Проповідь дантиста-аматора

 

Українці – ідеалісти. Вони мріють за політику замість заробляти на ній. А ще вони – інтелектуальні боягузи. Коли в них болить гнилий зуб, вони полощуть його ромашкою й кладуть у дірку анальгін, віддають перевагу  нічним  стражданням замість того, щоб сходити до дантиста й видрати його. Вони пестять власні зігнилі ілюзії замість прийти до мене, аби я їх видалив. Дарма! Я беру скромніше, аніж дантисти.

Для прикладу, вас, любий інтернет-юзере, ятрить хронічна дитяча віра в те, що бувають кандидати в президенти, подібні до св. Миколи, які не обманюють діточок щодо обіцяних батьками подарунків. Ви самі собі здаєтеся холодним циніком, але кожного разу, як хтось вкладає гроші в нову перспективну патріотичну партію, ви біжите голосувати: "а раптом нарешті!" І це непогано – своїм трохи наївним ентузіазмом ви створюєте політичний ринок, з якого годуються багато достойників, наприклад, я. Погано те, що ви згодом розчаровуєтеся. А це засвідчує, що початок цієї статті правдивий.

От я полюбив кондитерську продукцію Порошенка одразу після того, як її заборонив Роспотребнадзор. Проте, коли я перетираю рештками зубів цю цукерку, я не очікую, що схудну від неї, що вона додасть мені здоров'я. Я лише хочу закинутися швидкими вуглеводами й отримати примітивні смакові відчуття, принести жертву власному плебейству. Тому не розчаровуюся в Рошені, коли стаю на ваги.

Я ніколи не розчаруюся політичним бізнесом Порошенка, бо не очікую від нього іншого результату, ніж від його цукерок. А ви розчаровуєтеся - "нас знову обманули!"

Браття, політик може вас убити, наприклад, якщо не пригальмує на пішохідному переході, але нездатен обманути. Ви завжди обманюєтеся самі. І стосовно чужої політики, і стосовно власної.

Коли ви кучкуєтеся у патріотичні угруповання, то мрієте повторити шлях НСДАП. Ви гадаєте: ми будемо активничати на вулиці, бити мігрантів, боротися з забудовниками, влаштовувати пікети, тоді нас полюбить виборець, нас стане більше, ми зареєструємося в партію, з'явиться спонсор, як колись у "Свободи", нас оберуть до ВР, а тоді ми проштовхнемо нашого Василька у рейхсканцлери, забабахаємо національну диктатуру і... далі мрії, зазвичай, не сягають, бо Донцов за майбутнє нічого не писав, лише за славетне минуле.

Уявимо, що ви були успішні, й вам вдалося делегувати до місцевих рад та на виконавчі посади своїх представників. Вже за місяць ви відчуєте, що вас кинули. Доки Юля була прем'єром, вона спромагалася хоч трохи контролювати своїх депутатів та чиновників. Нині – ні. На передостанніх виборах до місцевих рад Вітренко отримала свої фракції в кількох регіонах. Незабаром майже всі депутати її кинули. Регіонали тримаються разом не лише вигодою (по-перше вигода – недостатній стимул, по-друге, її на всіх не вистачить ), але й страхом. Посадовці, які належать до неурядової партії будуть притримуватися партійної дисципліни, лише якщо боятимуться своїх товаришів більше, ніж прокуратури.

ІРА дозволяє собі мати легальну парламентську партію, бо припускає, що зможе вбити кожного свого непутящого депутата. Чиновники, поставлені на посади Хізбаллою точно знають, що житимуть недовго і не потраплять до раю, якщо не занесуть долю до партійної каси. Отже, тільки та патріотична група, яка практикує систематичне насильство, може собі дозволити мати представництво у радах. В наших скрутних умовах це тільки підпільна група.

Ще раз: спочатку політичне насильство, а лише тоді – політичне представництво. Втім, є один нюанс: якщо ви здатні залякати або купити свого депутата, то ви здатні залякати або купити й чужого. Навіщо тоді витрачатися на вибори? Партійні проекти – це іграшки сильних адміністративно-фінансових груп. Маргіналам вони непотрібні, якщо це не бізнес. Кажіть собі чесно: ми йдемо на вибори, щоб заробити, а не заради світлої мети.

Світла мета досягається через політичне насильство, а не через політичний бізнес. Людина – це не механізм. Це лише коліщатко з зубчиками. Коли вона потрапляє до бюрократичного (або будь-якого іншого) середовища, вона неуникнено зчіпляється з іншими коліщатками й крутиться в темпі, який вони їй задають. Вашому депутату психологічно ближчі інші депутати, аніж ви. Саме тому фракції «Батьківщина» та «Удар» підтримали Маркова. Він для них свій, а ми – чужі.

