10-й тур Прем’єр-ліги: лідери здобули синхронні перемоги

 

Відбулись матчі 10-го туру чемпіонату України серед команд Прем'єр-ліги. Донецький «Шахтар» і харківський «Металіст» синхронно розгромили суперників, а дніпропетровський «Дніпро» видряпав перемогу в дербі.

 

Харківський «Металіст» здолав у Криму сімферопольську «Таврію». Команда Мирона Маркевича протягом першого тайму ніяк не могла вразити ворота аутсайдеру чемпіонату.

 

Однак, після перерви лідер змагань забив у ворота сімферопольчан одразу три «сухих» м’ячі. На 49-й хвилині Марлос віддав передачу до штрафного майданчику, м’яч за допомогою рикошету відлетів до Девича, а Марко, опинившись перед воротами, без проблем забив.

 

На 64-й хвилині після подачі кутового Соси з правого флангу Моледо виграв боротьбу у повітрі, а Девич підправив м'яч у сітку. За дві хвилини до фінального свистка Соса обігрався у "стіночку" з Марлосом, увірвався до штрафного майданчику і поставив «крапку» у матчі − 3:0.

 

«Таврія» (Сімферополь) − «Металіст» (Харків) - 0:3

 

Голи: Девич (49, 64), Соса (88)

 

«Таврія»: Кахріман - Свенссон, Любічіч, Аксьонов, Гуменюк, Габовда, Калиниченко  (Путраш, 68, Мельник, 75), Ярчук, Назаренко, Р.Гомес, Фещук (Коробка, 74)

 

«Металіст»: Дишленкович - Азеведо, Гуйє, Моледо, Ксьонз, Едмар, Дієго Соуза, Бланко (Вільягра, 82), А.Гомес (Марлос, 46), Соса (Гоменюк, 90+1), Девич

 

Донецький «Шахтар» також не мав проблем із полтавською «Ворсклою» на «Донбас-Арені». Щоправда, з перших хвилин зустрічі на полі точилася гра «без центру поля» з гольовими моментами біля воріт обох команд. На небезпечний удар Дедечко зі «стандарту» «гірники» відповіли не менш гострим «пострілом» Хюбшмана з близької відстані.

 

На 35-й хвилині Новачки Шахтаря організували взяття воріт «Ворскли». Бернард обіграв двох захисників «Ворскли» і викотив м'яч у штрафний майданчик на вільного Феррейру, а Факундо вразив верхній кут воріт.

 

Одразу після перерви Хюбшману дали пробити з-за меж штрафного майданчику, а м'яч після сильного удару Томаша влучив у верхній кут воріт гостей. Довершив розгром «Ворскли» на 80-й хвилині Фернандо, який добив м'яч у порожні ворота після невдалої спроби пробиття пенальті у виконанні Тейшейри.

 

«Шахтар» (Донецьк) — «Ворскла» (Полтава) - 3:0

 

Голи: Феррейра (35), Хюбшман (49), Фернандо (80)

 

«Шахтар»: Пятов - Срна, Кривцов, Ракицький, Шевчук (Соболь, 68), Хюбшман, Фред (Фернандо, 61), Дуглас Коста, Тейшейра, Бернард (Едуардо, 61), Феррейра

 

«Ворскла»: Непогодов - Сапай, Даллку, Курилов, Пердута, Дедечко (Скляр, 90+2), Чеснаков, Міщенко, Маркоскі (Громов, 69), Ребенок, Янузі (Баранник, 77)

 

Запорізький «Металург» і дніпропетровський «Дніпро» розіграли футбольний триллер на «Славутич-Арені». Господарі відкрили рахунок вже на десятій секунді зустрічі: після подачі до штрафного майданчику «Дніпра» м'яч відлетів до Штурко, який першим же дотиком спрямував його в кут воріт Бойка. Однак, на десятій хвилині «Дніпро» зрівняв рахунок у зустрічі: Калініч «ножицями» переправив м'яч у ворота Хрдлічки. Ще через три хвилині Калініч забив знову, проте суддя зафіксував у хорвата положення «поза грою».

