Нардеп Володимир Купчак закликає не спекулювати на темі Волинської трагедії

 

Народний депутат Володимир Купчак закликає політиків не спекулювати на темі міжнаціональних конфліктів та Волинської трагедії зокрема. Про це він заявив, коментуючи звернення депутатів Верховної Ради до свої колег із польського Сейму відносно подій на Волині у 1943-1944 роках.

 

«Відомо, що країна, котра не пам’ятає свого минулого, не має майбутнього. Але одна справа – пам’ятати, а зовсім інша – спекулювати на трагічних сторінках історії. На жаль, саме це ми спостерігаємо сьогодні, коли деякі політикани, прикриваючись патріотичними гаслами, сіють ненависть та розкол в Україні. Цю практику слід негайно припинити»,  - говорить Володимир Купчак.

 

Він підкреслює, що сьогодні Україна та Польща мають шукати спільні цінності, а не те, що їх роз’єднує. Тим більше, що під час подій на Волині масово гинули як українці, так і поляки.

 

«Особисто я повністю підтримую діяльність УПА і вважаю Степана Бандеру справжнім героєм, який не пошкодував життя заради України. На його прикладі ми маємо виховувати молодь! Однак, слід визнати – війна не буває без жертв і, якщо випадки винищення людей на Волині були з обох сторін, ми маємо це визнати та попросити пробачення один в одного. Досить шукати винних! Депутати взяли на себе відповідальність та зробили перший крок до примирення. Маю надію, що такий же крок зроблять і польські колеги. Адже наші народи поєднує багато спільного і на державному, і на побутовому та родинному рівні», - зазначив Володимир Купчак.

 

Депутат додав, що добросусідські відносини з Польщею важливі й з точки зору євроінтергаційних прагнень України: «Не секрет, що Польща є своєрідним «адвокатом» України на європейській арені та допомагає відстоювати наші інтереси. До речі, саме польська сторона закликала міжнародне співтовариство визнати голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу».

 

Загалом же він вважає, що сьогодні в державі існує безліч економічних та соціальних проблем, над вирішенням яких має згуртуватися суспільство. «Замість цього нас провокують на нові конфлікти, від яких виграють не прості громадяни, а нечесні політики», - додає Володимир Купчак.


10.07.2013 885 24
Коментарі (24)

