Нардеп Володимир Купчак закликає не спекулювати на темі Волинської трагедії

 

Народний депутат Володимир Купчак закликає політиків не спекулювати на темі міжнаціональних конфліктів та Волинської трагедії зокрема. Про це він заявив, коментуючи звернення депутатів Верховної Ради до свої колег із польського Сейму відносно подій на Волині у 1943-1944 роках.

 

«Відомо, що країна, котра не пам’ятає свого минулого, не має майбутнього. Але одна справа – пам’ятати, а зовсім інша – спекулювати на трагічних сторінках історії. На жаль, саме це ми спостерігаємо сьогодні, коли деякі політикани, прикриваючись патріотичними гаслами, сіють ненависть та розкол в Україні. Цю практику слід негайно припинити»,  - говорить Володимир Купчак.

 

Він підкреслює, що сьогодні Україна та Польща мають шукати спільні цінності, а не те, що їх роз’єднує. Тим більше, що під час подій на Волині масово гинули як українці, так і поляки.

 

«Особисто я повністю підтримую діяльність УПА і вважаю Степана Бандеру справжнім героєм, який не пошкодував життя заради України. На його прикладі ми маємо виховувати молодь! Однак, слід визнати – війна не буває без жертв і, якщо випадки винищення людей на Волині були з обох сторін, ми маємо це визнати та попросити пробачення один в одного. Досить шукати винних! Депутати взяли на себе відповідальність та зробили перший крок до примирення. Маю надію, що такий же крок зроблять і польські колеги. Адже наші народи поєднує багато спільного і на державному, і на побутовому та родинному рівні», - зазначив Володимир Купчак.

 

Депутат додав, що добросусідські відносини з Польщею важливі й з точки зору євроінтергаційних прагнень України: «Не секрет, що Польща є своєрідним «адвокатом» України на європейській арені та допомагає відстоювати наші інтереси. До речі, саме польська сторона закликала міжнародне співтовариство визнати голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу».

 

Загалом же він вважає, що сьогодні в державі існує безліч економічних та соціальних проблем, над вирішенням яких має згуртуватися суспільство. «Замість цього нас провокують на нові конфлікти, від яких виграють не прості громадяни, а нечесні політики», - додає Володимир Купчак.


10.07.2013 915 24
Коментарі (24)

