Депутат – це часто людина з відсутністю мозку

 

Кореспондент "Фіртки" поспілкувався з незалежним журналістом, громадським і політичним діячем нашого краю, бізнесменом – Олегом Олексюком.

 

Відомо, що Ви не пройшли на минулих виборах до Верховної Ради. Які висновки зробили для себе?

У свій час в блозі на Вашому ресурсі я сказав, що моя програма мінімум – це, щоб політична тушка Круць не пройшов. Він не пройшов. Тепер Микола Федорович більше займатиметься  підприємством і, однозначно, більше платитиме податків. Щодо мого програшу, то можна на речі дивитися по-різному. Чи виграли від цього виборці 84-го округу, обравши В.Купчака? Візьміть тепер і безпристрасно проаналізуйте інформацію про цього депутата, загляньте в NET і Ви побачите, що бренд засліпив виборцям очі.

 

Ви балотуєтеся на проміжних виборах до Івано-Франківської обласної Ради по 43 округу в м. Івано-Франківську. Чи розраховуєте на перемогу?

Я наразі відмовився від самостійної гри і йду на ці вибори від маловідомої, але нічим не заплямованої партії "Україна Соборна". Наша партія виставляє своїх членів по всіх трьох обласних округах, що звільнилися. Це Роман Дорожівський по м. Снятин і Б.Павлюк по м.Надвірна.

Для нас це розвідка боєм.

 

На Вашу думку, так хто ж все-таки виграє?

Ми не плекаємо ілюзій. Хоча люди вже дещо розчаровані у переможцях останніх виборів, існуючої інерції достатньо, щоб реально проголосували за кандидата від об’єднаної опозиції.

Однак все залежить і від того, хто прийде на вибори. Адже голосуватиме, дай Боже, десь 20% виборців. Якщо більшість із них не шукатиме простих рішень, не рефлексуватиме на бренд, а реально вивчатиме список кандидатів, то й результат буде інакший.

 

Якщо Вас висуває партія, як ми зрозуміли, теж опозиційна, розкажіть про неї. А точніше, поясніть, чим вона відрізняється від інших подібних політичних організацій.

Ну, приміром, ми політкоректніші за окремих із них. Скажімо, теза про те, що державою мають керувати українці за духом і кров’ю, торкається дуже значної частини громадян України. Ми з цим не згодні. Адже полковник УГА Вишиваний був принцом Габсбурзьким, автор українського гімну – поляком, зрештою, й митрополит Шептицький - поляк. А скільки ще люду українського за духом віддало свої роки, а то й життя за Україну. Є росіяни, я знаю їх особисто, які себе починають ідентифікувати з українцями. А мішані сім’ї? Невже ми маємо право залишити їх за бортом громадянського життя?

Ми також проти етнічного запису в паспорті. Має бути один запис – українець, як у тій же Франції чи Америці - француз, американець. Україна – це, насправді, плавильний котел націй, які поступово стають українськими громадянами. У першу чергу, по духу. Для того, щоб цей процес став неминучим, не треба тиснути і займатися якоюсь сегрегацію, тим паче, приниженням громадян за етнічною ознакою.

Збігнев Бжезінський, здається, назвав однією із найбільших помилок комуністів - графу "національність" у паспорті. Це був насправді один із роз’єднавчих чинників, який і спрацював проти СРСР у 90-х роках минулого століття.

Ми також позитивно ставимося до видобутку енергоносіїв із сланцевих порід. Щоб нам не розповідали, Америка з імпортера перетворюється на експортера газу. Це ж буде у США, за прогнозами експертів, буквально за 3-5 років із нафтою.

Тому нас дивують заяви окремих опозиційних політиків про заборону видобутку газу із сланцю в Харківській області та на Донбасі. Мовляв, це завдасть шкоди екології. Але ж сланцевий газ зробить нас незалежними від Росії. До речі, в Америці до питань екології ставляться значно серйозніше, ніж у нас, і тому подібних питань вже давно не ставлять.

Але, попри все, ми вважаємо об’єднану опозицію своїми братами по духу. Адже мета в нас одна – повалити режим і побудувати успішну Соборну Україну.

Взагалі, аналізуючи діяльність окремих народних обранців, бачу, що депутат - істота дуже незвичайна, незалежно від партійної приналежності. Обраний, як правило, завдяки політтехнологіям, він діє як в анекдоті про генерала, який втікає з нейрохірургічної операційної: "Товаришу полковник, Вам генерала присвоїли!" Той зривається з оперційного столу, вдягає кашкет і біжить геть. Йому навздогін кричить хірург:

- Ви ж мозок забули!

- Нафіга мені мозок, я вже генерал…

 

Чому Ви не проводите активну виборчу кампанію?

Всім відома моя громадянська та політична позиція. Багато років, часто на шкоду власному бізнесу, відстоював інтереси громади. Зрештою, мене знають достатньо і з телебачення, і з газети "Анонс Контракт", і по бізнесу.

А тратять свої чи чужі ресурси тоді, коли тебе знають мало, або коли ти хочеш переконати людей у чомусь протилежному.

Тим паче, що ці вибори ітимуть за інерцією попередніх. Люди обиратимуть фотографію з вишиванкою від об’єднаної опозиції, абсолютно не цікавлячись реальною персоною, її досвідом та здобутками.