Вони кажуть: ми проти порушення законів у принципі, навіть, якщо від беззаконня страждають наші політичні опоненти. Всі ці законолюбці – бувші й нинішні чиновники, отже, корупціонери. Вони обурилися "незаконним" вигнанням Маркова, але не обурилися незаконними перешкодами комуністам ініціювати референдум проти ЄС. Вони не обурилися незаконними розправами над "Васильківськими терористами", над харківськими «патріотівцями», над багатьма іншими вуличними активістами. Всі ці, нібито проукраїнські, фракції брешуть, як і їхні закони, бо існує сотня законних способів позбавити Україну незалежності, натомість, захистити її можливо лише в протизаконний спосіб, через нелегальну діяльність.

Наші великі попередники були в усьому розумніші за нас, вони не мали жодних ілюзій щодо своїх депутатів та агентів. Вони знали, що людина, яка перебуває в чужому середовищі, неуникнено просякається чужими сенсами. Тому Мао після перемоги розстріляв усіх агентів, яких засилав у Гоміньдан. Тому нацисти своїм найкращим шпигунам платили фальшивими британськими фунтами.

Тепер, малята, ви знаєте, що робити з ілюзіями, хворими зубами та депутатами, які захищають національні інтереси у Верховній Раді.

 

Дмитро Корчинський,

Братство

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ інші тексти Дмитра Корчинського на "Фіртці":

Майбутнє вже настало

Як бути?

 Тільки Європа

ЧАТ з Дмитром Корчинськи на "Фіртці"

Дмитро Корчинський: Московська держава завжди була ворожою руським. Вона повинна закінчитися

ОБОРОНА

Проте

Розслабтеся!

Бідна Церква

Хто там крокує лівою?

Славко, аніме та Вікіпедія

Дайте мені мою частку політкоректності!

Сумна осінь

Пайок чи здобич

Вибори, жертви і гріх

Загроза прогресу

Містичне осягнення Януковича

Казки для дорослих

Дмитро Корчинський. Інший погляд. Про віру і справжніх християн (ВІДЕО)

Інший погляд. Дмитро Корчинський. Як досягти успіху (Video)

Ілюзії

Убий Чебурашку!

Грядуть зміни

Громадянське суспільство Христа

Помилки і плутанина

Війна

Дмитро Корчинський: "Українські журналісти задовольняються недоїдками"

Вічні вартості

Дух одвічної стихії

Місія Януковича

Юля!

Природа Януковича і сутність Церкви

Навіщо Юлю знову судять

Нам не вистачатиме нашого Януковича

Дмитро КОРЧИНСЬКИЙ: "Nаціоналізм це не декларація, це постріл"

Політика - зло

Помста євнухів

Геть логіку!

Медитувати на Януковича

Дмитро Корчинський: "Ми беремо з Європи найгірше, що в неї є"

Христос акбар!

Вороги ворожок

Вип’єм за Путіна!

Геть Discovery!

Нащадки тих, хто залишився

Європа, вічно крадена биком

Загальна теорія функціонування Януковича

30 варіацій

Вона сидить і він не гнеться

Малятам про звіряток

Букет Табачника

Що було, що буде, чим серце заспокоїться

Лікнеп для диктатора-початківця

Живопис і футболісти

Lex Orandi - Lex Credendi*

Похвала Януковичу

Перша звинувачувальна промова проти українців

Наш сусід Газпром

Жінки Януковича

Діди і діти

Янукович в контексті культури

Дилетант проти Анаксимандра

Святий Микола Чудотворець

 

Столипін і свинопаси

РПЦ та Рубінштейн

Дмитро Корчинський: Росія – улюблений дім сатани (відео)

Що шукати: гроші чи Сенс?

Врадіївка – Халеп'я – Буття

Єврей, циган, чеченець... Українець?

Я підозрюю, що Бог створив людину саме як істоту, що запитує

Дешеве пиво

 


Коментарі (2)

роман 2013.09.25, 10:40
Держава - це насильство, цар - це насильство, але воно є богом дозволене, все решта - ні! Отже шановний ДК - ви помиляєтесь у самій суті.
ДК 2013.09.25, 20:25
Роман, ви теж помиляєтеся, бо стоматологи -- це теж насильство і матеріальне, і тілесне
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2017
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1882
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1881
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5589 49
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2175 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1534

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

774

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

845

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1050

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1024
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1797
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3703
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10294
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26184
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10215 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7742
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

922
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

267
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

292
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

407
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1307
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

909