ОО 2013.07.10, 12:39
Все правильно.
Василь 2013.07.10, 12:44
Погоджуюсь. Краще спекулювати на тушкуванні купчака
Максим Рубан 2013.07.10, 13:24
Протистояння між українцями і поляками було інспіровано німецькими і совєцькими спецслужбами.Стравити між собою два народи мали на меті найкривавіші диктаторські режими.І якщо Купчак має на увазі взаємне пробачення і примирення то він правий.Він вже казав що йому запропонували підписати документ про примирення.А те що потім чисті аркуші з підписами додавали до іншого тексту це вина тих хто це робив.Знаю що подібне вже заявило з десяток депутатів-підписантів.А нам українцям головне не їсти одне одного.Хоча б у часі посту!
Польовий 2013.07.10, 13:31
Заяви Свободівців в особі Василя Поповича - проплачені Шкварилюком.Троянській Кріль Сєня дав команду мочити Купчака Канівця Гриценка.Не було б заяви по Волинських подіях - був би інший привід.Згадайте як під деригуванням Сича і Шкварилюка Вася Попович воював проти Ольги Бабій на сесії облради.А день перед тим всі патрійоти дружньо стояли на акції Вставай Ураїна у Франківську.Саме смішне буде як ті хто зараз паплюжить Купчака самі восени зроблять так як він.Чи хтось думає що Тягнибок поступиться Кролю?
юрко 2013.07.10, 13:33
ця тошка ще має совість виходити до людей і щось говорити
Про 2013.07.10, 13:40
Буде наука щоби не підписувати не читаюяи... Хоча підписувати поряд з комуністами щось про примирення... )
Спостережливий 2013.07.10, 13:42
Кучак-тушка.Круць-тушка.Гриценко-тушка.Кириленко - зрадник.Луценко Юрій в Батьківщину не вступив.Теж напевно напівтушка.Хто думає не так як штатні опозиціонери і монополісти в галузі патріотизму всі тушки і зрадники.Вчення Джугашвілі-Сталіна процвітає!Совок - невмирущий.
Jozef 2013.07.10, 13:46
Не поважаю купчака ні як людину,ні як депутата та вважаю його негідником-не гідним представляти інтереси виборців округу, а тому, що б він тепер не белькотів-йому не на користь,ні Свободі,ні Сичу, ні іже з ними.Він що не сповна розуму і не розуміє,що він вчинив?
вася 2013.07.10, 13:50
ідіоти, знайшли чим перейматися, купчаком, геноцидом ... З таким успіхом можете перейматися вибухом зірки в сусідній галактиці, ефект той самий
Патріот 2013.07.10, 14:10
Ця су..а ще має лице щось коментувати. Це ж останньою проститу...ю треба бути, щоб спочатку підписати лист в якому вимагати визнати УПА організацією причетною до геноциду, а тепер казати- як він любить Україну, Бандеру, УПА. Горіти тобі в ПЕКЛІ- зраднику. Тебе вже прокляли тисячіукраїнців. Як жити твоїм дітям? Твоїм рідним? У них залишилось одне-ЗРЕКТИСЯ тебе, так як ти зрікся свого НАРОДУ, своєї ДЕРЖАВИ, своєї ВІРИ. Ганьба тобі ЗРАДНИКУ!
Cталініст до Патріота 2013.07.10, 14:50
Ми з Вами пане чи товаріщ Патріот одного духу.Я в 1937 році в кацетках ГУЛАГу теж заставляв дітей зрікатися батьків і таврував ворогів народу різних там троцькістів і меньшовиків.Прєдал Родіну.Прєдал партію(КПСС чи ОО Батьквщина).Ізменіл нашей вере в товарища Лєніна(Яценюка-Шкварилюка).Чуєте як це все перегукується.Метаморфози історії.А може є машина врємєні.
Бандера 2013.07.10, 14:51
Пан Купчак "Велика тушка" прикарпатської націоальної гідри. Він так само як і його поплічники кричить про те як він сильно любить Бандеру і УПА. І закликає всіх до примирення. Здається пану Купчаку варто було в теологічній семінарії вчитися і йти в "ксьондзи" - мирити людей. А в парламенті потрібно закони писати, відстоювати інтереси прикарпатців. Однак кричати і чубитись разом з братками - Сичем, Поповичем, Марцінківим, хамом-Шкварилюком значно легше ніж працювати. Тому так він і працює.Сьогодні напевне лежить десь в Дубаях просаджує частину з 5 мільйонів які взяв за тушкування ))). Ганьба зраднику. І щасливих поїздок на Порш-Каєн...
Польовий 2013.07.10, 14:57
Ну не підписуйтеся в ніках БАНДЕРА майте совість!Купчак як я знаю зараз працює у ВР щоб Бурштину дали статус міста обласного підпорядкування про що вже роки мовиться.Не зазирайте на Порші Каєни їх по Франківську досить їздить.Подивіться на яких тачках розїзжають ті вожденята що паскудять Купчака.І чартерами лідери опозиції літають до регіонів на протестні акції.
До Залізняка 2013.07.10, 15:00
Ваші слова нагадують слова з фільму Бріліантовая рука.Памятаєте так Папанов до Миронова звертався.
Бандера 2013.07.10, 15:11