23.01.2013 1005 15
Коментарі (15)

gryc 2013.01.23, 21:45
Ну чому вони усі пруться туди?.. Діячі, мля... Олексюк ще гасло своє забув: "Хай (замість "а" читай "у") Росія нам заплатить!"
55 2013.01.24, 10:45
"Депутат – це часто людина з відсутністю мозку" - зато з великим гаманцем.
11 2013.01.24, 21:01
От дивлюсь на Олексюка. Нормальний чоловік. І бізнес має і думає правильно, але, коли він робить вже надцяту спробу пробратись в депутати, то виникають сумніви в його адекватності. На виборах в міську раду набрав пару десятків голосів, у Верховну раду йшов зно прольот. Цього разу буде те саме. Олексюк повинен зрозуміти, якщо він не в "Свободі", то депутатом йому не бути. Такі зараз реалії, що виборці обирають бренд, а не персоналію.
ff 2013.01.25, 09:30
так-так, політкоректність із цього чувака так і пре. Пам"ятаю його допис у його ж газетці, де він розповідав як його дітки, чи дітки сусідів, повернулись із відпочинку із інтернаціонального табору, де відпочивали з дітьми з інших країн, а коли дивились чемпіонат Європи, то наші дітки дружно вболівали проти команди Росії, фукаючи і викрикуючи гасла проти російської команди. І цей пан з дикої поведінки тих діток вивів таку мораль - мовляв, все правильно, наші дітки неспроста так дико поподились, жахи комунізму вони ще не забули. Десь в неті є та гі..на стаття, і читачі самі можуть оцінити який цей пан Олексюк політкоректний громадянин.
нло 2013.01.25, 11:20
ну він вже точно дозрів до депутатства, якщо врахувати заголовок статті
вася 2013.01.25, 11:48
Читав цей матеріал про гімназистів . Щось ти ff заливаєш. Там мова йшла про україно російські стосунки іреакцію дітей на політику РФ. Погано коли комаентатор діє як звичайний троль. Адміністратор -ти де?
ff 2013.01.25, 11:58
ти васька, не тринди. Ось одна із статей його блогу, тупо перша, котру знайшов. оцініть, як-то кажуть, толерантість http://ankontr.if.ua/?page=blogs&p_id=33576
Вася 2013.01.25, 12:50
Прочитав. Не знайшов жодного заклику до неполіткоректності. Є запитання до опозиціонерів. чому ті не захищають українське так як обіцяли. Є питання до тих хто принижує українців . Є питання до принижених українців. Ти фф хочеш побачити те чого нема. Якщо ти друже провчив хама, це не значить що ти хуліган. До добрих людей по доброму, до поганих по заслугах. Звичайно, якщо в наведеному тексті ти вбачаєш себе, то тут тобі вже ніхто не допоможе. Єдиний спосіб копенсації, це зпідтишка тролити Олексюка
Семен 2013.01.25, 17:32
"Депутат (чи той хто постійно хоче ним бути) – це часто людина з відсутністю мозку" може й так, але я мозок маю і пам"ятаю в длихі 90-ті пан Олексюк замість Анонс-Контракт видавав таку чорно-білу газетку як "Лис-Микита" де хвацько переддуковував фото з Плейбою та інших подібних видань. Чим іти в депутати кражче б відновив попередню діяльність.
СЕМЕН1 2013.01.25, 21:14
а В НАШІЙ ШКОЛІ 40 РОКІВ ТОМУ НАЗАД оЛЕКСЮК ТОРГУВАВ ЖУВАЧКАМИ в формі голих баб по рублю. То хай жувачками торгує . нєфік у таку класну раду йти
ff 2013.01.25, 23:06
васьок, навіщо тролити чувака, котрий від виборів до виборів набирає менше статистичної помилки? ))) так, уяви собі саме слово "негр", "жид" є неприйнятним в цивілізованому суспільстві, ти це зрозумієш, як тільки виїдеш з села в будь-яку нормальну європейську країну. Звичайно, можна ліпити відмазки в дусі Мірошніченкі, апелювати до старих звичаїв та книжок, але це просто відмовки для дурників. Але мірошніченка, принаймні, не ліпить із себе толерантного, а пан Олексюк по факту розділючи його погляди, пробує ховатись під маскою толерантної людини. Навіщо?
супер 2013.01.25, 23:48
ff ти теж хочеш на вибори як у рай тільки щось не пускає, чого тобі так болить які таємні образи чи комплекси таїть твоя душа. Невже у всьому винен маленький пеніс
ff 2013.01.26, 07:34
1. коли у лузера закінчуються аргументи - він переходить на особистості. 2. По фрейду - в кого що болить, чуваче, я не знаю до чого ти тут пеніс маленький згадав ))))
Делфі 2013.01.27, 22:07
Непогано, пане Олеже. Принаймні щиро і без пафосу як в деяких.
gryc 2013.01.28, 22:08
результат Олексюка вражаючий! Подивитися б на його електорат, вибачте за це слово!...
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1228
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2538
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2120
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2173
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6562 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2458 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

342

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1153

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1288

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1407
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

284
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

589
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2070
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26520
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

558
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10471 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

8018
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

544
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

409
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

551
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

627
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1589