 

На 33-й хвилині матчу дніпряни все ж забили другий м’яч у ворота «Металургу». Штрафний удар у виконанні Ротаня знайшов голову Калинича, а хорват зіграв на випередження і переправив сферу у ворота. А за мить до закінчення першого тайму Сахневич влучно пробив у кут воріт «Дніпра».

 

На початку другого тайму Федецький порушив правила у власному штрафному майданчику, але Матяж не реалізував 11-метровий удар − Бойко врятував «Дніпро» від неприємностей. А за 15 хвилин до завершення матчу гол забив Зозуля. Шахов у дотик прострілив до штрафного майданчику, звідки Роман точно пробив у ворота.

 

«Металург» (Запоріжжя) — «Дніпро» (Дніпропетровськ) - 2:3

 

Голи: Штурко (1), Сахневич (45+1) − Калініч (10, 33), Зозуля (74)

 

«Металург»: Хрдлічка - Сахневич, Матеус, Матяж (Гавриш, 84), Годін (Максимов, 68), Коротецький, Шевчук, Штурко, Платон, Пісоцький (Сержиньо, 76), Опанасенко

 

«Дніпро»: Бойко - Федецький, Мазух, Дуглас, Стрініч, Кравченко, Ротань, Гама (Зозуля, 53), Матеус, Селезньов (Коноплянка, 54), Калініч (Шахов, 67)

 

Київське «Динамо» нарешті перервало затяжну серію без перемог, з мінімальним рахунком здолавши у столиці України львівські «Карпати». Кияни могли забивати вже на 7-й хвилині матчу: Мбокані отримав пас від Гусєва і зобов'язаний був забивати, але удар конголезця з 10-ти метрів прийняла на себе стійка воріт «Карпат». Через п’ять Ільющенков насилу витягнув м'яч з дальньої «дев'ятки» після удару Велозу.

 

На 37-й хвилині Сидорчук «вистрілив» з 20-ти метрів, а Ільющенков відбив м'яч перед собою, проте Балажіц в останню мить зумів випередити і Мбокані, і Гусєва на добиванні. У компенсований арбітром час Беланда ефектно обіграв Пашаєва і з кута штрафного майданчику обвідним ударом намагався вразити дальній кут, але влучив у стійку.

У підсумку, «Динамо» врятував влучний удар Ідейє, який вийшов на заміну на 82-й хвилині, а через дві хвилини вразив ворота «Карпат». Ільющенков відбив черговий удар впритул віж Ярмоленка, але Ідейє першим встиг на добивання.

 

«Динамо» (Київ) − «Карпати» (Львів) - 1:0

 

Гол: Ідейє (84)

 

«Динамо»: Коваль - Даніло Сілва, Хачеріді, Драгович, Макаренко, Велозу, Сидорчук (Ідейє, 81), Гусєв (Ленс, 72), Беланда (Вукоєвич, 89), Ярмоленко, Мбокані

 

«Карпати»: Ільющенков - Пашаєв, Балажиц, Пластун, Костевич, Федорчук, Мартинюк, (Гітченко, 70), Зеньов (Марселіньо, 83), Страшкевич (Ткачук, 46), Бартулович, Гладкий

 

Інші результати туру:

 

«Волинь» (Луцьк) − «Іллічівець» (Маріуполь) − 1:0

  

«Севастополь» - «Металург» (Донецьк) − 4:2

  

«Говерла» (Ужгород) − «Арсенал» (Київ) − 2:0

 

«Чорноморець» (Одеса) − «Зоря» (Луганськ) − 3:1

 

Прес-служба ФФУ, фото ФК "Дніпро"


23.09.2013 349 0
Коментарі (0)

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1998
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1877
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1876
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5565 49
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2168 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1528

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

768

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

832

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1037

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1019
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1791
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3698
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10283
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26168
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10206 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7734
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

916
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

247
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

277
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

400
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1300
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

901