Як підписуватись це моє особисте право. Адже я Бандерівець в крові. І знаю, що таку су.у як Купчак ніхто б в УПА ніколи не взяв. Більше того він боягуз ніколи б туди не пішов, адже звик до комфорту і розкошів. А там усе навпаки - віна та злидні. А сьогодні мажор-Купчак, мільйонер в доларах завдяки патріотичному, але все ж таки наївному Прикарпатському люду отримав собі посаду і далі продовжує піаритися на основі тих цінностей, які сам нещодавно зрадив. Друже ПОЛЬОВИЙ запам'ятай собі зрадників не люблять ніде. Тому йому уже допомагати не будуть ні псевдопатріоти ні провладні. Тому питання по Бурштині якщо і буде вирішене то аж ніяк не завдяки Купчаку. А відносно Порша-Каєна це скепциз, оскільки в декларації яку він подав напередодні балотування у Верховну Раду України, п. Купчак виглядав рідним братом п. Ю. Тимошенко. Обидвоє однаково бідними були і залишаються... Тому ганьба таким горе-патріотам.
дідо 2013.07.10, 15:19
...отаке воно є...(отой купчик) ...і богу свічка і чорту кочерга... ....ОТОМУ РУБАНУ: ..ну як можна підписатися там,де підписався сіманєнко і каліснічєнко? ...або свідомо...або дебіл... та позаяк дехто вважає купчика недурним....ЗНАЧИТЬСЯ-----СВІДОМО ПІДПИСАВ ??
Максим Рубан 2013.07.10, 15:33
На сайті Малакава було чітко видно що це звернення на трьох аркушах.Бідака Купчак повірив що підписує за примирення.Чи бачив він детальний текст заяви та імена інших підписантів?
Польовий 2013.07.10, 15:40
Питання по Бурштину обіцяли рішити нардепи Олег Литвак і Роман Ткач обрані від того округу.Але ж не рішили.Що до того хто б пішов в УПА то я думаю 80 відсотків таких горлопанів як Василько Попович чи Марцинків який піариться на недолугих забудовниках там би ніколи не було.Як і ніколи в житті не були в УПА окремі достойники які в упівській уніформі піаряться на мітингах.
Чорт 2013.07.10, 15:43
Рубану Чоловіче який бідака Купчак. Були б ми всі такими бідаками ))). Та хмирь він є. На всіх зборах кричав я буду битися за Юлю. Я її врятую. А в тюрму хмирь жодного разу не поїхав. Про кого ми говоримо. Підписав він все те, що і треба було. І все він бачив. А що ви думаєте 5 млн. дають за красиві очі. Ви ще побачите за які законопроекти він голосувати буде.))). І на кого на президентських виборах Володик запрацює. Тільки Порш потрібно в інший колір помалювати. Хоча ні. Гроші є на новий. Поїде і в салоні вибере. А всі листи з проханням допомогти від людей і надалі відправлятиме до місцевих рад з проханням вирішити. До чиновників, які не відповідають, начебто, його світоглядним позиціям. Володя Купчак - єдиний кандидат від опозиції...)
Максим Рубан 2013.07.10, 15:49
Ви кажете Купчак в тюрму до Юлі не їхав.А Ви там багато Батьківщинників бачили.Фронт Змін плюс Батьківщина за даними Мінюсту разом нараховують півтора мільйона членів.Як ті члени не паперові і не такі погані як Купчак їх достатньо не тільки рознести тюрму де є Юля а й справжню революцію зробити.Не роблять!
Бандера 2013.07.10, 15:50
Польовому Тут я з Вами повністю погоджуюсь. Бачу питання Бурштина у Вас дуже гостро стоїть. Не варто так на цьому зациклюватись. Думаю його не вирішить жоден з теперішніх брехунів-депутатів горе-націоналістів. От скажіть скільки разів ви до сьогодні від виборів бачили Купчака у себе в місті. Коли він зустрічався з виборцями так як на передодні виборів. Забув про всіх і про все.
До пана Чорта 2013.07.10, 15:51
А накого буде працювати на Президентських виборах пан Тягнибок як основний спарингпартнер Бандюковича!
Чорт 2013.07.10, 15:55
Тягнибок буде працювати всім в мінус. Адже психічно-неврівноважена людина апріорі не може принести позитив у суспільство. В нормальній цивілізованій державі цей маргінальний клан ніколи б не добрався до органів влади. У нас ж навпаки добрався. І показав, на прикладі місцевих рад, а згодом і у ВРУ, що працювати не вміє. Пробує тільки битися і кричати. І це в них теж не дуже виходить. Тому було б добре якщо б п. Олежик тихенько у Львові пиво собі пив...
Небайдужий 2013.07.13, 15:26
Купчак і совість - поняття несумісні! Купчак своїм останнім поступком перевів себе із просто політзрадників у зрадники народу України! І про це повинні знати усі жителі нашого краю, щоб земля горіла під його ногами, де б він не ступав і намагався щось белькотіти про себе!!!
29.06.2024
Вікторія Матіїв