ОО 2013.07.10, 12:39
Все правильно.
Василь 2013.07.10, 12:44
Погоджуюсь. Краще спекулювати на тушкуванні купчака
Максим Рубан 2013.07.10, 13:24
Протистояння між українцями і поляками було інспіровано німецькими і совєцькими спецслужбами.Стравити між собою два народи мали на меті найкривавіші диктаторські режими.І якщо Купчак має на увазі взаємне пробачення і примирення то він правий.Він вже казав що йому запропонували підписати документ про примирення.А те що потім чисті аркуші з підписами додавали до іншого тексту це вина тих хто це робив.Знаю що подібне вже заявило з десяток депутатів-підписантів.А нам українцям головне не їсти одне одного.Хоча б у часі посту!
Польовий 2013.07.10, 13:31
Заяви Свободівців в особі Василя Поповича - проплачені Шкварилюком.Троянській Кріль Сєня дав команду мочити Купчака Канівця Гриценка.Не було б заяви по Волинських подіях - був би інший привід.Згадайте як під деригуванням Сича і Шкварилюка Вася Попович воював проти Ольги Бабій на сесії облради.А день перед тим всі патрійоти дружньо стояли на акції Вставай Ураїна у Франківську.Саме смішне буде як ті хто зараз паплюжить Купчака самі восени зроблять так як він.Чи хтось думає що Тягнибок поступиться Кролю?
юрко 2013.07.10, 13:33
ця тошка ще має совість виходити до людей і щось говорити
Про 2013.07.10, 13:40
Буде наука щоби не підписувати не читаюяи... Хоча підписувати поряд з комуністами щось про примирення... )
Спостережливий 2013.07.10, 13:42
Кучак-тушка.Круць-тушка.Гриценко-тушка.Кириленко - зрадник.Луценко Юрій в Батьківщину не вступив.Теж напевно напівтушка.Хто думає не так як штатні опозиціонери і монополісти в галузі патріотизму всі тушки і зрадники.Вчення Джугашвілі-Сталіна процвітає!Совок - невмирущий.
Jozef 2013.07.10, 13:46
Не поважаю купчака ні як людину,ні як депутата та вважаю його негідником-не гідним представляти інтереси виборців округу, а тому, що б він тепер не белькотів-йому не на користь,ні Свободі,ні Сичу, ні іже з ними.Він що не сповна розуму і не розуміє,що він вчинив?
вася 2013.07.10, 13:50
ідіоти, знайшли чим перейматися, купчаком, геноцидом ... З таким успіхом можете перейматися вибухом зірки в сусідній галактиці, ефект той самий
Патріот 2013.07.10, 14:10
Ця су..а ще має лице щось коментувати. Це ж останньою проститу...ю треба бути, щоб спочатку підписати лист в якому вимагати визнати УПА організацією причетною до геноциду, а тепер казати- як він любить Україну, Бандеру, УПА. Горіти тобі в ПЕКЛІ- зраднику. Тебе вже прокляли тисячіукраїнців. Як жити твоїм дітям? Твоїм рідним? У них залишилось одне-ЗРЕКТИСЯ тебе, так як ти зрікся свого НАРОДУ, своєї ДЕРЖАВИ, своєї ВІРИ. Ганьба тобі ЗРАДНИКУ!
Cталініст до Патріота 2013.07.10, 14:50
Ми з Вами пане чи товаріщ Патріот одного духу.Я в 1937 році в кацетках ГУЛАГу теж заставляв дітей зрікатися батьків і таврував ворогів народу різних там троцькістів і меньшовиків.Прєдал Родіну.Прєдал партію(КПСС чи ОО Батьквщина).Ізменіл нашей вере в товарища Лєніна(Яценюка-Шкварилюка).Чуєте як це все перегукується.Метаморфози історії.А може є машина врємєні.
Бандера 2013.07.10, 14:51
Пан Купчак "Велика тушка" прикарпатської націоальної гідри. Він так само як і його поплічники кричить про те як він сильно любить Бандеру і УПА. І закликає всіх до примирення. Здається пану Купчаку варто було в теологічній семінарії вчитися і йти в "ксьондзи" - мирити людей. А в парламенті потрібно закони писати, відстоювати інтереси прикарпатців. Однак кричати і чубитись разом з братками - Сичем, Поповичем, Марцінківим, хамом-Шкварилюком значно легше ніж працювати. Тому так він і працює.Сьогодні напевне лежить десь в Дубаях просаджує частину з 5 мільйонів які взяв за тушкування ))). Ганьба зраднику. І щасливих поїздок на Порш-Каєн...
Польовий 2013.07.10, 14:57
Ну не підписуйтеся в ніках БАНДЕРА майте совість!Купчак як я знаю зараз працює у ВР щоб Бурштину дали статус міста обласного підпорядкування про що вже роки мовиться.Не зазирайте на Порші Каєни їх по Франківську досить їздить.Подивіться на яких тачках розїзжають ті вожденята що паскудять Купчака.І чартерами лідери опозиції літають до регіонів на протестні акції.
До Залізняка 2013.07.10, 15:00
Ваші слова нагадують слова з фільму Бріліантовая рука.Памятаєте так Папанов до Миронова звертався.
Бандера 2013.07.10, 15:11
Як підписуватись це моє особисте право. Адже я Бандерівець в крові. І знаю, що таку су.у як Купчак ніхто б в УПА ніколи не взяв. Більше того він боягуз ніколи б туди не пішов, адже звик до комфорту і розкошів. А там усе навпаки - віна та злидні. А сьогодні мажор-Купчак, мільйонер в доларах завдяки патріотичному, але все ж таки наївному Прикарпатському люду отримав собі посаду і далі продовжує піаритися на основі тих цінностей, які сам нещодавно зрадив. Друже ПОЛЬОВИЙ запам'ятай собі зрадників не люблять ніде. Тому йому уже допомагати не будуть ні псевдопатріоти ні провладні. Тому питання по Бурштині якщо і буде вирішене то аж ніяк не завдяки Купчаку. А відносно Порша-Каєна це скепциз, оскільки в декларації яку він подав напередодні балотування у Верховну Раду України, п. Купчак виглядав рідним братом п. Ю. Тимошенко. Обидвоє однаково бідними були і залишаються... Тому ганьба таким горе-патріотам.
