла Фоменка прізвище «Федорчук» було відсутнє.

Зі свого боку ФК «Карпати» також офіційно не тиражував цієї, втішної для клубу, події. Але шила в мішку не втаїти. ФФУ дійсно телефонували і розпитували, як себе почуває Федорчук і ще цікавились технічними нюансами, пов’язаними з можливим його викликом. Йшлося про те, що футболіст потрапив до розширеного списку футболістів національної команди, а не в число викликаних на матчі з Польщею і Сан-Марино. І Федорчук таки отримав свій виклик до складу НК України.

- «Звісно, ніхто на Валерію хрест ставити не збирається. Ми продовжуємо уважно стежити за цим футболістом. Якщо він і надалі демонструватиме добротну гру, обов’язково отримає виклик до головної команди країни», - заявив Михайло Фоменко.

І, справді Федорчук добре виступав у складі ФК «Львів» і чудово провів час у «Кривбасі». Натомість, те що він демонструє зараз в «Карпатах», відповім так - бажає кращого. Хоча усе при ньому: бажання бути кращим, спортивний азарт і непоступливість та ігрова націленість на ворота продовжують залишатися візитною карткою 25 річного футболіста.

До зустрічі на ОСК «Металіст»

Футболісти національної команди України уже випробували газон ОСК «Металіст», де проведуть вирішальний матч цього відбору, а на його трибунах зможе розміститись 41 307 глядачів. Тож до перемоги!

 

Автор: Олександр ПАУК


11.10.2013 455 0
Коментарі (0)

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1969
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1868
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1862
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5523 48
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2157 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1515

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

750

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

803

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1005

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1008
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1775
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3687
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10262
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26154
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10191 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7719
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

906
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

214
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

268
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

387
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1285
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

889