Як змінилась робота ЦНАПу в умовах війни, з якими викликами стикнулись, які послуги є найпопулярнішими та як у ЦНАПі оновлюють дані військовозобов'язані, журналістка Фіртки розпитала у директора Департаменту адміністративних послуг Богдана Пителя.

910 1
08.06.2024
Вікторія Косович

Робота рятувальників займає одну з ключових ролей у забезпеченні добробуту суспільства, адже від їхньої оперативної реакції залежить найцінніше — людське життя. Про виклики героїчної професії у час повномасштабної російсько-української війни, журналістка Фіртки поспілкувалася з речницею Головного управління ДСНС в Івано-Франківській області Христиною Перцович.

3099 1
31.05.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поїхала до Погінського монастиря Успіння Матері Божої, де поспілкувалася з отцем Антонієм Яремчуком, ЧСВВ (Чин святого Василія Великого) — вислуженим ігуменом монастиря.  

2401
17.05.2024
Тетяна Дармограй

На Івано-Франківщині з вівторка, 14 травня 2024 року, довелось знову вдаватись до відключень світла. Причиною є наслідки системних російських обстрілів енергетичної інфраструктури України, а також холодна погода у травні.   

6673 1
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

18214 26
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

4560 1

Поширений вислів «Пийте, але не впивайтеся» часто приписують Ісусу Христу. Втім, чи дійсно в Священному Писанні християн є цей вираз і яке ставлення до алкоголю і його вживанню ми бачимо у Біблії?

973

Для того, щоб відправляти Зеленського «з речами на вихід», треба запропонувати – а що далі? В умовах війни ми не можемо припустити, щоб країна жила без Президента, яке б прізвище він не мав. 

1405

13 червня 2024 року США та Україна підписали двосторонню безпекову угоду, яка має декларативний характер. Документ не буде ратифікований Конгресом США, бо являє собою декларацію про наміри без чітких гарантій безпеки.

1319

Війна росії проти України зірвала всі маски, і нарешті весь світ побачив жорстокість росіян, які використовують всі методи задля поневолення українського народу. Одним із цих інструментів є російське православ’я — а саме РПЦ з їх філією в Україні УПЦ МП.  

2417
01.07.2024

Сонячна та суха погода дещо пришвидшила збирання зернових культур.

436
27.06.2024

Сухий корм для собак — це один із найпопулярніших видів харчування для домашніх улюбленців. Його головні переваги включають зручність у зберіганні, тривалий термін придатності та можливість легко контролювати раціон тварини.

489
23.06.2024

Інфляція на споживчому ринку Івано-Франківщини у травні 2024 року порівняно із квітнем цього року становила 0,3%, з початку року — 2,3%, в Україні — 0,6% та 2,0% відповідно.  

754
03.07.2024

Як церква визначає роль чоловіка та жінки у шлюбі та як ці ролі можуть змінюватися з часом, пояснив священник. 

613
28.06.2024

Отець Антоній Яремчук — вислужений ігумен монастиря та парох парафії Успіння Матері Божої у мальовничому, чудовому відпустовому місці в селі Погоня.  

541
21.06.2024

За новим календарем Різдво Івана Хрестителя християни відзначатимуть 24 червня. Про значення свята журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

959
17.06.2024

Монастир Успіння Матері Божої — чинний чоловічий греко-католицький монастир Чину Св. Василія Великого у селі Погоня.   

1656
03.07.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

22766
04.07.2024

Серед тих, хто бачить скоріше єдність або хоча б в рівній мірі елементи єдності та роз’єднаності, переважна більшість (67-68%) хочуть бачити критику влади конструктивною або щоб її взагалі не було.  

221
29.06.2024

Після початку повномасштабної російської агресії проти України частка громадян, які вважають, що події в Україні розвиваються у правильному напрямі істотно зросла.  

505
26.06.2024

52% опитаних іванофранківців схвалюють діяльність міської ради, окремо роботу міського голови Руслана Марцінківа схвалюють 58%.   

606
20.06.2024

Під час опитування респондентів просили висловити згоду або незгодну з рядом тверджень. Одне з тверджень: «Зеленський має бути Президентом до кінця воєнного стану».   

933