дідо 2013.07.10, 15:19
...отаке воно є...(отой купчик) ...і богу свічка і чорту кочерга... ....ОТОМУ РУБАНУ: ..ну як можна підписатися там,де підписався сіманєнко і каліснічєнко? ...або свідомо...або дебіл... та позаяк дехто вважає купчика недурним....ЗНАЧИТЬСЯ-----СВІДОМО ПІДПИСАВ ??
Максим Рубан 2013.07.10, 15:33
На сайті Малакава було чітко видно що це звернення на трьох аркушах.Бідака Купчак повірив що підписує за примирення.Чи бачив він детальний текст заяви та імена інших підписантів?
Польовий 2013.07.10, 15:40
Питання по Бурштину обіцяли рішити нардепи Олег Литвак і Роман Ткач обрані від того округу.Але ж не рішили.Що до того хто б пішов в УПА то я думаю 80 відсотків таких горлопанів як Василько Попович чи Марцинків який піариться на недолугих забудовниках там би ніколи не було.Як і ніколи в житті не були в УПА окремі достойники які в упівській уніформі піаряться на мітингах.
Чорт 2013.07.10, 15:43
Рубану Чоловіче який бідака Купчак. Були б ми всі такими бідаками ))). Та хмирь він є. На всіх зборах кричав я буду битися за Юлю. Я її врятую. А в тюрму хмирь жодного разу не поїхав. Про кого ми говоримо. Підписав він все те, що і треба було. І все він бачив. А що ви думаєте 5 млн. дають за красиві очі. Ви ще побачите за які законопроекти він голосувати буде.))). І на кого на президентських виборах Володик запрацює. Тільки Порш потрібно в інший колір помалювати. Хоча ні. Гроші є на новий. Поїде і в салоні вибере. А всі листи з проханням допомогти від людей і надалі відправлятиме до місцевих рад з проханням вирішити. До чиновників, які не відповідають, начебто, його світоглядним позиціям. Володя Купчак - єдиний кандидат від опозиції...)
Максим Рубан 2013.07.10, 15:49
Ви кажете Купчак в тюрму до Юлі не їхав.А Ви там багато Батьківщинників бачили.Фронт Змін плюс Батьківщина за даними Мінюсту разом нараховують півтора мільйона членів.Як ті члени не паперові і не такі погані як Купчак їх достатньо не тільки рознести тюрму де є Юля а й справжню революцію зробити.Не роблять!
Бандера 2013.07.10, 15:50
Польовому Тут я з Вами повністю погоджуюсь. Бачу питання Бурштина у Вас дуже гостро стоїть. Не варто так на цьому зациклюватись. Думаю його не вирішить жоден з теперішніх брехунів-депутатів горе-націоналістів. От скажіть скільки разів ви до сьогодні від виборів бачили Купчака у себе в місті. Коли він зустрічався з виборцями так як на передодні виборів. Забув про всіх і про все.
До пана Чорта 2013.07.10, 15:51
А накого буде працювати на Президентських виборах пан Тягнибок як основний спарингпартнер Бандюковича!
Чорт 2013.07.10, 15:55
Тягнибок буде працювати всім в мінус. Адже психічно-неврівноважена людина апріорі не може принести позитив у суспільство. В нормальній цивілізованій державі цей маргінальний клан ніколи б не добрався до органів влади. У нас ж навпаки добрався. І показав, на прикладі місцевих рад, а згодом і у ВРУ, що працювати не вміє. Пробує тільки битися і кричати. І це в них теж не дуже виходить. Тому було б добре якщо б п. Олежик тихенько у Львові пиво собі пив...
Небайдужий 2013.07.13, 15:26
Купчак і совість - поняття несумісні! Купчак своїм останнім поступком перевів себе із просто політзрадників у зрадники народу України! І про це повинні знати усі жителі нашого краю, щоб земля горіла під його ногами, де б він не ступав і намагався щось белькотіти про себе!!!
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

636
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1847 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1115 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

540
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6891 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11360 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

320

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1054

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1099

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1095
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

264
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1067
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

834
26.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

727
25.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

649
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2932
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4423
25.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18425
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

295
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

340
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

650
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

755