Хто сказав, що цар не справжній? Підсумки 23 туру УПЛ

 

Вся увага вболівальників була прикута до поєдинку "Динамо" - "Шахтар", проте футбольний вікенд подарував ще багато цікавих матчів, які завершилися досить неочікувано.

Побільше б таких матчів

Черговий тур чемпіонату України розпочався красивим матчем у Луганську, в якому місцева "Зоря" протистояла одеському "Чорноморцю". Поєдинок видався видовищним та цікавим, адже команди зберігали інтригу до останніх хвилин та створили чимало небезпечних моментів. Суперники демонстрували динамічну гру, після якої залишилися приємні спогади та сподівання, що наступні п’ятничні матчі будуть не менш яскравими.

Важко сказати, хто більше заслуговував на перемогу, мабуть, нічия – це справедливий рахунок, адже і "Зоря", і "Чорноморець" не заслуговували на поразку. Луганчани намагалися зробити свято своїм вболівальникам, проте й "Чорноморець" після кількох невдалих матчів не мав права більше програвати, тож підсумковий результат влаштував обидві сторони.


Криворізький феномен

Підопічні Олега Тарана не припиняють впевнено крокувати до Ліги Європи. Черговою жертвою криворіжців став маріупольський "Іллічівець", у якого також є єврокубкові амбіції. "Кривбас" здобув мінімальну перемогу над суперником, незважаючи на гру в меншості впродовж майже усього другого тайму. Такі результати криворізького клубу заслуговують на повагу, тим більше якщо брати до уваги фінансові можливості команди та клубну інфраструктуру. Якщо у підсумку підопічним Олега Тарана вдасться завершити сезон у 6 найкращих, то керівництву доведеться більше уваги приділити команді, адже сумно буде, якщо у "Кривбаса" через невідповідність стандартам УЄФА відберуть право виступати у Європі.

 

Рівень Першої ліги

Поєдинок у Запоріжжі мало чим нагадував футбольний матч УПЛ. Давненько в українському чемпіонаті не було таких незрозумілих та нецікавих протистоянь.

Місцевий "Металург" зустрічався з київським "Арсеналом". Матч завершився нульовою нічиєю, яка дозволила запоріжцям здобути ще одне очко у свою копілку. Проте це, мабуть, не врятує команду Зайцева від пониження у класі. Спостерігаючи на цією грою, можна було помітити, що гравці знаходилися не на полі, а далеко за його межами, адже у багатьох моментах їхні дії просто важко пояснити. Сподіватимемося, що принаймні "Арсенал" вчасно схаменеться та візьметься за голову, адже з такою грою столична команда далеко не заїде.

 

Безкомпромісні полтавчани

Дніпропетровський "Дніпро" знову здивував. Команда Хуанде Рамоса на власному полі поступилася полтавській "Ворсклі" з рахунком 1:2. Після цієї поразки "дніпряни" відстають від "Металіста" на 4 очки, що значно ускладнює завдання дніпропетровського клубу на підсумкове друге місце. Натомість "Ворскла" після звитяги над суперником піднялася у турнірній таблиці відразу на кілька позицій, і тепер вже з оптимізмом дивиться у майбутнє.

Однак поразка "Дніпра" ще нічого не означає. Підопічні Хуанде Рамоса зберігають хороші шанси на загальний успіх. Тому швидше за все, все вирішиться у матчах з українськими грандами, хоча й в поєдинках проти середняків не варто втрачати очки.

 

Перемога на класі

Луцька "Волинь" знову довго та важко добиралася на виїзний матч. Підопічні Анатолія Дем’яненка прибули у Харків на поїзді, щоб дати бій місцевому "Металісту". Проте вже на 1 хвилині матчу "хрестоносці" пропустили. Можна собі лише уявити, як цей швидкий гол вплинув на моральний дух гостей із Західної України. І хоч згодом "Волинь" зібралася та намагалася більше не допускати таких грубих помилок, ця розслабленість у дебюті матчу принесла прикру поразку, яка дозволила "Металісту" повернути собі 2 сходинку у турнірній таблиці.

 

Четвертували

Поспівчуваймо львівським вболівальникам, яким знову довелося червоніти за свою команду. "Карпати" ганебно програли донецькому "Металургу" з рахунком 4:0, хоч підсумковий результат міг бути ще сумнішим для "зелено-білих". Підопічні Ніколая Костова виглядали дуже блідо на фоні швидкого та організованого "Металурга".

Донеччани зуміли налаштуватися на цей матч, і разом із бажанням перемогти та чіткими діями, здобули ці важливі три очки. А "Карпатам" хочеться лише побажати якнайшвидше забути про цей провал та ретельно готуватися до наступного матчу проти "Динамо", адже боротьба за збереження прописки в УПЛ обіцяє бути запеклою.

 

Ще не все втрачено

Аутсайдер чемпіонату України здобув переконливу перемогу над міцним середняком внутрішньої першості. "Говерла" здобула життєво необхідні очки та повернула вболівальникам надію. Сімферопольській "Таврії" було важко нав’язати ужгородцям свій стиль гри, тож у підсумку довелося змиритися з поразкою. За словами Лужного, вже після перших хвилин матчу, було зрозуміло, що кримчани поступляться у цій дуелі та залишаться ні з чим. Можливо, на сімферопольців так вплинуло рішення ФФУ щодо зняття трьох очок, можливо, інші чинники, проте те, що команда була не подібна сама на себе – це факт.

 

Приїхали, побачили, перемогли

Завершував ігрову програму 23 туру чемпіонату України з футболу цікавий та принциповий поєдинок між київським "Динамо" та донецьким "Шахтарем". Звичайно, не обійшлося без червоних карток, грубих фолів, емоцій та наклепів на суддів. Але незважаючи на це все, ця перемога "Шахтаря" виглядала переконливою та справедливою. Арбітри відпрацювали добре, суперечливих моментів майже не було. "Шахтар" спокійно та без крові переміг та черговий раз довів, що є найсильнішою командою в Україні.

"Гірники" заслуговують бути чемпіонами, і не варто піддаватися на різні провокації тих людей, які просто заздрять успіхам команди Луческу. Звичайно, що донеччани не святі, і інколи помітно, що судді на їхньому боці, проте у поєдинку проти "Динамо" все було чесно. А головне, склалося враження, що "гірники" не грали у повну силу, і якщо сильно треба було б, то забили б ще.

"Динамо" хороша команда, проте до рівня "Шахтаря" підопічним Олега Блохіна ще рости і рости. Можливо, вже у наступному сезоні ми побачимо більш переконливу та якісну гру у виконанні "синьо-білих", а зараз залишається хіба що боротися за срібло у чемпіонаті України, яке також буде непросто здобути.

Підготував Юрій Шутка, Футбол 24


08.04.2013 398 0
Коментарі (0)

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1129
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2481
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2088
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2137
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6461 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2421 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

293

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1118

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1143

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1360
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

243
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

563
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2031
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26481
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

528
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10429 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7973
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

508
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

372
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

522
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

596
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1546